Έβλεπα να ετοιμάζεται κάτι μήνες τώρα, σε ένα στενό δρομάκι της Κυψέλης, λίγο πιο κάτω από τη Δημοτική Αγορά, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ τι θα είναι. Λίγες μέρες πριν, οι προετοιμασίες ολοκληρώθηκαν και ένα φωτεινό μαγαζί άνοιξε τις πόρτες του. Με ξύλινους πάγκους, απλά τραπέζια και ένα μπαρ στο βάθος, σίγουρα σέρβιρε καφέ. Στην ανοιχτή αίθουσα, υπήρχε ένα ξεχωριστό σημείο με κρεμασμένα T-Shirts και διάφορα αξεσουάρ, άρα πιθανότατα πουλούσε και ρούχα.


Πέρασα το κατώφλι και συστήθηκα με τη Λένα, χρόνια στον χώρο της μόδας ως fashion designer, και τον Γιάννη, μουσικό και γιο της. Το νέο, λαμπερό και μίνιμαλ Kick είναι το δημιούργημά τους και γέννημα της συνεργασίας τους. Πρόκειται για έναν πολυχώρο, που δημιουργήθηκε με προσωπική εργασία της οικογένειας.

 

«Είναι ένα hub, με διάθεση να προσφέρει στους καλεσμένους του προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς και bakers αλλά και να προωθήσει local fashion brands, τα οποία κάνουν πολύ ποιοτική και καλαίσθητη προσπάθεια και τους αξίζει να τα γνωρίσει ο κόσμος και να στηρίξει την προσπάθειά τους» λέει ο Γιάννης ενώ παράλληλα μας ξεναγεί στον χώρο, στον οποίο δεν σταματά να μπαινοβγαίνει όμορφος, πολύχρωμος και πολύβουος κόσμος.

 

Καθημερινά γνωρίζεις ανθρώπους και προσθέτεις μία καλημέρα ή μία καληνύχτα στην ρουτίνα σου. Μικρά πράγματα αλλά σημαντικά, γιατί σε γεμίζουν ψυχικά. Αυτός είναι και ο λόγος πως όποιος επισκεφθεί την Κυψέλη ή θα μείνει σε αυτή ή θα δεθεί αμέσως μαζί της με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.


Ρωτάμε να μάθουμε για τα ρούχα που φιλοξενούνται ήδη στον χώρο και ονομάζονται Indiego Clothing. Πρόκειται για ένα brand με ένα πιο urban αλλά minimal ύφος το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες ανεξαρτήτως φύλου. Η Λένα, μητέρα του Γιάννη, που δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας 27 χρόνια είναι η υπεύθυνη παραγωγής και σχεδιασμού του και ο Γιάννης επιμελείται την αισθητική και τα σχέδια που υλοποιούνται. Ένα κοινό project που εγκαινιάζει τη φιλοξενία μικρών σχεδιαστών και υποψιάζει για το ύφος που θα έχουν οι μελλοντικές συνεργασίες του Kick.

 

Στον νέο πολυχώρο Kick στην Κυψέλη θα συνδυάσεις shopping με καφέ
Πίνοντας ένα απολαυστικό latte Area51, κατάλαβα πως εκτός από χώρος τέχνης ή concept store, το Kick έχει σκοπό να προσφέρει πολύ καλό καφέ και γευστικά ροφήματα. Φωτ.: Χρήστος Γιαννακόπουλος


Πίνοντας ένα απολαυστικό latte Area51, κατάλαβα πως εκτός από χώρος τέχνης ή concept store, το Kick έχει σκοπό να προσφέρει πολύ καλό καφέ και γευστικά ροφήματα. Τα δε μπισκότα με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο με τα οποία συνόδευσα τον καφέ μου ήταν παραπάνω από φρέσκα και νόστιμα. Για την ακρίβεια ήμουν εκεί όταν τα έφερε στο μαγαζί ο The Cookie Dude και είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω και να καταλάβω πόσο πολύ σπιτικά και αγνά είναι.

 

Σχετικά με τα υπόλοιπα side desserts που θα έχει το menu του Kick, ο Γιάννης μου είπε ότι φιλοδοξούν σε συνεργασίες με άτομα τα οποία κάνουν αυτό που αγαπάνε και εξειδικεύονται στο αντικείμενο τους, είτε είναι αυτοδίδακτοι είτε όχι, και τους αξίζει η αναγνώριση. Εκεί, αναφέρθηκε και το πρώτο event που θα λάβει χώρα στο hub, με νοστιμιές από την Eri Bakes Vegan και τον The Cookie Dude, την Πέμπτη 23 Ιουλίου. Το καλύτερο, βέβαια, είναι πως από τον Σεπτέμβρη θα προστεθεί brunch στις επιλογές του μενού και σύντομα θα υπάρχουν και άλλες γλυκές ή αλμυρές γεύσεις.

 

Στον νέο πολυχώρο Kick στην Κυψέλη θα συνδυάσεις shopping με καφέ
Τα μπισκότα με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο με τα οποία συνόδευσα τον καφέ μου ήταν παραπάνω από φρέσκα και νόστιμα. Φωτ.: Χρήστος Γιαννακόπουλος


Ρωτώντας να μάθω γιατί στην Κυψέλη και όχι κάπου αλλού, ο Γιάννης μου απαντάει: «Είμαι κάτοικος Κυψέλης, αν και έχω μεγαλώσει σε γειτονική περιοχή, τα Πατήσια. Ο κύριος λόγος που φτιάξαμε το Kick εδώ είναι γιατί αυτή την περιοχή τη νιώθω κοντά μου και γενικώς έχει αυτό το feeling γειτονιάς που είναι το πιο σημαντικό. Καθημερινά γνωρίζεις ανθρώπους και προσθέτεις μία καλημέρα ή μία καληνύχτα στην ρουτίνα σου. Μικρά πράγματα αλλά σημαντικά, γιατί σε γεμίζουν ψυχικά. Όποιος επισκεφθεί την Κυψέλη ή θα μείνει σε αυτή ή θα δεθεί αμέσως μαζί της με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο».

 

Στον νέο πολυχώρο Kick στην Κυψέλη θα συνδυάσεις shopping με καφέ
Φωτ.: Χρήστος Γιαννακόπουλος
Στον νέο πολυχώρο Kick στην Κυψέλη θα συνδυάσεις shopping με καφέ
Φωτ.: Χρήστος Γιαννακόπουλος


Kick, Σποράδων 26, Αθήνα, kick.athens