Τσακανίκα: Τη φετινή Σαρακοστή στρώνουμε το τραπέζι με παραδοσιακά υγιεινά προϊόντα της ελληνικής γης

Τσακανίκα: Τη φετινή Σαρακοστή στρώνουμε το τραπέζι με παραδοσιακά υγιεινά προϊόντα της ελληνικής γης Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ζούμε σε μία εποχή που περισσότερο από κάθε άλλη χρονική στιγμή, θέλουμε να ξέρουμε ακριβώς τι έχουμε στο τραπέζι μας. Θέλουμε να ξέρουμε από πού προέρχονται τα υλικά που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική μας, την ποιότητά τους και τις ευεργετικές τους ιδιότητες - θέλουμε αγνά προϊόντα, προσεκτικά επιλεγμένα.

Πόσο μάλλον την περίοδο της Σαρακοστής, μία περίοδο που στο τραπέζι μας υπάρχουν παραδοσιακά προϊόντα και που για πολλούς αποτελεί μία εποχή για πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές, είναι σημαντικό να έχουμε την επιλογή να διαλέξουμε αυτά που θα μας προσφέρουν όλα όσα χρειαζόμαστε. Παράλληλα, είναι σημαντικό να στηρίζουμε και μικρούς παραγωγούς, που βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές της χώρας μας και παράγουν παραδοσιακά προϊόντα με αγάπη και μεράκι, περισσότερο από ποτέ.

Κάπου εδώ έρχεται ένα παραδοσιακό παντοπωλείο, που από το 1920 έχει αναλάβει να φέρνει στα τραπέζια μας τα καλύτερα παραδοσιακά υγιεινά προϊόντα της ελληνικής γης. Όλα ξεκίνησαν από το όραμα του Γιάννη Τσακανίκα και το πρώτο κατάστημα Τσακανίκα στην Καλλιθέα - όπου υπάρχει ακόμα - και έγινε η αρχή για τα τρία καταστήματα τα οποία, περίπου 100 χρόνια μετά, παραμένουν από τα πιο γνωστά και παλιά της Αθήνας.

Από φρέσκο παραδοσιακό γιαούρτι, αγνό τυρί, φρέσκο ανθότυρο (μυζήθρα), μέχρι χειροποίητα ζυμαρικά, γευστικά παξιμάδια, φρέσκα αλλαντικά και λαχταριστά γλυκά κουταλιού, μπορεί να βρει κανείς ό,τι επιθυμεί, όλα επιλεγμένα με στόχο τη σωστή υγιεινή παραδοσιακή διατροφή του τόπου μας και με πολύ αυστηρά κριτήρια.

τσακανικας Facebook Twitter

Έτσι, τη φετινή Σαρακοστή μπορείτε να επιλέξετε από μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων - όπως, φυσικά, τον παραδοσιακό χαλβά. Στο e-shop του Τσακανίκα, θα βρείτε πολλές διαφορετικές επιλογές, όπως χαλβά Δραπετσώνας και χαλβά Καππαδοκίας, αλλά και ταχίνι από διαφορετικούς Έλληνες παραγωγούς και επιχειρήσεις - ακόμη και ταχίνι ολικής αλέσεως.

Φτιάχνοντας το Σαρακοστιανό τραπέζι, μπορείτε να προμηθευτείτε και φρέσκο χταπόδι ή γαρίδες σε λαδόξυδο, μία μεγάλη ποικιλία από ελιές από διαφορετικά μέρη, ακόμη και φρέσκες σαλάτες. Κι αυτά είναι μόνο λίγα από τα προϊόντα που μπορείτε να βρείτε στα φυσικά καταστήματα ή το e-shop του παντοπωλείου Τσακανίκα - με μία γρήγορη διαδικτυακή περιήγηση, μάλιστα, θα ανακαλύψετε πολλές προσφορές και ειδικές τιμές.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στο πολύ προσεγμένο και εύκολο στην περιήγηση e-shop, θα μπορέσετε να παραγγείλετε όλα όσα επιθυμείτε και να τα έχετε άμεσα στον χώρο σας και για καλωσόρισμα, το παντοπωλείο Τσακανίκα σας κάνει δώρο 5€ με τον κωδικό «welcome». Ταυτόχρονα, το ηλεκτρονικό κατάστημα εξελίσσεται συνεχώς έτσι ώστε να δίνει ακόμα περισσότερες επιλογές στους πελάτες του και παράλληλα, στο blog του παντοπωλείου θα βρείτε σύντομα αγαπημένες συνταγές, πολλές συμβουλές, αλλά και παρουσιάσεις των συνεργατών και προμηθευτών του, ανάμεσα σε άλλα.

Τσακανίκα: Τη φετινή Σαρακοστή στρώνουμε το τραπέζι με παραδοσιακά υγιεινά προϊόντα της ελληνικής γης Facebook Twitter

Ανάμεσα στα διαλεχτά προϊόντα και την εξαιρετική ποιότητα, στο site του παντοπωλείου μπορεί να βρει κανείς έναν ιδιαίτερο χάρτη προϊόντων. Πρόκειται για έναν διαδραστικό χάρτη ο οποίος δείχνει όλες τις «γωνιές» της Ελλάδας από τις οποίες προέρχονται τα προϊόντα που βρίσκονται στα ράφια και στο e-shop του παντοπωλείου Τσακανίκα. Μία γαστρονομική «περιήγηση» μέσα από την οποία μπορείτε να γνωρίσετε όλα τα προϊόντα, να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για εκείνα και να τα προσθέσετε στο καλάθι σας - και μετά στο τραπέζι σας. 

Τη φετινή Σαρακοστή, λοιπόν, επιλέγουμε αγνά υλικά και προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα, για ένα παραδοσιακό τραπέζι που θα είναι γεμάτο από πολλές διαφορετικές γεύσεις Ελλάδας, με βασικά στοιχεία την ποιότητα και την ποικιλία.

Περισσότερες πληροφορίες για το παντοπωλείο Τσακανίκα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Χαροκόπου 67 Καλλιθέα: 2109591050

Προσκόπων & Αιδινίου 9, Ν. Σμύρνη: 2109374722

Φυλής 47 & Καραϊσκάκη, Χασιά: 2102411445

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ