Σελιάνα: Ένα χωριό που ξαναγεννήθηκε από τα ερείπια

Σελιάνα: Ένα χωριό που ξαναγεννήθηκε από τα ερείπια Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Υπάρχουν κάποια μέρη στην Ελλάδα που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από παραμύθι -όχι μόνο χάρη στην ομορφιά τους αλλά και λόγω της ιστορίας τους που χάνεται στο μακρινό παρελθόν και αναβιώνει με έναν νέο σύγχρονο τρόπο καλώντας να τα ανακαλύψεις.

Η Σελιάνα είναι μια τέτοια περίπτωση που πρέπει οπωσδήποτε να τη γνωρίσεις με την πρώτη ευκαιρία. Κι επειδή τις ευκαιρίες τις δημιουργείς, αντί να τις περιμένεις, γέμισε το αυτοκίνητό σου με ΒΡ Super Unleaded 98 με τεχνολογία ACTIVE, βγες στην Εθνική Οδό για Πάτρα, (τα χιλιόμετρα δεν σε απασχολούν, αφού με ένα γέμισμα μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα πας μακριά) και ετοιμάσου να ανακαλύψεις μια έκπληξη που θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεσαι.

Η Σελιάνα, ή αλλιώς αρχαία Φελλόη, είναι προσβάσιμη από τον δρόμο που ξεκινά από την Αιγείρα και οδηγεί προς Αρχαία Αιγείρα, τις Αιγές και το χωριό Μοναστήρι. Εκεί, σε απόσταση μόλις 19 χιλιομέτρων θα συναντήσεις έναν καταπράσινο τόπο σε υψόμετρο 750 μέτρων, ακριβώς στα σύνορα με την Κορινθία. Το τοπίο είναι συναρπαστικό όποια εποχή κι αν πας, αφού τα δώρα της φύσης απλώνονται πλούσια με τις κερασιές, τις μηλιές, τις αχλαδιές αλλά και τα αιωνόβια πλατάνια να σε καλωσορίζουν σε ένα χωριό που ερημώθηκε και ξαναγεννήθηκε μέσα από τα ερείπιά του.


Μετά από μια μακρά περίοδο όπου οι κάτοικοι εγκατέλειπαν τα σπίτια τους για να αναζητήσουν την τύχη τους στην πρωτεύουσα ή σε άλλες χώρες ως μετανάστες, η Σελιάνα ξαναζεί στιγμές δόξας, αφού πολλοί Έλληνες αλλά και ξένοι ανακάλυψαν αυτόν τον υπέροχο τόπο και αποφάσισαν να επενδύσουν αλλά και να ζήσουν απολαμβάνοντας την καταπληκτική φυσική ομορφιά.


Εδώ θα συναντήσεις το οικοτουριστικό συγκρότημα που έχουν δημιουργήσει δυο νέα παιδιά που εγκατέλειψαν την Αθήνα για να αφοσιωθούν στη φύση και να προβάλλουν την permaculture ως τρόπο ζωής που σέβεται το φυσικό περιβάλλον. Αν το ψάξεις, θα πετύχεις Σαββατοκύριακα με πρακτικές γιόγκα, διαλογισμού ή άλλα wokshops για τα οποία έρχονται στη Σελιάνα επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Θα απολαύσεις τα ζώα που βρίσκονται στον χώρο (πότε είδες τελευταία φορά γάιδαρο;) και θα νιώσεις την ενέργεια της φύσης να σε αφοπλίζει.

Το χαρακτηριστικό, μονότοξο πέτρινο γεφύρι (1895-1905) του ποταμού Κριού και το πέτρινο Δημοτικό Σχολείο (κληροδότημα Συγγρού) θα σε γυρίσουν σε άλλες εποχές, ενώ οι διαδρομές μέσα στην καταπράσινη φύση θα σε παρασύρουν μακριά από την καθημερινότητά σου. Τόσο κοντά στην Αθήνα -χρειάζεσαι μόνο μιάμιση ώρα περίπου και την άνεση της ACTIVE τεχνολογίας που σου προσφέρει η BP- αλλά και τόσο μακριά από τον σύγχρονο τρόπο ζωής στις πόλεις, η Σελιάνα έχει πλέον 350 κατοίκους που επιβεβαιώνουν πως η ζωή στη φύση μπορεί να αλλάξει τις προτεραιότητές σου.

Σελιάνα: Ένα χωριό που ξαναγεννήθηκε από τα ερείπια Facebook Twitter

Αξίζει να επισκεφτείς την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων, Βυζαντινού ρυθμού που έχει κτιστεί στις αρχές του 17ου αιώνα και έχει χαρακτηρισθεί ως διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και το σπήλαιο της Χούχλιας, όπου μπορείς να προχωρήσεις σε βάθος 20 μέτρων μέσα από σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Όσο για το φαγητό, θα βρεις φιλόξενους ανθρώπους που θα σε περιποιηθούν με τα καλύτερα και θα σε ξεπροβοδίσουν πριν πάρεις τον δρόμο της επιστροφής. Και καθώς οδηγείς αφήνοντας το αυτοκίνητό σου με τη ΒΡ Super Unleaded 98, θα νιώσεις πως ένα κομμάτι του μυαλού σου αλλά και της ψυχής σου έχει μείνει στην Αρχαία Φελλόη και τις αλήθειες που σου αποκάλυψε η ίδια η φύση.

Ταξίδια
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μηλιά: Ένας εγκαταλελειμμένος οικισμός των Χανίων έγινε πρότυπο οικοτουρισμού

Ταξίδια / Μηλιά: Ένας εγκαταλελειμμένος οικισμός των Χανίων έγινε πρότυπο οικοτουρισμού

Πριν από τριάντα χρόνια και έπειτα από εργασίες ετών στο οικοσύστημά της, η Μηλιά φιλοξένησε τους πρώτους της επισκέπτες δίχως να έχει ρεύμα και πολλές ανέσεις. Πλέον είναι αυτόνομη ενεργειακά, απευθύνεται σε φυσιολάτρες και όχι μόνο, την αγαπούν οι περιπατητές, ο ξένος Τύπος αλλά και εκείνοι που οδηγούν μία ώρα και κάτι μόνο και μόνο για να φάνε στο εστιατόριό της.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ