11 νέα εστιατόρια που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν σύντομα

11 νέα εστιατόρια που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν σύντομα Facebook Twitter
Στο Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ οι μεζέδες κυκλοφορούν σε έναν πληθωρικό δίσκο απ' όπου μπορείς να διαλέξεις.
0



ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ
σιγά σιγά στα αγαπημένα μας εστιατόρια, εντοπίζουμε και καινούργια μέρη που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν πολύ σύντομα.


Ένα καλοκαιρινό pop-up καφενείο έστησε ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου, στον χώρο του Senios, συνεργαζόμενος με τη ομάδα του Clumsies. Στο Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ (Καλαμιώτου 15) οι μεζέδες ‒αγαπημένα πιάτα με μια πιο σύγχρονη προσέγγιση‒ κυκλοφορούν σε έναν πληθωρικό δίσκο απ' όπου μπορείς να διαλέξεις.


Λίγο πιο πέρα, στη Ρόμβης, έρχεται για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας και ο Άκης Πετρετζίκης με το «Kitchen Lab» και το μπεργκεράδικό του, «Burger AP», που ανοίγει την επόμενη εβδομάδα.

Μετανάστες από την Ιαπωνία έφτασαν στο Περού πριν από 100 χρόνια αναζητώντας δουλειά σε λατομεία και σιδηρόδρομους. Μαζί τους έφεραν ξεχωριστές τεχνικές μαγειρέματος που, σε συνδυασμό με τις πρώτες ύλες του Περού, γέννησαν τη Nikkei κουζίνα ‒ αξέχαστη σε όσους την δοκιμάζουν.


Wine bar, μπιστρό και ταυτόχρονα delicatessen με εποχικά τυριά και αλλαντικά, το κομψό Materia Prima (πλατεία Μεσολογγίου 3, Παγκράτι), που ξεκίνησε από το Κουκάκι, επεκτάθηκε πρόσφατα και στο Παγκράτι, στην πλατεία Μεσολογγίου. Δίπλα στις περίπου τριακόσιες ετικέτες του (δεκάδες από τις οποίες προσφέρονται και σε ποτήρι) θα βρεις ωραία μικρά πιάτα, όπως το τσοριπάν (αργεντίνικο σάντουιτς με τσορίθο), το μοσχάρι καρπάτσιο, χειροποίητες παπαρδέλες cacio e pepe και σαλάτες.

11 νέα εστιατόρια που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν σύντομα Facebook Twitter
Στο κομψό Materia Prima είναι wine bar, μπιστρό και ταυτόχρονα delicatessen με εποχικά τυριά και αλλαντικά.


Tάκος με κάσιους και μανιτάρια, βίγκαν hot dogs και mac & cheese, πανκέικ, φρέσκοι χυμοί, turmeric latte, κομπούτσα, craft μπίρες: το νέο Joshua Tree Café (Αναπαύσεως 13) στο Μετς έχει όλα όσα θα περίμενες από ένα σύγχρονο, hip καφέ. Έχει και μια μεγάλη τζαμαρία που αφήνει άπλετο φως να μπαίνει στον χώρο, ενώ το brunch σερβίρεται όλη την ημέρα.


Ο Άνταμ Κοντοβάς και η ομάδα πίσω από το γνωστό μπαρ «Κάιν» στο Μετς ετοιμάζονται να ανοίξουν σε λίγες μέρες, στα μέσα Ιουνίου, την Kobra (Ναυαρίνου 11), ένα μοντέρνο μπιστρό με επιρροές από διάφορα, διεθνή, γαστρονομικά trends (βλέπε sando και poke) και κλασικά κοκτέιλ.


Η μεγάλη αυλή, που θυμίζει Λατινική Αμερική, είναι το κεντρικό χαρακτηριστικό του Noah (στάση μετρό Μέγαρο Μουσικής) στο Πάρκο Ελευθερίας. Τη σχεδίασε ο Άλεξ Πετράκης (Juan Rodriguez, Upupa Epops) και θα φιλοξενεί τους επισκέπτες σε αυτό το νέο, κατά βάση υπαίθριο, all-day εστιατόριο. Στο μενού: πίτσα, ψάρι, κρέας και μερικά λάτιν στοιχεία.

11 νέα εστιατόρια που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν σύντομα Facebook Twitter
Η μεγάλη αυλή, που θυμίζει Λατινική Αμερική, είναι το κεντρικό χαρακτηριστικό του Noah


Μετανάστες από την Ιαπωνία έφτασαν στο Περού πριν από 100 χρόνια αναζητώντας δουλειά σε λατομεία και σιδηρόδρομους. Μαζί τους έφεραν ξεχωριστές τεχνικές μαγειρέματος που, σε συνδυασμό με τις πρώτες ύλες του Περού, γέννησαν τη Nikkei κουζίνα ‒ αξέχαστη σε όσους την δοκιμάζουν. Τον πρεσβευτή της Θάνο Στασινό (γνωστό από το κολωνακιώτικο Νikkei) συναντάμε τώρα στο Huracan (λεωφ. Ποσειδώνος 81) που ανοίγει σύντομα στη Γλυφάδα.


Στο Γαλάτσι την ίδια κουζίνα έρχεται να συστήσει το Workshop by Aliento με τον σέφ Σταμάτη Τσίλια στην κουζίνα και τον βραβευμένο Άρης Χατζηαντωνίου (MoMix) να αναλαμβάνει τα signature cocktails.


Mystilli λέγεται το νεότερο μέλος του ομίλου Νice n Εasy Group (Αδριανού 7, Θησείο) που έχει ξεκινήσει να λειτουργεί στον πεζόδρομο της Αδριανού. Ο κατάλογος, με την υπογραφή του Χρήστου Αθανασιάδη και του Δημήτρη Γκόγκου, εστιάζει στο υγιεινό φαγητό από την κλασική μεσογειακή κουζίνα, χωρίς να λείπουν και οι πιο τολμηρές ερμηνείες της.

11 νέα εστιατόρια που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν σύντομα Facebook Twitter
Στο Mystilli, ο κατάλογος εστιάζει στο υγιεινό φαγητό από την κλασική μεσογειακή κουζίνα, χωρίς να λείπουν και οι πιο τολμηρές ερμηνείες της.


Tο Blue Jasmine στη γειτονιά πίσω από την πλατεία Κλαυθμώνος στεγάζεται σε έναν ιδιαίτερο χώρο του 1930 και προτείνει κοκτέιλ και ελαφριά πιάτα όπως το Blue Jasmine Bowl ή το Blue Corn Taco με σολoμό, που καπνίζεται στην κουζίνα τους.


Με γενναιόδωρες, χορταστικές μερίδες έρχεται ο Μπούφαλος (Επτανήσου 13, Κυψέλη) στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και ειδικεύεται στα μπέργκερ ‒ κλασικά και πιο δημιουργικά, όπως το Eλληνικό Mπέργκερ με κρίταμο, πανσετάκι και ρετσινάτες σταφίδες. Τα μπριός φτιάχνονται καθημερινά in house. Chicken hot pots, βάφλες καλαμποκιού και νοσταλγικά milkshakes θα βρίσκονται επίσης στο μενού.

11 νέα εστιατόρια που μόλις άνοιξαν ή ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν σύντομα Facebook Twitter
Με γενναιόδωρες, χορταστικές μερίδες έρχεται ο Μπούφαλος.
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όταν ο Πάνος Ιωαννίδης πρωτοείδε ριζότο στα '90s, νόμιζε ότι ήταν λαπάς

Γεύση / Όταν ο Πάνος Ιωαννίδης πρωτοείδε ριζότο στα '90s, νόμιζε ότι ήταν λαπάς

Ο διάσημος σεφ και κριτής του «MasterChef» περιγράφει τις δημιουργικές αναζητήσεις που του προέκυψαν μέσα στην καραντίνα, σχολιάζει το μέλλον της εστίασης και αποκαλύπτει τι θα δούμε προσεχώς στο επιτυχημένο τηλεοπτικό ριάλιτι μαγειρικής.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ