Πώς να μη πεθάνεις (από πάχος) όπως ο Σοπράνο

Πώς να μη πεθάνεις (από πάχος) όπως ο Σοπράνο Facebook Twitter
3
Πώς να μη πεθάνεις (από πάχος) όπως ο Σοπράνο Facebook Twitter
Ο Τζέιμς Γκαντολφίνι, γνωστότερος από το ρόλο του ως Τόνι Σοπράνο

Ο ηθοποιός James Gandolfini, πρωταγωνιστής της σειράς Sopranos, πατέρας δυο παιδιών, πρόσφατα πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 51 ετών.

Είχε ύψος 1.80μ και βάρος 136 κιλά, μια αναλογία επικίνδυνη.

Το άγχος σίγουρα παίζει ρόλο στην αύξηση του βάρους – και οι διάσημοι άνθρωποι δεν έχουν ανοσία στο άγχος. Ορμόνες του στρες όπως η κορτιζόλη κάνουν «κατάληψη» στους αισθητήρες πείνας, ωθώντας μας να τρώμε ακόμη και όταν δεν πεινάμε.

Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν το παραπανίσιο λίπος είναι λίπος που βρίσκεται στην κοιλιά, η οποία Λίπος τα νεφρά. Τα νεφρά είναι υπεύθυνα για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι άτομα με παραπανίσια κιλά κινδυνεύουν από υπέρταση, μια από τις βασικές αιτίες εμφράγματος.

Σχεδόν οι μισές περιπτώσεις ανθρώπων που παθαίνουν καρδιακή προσβολή πεθαίνουν με την πρώτη φορά, επειδή δε γνωρίζουν τους παράγοντες κινδύνου και επειδή δεν αναγνωρίζουν τα προειδοποιητικά σημάδια.

Η ενημέρωση μπορεί να σώσει ζωές. Δύο συνάδελφοι του Gandolfini από τους Sopranos, ο Vincent Pastore και ο FrankVincent έπαθαν επεισόδια που έμοιαζαν με το περιστατικό που σκότωσε τον Gandolfini. Και οι δυο παρατήρησαν δύσπνοια, και ενώ εκείνη την εποχή δεν πίστευαν ότι κινδύνευαν από καρδιοπάθεια, είχαν το θάρρος να αναζητήσουν βοήθεια. Και οι δύο έκαναν εγχειρήσεις που τους έσωσε τη ζωή.

Στοιχεία από το Time.

Γεύση
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Γεύσεις που σκάνε σαν κύμα: Η παράδοση του Αιγαίου στο πιάτο

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

3 σχόλια
Και βρήκατε τον Γκαντολφίνι για να υποστηρικτικό παράδειγμα? Εκείνος είχε γνώση των συνεπειών του τρόπου ζωής του και έκανε τις επιλογές του. Αυτό εξέφραζε και μέσα από τους ρόλους του, που ήταν, ως γνωστόν, πολύ κοντά στην παραγματική ζωή του. Άγχος, ναι, απολαύσεις, επίσης ναι.Γιατί να σέρνεις την εικόνα που μας άφησε, πίσω από άρθρα συμβουλευτικής για υγιεινή ζωή κ.ο.κ...?