Το πρωινό των Χριστουγέννων

Το πρωινό των Χριστουγέννων Facebook Twitter
0

Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να ξυπνήσει μετά από ένα ρεβεγιόν και να επιδοθεί σε μαγειρικές για να φτιάξει το τέλειο πρωινό, σίγουρα στο DNA του υπάρχει κάτι από Σούπερμαν και Γιαγιά Ντακ. Δεν είναι η μέρα που θέλεις να πειραματιστείς με νέες συνταγές, να κάνεις πολύπλοκες παρασκευές και να παραμείνεις παραπάνω από μισή ώρα στον πάγκο της κουζίνας. Το πρώτο πράγμα που λογικά θα σκεφτείς, ανοίγοντας τα μάτια σου, είναι ένας δυνατός καφές. Και αφού γευτείς τις πρώτες γουλιές του, και καταλάβεις ότι είναι αυτή η μέρα του χρόνου που αγαπάς λίγο περισσότερο το σπίτι, τα μεγάλα τραπέζια και το φως από τα δεκάδες λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου, θα νιώσεις πείνα και λαχτάρα για ό,τι σου θυμίζει γιορτή, αγάπη και χειμώνα. Τότε είναι η στιγμή που θα σκεφτείς το πρωινό σου και, αν έχεις κάνει σωστές προβλέψεις για τις διαθέσεις σου, θα ανοίξεις την πόρτα σου και θα υποδεχτείς τους φίλους για να κάτσετε όλοι μαζί γύρω από το τραπέζι και να μοιραστείτε τις πρώτες ώρες της γιορτινής μέρας. 

Ο Γιάννης Μπουροδήμος ασχολήθηκε με τη μαγειρική όταν ένας πολύ καλός του φίλος τον έφερε σε επαφή με πολύτιμες πρώτες ύλες και συστατικά με τα οποία εκείνος δεν ήταν εξοικειωμένος. Η συμμετοχή του στο Master Chef και η οκταετής μετέπειτα συνεργασία του με τον Άκη Πετρετζίκη ξεκαθάρισαν μέσα του την απόφαση να ασχοληθεί αποκλειστικά με την κουζίνα και να αφήσει πίσω του τη γεωπονική που σπούδασε και τις καλλιέργειες μανιταριών και ορχιδέας, που είχαν κερδίσει παλιότερα την αγάπη του. Εδώ και μερικά χρόνια, ανακαίνισε ριζικά το σπίτι του, που βρίσκεται μέσα στο όμορφο πάρκο της Νέας Φιλαδέλφειας, και ασχολείται με τα food tours, τα ιδιωτικά δείπνα. Παράλληλα, συγγράφει συνταγές, κάνει food styling, φωτογραφίζει και βιντεογραφεί, στον τομέα πάντα της μαγειρικής. Στο σπίτι αυτό, που δεν το πιστεύεις ότι βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, ο Γιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε. Πάντα σε επαφή με τη φύση και πάντα με μεγάλες επισκέψεις στην Εύβοια, στο σπίτι των παππούδων του, όπου έβλεπε τη γιαγιά του να φουρνίζει ζυμωτό ψωμί και να φτιάχνει κατσικίσιο τυρί, που έμοιαζε πολύ με το chèvre αλλά κανείς δεν το ήξερε τότε. Οι κερασιές, τα άγρια χόρτα του αγρού, τα ζώα του χωριού, τα μποστάνια και οι αμυγδαλιές, από τις οποίες έκοβαν τα αμύγδαλα χλωρά και τα έτρωγαν με αλάτι, αλλά και τα μούσκουρα, οι βολβοί που τους έκαναν τουρσί, έγραψαν μέσα του τις αρχές της απλότητας και της αυθεντικότητας. Στα τραπέζια που διοργανώνει για τους τουρίστες βρίσκει πάντα την ευκαιρία να μεταδώσει τη γαστρονομική κουλτούρα της ελληνικής επαρχίας, να μαγειρέψει παραδοσιακά και να φέρει σε επαφή τους καλεσμένους του με την ελληνική φύση. 

Αποφεύγοντας συνταγές με αυγά ή pancakes, που απαιτούν πολλή ώρα προετοιμασίας και μαγειρικής, καταφέραμε να έχουμε ένα γενναίο πρωινό με σούπερ γιορτινή διάθεση και χειμωνιάτικα υλικά, που συνδυάζονται υπέροχα με δυνατό καφέ ή άλλα ζεστά ροφήματα με μπαχάρια και εσπεριδοειδή. 

Τα Χριστούγεννα για τον Γιάννη, όπως και για κάθε μάγειρα, είναι μια κουραστική περίοδος που ξεκινάει στις αρχές φθινοπώρου, όταν αρχίζουν να δημιουργούνται οι πρώτες συνταγές για τη μεγάλη γιορτή. Παρ' όλα αυτά, το σπίτι του είναι τόσο στολισμένο, χαρούμενο και φιλόξενο, που είναι αδύνατον να μην παρασυρθείς στο πνεύμα των Χριστουγέννων και να περάσεις μερικές χαλαρωτικές ώρες με φίλους. Όταν του πρότεινα να κάνουμε μαζί το πρωινό αυτής της μέρας, συμφωνήσαμε και οι δύο πως θέλουμε εύκολες συνταγές και έξυπνες λύσεις, έτσι ώστε κανένας να μην ταλαιπωρηθεί μαγειρεύοντας. Μάλιστα, ο Γιάννης, που είναι expert στο meal prepping, προτείνει σε όλους μας να κινηθούμε με την ανάλογη φιλοσοφία. Να έχουμε στο ψυγείο μας διάφορες παρασκευές μαγειρεμένες, όσπρια, σούπες, ζύμες και άλλα, έτσι ώστε να μπορούμε ανά πάσα στιγμή να φτιάχνουμε εύκολα γεύματα για εμάς και τους φίλους μας. «Είναι όμορφο να έχεις να μοιράζεσαι κάτι στις γιορτές, όπως το πρωινό σου. Θυμάμαι, όταν ήμουν μικρός, τη μητέρα μου να φτιάχνει κάθε Χριστούγεννα έναν φανταστικό μπακλαβά. Τον τρώγαμε το πρωινό της γιορτής και αν κάποιος έκλεβε κανένα κομμάτι το προηγούμενο βράδυ, έπεφτε μεγάλη τιμωρία. Ο πατέρας μου τον συνόδευε με ένα κονιάκ, καθώς εμείς ανοίγαμε τα δώρα μας. Μου αρέσει το πρωινό των Χριστουγέννων και γενικά μου αρέσει να ανοίγω το σπίτι μου και να υποδέχομαι φίλους. Παρ' όλη την κούραση των ημερών, βρίσκω τρόπο να έχω πάντα κάτι νόστιμο στο τραπέζι». 

Το πρωινό των Χριστουγέννων Facebook Twitter
Η συμμετοχή του στο Master Chef και η οκταετής μετέπειτα συνεργασία του με τον Άκη Πετρετζίκη ξεκαθάρισαν μέσα του την απόφαση να ασχοληθεί αποκλειστικά με την κουζίνα και να αφήσει πίσω του τη γεωπονική που σπούδασε και τις καλλιέργειες μανιταριών και ορχιδέας, που είχαν κερδίσει παλιότερα την αγάπη του. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Κάπως έτσι, βγήκαν μπροστά μου μια κολοκυθόσουπα με λωτό και λεπτή φίνα γεύση, που ήταν ό,τι χρειαζόμουν για να ζεσταθώ και να νιώσω το αίμα μου να κυλάει πιο γρήγορα μέσα στο σώμα μου. Το χούμους με φασόλια, που φύλαγε ο Γιάννης στην κατάψυξη, αποδείχτηκε ένα εξαιρετικό boost ενέργειας. Φαγώθηκε σε μεγάλες μπουκιές με παξιμάδι και κράκερς. Το ίδιο και περισσότερο δυναμωτικό ήταν το Buddha Bowl, που φτιάχτηκε αποκλειστικά από left overs αλλά και το Οvernight Οats με βάση τη βρώμη και περιεχόμενο τόσο healthy, όσο ακριβώς χρειάζεται κάποιος που το προηγούμενο βράδυ έχει πιει δυο-τρία ποτήρια παραπάνω. Τα σκόουνς με bluberries φτιάχτηκαν με ζύμη που είχε έτοιμη ο Γιάννης στην κατάψυξη. Μόλις βγήκαν από τον φούρνο, λούστηκαν με σιρόπι αγαύης, μαλάκωσαν και γλύκαναν ακόμη περισσότερο. Στο τέλος, βγήκαν τα muffins γεμάτα κουβερτούρα και μοσχοβόλησε το σπίτι. Και σε αυτή την περίπτωση ο Γιάννης είχε φροντίσει να είναι έτοιμα τα muffins στην κατάψυξη, μέσα στα φορμάκια τους, για να μη χρειάζεται τίποτα περισσότερο από το ψήσιμό τους. Αποφεύγοντας συνταγές με αυγά ή pancakes, που απαιτούν πολλή ώρα προετοιμασίας και μαγειρικής, καταφέραμε να έχουμε ένα γενναίο πρωινό με σούπερ γιορτινή διάθεση και χειμωνιάτικα υλικά, που συνδυάζονται υπέροχα με δυνατό καφέ ή άλλα ζεστά ροφήματα με μπαχάρια και εσπεριδοειδή. 

Βρείτε τις συνταγές του Γιάννη Μπουροδήμου στο www.bearfootinthepark.com 

Instagram: jbouro 

Σούπα ψητής κολοκύθας με λωτό

Το πρωινό των Χριστουγέννων Facebook Twitter
Σερβίρετε το όνειρο αυτό με ένα απαλό κατσικίσιο τυρί, γιαούρτι, ξεροψημένο προσούτο και παξιμάδι. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Συστατικά για 8 άτομα

1 κιλό κολοκύθα

2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στα 4

2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα στα 3-4

ελαιόλαδο

ζωμό λαχανικών

2-3 ώριμους λωτούς

αλάτι-πιπέρι-μπαχαρικά

Εκτέλεση 

Κόβουμε την κολοκύθα σε ομοιόμορφα κομμάτια. 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.

Απλώνουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και τα καρότα σε ένα ταψάκι, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πάρουν χρώμα στις άκρες. 

Στα μισά του χρόνου προσθέτουμε και τα κρεμμύδια στο ταψί για να ψηθούν και αυτά. 

Απομακρύνουμε τη σάρκα με ένα κουτάλι και πετάμε τις φλούδες.

Βάζουμε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα λαχανικά (μιλάμε όμως για λίγο χρόνο μιας και είναι ήδη ψημένα και φουλ στη γεύση).

Μερικά λεπτά πριν κλείσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη σάρκα από τους λωτούς.

Περνάμε τη σούπα από μπλέντερ ή τη χτυπάμε στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό, αν χρειάζεται, και διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι ή όποιο άλλο μπαχαρικό θέλουμε.

Προσοχή. Ο λωτός έχει πολύ απαλή γεύση.

Μην περιμένετε ότι η σούπα θα έχει γεύση φρούτου. Απλώς θα πάρει μια λίγο διαφορετική γεύση, θα σας ρωτάνε τι έχει μέσα και δεν θα τους λέτε. :-)

Σερβίρετε το όνειρο αυτό με ένα απαλό κατσικίσιο τυρί, γιαούρτι, ξεροψημένο προσούτο και παξιμάδι.

Αν βάλετε μέσα ένα σπασμένο μπισκότο Αμαρέτι, θα με θυμηθείτε. 

Χούμους με φασόλια

Το πρωινό των Χριστουγέννων Facebook Twitter
Σερβίρουμε με πάπρικα γλυκιά, σπόρους σουσαμιού, τουρσί κουμκουάτ και ελαιόλαδο. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Συστατικά για ένα μπολ

200 γρ. βρασμένα φασόλια (καθαρό βάρος) 

1 παντζάρι 100 γρ. βρασμένο

1 γεμάτη κ.σ. ταχίνι

1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

Χυμό λεμονιού

Αλάτι και πιπέρι 

Ό,τι μπαχαρικά θέλουμε, εγώ έβαλα λίγο κύμινο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φασόλια, το παντζάρι και το ταχίνι στο μπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια αλοιφή. Αν είναι πολύ πηχτό, αραιώνουμε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουμε τη σωστή υφή.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και τα μπαχαρικά. Χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα. 

Αφαιρούμε από το μπλέντερ και το έχουμε έτοιμο για σερβίρισμα. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε και άλλο λάδι, λεμόνι κ.λπ.

Σερβίρουμε με πάπρικα γλυκιά, σπόρους σουσαμιού, τουρσί κουμκουάτ και ελαιόλαδο.

ΤΙΠ1: Βρασμένα όσπρια έχω πάντα στην κατάψυξη σε μερίδες. Έτοιμα για σαλάτες ή για ένα γρήγορο χούμους.

ΤΙΠ2: Σε μερίδες σε πλαστικά σακουλάκια είναι μια χαρά στην κατάψυξη. 

Σκόουνς με blueberry

Το πρωινό των Χριστουγέννων Facebook Twitter
Σερβίρουμε με σιρόπι αγαύης, μέλι, γιαούρτι, φρέσκα μπλούμπερι και ξύσμα γκρέιπφρουτ. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Συστατικά για 12 κομμάτια

190 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.γ. μπέικιν

1 κ.γ. σόδα μαγειρική

1/2 κ.γ. αλάτι

2 βανίλιες

300 γρ. μπλούμπερις

130 γρ. καστανή ζάχαρη και επιπλέον για πασπάλισμα, αν θέλετε

120 γρ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά, στραγγιστό

60 γρ. χυμό γκρέιπφρουτ

ξύσμα από 1 γκρέιπφρουτ χωρισμένο

60 γρ. ελαιόλαδο

1 αυγό

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αλεύρια, το μπέικιν, το αλάτι, τη σόδα και τη βανίλια, αφού τα περάσουμε από σίτα.

Προσθέτουμε τα μπλούμπερι καλά πλυμένα και σχεδόν στεγνά και τα ανακατεύουμε καλά. 

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το γιαούρτι, τον χυμό και το μισό ξύσμα, το ελαιόλαδο και το αυγό.

Προσθέτουμε το μείγμα των υγρών στο μείγμα με τα αλεύρια και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. 

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. 

Μεταφέρουμε τη ζύμη επάνω στη λαδόκολλα και σχηματίζουμε έναν κύκλο διαμέτρου 20 εκ. 

Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε 12 κομμάτια. 

Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη από πάνω, αν θέλουμε (εγώ δεν ήθελα).

Ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Αν θέλουμε, ενδιάμεσα, ξανακόβουμε λίγο τα κομμάτια. 

Είναι έτοιμα όταν απέξω είναι τραγανά και έχουν πάρει ωραίο χρώμα και μέσα ζουμερά. Δεν θέλουμε να στεγνώσουν.

Μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν. Σερβίρουμε με σιρόπι αγαύης, μέλι, γιαούρτι, φρέσκα μπλούμπερι και ξύσμα γκρέιπφρουτ.

ΤΙΠ: Μπορούμε τη ζύμη να την έχουμε στην κατάψυξη. Να την αποψύξουμε το βράδυ και να τα ψήσουμε το επόμενο πρωί.

Οvernight Οats

Το πρωινό των Χριστουγέννων Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Υλικά για ένα μπολ

40 γρ. βρώμη

100 γρ. γάλα

100 γρ. γιαούρτι

10 γρ. τσία

10 γρ. λιναρόσπορο

20 γρ. μέλι

20 γρ. φιστικοβούτυρο

10 γρ. ξηροί καρποί

10 γρ. ξερά φρούτα

Φρέσκα φρούτα

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπολ τη βρώμη και από πάνω το γάλα και το γιαούρτι.

Ανακατεύουμε για να αναμειχθεί η βρώμη με το γάλα και το γιαούρτι και να αρχίσει να παίρνει υγρασία.

Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ώστε να δημιουργήσουμε μια όμορφη εικόνα… 


 

Buddha Bowl

Το πρωινό των Χριστουγέννων Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Υλικά για κάθε μπολ

125 γρ. βρασμένο ρύζι ή στάρι (εγώ έβαλα φρίκε που το αγαπώ πολύ)

35 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών ή κέιλ με ελαιόλαδο και αλάτι 

80 γρ. λάχανο κόκκινο με ελαιόλαδο και αλάτι ή άλλα λαχανικά ψιλοκομμένα

60 γρ. πρωτεΐνη (τόνο, κοτόπουλο ή ρεβίθια με ελαιόλαδο και αλάτι)

30 γρ. τουρσί καρότο

50 γρ. ντρέσινγκ ταχίνι ή γιαούρτι με λίγη πάπρικα ή πιπεριά τουρσί

Εκτέλεση

Δεν υπάρχει… 

Βάζουμε το ρύζι σε μπολ και από πάνω τα υλικά. Ανακατεύουμε. 


 

Μάφιν σοκολάτας

Το πρωινό των Χριστουγέννων Facebook Twitter
Μπορείτε να τα φυλάτε τη ζύμη σε σακουλάκια στην κατάψυξη. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Συστατικά για 12 μάφιν

200 γρ. γάλα πλήρες (θερμοκρασία δωματίου) 

90 γρ. ελαιόλαδο

1 μέτριο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ. κακάο

10 γρ. μπέικιν

220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

190 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 65% ψιλοκομμένη 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και το αυγό και τα χτυπάμε ελαφρά με σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και κάνουμε το ίδιο.

Αν θέλουμε, ανακατεύουμε το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν σε ένα μπολ και μετά τα περνάμε από σίτα μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. 

Το δοκίμασα και έτσι και το δοκίμασα απλά βάζοντάς τα με τη σειρά στο μπολ με το γάλα, χωρίς να τα ανακατέψω και χωρίς να τα περάσω από σίτα. 

Σημαντική διαφορά στο αποτέλεσμα δεν είδα. Ίσως αυτά με το περασμένο από τη σίτα αλεύρι να είναι λίγο πιο αφράτα. 

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά απαλά.

Τέλος, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά και αυτή. 

Μεταφέρουμε το μείγμα σε 12 φορμάκια για μάφιν που τα έχουμε στρώσει με τα ειδικά χαρτάκια και ψήνουμε για 18 λεπτά. 

Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε. 

ΤΙΠ: Μπορείτε να τα φυλάτε τη ζύμη σε σακουλάκια στην κατάψυξη.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Lucinda

Γεύση / Lucinda: Η νέα πίτσα της Αθήνας έχει την υπογραφή τριών ηχηρών ονομάτων της γεύσης

Ο Δημοσθένης Κουβαράκης του Juicy Grill, o Αντώνης Δρακουλαράκος του Sushimou και ο Κυριάκος Λιοδάκης της Granello pizza αποφάσισαν να φτιάξουν ένα μαγαζί για να τρώνε επιτέλους καλή πίτσα στον Χολαργό. Για να είμαστε ακριβείς, ο Αντώνης Δρακουλαράκος ήταν εκείνος που επέμενε ότι δεν είχε βρει κάτι που να τον ικανοποιεί στη γειτονιά του και οδηγούσε μέχρι την Καισαριανή για βρει πίτσα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γκρανόλα: Ένα διατροφικό trend από τον 190 αιώνα

Γεύση / Γκρανόλα: Ένα διατροφικό trend από τον 19ο αιώνα

Το «εναλλακτικό» δημητριακό προέκυψε ως συμπλήρωμα εναλλακτικών θεραπειών που προσφέρονταν σε σπα της εποχής, συνδέθηκε με το κίνημα των χίπις τη δεκαετία του ’60, έφυγε από τη μόδα και επανήλθε πολλές φορές. Πρόσφατα δημιουργήθηκε μια λίστα αναμονής 17.000 ατόμων που ήθελαν να αγοράσουν μια συγκεκριμένη, ενώ πλέον υπάρχουν και ελληνικά brands που την προσφέρουν ποιοτική και σε πολλές γεύσεις.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πλάι: Στο Κουκάκι για μπίρα, Campari και τοστ με διπλό τυρί

Γεύση / Καφενείο ή μπαρ; Στο «Πλάι» στο Κουκάκι για μπίρα, Campari και τοστ με διπλό τυρί

Ο Γιώργος Σουμπάσης και η Μαρίνα Φαρασοπούλου του Morning bar έστησαν έναν χώρο λιτό που προσφέρει απλά ποτά, φρούτο με τυρί και τυλιχτό με ψάρι για μεζέ, μπουκέτα λουλούδια για να πάρουμε φεύγοντας. Άλλοι το λένε καφενείο και άλλοι μπαρ. Το νέο στέκι της Αθήνας δανείζεται στοιχεία από αυτά, αλλά δεν είναι τίποτα από τα δύο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ Deep dish pizza: Η ιστορία της και πού θα την απολαύσετε στην Αθήνα

Γεύση / Deep dish pizza: Η ιστορία της και πού θα την απολαύσετε στην Αθήνα

Με παχιά ζύμη, με ύψος και γεμίσεις, η πίτσα του Σικάγο που ζήλεψε το Ντιτρόιτ μπορεί να εξοργίσει τους Ναπολιτάνους με τον τρόπο που φτιάχνεται, ενώ είναι η ένοχη απόλαυση πολλών, ακόμα και στην Αθήνα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Στη Χαρά της Πατησίων για βουβαλίσιο καϊμάκι, Σικάγο και tutti frutti με φρουί γλασέ

Γεύση / Στη Χαρά της Πατησίων για βουβαλίσιο καϊμάκι, Σικάγο και tutti frutti με φρουί γλασέ

Ένα από τα ιστορικά ζαχαροπλαστείο της Αθήνας που θα επισκεφτείς για τις αυθεντικές πολίτικες γεύσεις και τη ρετρό ατμόσφαιρα που παραμένει αναλλοίωτη παραπάνω από μισό αιώνα.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα τέσσερα εστιατόρια

Γεύση / Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα 4 εστιατόρια

Είναι κοινό μυστικό ότι η Θεσσαλονίκη έχει μια ακμάζουσα γαστρονομική σκηνή. Κι αυτό γιατί τέσσερα εστιατόρια δημιουργούν κάτι πραγματικά μοναδικό, επιδεικνύοντας εκπληκτικό ταλέντο για σύγχρονα πιάτα που αντλούν έμπνευση από την παράδοση.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Guerilla chef

Γεύση / «Guerilla chef»: Το νέο μπεργκεράδικο της Αθήνας έχει μόνο ένα μπέργκερ, τίποτα παραπάνω

Value for money φαγητό στο χέρι, μπίρες από μικροζυθοποιούς και πανκ: Αφού φτιάχτηκε σε πέντε μεγάλα φεστιβάλ και κατάφερε να κάνει όνομα απέναντι στα υπόλοιπα, τα πολύ πιο πληθωρικά, το λιτό μπέργκερ του Fahd-Αλέξανδρου Hassan Kassem απέκτησε μετά από πέντε χρόνια το δικό του μαγαζί στα Εξάρχεια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Βασίλης Χαμάμ

Γεύση / Βασίλης Χαμάμ: Ο επόμενος μάγειρας της Θεσσαλονίκης που θα συζητηθεί

Άφησε τη δουλειά στην Tate Modern και την ενασχόλησή του με την τέχνη για να αφοσιωθεί σε μια άλλη που μέχρι τότε είχε για χόμπι. Αυτοδίδακτος στη μαγειρική, o ταλαντούχος σεφ του νέου εστιατορίου που ετοιμάζει το πολυβραβευμένο δημιουργικό γραφείο των Beetroot κάνει μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα με επιρροές από τη γειτονιά της ανατολικής Μεσογείου, φαγητό που σχετίζεται με τη μετανάστευση και τις ρίζες του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ