Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΑΒΒΑΤΟ Oι ναοί των burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Εικονογράφηση: bianka/LiFO

Oι ναοί των burgers στην Αθήνα

0

Μπαρ Μπεε Κιου

Μπιφτεκόψωμο είναι το μπέργκερ στη γλώσσα της απόλαυσης.

Κάποιοι τα λένε μπέργκερ, κάποιοι τα λένε χάμπουργκερ και κάποιοι τα λένε μπιφτεκόψωμα. Ε, αυτοί οι τελευταίοι μιλούν τη γλώσσα της απόλαυσης που έχει καθιερώσει το Μπαρ Μπεε Κιου από τότε που ξεκίνησε με το πρώτο του κατάστημα στον Πειραιά. Αν έχεις περάσει ήδη την πόρτα του –με πέντε σημεία σε όλη την Αθήνα αυτό είναι το πιο πιθανό–, ξέρεις ότι εδώ τα μπέργκερ είναι huge, οι συνδυασμοί γευστικότατοι και οι new limited edition προτάσεις κάνουν κάθε μήνα την εμφάνισή τους.

Oι ναοί των burgers στην Αθήνα Facebook Twitter

Τα συστατικά της επιτυχίας κυριολεκτικά είναι τα αφράτα ψωμάκια χωρίς συντηρητικά που φτιάχνονται κάθε μέρα αποκλειστικά για το Μπαρ Mπεε Kιου σε έναν φούρνο στον Πειραιά, τα καλοψημένα μπέργκερ, που ζυμώνονται από φρέσκο κιμά, και οι μοναδικές φρέσκες τηγανητές πατάτες που συνδυάζονται με το topping που θα επιλέξεις (και, ναι, είναι πολλά!).

Τα μπιφτεκόψωμα του Μπαρ Μπεε Κιου είναι ό,τι πιο γευστικό, ποιοτικό και αυθεντικό θα δοκιμάσεις ως burger lover. Αν, πάλι, δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, το Κλασικό, ο Βελζεβούλης, το Μπλε του Mπέικον, ο Άγγλος Ασθενής, ο Γενναίος, το ΤΣΑΚΙ ΤΣΑΝ και, φυσικά, το ομώνυμο Μπαρ-Μπεε-Κιου είναι στις πρώτες επιλογές για να πάρεις μια γεύση. Φυσικά, υπάρχει και η advanced επιπέδου επιλογή, ο Παππούς του Γενναίου, με το μπιφτεκόψωμο-«μύθος» των 3 κιλών για πεινασμένους ή περίεργους που θέλουν να ζήσουν την πρόκληση!

Oι ναοί των burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO
Oι ναοί των burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

Οι γεύσεις που Μπαρ Μπεε Κιου με ονόματα εμπνευσμένα από iconic ήρωες της μουσικής και όχι μόνο σκηνής έχουν κατακτήσει τη 10η θέση στη List25 με τα καλύτερα μπέργκερ στον κόσμο και κάθε χρόνο αναδεικνύονται νικητές στην κατηγορία «Best in Burger». Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι αναδεικνύονται καθημερινά νικητές για όσους γνωρίζουν τι εστί μπιφτεκόψωμο και μοιράζονται το μυστικό της γευστικής αυτής εμπειρίας.

Καταστήματα Μπαρ Μπεε Κιου: Νέα Σμύρνη, λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 18, 210 9333318 // Πειραιάς, λεωφ. Φρεάττυδος 13,  210 4518129 // Πειραιάς, λεωφ. Αλ. Παπαναστασίου 116, 210 4126222 // Χαλάνδρι, Κολοκοτρώνη 5, 210 6849468 // Νέα Φιλαδέλφεια, λεωφ. Δεκελείας 105, 210 2513083
www.mparmpeekiou.com, Facebook: ΜΠΑΡ ΜΠΕΕ ΚΙΟΥ, Instagram: mpar_mpee_kiou 

Μπούφαλος

Στο στέκι της Κυψέλης μπορείς απλώς να είσαι ο εαυτός σου!

Oι ναοί των burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

Όσο λάτρης κι αν είσαι του savoir vivre και των dinning rules, η στιγμή που τρως με τα χέρια ένα λαχταριστό μπέργκερ σε κάνει να ξεχάσεις όσα γνώριζες μέχρι τότε και να ανακαλύψεις έναν νέο κόσμο απόλαυσης. Αυτός είναι ο κόσμος του Μπούφαλου που έφερε στην Κυψέλη τα λαχταριστά του μπέργκερ και μαζί την έννοια του «με τα χέρια, μάνα μου!». Από το brunch menu, τα all-day πιάτα μέχρι την cocktail list, όλα όσα θα γευτείς έχουν αυτή την αυθεντικότητα που κάνει τις γεύσεις να σε εντυπωσιάζουν.

Με τα μπέργκερ να πρωταγωνιστούν, θα δοκιμάσεις συνδυασμούς μοναδικούς, όπου αναδεικνύεται η φρεσκάδα των πρώτων υλών. Must try το Μπούφαλος burger με μπιφτέκι Μπούφαλος 220 γρ. από μοσχαρίσιο κιμά, γεμιστό με σοτέ μπέικον, έμενταλ, αβοκάντο, πίκλα κόκκινου κρεμμυδιού, ντομάτα και πράσινη σαλάτα, που δεν πήρε τυχαία το όνομά του. Εξαιρετικό και το Ντιξέλ με μπιφτέκι μοσχαρίσιο 180 γρ., duxelles μανιταριών, κατσικίσιο τυρί chèvre, λόλα κόκκινη και καπνιστή κέτσαπ που συνδυάζει διαφορετικές μαγειρικές τεχνικές σε ένα πιάτο street food – και κάπως έτσι το street food νοηματοδοτείται εντελώς διαφορετικά…

Oι ναοί των burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO
Oι ναοί των burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

Στις συναφείς απολαύσεις η cocktail list του Pismo παρουσιάζει μια σειρά από μείξεις που θα συνοδεύσουν τα μπέργκερ σου ή το αντίστροφο. Στις signature προτάσεις ξεχωρίζει το Pier με Bombay τζιν, φράουλα, δυόσμο και λεμόνι αλλά και το Santa Cruz με Bacardi, κονιάκ, τζιν, πορτοκάλι, λεμόνι και σουμάδα. Η πλατεία Αγίου Γεωργίου φιλοξενεί τα τραπεζάκια του Μπούφαλου σε μια urban tropical ατμόσφαιρα που βγάζει γλώσσα στην καθημερινότητα και σου θυμίζει πως η ευχαρίστηση κρύβεται σε μικρές γωνιές της πόλης, όπου μπορείς απλώς να είσαι ο εαυτός σου!

Επτανήσου 13, Κυψέλη 210 8238082, Facebook: Μπούφαλος, Instagram: mpoufalos, delivery μέσω efood και Wolt 

New Orleans food tunnel

Street food με φουτουριστική διάθεση! 

Oι ναοί των burgers στην Αθήνα Facebook Twitter

Υπάρχει food στο τέλος του τούνελ! Το New Orleans food tunnel είναι στημένο με τρόπο φουτουριστικό και σε παρασύρει με την αισθητική όχι μόνο του σχεδιασμού αλλά και των γεύσεων σε μια απολύτως νέα εμπειρία. Τα μπέργκερ επανασυστήνονται ως πρωταγωνιστές μιας νέας φιλοσοφίας street food μέσα από συνταγές που απογειώνονται χάρη στην ποιότητα των πρώτων υλών και των εξαιρετικών τεχνικών.

Το καπνιστήριο του New Orleans βγάζει καθημερινά απολαυστικό παστράμι που καπνίζεται για 20 ώρες, χοιρινά spare ribs και Asian bbq chicken wings αλλά και πεντανόστιμο pulled pork που θα βρεις στο φανταστικό μπέργκερ με ranch slaw salad & citrus bbq sauce. Οι χειροποίητες sauce, οι home made πίκλες και το ολόφρεσκο potato bun που παρασκευάζεται καθημερινά στην κουζίνα –περιέχει αλεσμένη πατάτα, που το κάνει ακόμα πιο γευστικό και αφράτο– είναι ανάμεσα στα μυστικά που κάνουν κάθε μπέργκερ να γίνεται μια μικρή γευστική αποκάλυψη.

Oι ναοί των burgers στην Αθήνα Facebook Twitter

Στα must try το κλασικό cheese με τη μυστική σος που περιέχει ντοματοζούμι από τη Μήλο, το blueberry bbq με την ομώνυμη σος που παρασκευάζεται από φρέσκα βατόμουρα, μύρτιλα και φράουλες, το Memphis chili αλλά και το εμβληματικό «Double B» με διπλό μπιφτέκι, καπνιστό μπέικον, καπνιστή provola και chutney bacon. Όλες οι επιλογές περιέχουν το περίφημο smash beef (από 100% μοσχαρίσιο κρέας), ενώ οι vegetarian έχουν το δικό τους αγαπημένο μπέργκερ με ψητά λαχανικά σχάρας και garlic sauce.

Στο New Orleans food tunnel το street food γίνεται αυθεντική απόλαυση. Αν πάλι είσαι σε μια πιο dine-in διάθεση, μπορείς να αράξεις στο αδελφάκι του, την Karamuza, όπου θα συνοδεύσεις τα πιάτα με εμπνευσμένα και δροσιστικά κοκτέιλ. Αυτό το τούνελ οδηγεί στην απόλυτη γευστική απόλαυση.

Περικλέους 42, Μαρούσι, 213 0332032, Facebook: New Orleans Burgers, Instagram: new_orleans_burgers

Juicy Grill

Το αγαπημένο burger spot του Χολαργού ήρθε και στο κέντρο!

Oι ναοί των burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

Αν είσαι φαν των μπέργκερ, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει περάσεις από την πόρτα του Juicy Grill που εδώ και δώδεκα χρόνια γράφει τη δική του ιστορία στον Χολαργό, με έναν χώρο ανοιχτό, κυριολεκτικά και μεταφορικά, σε όλους όσοι αναζητούν να δοκιμάσουν το αγαπημένο street food στην πιο νόστιμη εκδοχή του. Αν πάλι είσαι παιδί του κέντρου, πλέον θα βρεις το καθιερωμένο burger spot στο νούμερο 7 της Παλαιών Πατρών Γερμανού, όπου εδώ και έναν χρόνο μοιράζει απλόχερα αγαπημένες γεύσεις.

Το στοιχείο του ξύλου, το πράσινο που απλώνεται μέσα και έξω, δημιουργώντας την αίσθηση ενός μεγάλου αίθριου-κήπου, και η cool ατμόσφαιρα με το μότο «juice me up» να ξεχωρίζει σε καλωσορίζουν να δοκιμάσεις κάποια από τα καλύτερα μπέργκερ της Αθήνας.

Oι ναοί των burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO
Oι ναοί των burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

Στα new entries θα βρεις το Fatty Jam με τηγανητό φιλέτο κοτόπουλο παναρισμένο με πάνκο, καπνιστό Προβολόνε, iceberg, ντομάτα, νάτσος, μαρμελάδα μπέικον με φιστικοβούτυρο, onion rings και maple mayo, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να γευτείς και κάποια από τις κλασικές συνταγές, όπως το Croque van Damme με μπιφτέκι από μοσχάρι, παναρισμένη γραβιέρα, καπνιστή πανσέτα, μπεσαμέλ παρμεζάνας - γραβιέρας, τηγανητό αυγό και chives.

Ό,τι κι αν δοκιμάσεις, ξεχωρίζoυν η ποιότητα των υλικών, οι μαγειρικές τεχνικές αλλά και η homemade φροντίδα που απογειώνει κάθε πρόταση. Τα μπιφτέκια ζυμώνονται καθημερινά με premium υλικά, τα μπριός είναι αφράτα και ολόφρεσκα, τα λαχανικά εποχής και οι σος handmade. Όσο για τις πατάτες, ψητές ή τηγανητές, προσφέρονται σε διαφορετικές εκδοχές, η μία καλύτερη από την άλλη. Το Juicy Grill δημιουργήθηκε για να σερβίρει απόλαυση και το κάνει πολύ καλά. 

Λεωφ. Περικλέους 37, Χολαργός, Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, Αθήνα, juicygrill.gr, Instagram: juicygrill_athens

Melt Burgers

Σε καλεί να ανακαλύψεις το αυθεντικό smashed burger!

 Oι ναοί των burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

Η παράδοση του αυθεντικού αμερικανικού smashed burger εκφράζεται μοναδικά στα Melt Burgers, όπου οι γεύσεις σε ταξιδεύουν στον αμερικανικό Νότο. Με το πρώτο κατάστημα να έχει ανοίξει στον Παράδεισο Αμαρουσίου τον Δεκέμβριο του 2021, το μπιφτέκι με την ξεροψημένη κρούστα είναι o σταρ και σε καλεί να το ανακαλύψεις.

Πρωταγωνιστής στις συνταγές των Melt Burgers, ζυμώνεται καθημερινά από εκλεκτά και ολόφρεσκα υλικά και συνδυάζεται με το αυθεντικό αμερικανικό παλαιωμένο τσένταρ που λιώνει στο στόμα αλλά και με το αφράτο και βουτυρένιο ψωμάκι από πατάτα που γίνεται βάση όλων των μπέργκερ. Παίρνεις ήδη μια γεύση για το τι σε περιμένει στα Melt Burgers, όπου θα απολαύσεις μια άλλη εκδοχή του αγαπημένου street food.

Για να ανακαλύψεις το εξαιρετικό μενού που θα σε κάνει να λιώσεις μπορείς να ξεκινήσεις από το ομώνυμο μπέργκερ με μπιφτέκι μοσχαρίσιο, cheese, λόλα και Melt burger mayo, και να συνεχίσεις με το Cheese & Βacon Βurger, όπου το καπνιστό μπέικον και οι πίκλες κάνουν όλη τη διαφορά. Φυσικά, δεν θα αντισταθείς σε ένα Special Smoked Burger με μπιφτέκι, πίκλες, λόλα, μαρμελάδα μπέικον και Melt burger mayo ή σε ένα πληθωρικό Mushroom Melt Burger με μανιτάρια, μπέικον, πίκλες και cheddar mush sauce.

 Oι ναοί των burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

Καταπληκτικές οι επιλογές και με φιλέτο κοτόπουλο, όπως το Nashville Hot Chicken Burger με πίκλες, coleslaw, Nashville sauce και spring sour sauce, ή το Chick’n York Βurger, με iceberg, μπέικον, πίκλες, αβοκάντο και chipotle spicy mayo. Αν όμως αναζητάς την καλύτερη συμβουλή για να διαλέξεις, το βασικό είναι να επικεντρωθείς στα θεμελιώδη: μπιφτέκι και ψωμάκι. Δεν έχεις συναντήσει πιο sexy συνδυασμό! 

Λεωφ. Κηφισίας 59, Μαρούσι, 210 2209096, Instagram: meltsmashedburgers

Monster Burgers & Beers

Δεν χορταίνεις να ανακαλύπτεις νέες γεύσεις!

 Oι ναοί των burgers στην Αθήνα Facebook Twitter

Το Monster Burgers and Beers εκφράζει την american style φιλοσοφία του εμβληματικού street food. Σε έναν χώρο όπου η μουσική και οι γεύσεις συνδυάζονται μπορείς να νιώσεις ότι είσαι στο δικό σου στέκι, απολαμβάνοντας τα πιάτα που παίρνουν το όνομά τους από μπάντες των ’70s. Ε, μετά από αυτήν τη λεπτομέρεια μπορείς να φανταστείς ότι σε κάθε μπουκιά οι ροκ ήχοι έρχονται να τονίσουν την απόλαυση των αυθεντικών συνταγών, όπου πρωταγωνιστούν τα ολόφρεσκα υλικά, τα αφράτα ψωμάκια και τα εκλεκτά κρέατα.

Απόλυτα συνδεδεμένο με το Athens Street Food Festival που άλλαξε την κουλτούρα του street food στην Ελλάδα, αφού συμμετέχει σε αυτό από την πρώτη του χρονιά, κάνει αισθητή την παρουσία του και φέτος, στην 5η του διοργάνωση.

Ανάμεσα στις φετινές προτάσεις που θα δοκιμάσεις στον πάγκο του Monster Burgers είναι το Mc Phee με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, πίκλες, τσένταρ και «La vache qui rit» σος για μια εντελώς διαφορετική, cheesy εμπειρία, το spicy Iron Claw με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τσένταρ, σος πίκλας, τραγανά τηγανητά κρεμμύδια και chipotles σε adobo sauce αλλά και το Poobah με pulled pork, μπέικον, σος μπίρας, iceberg, τραγανά τηγανητά κρεμμύδια και μαγιονέζα sweet chilli.

 Oι ναοί των burgers στην Αθήνα Facebook Twitter

Όλες οι νέες επιλογές θα βρίσκονται και στο μενού του Monster Burgers αμέσως μετά το φεστιβάλ και θα μπορείς να τις συνδυάσεις με τις φανταστικές μπίρες από αγγλικές και αμερικανικές breweries αλλά και την Αιξ της Cretan Brewery που προσφέρεται σε pilsner, weiss και stout εκδοχή. Εξάλλου, σύντομα έρχονται κι άλλα new entries από ελληνικές ζυθοποιίες σε κουτάκι ή σε μπουκάλι για να απογειώσουν την απόλαυση των μπέργκερ, ενώ εξαιρετική είναι και η μαργαρίτα που ρέει από το βαρέλι σε μια draft version του γνωστού κοκτέιλ. Tο Monster Burgers and Beers είναι από μόνο του ένα φεστιβάλ γεύσεων που δεν χορταίνεις να ανακαλύπτεις!

Πρωτογένους 8, Αθήνα, 210 3250324, www.monsterburgers.gr, Facebook: Monster Burgers & Beers, Instagram: monster_burgers_n_beers

Tarantino

Burgers for the people!

 Oι ναοί των burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

Στο Tarantino τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα: no fancy bullshit, just burger passion. Αυτή είναι η γευστική υπόσχεση που ξεκίνησε στο Κουκάκι και πλέον βρίσκεται και στο Παγκράτι, σε μία από τις πιο foodies γειτονιές της Αθήνας. Μια υπόσχεση που δεν μένει στα λόγια, αφού εδώ μιλούν οι πράξεις ή μάλλον τα πιάτα.

Με μοναδικό στόχο να παραμείνει ένα απλό και αληθινό μπεργκεράδικο με τις καλύτερες πρώτες ύλες, το Tarantino έχει να σου προσφέρει το πιο αγαπημένο street food σε συνταγές και συνδυασμούς που θα σε ξετρελάνουν. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις την dine-in εκδοχή κάτω από την Aκρόπολη ή τη στάση για take-away πίσω από το Kαλλιμάρμαρο – όπου θα βρεις τα πιο κλασικά μπέργκερ και πολύ πιθανό να επιλέξεις να τα απολαύσεις στο όρθιο on the spot.

 Oι ναοί των burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO
 Oι ναοί των burgers στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

Σε κάθε περίπτωση, αν είσαι burger lover, το Tarantino έχει να σου πει πολλά μέσα από τα αργομαγειρεμένα και καπνισμένα κρέατα και τον 100% Βlack Αngus κιμά που κάνουν τη διαφορά σε κάθε πρόταση. Οι σπιτικές σος, οι homemade πίκλες και τα αριστοτεχνικά καραμελωμένα κρεμμύδια έρχονται να συμπληρώσουν ένα μενού που παίζει ψηλά και σε προκαλεί να προλάβεις καθημερινά τα δικά σου αγαπημένα. Στα must try το pulled pork burger με σιγομαγειρεμένο χοιρινό, τραγανή coleslaw και φρέσκο μήλο σε φέτες αλλά και το Μπέικον & cheese burger με μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά Black Angus 175gr, τσένταρ, μπέικον, chutney, ντομάτα, κρεμμύδι, iceberg, πίκλες χειροποίητες και τη μοναδική Tarantino burger sauce.

«Everyday limited burgers, everyday fresh»: αυτή είναι η φιλοσοφία του Tarantino που το κάνει να ξεχωρίζει στον χάρτη του street food και όχι άδικα. 

Δημητρακοπούλου 17, Κουκάκι / Ευφράνορος 8, Παγκράτι, tarantino.gr, Facebook: Tarantino Burgers Athens, Instagram: tarantinoathens

PO’ BOYS

ΔΕΝ είναι άλλο ένα μπεργκεράδικo (παρόλο που έχει 16 μπέργκερ στο μενού του!)

 Oι ναοί των burgers στην Αθήνα Facebook Twitter

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τη στιγμή που ο Βασίλης Σπόρος επέλεξε την περιοχή του Ψυρρή για να ανοίξει το Po’Boys, ένα ΒΒQ joint όπου το αληθινό αμερικανικό φαγητό έμελλε να γίνει η ένοχη απόλαυση των Αθηναίων. Δεν είναι όμως μόνο τα ζουμερά, σιγοκαπνιστά κρέατα κατευθείαν από το custom made smoker, οι premium κοπές και οι απολαυστικές γαρνιτούρες που έκαναν το Po’Boys κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό. Το γεγονός ότι όλα αυτά βρίσκουν τη θέση τους ανάμεσα και δίπλα σε βουτυράτα ψωμάκια δημιούργησαν ουρές αναμονής για τα φημισμένα μπέργκερ του!

To πρώτο 100% καπνιστό μοσχαρίσιο μπέργκερ από μοσχάρι Σερρών θα σε κάνει να αναφωνήσεις «Ηoly Cow» – αφού σιγοκαπνιστεί medium rare στο smoker, τελειώνει πάνω στις φλόγες του ξυλόφουρνου πριν βρει τη θέση του ανάμεσα στο βουτυράτο μπριός ψωμάκι, τη μοναδική white BBQ sauce, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το τσένταρ και το φοντί τυριών.

 Oι ναοί των burgers στην Αθήνα Facebook Twitter

Το Brisket Burger με σιγοκαπνιστό brisket κατευθείαν από το smoker, το Fired Up που παίρνει φωτιά κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια σου, το Blackened Chicken με φιλετάκια κοτόπουλου και τραγανό fried onion, το Chop Chop, γεμιστό με τσένταρ που σερβίρεται κομμένο στη μέση για να τρώγεται με μαχαιροπίρουνο(!) και, φυσικά, το French Kiss, ένας φόρος τιμής στο αγαπημένο μπέργκερ του Βασίλη Σπόρου από το Mama Roux με ψητό κατσικίσιο τυρί είναι κάποιες από τις must try προτάσεις. Στην κορυφή, ωστόσο, βρίσκεται το Pitmaster με μπιφτέκι 200 γρ., καπνιστό φοντί τυριών και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Οι vegetarians έχουν τους δικούς τους λόγους να πανηγυρίζουν με το Magic Mushroom χάρη στο απόλυτο vegetarian burger με ψητά μανιτάρια, onion rings και Tonkatsu sauce, ενώ οι vegans δεν θα πιστεύουν ότι τα όσπρια και τα λαχανικά μεταμορφώνονται σε ένα πεντανόστιμο μπιφτέκι στο vegan burger του μενού!

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, 210 3234672, Facebook: Po’Boys, Instagram: poboysbarbeque

Γεύση
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ