Τα ζευγάρια που έχουν κόρες χωρίζουν πιο συχνά

Τα ζευγάρια που έχουν κόρες χωρίζουν πιο συχνά Facebook Twitter
2

Φαίνεται πως μεταξύ των ειδικών το γεγονός ότι τα παντρεμένα ζευγάρια που χωρίζουν πιο συχνά είναι αυτά που έχουν κορίτσια και όχι αγόρια, ήταν γνωστό. Ως εξήγηση δινόταν η προτίμηση των πατεράδων στα αγόρια. Δηλαδή οι μπαμπάδες τείνουν να προτιμούν τα αγόρια, οπότε μένουν πιο εύκολα σε ένα γάμο από τον οποίο έχουν αποκτήσει αγόρια, ενώ αν έχουν κορίτσια, τους είναι πιο εύκολο να εγκαταλείψουν την οικογένεια.

Μια νέα μελέτη όμως του Πανεπιστημίου Ουισκόνσιν-Μάντισον που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό δημογραφίας Demography υποστηρίζει ότι η εξήγηση πρέπει να αναζητηθεί μέσα στη μήτρα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που ερεύνησαν ένα μεγάλο δείγμα ανθρώπων, που αφορούσε την περίοδο 1979-2010, οι διαπροσωπικές συγκρούσεις του ζεύγους στην αρχική φάση του γάμου, πριν κάνουν παιδί, μπορούν να αποτελέσουν δείκτη πρόβλεψης για το φύλο του παιδιού που θα γεννηθεί αργότερα. Όσο πιο έντονες συγκρούσεις ανέφερε μία γυναίκα με τον άνδρα της, τόσο πιθανότερο ήταν να γεννήσει κορίτσι, παρά αγόρι, τα επόμενα χρόνια.

«Τα κορίτσια μπορούν να επιβιώνουν σε εγκυμοσύνες γεμάτες στρες, όπου τα αγόρια δεν μπορούν να επιβιώσουν. Έτσι, είναι πιθανότερο να γεννηθούν κορίτσια παρά αγόρια σε γονείς με ήδη τεταμένες σχέσεις», δήλωσε ο Αμάρ Χαμουντί, ένας εκ των δύο επικεφαλής των ερευνητών.

Σύμφωνα λοιπόν με τους επιστήμονες το υποτιθέμενο "ασθενές" φύλο είναι τελικά πιο σκληρό και μάλιστα σε όλη την πορεία της ζωής τους. Σε οποιαδήποτε ηλικία από τη γέννηση έως τα 100 χρόνια, τα αγόρια και οι άνδρες πεθαίνουν σε μεγαλύτερη αναλογία από ό,τι τα κορίτσια και οι γυναίκες.

Άλλες επιδημιολογικές μελέτες δείχνουν επίσης ότι το θηλυκό πλεονέκτημα επιβίωσης αρχίζει ήδη από την μήτρα. Τα θηλυκά έμβρυα αποδεικνύονται πιο ικανά, σε σχέση με τα αρσενικά, στο να τα βγάζουν πέρα με τις διάφορες στρεσογόνες καταστάσεις μιας εγκυμοσύνης, μεταξύ των οποίων και με τα προβλήματα μεταξύ της μαμάς και του μπαμπά.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Ψυχή & Σώμα / Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Τι ακριβώς αναζητούν όσοι συμμετέχουν σε retreats ευεξίας; Πρόκειται για απόδραση ή επιστροφή σε κάτι πιο αυθεντικό; Είναι μόνο για ευκατάστατους ξένους τουρίστες ή υπάρχουν προτάσεις και για τους «κανονικούς» ανθρώπους; Απαντά η δημιουργός των Fykiada Retreats, Άννα Μαρτίνου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Living / Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Ξέρουμε όλοι ότι προσφέρει τριπλό όφελος: προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και συμβάλλει στην ομοιογένεια του τόνου, μειώνοντας σταδιακά δυσχρωμίες και σημάδια από τον ήλιο. Δεν υπόσχεται. Δουλεύει.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την Devin Halbal, την πιο viral tiktoker του πλανήτη, στο κέντρο της Αθήνας

Devin Halbal / «Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την πιο viral TikToker του πλανήτη στο Σύνταγμα

Τα βίντεό της την έχουν κάνει πασίγνωστη στο ελληνικό κοινό. Άλλοι αγαπούν την Devin Halbal σαν θεά κι άλλοι δεν μπορούν ούτε να την ακούν. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της πόλης. Την ακολουθήσαμε.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Plāsmata 3 / Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Συζητήσεις για τους ανθρώπους, τα φυτά, τα ζώα και τα πουλιά που αποτελούν το οικοσύστημα του Πεδίου του Άρεως αλλά και για τις μεγάλες και μικρές ιστορίες που απαρτίζουν την πολιτισμική και κοινωνική του πραγματικότητα.
M. HULOT
Pet sitters, dog walkers και κατ’ οίκον επισκέψεις: Η λύση που έχουν βρει πολλοί κηδεμόνες κατοικιδίων 

Living / Κατοικίδια, ταξίδια και άγχος αποχωρισμού: Η άνοδος των daycare και pet sitters

Άνθρωποι που κάνουν pet sitting, βγάζουν βόλτα τον σκύλο μας ή έρχονται στο σπίτι για να φροντίσουν το κατοικίδιό μας: επαγγελματίες και κηδεμόνες εξηγούν γιατί αυτός ο τομέας γνωρίζει άνθηση. 
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ

σχόλια

1 σχόλια
Τι σχέση μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στα διαζύγια και το φύλο των παιδιών; Η εξήγηση που αποπειράται να δοθεί, γιατί τελικά δεν τεμηριώνεται,είναι μια επιδημιολογική έρευνα που "συνδέει" την ανθεκτικότητα των θηλυκών εμβρύων με τους καυγάδες των γονιών(!). Έρευνες και μελέτες του ποδαριού με αμφιλεγόμενες μεθόδους και αμφισβητήσιμα στοιχεία. Τι σκοπούς εξυπηρετούν θα ήθελα να μάθω..
Ψυχολογος - "Προσπαθησε να εισαι ανεκτικος με τη Μαιρη. Ειναι απο διαλυμενη οικογενεια."Δασκαλος - "Δεν εκπλησσομαι. Η Μαιρη μπορει να διαλυσει και την καλυτερη οικογενεια"