Τσακανίκα: Τη φετινή Σαρακοστή στρώνουμε το τραπέζι με παραδοσιακά υγιεινά προϊόντα της ελληνικής γης

Τσακανίκα: Τη φετινή Σαρακοστή στρώνουμε το τραπέζι με παραδοσιακά υγιεινά προϊόντα της ελληνικής γης Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ζούμε σε μία εποχή που περισσότερο από κάθε άλλη χρονική στιγμή, θέλουμε να ξέρουμε ακριβώς τι έχουμε στο τραπέζι μας. Θέλουμε να ξέρουμε από πού προέρχονται τα υλικά που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική μας, την ποιότητά τους και τις ευεργετικές τους ιδιότητες - θέλουμε αγνά προϊόντα, προσεκτικά επιλεγμένα.

Πόσο μάλλον την περίοδο της Σαρακοστής, μία περίοδο που στο τραπέζι μας υπάρχουν παραδοσιακά προϊόντα και που για πολλούς αποτελεί μία εποχή για πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές, είναι σημαντικό να έχουμε την επιλογή να διαλέξουμε αυτά που θα μας προσφέρουν όλα όσα χρειαζόμαστε. Παράλληλα, είναι σημαντικό να στηρίζουμε και μικρούς παραγωγούς, που βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές της χώρας μας και παράγουν παραδοσιακά προϊόντα με αγάπη και μεράκι, περισσότερο από ποτέ.

Κάπου εδώ έρχεται ένα παραδοσιακό παντοπωλείο, που από το 1920 έχει αναλάβει να φέρνει στα τραπέζια μας τα καλύτερα παραδοσιακά υγιεινά προϊόντα της ελληνικής γης. Όλα ξεκίνησαν από το όραμα του Γιάννη Τσακανίκα και το πρώτο κατάστημα Τσακανίκα στην Καλλιθέα - όπου υπάρχει ακόμα - και έγινε η αρχή για τα τρία καταστήματα τα οποία, περίπου 100 χρόνια μετά, παραμένουν από τα πιο γνωστά και παλιά της Αθήνας.

Από φρέσκο παραδοσιακό γιαούρτι, αγνό τυρί, φρέσκο ανθότυρο (μυζήθρα), μέχρι χειροποίητα ζυμαρικά, γευστικά παξιμάδια, φρέσκα αλλαντικά και λαχταριστά γλυκά κουταλιού, μπορεί να βρει κανείς ό,τι επιθυμεί, όλα επιλεγμένα με στόχο τη σωστή υγιεινή παραδοσιακή διατροφή του τόπου μας και με πολύ αυστηρά κριτήρια.

τσακανικας Facebook Twitter

Έτσι, τη φετινή Σαρακοστή μπορείτε να επιλέξετε από μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων - όπως, φυσικά, τον παραδοσιακό χαλβά. Στο e-shop του Τσακανίκα, θα βρείτε πολλές διαφορετικές επιλογές, όπως χαλβά Δραπετσώνας και χαλβά Καππαδοκίας, αλλά και ταχίνι από διαφορετικούς Έλληνες παραγωγούς και επιχειρήσεις - ακόμη και ταχίνι ολικής αλέσεως.

Φτιάχνοντας το Σαρακοστιανό τραπέζι, μπορείτε να προμηθευτείτε και φρέσκο χταπόδι ή γαρίδες σε λαδόξυδο, μία μεγάλη ποικιλία από ελιές από διαφορετικά μέρη, ακόμη και φρέσκες σαλάτες. Κι αυτά είναι μόνο λίγα από τα προϊόντα που μπορείτε να βρείτε στα φυσικά καταστήματα ή το e-shop του παντοπωλείου Τσακανίκα - με μία γρήγορη διαδικτυακή περιήγηση, μάλιστα, θα ανακαλύψετε πολλές προσφορές και ειδικές τιμές.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στο πολύ προσεγμένο και εύκολο στην περιήγηση e-shop, θα μπορέσετε να παραγγείλετε όλα όσα επιθυμείτε και να τα έχετε άμεσα στον χώρο σας και για καλωσόρισμα, το παντοπωλείο Τσακανίκα σας κάνει δώρο 5€ με τον κωδικό «welcome». Ταυτόχρονα, το ηλεκτρονικό κατάστημα εξελίσσεται συνεχώς έτσι ώστε να δίνει ακόμα περισσότερες επιλογές στους πελάτες του και παράλληλα, στο blog του παντοπωλείου θα βρείτε σύντομα αγαπημένες συνταγές, πολλές συμβουλές, αλλά και παρουσιάσεις των συνεργατών και προμηθευτών του, ανάμεσα σε άλλα.

Τσακανίκα: Τη φετινή Σαρακοστή στρώνουμε το τραπέζι με παραδοσιακά υγιεινά προϊόντα της ελληνικής γης Facebook Twitter

Ανάμεσα στα διαλεχτά προϊόντα και την εξαιρετική ποιότητα, στο site του παντοπωλείου μπορεί να βρει κανείς έναν ιδιαίτερο χάρτη προϊόντων. Πρόκειται για έναν διαδραστικό χάρτη ο οποίος δείχνει όλες τις «γωνιές» της Ελλάδας από τις οποίες προέρχονται τα προϊόντα που βρίσκονται στα ράφια και στο e-shop του παντοπωλείου Τσακανίκα. Μία γαστρονομική «περιήγηση» μέσα από την οποία μπορείτε να γνωρίσετε όλα τα προϊόντα, να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για εκείνα και να τα προσθέσετε στο καλάθι σας - και μετά στο τραπέζι σας. 

Τη φετινή Σαρακοστή, λοιπόν, επιλέγουμε αγνά υλικά και προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα, για ένα παραδοσιακό τραπέζι που θα είναι γεμάτο από πολλές διαφορετικές γεύσεις Ελλάδας, με βασικά στοιχεία την ποιότητα και την ποικιλία.

Περισσότερες πληροφορίες για το παντοπωλείο Τσακανίκα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Χαροκόπου 67 Καλλιθέα: 2109591050

Προσκόπων & Αιδινίου 9, Ν. Σμύρνη: 2109374722

Φυλής 47 & Καραϊσκάκη, Χασιά: 2102411445

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT