Οι δημιουργοί του bougatsan έχουν μια νέα, φανταστική ιδέα!

Οι δημιουργοί του bougatsan έχουν μια νέα, φανταστική ιδέα! Facebook Twitter
4

Η επιτυχία του bougatsan είναι σαρωτική. Η ιδέα του σεφ του Estrella στη Θεσσαλονίκη, Δημήτρη Κοπαράνη,  να δημιουργήσει ένα νέο γλυκό το οποίο θα συνδυάζει την τραγανη ζύμη ενός κρουασάν με την κρέμα μιας μπουγάτσας έγινε η γαστρονομική επιθυμία όλων μας, ενώ η είδηση γι’ αυτό το πιάτο ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα, με δημοσιεύματα ανά τον κόσμο. Έναν χρόνο μετά τη δημιουργία του bougatsan και ενώ ακόμα περιμένουμε να διατίθεται σε καθημερινή βάση και στην Αθήνα, οι δημιουργοί του bougatsan και του Estrella επέστρεψαν με μια νέα ιδέα. Αντλώντας έμπνευση από τη νέα μόδα παγκοσμίως, που μας θέλει να «επεμβαίνουμε» δημιουργικά στα éclair (!), δημιούργησαν, σε συνεργασία με τα ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου, μια σειρά από éclair, εμπνευσμένα από γεύσεις ελληνικές και όχι μόνο.

Ο σεφ Δημήτρης Κοπαράνης καταγράφει μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για το #prettyeclair.

  • Τα #prettyeclair είναι μια capsule συλλογή γλυκών εμπνευσμένων από την αστική κουλτούρα της Θεσσαλονίκης. Παράδοση, τσουρέκια με σοκολάτα, μοντερνιτέ, flashy pop αισθητική, ένα κούφιο success story και, φυσικά ,η απαραίτητη Κυριακή στο χωριό. Το ονομάζουμε #pretty γιατί είναι όμορφο. 
  • Το #prettyeclair είναι ένα κλασικό γαλλικό éclair, φτιαγμένο με τρόπο που να μοιάζει με τσουρέκι, είναι δηλαδή ένα νέο hybrid γλυκό. Το φτιάχνουμε με κρέμα από ταχίνι και σοκολάτα, κρέμα σοκολάτα και κόκκινα φρούτα, κρέμα λεμονιού, τσάι του βούνου και κηρήθρα και με αρκετούς ακόμα τρόπους. Μια εκδοχή με βάση την κρέμα #bougatsan πρόκειται να κυκλοφορήσει άμεσα. 

 

Οι δημιουργοί του bougatsan έχουν μια νέα, φανταστική ιδέα! Facebook Twitter

  • Για τη δημιουργία του συνεργαζόμαστε με τα ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου. Η πρώτη μας συνεργασία ήταν τον Σεπτέμβριο, όταν φτιάξαμε το πουράκι #bougatsan. Τα πήγαμε τόσο καλά, που αποφασίσαμε να συνεχίσουμε. 
  • Πριν από έναν χρόνο περίπου, μια φωτογραφία στο instagram ήταν η αφορμή για να γίνει το #bougatsan το πρώτο food viral και ένα από τα πιο δημοφιλή #hastag πιάτου στο instagram. Βλέποντας τον κόσμο να το φωτογραφίζει, κατάλαβα τη δύναμη της εικόνας. Ήταν τότε που αποφάσισα ότι, μετά το #bougatsan, θα έφτιαχνα το πιο όμορφο γλυκό που μπορούσα. 
  • Η ιδέα μού ήρθε από τη γιαγιά μου, που έτρωγε τσουρέκι με ταχίνι, πίνοντας τσάι του βουνού. Τα πρώτα eclair θα είναι διαθέσιμα από 01.12.2014 στο Estrella, στην Π. Μελά 48, και σε όλα τα καταστήματα Χατζηφωτίου στην Ελλάδα. 
Οι δημιουργοί του bougatsan έχουν μια νέα, φανταστική ιδέα! Facebook Twitter
Οι δημιουργοί του bougatsan έχουν μια νέα, φανταστική ιδέα! Facebook Twitter
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

4 σχόλια
Ό,τι είναι για να γεμίζουμε την κοιλιά μας στην Ελλάδα πάει με χίλια.Το κλασικό εκλέρ είναι από την φύση του θεσπέσιο όπως και η κλασική μπουγάτσα.Όλα τα υπόλοιπα είναι για τους ανικανοποίητους.