Τσακανίκα: Τη φετινή Σαρακοστή στρώνουμε το τραπέζι με παραδοσιακά υγιεινά προϊόντα της ελληνικής γης

Τσακανίκα: Τη φετινή Σαρακοστή στρώνουμε το τραπέζι με παραδοσιακά υγιεινά προϊόντα της ελληνικής γης Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ζούμε σε μία εποχή που περισσότερο από κάθε άλλη χρονική στιγμή, θέλουμε να ξέρουμε ακριβώς τι έχουμε στο τραπέζι μας. Θέλουμε να ξέρουμε από πού προέρχονται τα υλικά που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική μας, την ποιότητά τους και τις ευεργετικές τους ιδιότητες - θέλουμε αγνά προϊόντα, προσεκτικά επιλεγμένα.

Πόσο μάλλον την περίοδο της Σαρακοστής, μία περίοδο που στο τραπέζι μας υπάρχουν παραδοσιακά προϊόντα και που για πολλούς αποτελεί μία εποχή για πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές, είναι σημαντικό να έχουμε την επιλογή να διαλέξουμε αυτά που θα μας προσφέρουν όλα όσα χρειαζόμαστε. Παράλληλα, είναι σημαντικό να στηρίζουμε και μικρούς παραγωγούς, που βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές της χώρας μας και παράγουν παραδοσιακά προϊόντα με αγάπη και μεράκι, περισσότερο από ποτέ.

Κάπου εδώ έρχεται ένα παραδοσιακό παντοπωλείο, που από το 1920 έχει αναλάβει να φέρνει στα τραπέζια μας τα καλύτερα παραδοσιακά υγιεινά προϊόντα της ελληνικής γης. Όλα ξεκίνησαν από το όραμα του Γιάννη Τσακανίκα και το πρώτο κατάστημα Τσακανίκα στην Καλλιθέα - όπου υπάρχει ακόμα - και έγινε η αρχή για τα τρία καταστήματα τα οποία, περίπου 100 χρόνια μετά, παραμένουν από τα πιο γνωστά και παλιά της Αθήνας.

Από φρέσκο παραδοσιακό γιαούρτι, αγνό τυρί, φρέσκο ανθότυρο (μυζήθρα), μέχρι χειροποίητα ζυμαρικά, γευστικά παξιμάδια, φρέσκα αλλαντικά και λαχταριστά γλυκά κουταλιού, μπορεί να βρει κανείς ό,τι επιθυμεί, όλα επιλεγμένα με στόχο τη σωστή υγιεινή παραδοσιακή διατροφή του τόπου μας και με πολύ αυστηρά κριτήρια.

τσακανικας Facebook Twitter

Έτσι, τη φετινή Σαρακοστή μπορείτε να επιλέξετε από μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων - όπως, φυσικά, τον παραδοσιακό χαλβά. Στο e-shop του Τσακανίκα, θα βρείτε πολλές διαφορετικές επιλογές, όπως χαλβά Δραπετσώνας και χαλβά Καππαδοκίας, αλλά και ταχίνι από διαφορετικούς Έλληνες παραγωγούς και επιχειρήσεις - ακόμη και ταχίνι ολικής αλέσεως.

Φτιάχνοντας το Σαρακοστιανό τραπέζι, μπορείτε να προμηθευτείτε και φρέσκο χταπόδι ή γαρίδες σε λαδόξυδο, μία μεγάλη ποικιλία από ελιές από διαφορετικά μέρη, ακόμη και φρέσκες σαλάτες. Κι αυτά είναι μόνο λίγα από τα προϊόντα που μπορείτε να βρείτε στα φυσικά καταστήματα ή το e-shop του παντοπωλείου Τσακανίκα - με μία γρήγορη διαδικτυακή περιήγηση, μάλιστα, θα ανακαλύψετε πολλές προσφορές και ειδικές τιμές.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στο πολύ προσεγμένο και εύκολο στην περιήγηση e-shop, θα μπορέσετε να παραγγείλετε όλα όσα επιθυμείτε και να τα έχετε άμεσα στον χώρο σας και για καλωσόρισμα, το παντοπωλείο Τσακανίκα σας κάνει δώρο 5€ με τον κωδικό «welcome». Ταυτόχρονα, το ηλεκτρονικό κατάστημα εξελίσσεται συνεχώς έτσι ώστε να δίνει ακόμα περισσότερες επιλογές στους πελάτες του και παράλληλα, στο blog του παντοπωλείου θα βρείτε σύντομα αγαπημένες συνταγές, πολλές συμβουλές, αλλά και παρουσιάσεις των συνεργατών και προμηθευτών του, ανάμεσα σε άλλα.

Τσακανίκα: Τη φετινή Σαρακοστή στρώνουμε το τραπέζι με παραδοσιακά υγιεινά προϊόντα της ελληνικής γης Facebook Twitter

Ανάμεσα στα διαλεχτά προϊόντα και την εξαιρετική ποιότητα, στο site του παντοπωλείου μπορεί να βρει κανείς έναν ιδιαίτερο χάρτη προϊόντων. Πρόκειται για έναν διαδραστικό χάρτη ο οποίος δείχνει όλες τις «γωνιές» της Ελλάδας από τις οποίες προέρχονται τα προϊόντα που βρίσκονται στα ράφια και στο e-shop του παντοπωλείου Τσακανίκα. Μία γαστρονομική «περιήγηση» μέσα από την οποία μπορείτε να γνωρίσετε όλα τα προϊόντα, να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για εκείνα και να τα προσθέσετε στο καλάθι σας - και μετά στο τραπέζι σας. 

Τη φετινή Σαρακοστή, λοιπόν, επιλέγουμε αγνά υλικά και προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα, για ένα παραδοσιακό τραπέζι που θα είναι γεμάτο από πολλές διαφορετικές γεύσεις Ελλάδας, με βασικά στοιχεία την ποιότητα και την ποικιλία.

Περισσότερες πληροφορίες για το παντοπωλείο Τσακανίκα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Χαροκόπου 67 Καλλιθέα: 2109591050

Προσκόπων & Αιδινίου 9, Ν. Σμύρνη: 2109374722

Φυλής 47 & Καραϊσκάκη, Χασιά: 2102411445

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ