11 νέα εστιατόρια που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν σύντομα

11 νέα εστιατόρια που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν σύντομα Facebook Twitter
Στο Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ οι μεζέδες κυκλοφορούν σε έναν πληθωρικό δίσκο απ' όπου μπορείς να διαλέξεις.
0



ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ
σιγά σιγά στα αγαπημένα μας εστιατόρια, εντοπίζουμε και καινούργια μέρη που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν πολύ σύντομα.


Ένα καλοκαιρινό pop-up καφενείο έστησε ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου, στον χώρο του Senios, συνεργαζόμενος με τη ομάδα του Clumsies. Στο Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ (Καλαμιώτου 15) οι μεζέδες ‒αγαπημένα πιάτα με μια πιο σύγχρονη προσέγγιση‒ κυκλοφορούν σε έναν πληθωρικό δίσκο απ' όπου μπορείς να διαλέξεις.


Λίγο πιο πέρα, στη Ρόμβης, έρχεται για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας και ο Άκης Πετρετζίκης με το «Kitchen Lab» και το μπεργκεράδικό του, «Burger AP», που ανοίγει την επόμενη εβδομάδα.

Μετανάστες από την Ιαπωνία έφτασαν στο Περού πριν από 100 χρόνια αναζητώντας δουλειά σε λατομεία και σιδηρόδρομους. Μαζί τους έφεραν ξεχωριστές τεχνικές μαγειρέματος που, σε συνδυασμό με τις πρώτες ύλες του Περού, γέννησαν τη Nikkei κουζίνα ‒ αξέχαστη σε όσους την δοκιμάζουν.


Wine bar, μπιστρό και ταυτόχρονα delicatessen με εποχικά τυριά και αλλαντικά, το κομψό Materia Prima (πλατεία Μεσολογγίου 3, Παγκράτι), που ξεκίνησε από το Κουκάκι, επεκτάθηκε πρόσφατα και στο Παγκράτι, στην πλατεία Μεσολογγίου. Δίπλα στις περίπου τριακόσιες ετικέτες του (δεκάδες από τις οποίες προσφέρονται και σε ποτήρι) θα βρεις ωραία μικρά πιάτα, όπως το τσοριπάν (αργεντίνικο σάντουιτς με τσορίθο), το μοσχάρι καρπάτσιο, χειροποίητες παπαρδέλες cacio e pepe και σαλάτες.

11 νέα εστιατόρια που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν σύντομα Facebook Twitter
Στο κομψό Materia Prima είναι wine bar, μπιστρό και ταυτόχρονα delicatessen με εποχικά τυριά και αλλαντικά.


Tάκος με κάσιους και μανιτάρια, βίγκαν hot dogs και mac & cheese, πανκέικ, φρέσκοι χυμοί, turmeric latte, κομπούτσα, craft μπίρες: το νέο Joshua Tree Café (Αναπαύσεως 13) στο Μετς έχει όλα όσα θα περίμενες από ένα σύγχρονο, hip καφέ. Έχει και μια μεγάλη τζαμαρία που αφήνει άπλετο φως να μπαίνει στον χώρο, ενώ το brunch σερβίρεται όλη την ημέρα.


Ο Άνταμ Κοντοβάς και η ομάδα πίσω από το γνωστό μπαρ «Κάιν» στο Μετς ετοιμάζονται να ανοίξουν σε λίγες μέρες, στα μέσα Ιουνίου, την Kobra (Ναυαρίνου 11), ένα μοντέρνο μπιστρό με επιρροές από διάφορα, διεθνή, γαστρονομικά trends (βλέπε sando και poke) και κλασικά κοκτέιλ.


Η μεγάλη αυλή, που θυμίζει Λατινική Αμερική, είναι το κεντρικό χαρακτηριστικό του Noah (στάση μετρό Μέγαρο Μουσικής) στο Πάρκο Ελευθερίας. Τη σχεδίασε ο Άλεξ Πετράκης (Juan Rodriguez, Upupa Epops) και θα φιλοξενεί τους επισκέπτες σε αυτό το νέο, κατά βάση υπαίθριο, all-day εστιατόριο. Στο μενού: πίτσα, ψάρι, κρέας και μερικά λάτιν στοιχεία.

11 νέα εστιατόρια που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν σύντομα Facebook Twitter
Η μεγάλη αυλή, που θυμίζει Λατινική Αμερική, είναι το κεντρικό χαρακτηριστικό του Noah


Μετανάστες από την Ιαπωνία έφτασαν στο Περού πριν από 100 χρόνια αναζητώντας δουλειά σε λατομεία και σιδηρόδρομους. Μαζί τους έφεραν ξεχωριστές τεχνικές μαγειρέματος που, σε συνδυασμό με τις πρώτες ύλες του Περού, γέννησαν τη Nikkei κουζίνα ‒ αξέχαστη σε όσους την δοκιμάζουν. Τον πρεσβευτή της Θάνο Στασινό (γνωστό από το κολωνακιώτικο Νikkei) συναντάμε τώρα στο Huracan (λεωφ. Ποσειδώνος 81) που ανοίγει σύντομα στη Γλυφάδα.


Στο Γαλάτσι την ίδια κουζίνα έρχεται να συστήσει το Workshop by Aliento με τον σέφ Σταμάτη Τσίλια στην κουζίνα και τον βραβευμένο Άρης Χατζηαντωνίου (MoMix) να αναλαμβάνει τα signature cocktails.


Mystilli λέγεται το νεότερο μέλος του ομίλου Νice n Εasy Group (Αδριανού 7, Θησείο) που έχει ξεκινήσει να λειτουργεί στον πεζόδρομο της Αδριανού. Ο κατάλογος, με την υπογραφή του Χρήστου Αθανασιάδη και του Δημήτρη Γκόγκου, εστιάζει στο υγιεινό φαγητό από την κλασική μεσογειακή κουζίνα, χωρίς να λείπουν και οι πιο τολμηρές ερμηνείες της.

11 νέα εστιατόρια που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν σύντομα Facebook Twitter
Στο Mystilli, ο κατάλογος εστιάζει στο υγιεινό φαγητό από την κλασική μεσογειακή κουζίνα, χωρίς να λείπουν και οι πιο τολμηρές ερμηνείες της.


Tο Blue Jasmine στη γειτονιά πίσω από την πλατεία Κλαυθμώνος στεγάζεται σε έναν ιδιαίτερο χώρο του 1930 και προτείνει κοκτέιλ και ελαφριά πιάτα όπως το Blue Jasmine Bowl ή το Blue Corn Taco με σολoμό, που καπνίζεται στην κουζίνα τους.


Με γενναιόδωρες, χορταστικές μερίδες έρχεται ο Μπούφαλος (Επτανήσου 13, Κυψέλη) στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και ειδικεύεται στα μπέργκερ ‒ κλασικά και πιο δημιουργικά, όπως το Eλληνικό Mπέργκερ με κρίταμο, πανσετάκι και ρετσινάτες σταφίδες. Τα μπριός φτιάχνονται καθημερινά in house. Chicken hot pots, βάφλες καλαμποκιού και νοσταλγικά milkshakes θα βρίσκονται επίσης στο μενού.

11 νέα εστιατόρια που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν σύντομα Facebook Twitter
Με γενναιόδωρες, χορταστικές μερίδες έρχεται ο Μπούφαλος.
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όταν ο Πάνος Ιωαννίδης πρωτοείδε ριζότο στα '90s, νόμιζε ότι ήταν λαπάς

Γεύση / Όταν ο Πάνος Ιωαννίδης πρωτοείδε ριζότο στα '90s, νόμιζε ότι ήταν λαπάς

Ο διάσημος σεφ και κριτής του «MasterChef» περιγράφει τις δημιουργικές αναζητήσεις που του προέκυψαν μέσα στην καραντίνα, σχολιάζει το μέλλον της εστίασης και αποκαλύπτει τι θα δούμε προσεχώς στο επιτυχημένο τηλεοπτικό ριάλιτι μαγειρικής.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM