Πώς να μη πεθάνεις (από πάχος) όπως ο Σοπράνο

Πώς να μη πεθάνεις (από πάχος) όπως ο Σοπράνο Facebook Twitter
3
Πώς να μη πεθάνεις (από πάχος) όπως ο Σοπράνο Facebook Twitter
Ο Τζέιμς Γκαντολφίνι, γνωστότερος από το ρόλο του ως Τόνι Σοπράνο

Ο ηθοποιός James Gandolfini, πρωταγωνιστής της σειράς Sopranos, πατέρας δυο παιδιών, πρόσφατα πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 51 ετών.

Είχε ύψος 1.80μ και βάρος 136 κιλά, μια αναλογία επικίνδυνη.

Το άγχος σίγουρα παίζει ρόλο στην αύξηση του βάρους – και οι διάσημοι άνθρωποι δεν έχουν ανοσία στο άγχος. Ορμόνες του στρες όπως η κορτιζόλη κάνουν «κατάληψη» στους αισθητήρες πείνας, ωθώντας μας να τρώμε ακόμη και όταν δεν πεινάμε.

Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν το παραπανίσιο λίπος είναι λίπος που βρίσκεται στην κοιλιά, η οποία Λίπος τα νεφρά. Τα νεφρά είναι υπεύθυνα για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι άτομα με παραπανίσια κιλά κινδυνεύουν από υπέρταση, μια από τις βασικές αιτίες εμφράγματος.

Σχεδόν οι μισές περιπτώσεις ανθρώπων που παθαίνουν καρδιακή προσβολή πεθαίνουν με την πρώτη φορά, επειδή δε γνωρίζουν τους παράγοντες κινδύνου και επειδή δεν αναγνωρίζουν τα προειδοποιητικά σημάδια.

Η ενημέρωση μπορεί να σώσει ζωές. Δύο συνάδελφοι του Gandolfini από τους Sopranos, ο Vincent Pastore και ο FrankVincent έπαθαν επεισόδια που έμοιαζαν με το περιστατικό που σκότωσε τον Gandolfini. Και οι δυο παρατήρησαν δύσπνοια, και ενώ εκείνη την εποχή δεν πίστευαν ότι κινδύνευαν από καρδιοπάθεια, είχαν το θάρρος να αναζητήσουν βοήθεια. Και οι δύο έκαναν εγχειρήσεις που τους έσωσε τη ζωή.

Στοιχεία από το Time.

Γεύση
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

3 σχόλια
Και βρήκατε τον Γκαντολφίνι για να υποστηρικτικό παράδειγμα? Εκείνος είχε γνώση των συνεπειών του τρόπου ζωής του και έκανε τις επιλογές του. Αυτό εξέφραζε και μέσα από τους ρόλους του, που ήταν, ως γνωστόν, πολύ κοντά στην παραγματική ζωή του. Άγχος, ναι, απολαύσεις, επίσης ναι.Γιατί να σέρνεις την εικόνα που μας άφησε, πίσω από άρθρα συμβουλευτικής για υγιεινή ζωή κ.ο.κ...?