Πώς να μη πεθάνεις (από πάχος) όπως ο Σοπράνο

Πώς να μη πεθάνεις (από πάχος) όπως ο Σοπράνο Facebook Twitter
3
Πώς να μη πεθάνεις (από πάχος) όπως ο Σοπράνο Facebook Twitter
Ο Τζέιμς Γκαντολφίνι, γνωστότερος από το ρόλο του ως Τόνι Σοπράνο

Ο ηθοποιός James Gandolfini, πρωταγωνιστής της σειράς Sopranos, πατέρας δυο παιδιών, πρόσφατα πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 51 ετών.

Είχε ύψος 1.80μ και βάρος 136 κιλά, μια αναλογία επικίνδυνη.

Το άγχος σίγουρα παίζει ρόλο στην αύξηση του βάρους – και οι διάσημοι άνθρωποι δεν έχουν ανοσία στο άγχος. Ορμόνες του στρες όπως η κορτιζόλη κάνουν «κατάληψη» στους αισθητήρες πείνας, ωθώντας μας να τρώμε ακόμη και όταν δεν πεινάμε.

Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν το παραπανίσιο λίπος είναι λίπος που βρίσκεται στην κοιλιά, η οποία Λίπος τα νεφρά. Τα νεφρά είναι υπεύθυνα για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι άτομα με παραπανίσια κιλά κινδυνεύουν από υπέρταση, μια από τις βασικές αιτίες εμφράγματος.

Σχεδόν οι μισές περιπτώσεις ανθρώπων που παθαίνουν καρδιακή προσβολή πεθαίνουν με την πρώτη φορά, επειδή δε γνωρίζουν τους παράγοντες κινδύνου και επειδή δεν αναγνωρίζουν τα προειδοποιητικά σημάδια.

Η ενημέρωση μπορεί να σώσει ζωές. Δύο συνάδελφοι του Gandolfini από τους Sopranos, ο Vincent Pastore και ο FrankVincent έπαθαν επεισόδια που έμοιαζαν με το περιστατικό που σκότωσε τον Gandolfini. Και οι δυο παρατήρησαν δύσπνοια, και ενώ εκείνη την εποχή δεν πίστευαν ότι κινδύνευαν από καρδιοπάθεια, είχαν το θάρρος να αναζητήσουν βοήθεια. Και οι δύο έκαναν εγχειρήσεις που τους έσωσε τη ζωή.

Στοιχεία από το Time.

Γεύση
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

3 σχόλια
Και βρήκατε τον Γκαντολφίνι για να υποστηρικτικό παράδειγμα? Εκείνος είχε γνώση των συνεπειών του τρόπου ζωής του και έκανε τις επιλογές του. Αυτό εξέφραζε και μέσα από τους ρόλους του, που ήταν, ως γνωστόν, πολύ κοντά στην παραγματική ζωή του. Άγχος, ναι, απολαύσεις, επίσης ναι.Γιατί να σέρνεις την εικόνα που μας άφησε, πίσω από άρθρα συμβουλευτικής για υγιεινή ζωή κ.ο.κ...?