Ποιο είναι το αγαπημένο σου κρασί τώρα;

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κρασί τώρα; Facebook Twitter
0

Γιοβάννα Λύκου

Οινοχόος, sherry educator, αρθρογράφος στο bitterbooze.com, συνδημιουργός του Wine in the City

Αυτό το καλοκαίρι θα με συναντήσετε συχνά να απολαμβάνω ένα Fino Sherry Jarana της Lustau. Η πεμπτουσία της απλής αυτής εκδοχής Fino προσφέρει μια ξηρή, ντελικάτη και συνάμα πικάντικη παλέτα, ξεδιπλώνοντας αρώματα φρέσκου αμυγδάλου και εσπεριδοειδών πλάι σε μια ελαφριά οξύτητα για τον ουρανίσκο.

Απολαύστε το σκέτο ως απεριτίφ στους 7-9°C, συνδυάστε το με θαλασσινά στο τηγάνι, ψάρια και ζυμαρικά με πέστο και ζητήστε το στα αγαπημένα σας μπαρ με τόνικ και φλούδα γκρέιπφρουτ. Εις υγείαν ή, μάλλον, «Salud»!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κρασί τώρα; Facebook Twitter

Σώτια Δαβάκη

Marketing and Sales στην εταιρεία Mr Vertigo

Το Ασύρτικο είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο αγαπημένες ελληνικές ποικιλίες. Τα παραδείγματα εκτός Σαντορίνης είναι λίγα και ένα από τα πιο απολαυστικά εξ αυτών, το Βόιλα του Κτήματος Λυραράκη στην Κρήτη, από την ομώνυμη περιοχή σε υψόμετρο 580 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Φινετσάτο, με ανθικές νότες, τραγανή οξύτητα, την τυπική ορυκτότητα της ποικιλίας και σε τιμή άκρως δελεαστική!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κρασί τώρα; Facebook Twitter

Άγγελος Δαμουλιανός

Iδρυτής του botilia.gr

Για μένα, το κρασί του καλοκαιριού που έρχεται είναι αδιαμφισβήτητα το Μοσχόπολις 6 του Κτήματος Μοσχόπολις από τη Θεσσαλονίκη. Ένα λευκό blend των δύο πιο αξιόλογων ποικιλιών του ελληνικού αμπελώνα, του Ασύρτικου και του Ξινόμαυρου (blanc de noir οινοποίηση). Δροσερό, σπιρτόζικο, μπορείς να το πιεις μόνο του, αλλά ακόμα καλύτερα να συνοδεύσεις μεγάλη γκάμα αγαπημένων καλοκαιρινών πιάτων.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κρασί τώρα; Facebook Twitter
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ