AΥΡΙΟ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

ΝΟΜΗ: σύγχρονο μάρκετινγκ για τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα

ΝΟΜΗ: σύγχρονο μάρκετινγκ για τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα Facebook Twitter
Η ΝΟΜΗ προσφέρει στους παραγωγούς μια υπηρεσία στοχευμένης διαφήμισης και ανάδειξης των προϊόντων τους.
0

Ο διατροφικός πλούτος της χώρας, αυτό το σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού μας, ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της χώρας αλλά και του εξωτερικού μέσα από ένα εξαιρετικό concept που απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε απλούς καταναλωτές. Ο εμπνευστής της ΝΟΜΗΣ Γιώργος Τσίλης μας μιλά για το πώς γεννήθηκε η ιδέα προώθησης των μικρών Ελλήνων παραγωγών μέσα από ολοκληρωμένες υπηρεσίες μάρκετινγκ και μας μεταφέρει τη θετική του άποψη για το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας.

— Κύριε Τσίλη, θα λέγαμε ότι το concept NOMH συνδυάζει το σύγχρονο μάρκετινγκ με την ελληνική παράδοση. Πώς θα περιγράφατε αυτόν τον συνδυασμό;

Η ΝΟΜΗ από το 2015 παρέχει υπηρεσίες σύγχρονου μάρκετινγκ στον κλάδο των ελληνικών ντελικατέσεν και παραδοσιακών προϊόντων. Φροντίζει και υποστηρίζει τα προϊόντα των μικρών Ελλήνων παραγωγών που τολμούν να επιβιώσουν μέσα σε μια αγορά με ισχυρά διεθνή brands. Για να αντισταθμίσουμε τη δύναμη αυτών των εταιρειών, εφαρμόζουμε ό,τι πιο σύγχρονο σε επίπεδο μάρκετινγκ και προσφέρουμε μια ουσιαστική συνεργασία, ώστε να ισχυροποιήσουμε την εικόνα των προϊόντων που προωθούμε.

Η παγκόσμια τάση προς τη μεσογειακή διατροφή έχει ως αποτέλεσμα να επανεκτιμάται ο διατροφικός πλούτος της χώρας και σήμερα οι παραγωγοί είναι πολύ περισσότεροι και με πιο σύγχρονα προϊόντα.


— Πόσο μακριά θεωρείτε πως βρίσκονται οι Έλληνες παραγωγοί από την ιδέα μιας στρατηγικής μάρκετινγκ και πόσο ανοιχτοί είναι σε τέτοιες δράσεις;

Οι Έλληνες παραγωγοί γίνονται όλο και πιο δεκτικοί γιατί καταλαβαίνουν πια ότι μια καλά σχεδιασμένη στρατηγική μάρκετινγκ είναι ζωτικής σημασίας. Όμως, ένας άνθρωπος που καθημερινά δίνει όλη του την ενέργεια στην παραγωγή ενός πολύ αξιόλογου προϊόντος δεν θα μπορούσε να ασχοληθεί και με την προώθηση. Αυτή ακριβώς είναι η δική μας δουλειά. Αλλά, πέρα από την προώθηση των προϊόντων, η NOMH προσφέρει εξειδικευμένη συμβουλευτική επάνω στην επιχειρηματικότητα κάθε παραγωγού, καταρτίζοντας ένα πολύ συγκεκριμένο marketing plan αλλά και σχεδιάζοντας ένα ολοκληρωμένο rebranding.

ΝΟΜΗ: σύγχρονο μάρκετινγκ για τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα Facebook Twitter
Ο Γιώργος Τσίλης.


— Τι ακριβώς προσφέρει η ΝΟΜΗ και με ποιον τρόπο εξυπηρετεί καταναλωτές και παραγωγούς;

Η ΝΟΜΗ προσφέρει στους παραγωγούς μια υπηρεσία στοχευμένης διαφήμισης και ανάδειξης των προϊόντων τους. Στόχος της είναι να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς στο ελληνικό τρόφιμο και ποτό, έναν κόμβο συνάντησης όλων των ανθρώπων που τους αφορά η ελληνική γαστρονομία και η ποιοτική ελληνική διατροφή. Στη ΝΟΜΗ, λοιπόν, οι μεν παραγωγοί διαφημίζονται και βρίσκουν τους δυνητικούς αγοραστές των προϊόντων τους, οι δε ενδιαφερόμενοι καταναλωτές έχουν μια πληρέστατη βάση δεδομένων.


Πέραν της διαφημιστικής δραστηριότητας, υπάρχει ένα κομμάτι χονδρικού εμπορίου που είναι τα NOMH CORNERS. Μια υπηρεσία που απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου, προσφέροντάς τους τα προϊόντα των παραγωγών. Αυτό σημαίνει πως με τη ΝΟΜΗ αποκτούν έναν συνεργάτη που τους συγκεντρώνει όλη την αγοραστική διαδικασία. Στην ιστοσελίδα www.nomeefoods.gr μπορεί κανείς να αναζητήσει τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν και να τα παραλάβει στον χώρο του, εντός ή εκτός ελληνικών συνόρων. Το εμπορικό αυτό κομμάτι λειτουργεί ήδη 2,5 χρόνια και έχουμε πλέον πελάτες σε 15 πόλεις της Ελλάδας και 4 χώρες της Ευρώπης.


Απ' την άλλη, υπάρχουν τα φυσικά καταστήματα NOMH STORES που λειτουργούν ως franchise και έχουν σκοπό να φέρουν στις γειτονιές όλα αυτά τα ελληνικά προϊόντα, ώστε να μπορούν να τα απολαύσουν όλοι. Το πρώτο ΝΟΜΗ STORE ξεκίνησε το 2018 στην Κέρκυρα και σύντομα θα μπει σε λειτουργία το NOMH eshop, που θα σου δίνει τη δυνατότητα να προμηθευτείς τα προϊόντα που επιθυμείς οποιαδήποτε στιγμή, όπου κι αν βρίσκεσαι.


— Πείτε μας περισσότερα για το NOMH STORE στην Κέρκυρα.

Είναι ένα σύγχρονο ντελικατέσεν κατάστημα που απευθύνεται στον ντόπιο πληθυσμό αλλά και στους χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται το νησί. Εγκαινιάστηκε τον Μάιο του 2018 και από τότε έως και σήμερα έχει παρουσιάσει περισσότερα από 1.500 διαφορετικά προϊόντα. Μέσω των NOMH STORES οι συνεργάτες παραγωγοί αποκτούν μια δική τους στέγη σε διαφορετικά σημεία. Στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια να ανοίξουν franchise καταστήματα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης και μέσω αυτών τα προϊόντα των παραγωγών μας να ταξιδέψουν παντού.

ΝΟΜΗ: σύγχρονο μάρκετινγκ για τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα Facebook Twitter
Είναι ένα σύγχρονο ντελικατέσεν κατάστημα που απευθύνεται στον ντόπιο πληθυσμό αλλά και στους χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται το νησί.


— Πόσο εύκολο είναι υλοποιήσεις μια καινοτόμο ιδέα και τι ακριβώς χρειάστηκε στη δική σας περίπτωση;

Σε γενικές γραμμές, η υλοποίηση μιας τέτοιας ιδέας είναι σπουδαία διαδικασία. Θα πρέπει κανείς να μπορεί να οραματιστεί μια ιδανική κατάσταση, έπειτα να τη συνδέσει με τις πραγματικές ανάγκες που έρχεται να καλύψει και να αποκτήσει την πίστη ότι αυτό μπορεί να γίνει έργο. Σε αυτήν τη διαδικασία θα βρεις κινδύνους αλλά και ευκαιρίες. Όταν, όμως, η ιδέα έχει τη δύναμη να σε ενθουσιάζει καθημερινά, καταφέρνεις να ξεπεράσεις όποια εμπόδια παρουσιάζονται και βρίσκεις τους καταλληλότερους συνεργάτες να μοιραστούν το όραμά σου.


— Πώς βλέπετε το μέλλον του κλάδου των τροφίμων στην Ελλάδα και ποιο είναι το δικό σας όραμα;

Το μέλλον του κλάδου προβλέπεται πολύ θετικό και ελπιδοφόρο. Η παγκόσμια τάση προς τη μεσογειακή διατροφή έχει ως αποτέλεσμα να επανεκτιμάται ο διατροφικός πλούτος της χώρας και σήμερα οι παραγωγοί είναι πολύ περισσότεροι και με πιο σύγχρονα προϊόντα. Το δικό μας όραμα είναι να συνεχίσουμε να είμαστε σημείο αναφοράς, καθώς γνωρίζουμε πως έχουμε συμβάλει κατά πολύ στη σημερινή κατάσταση της ελληνικής αγοράς τροφίμου και ποτού. Θέλουμε να κάνουμε με σεβασμό και αγάπη κάτι πολύ σημαντικό για όλους μας, να επαναδομήσουμε τις διατροφικές μας αξίες, να επανεκτιμήσουμε τη γαστρονομική μας κουλτούρα. Αυτό είναι ένα τεράστιο κομμάτι του πολιτισμού μας που ενισχύει σημαντικά το βιοτικό μας επίπεδο.

Η επιτυχία του www.nomeefoods.gr με αριθμούς:

2015

Χρήστες: 5.233

Προβολές σελ.: 31.553

Παραγωγοί: 30

Ομάδα 3 ατόμων

2016

Χρήστες: 18.849

Προβολές σελ.: 144.495

Παραγωγοί: 120

Ομάδα 4 ατόμων

2017

Χρήστες: 45.149

Προβολές σελ.: 345.425

Παραγωγοί: 260

Ομάδα 5 ατόμων

2018

Χρήστες: 69.785

Προβολές σελ.: 483.166

Παραγωγοί: 400

Ομάδα 7 ατόμων

Γεύση
0

AΥΡΙΟ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly”

Γεύση / Ris Project: Tο πρώτο καφέ για σκύλους άνοιξε στο Παγκράτι

Από εκεί που κάποιοι Αθηναίοι έψαχναν τα φιλικά προς τα ζώα μέρη για να πιουν τον καφέ τους ή να εργαστούν εκτός σπιτιού, πλέον υπάρχει ένα μαγαζί που ετοιμάζει γλυκά χωρίς ζάχαρη και υγιεινά treats για σκύλους, ενώ φροντίζει να έχει κάτι και για εμάς.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
To έθιμο της Καμήλας

Γεύσεις της δικής μας παράδοσης / To έθιμο της Καμήλας στη Θεσσαλία

Στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς podcasts «Γεύσεις της δικής μας παράδοσης», εμπνευσμένης από τα προϊόντα «Nώμα» της Lidl Eλλάς, ο σεφ Ανδρέας Λαγός συζητά με τον μουσικό Θωμά Κωνσταντίνου για το έθιμο της Καμήλας που συναντάμε στη Θεσσαλία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά και με τον σεφ Δημήτρη Αϊβαλιώτη για την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Wine is Fine: Για κρασί στον δρόμο των πομολάδικων

Γεύση / Wine is Fine: Για κρασί στον δρόμο των πομολάδικων

Δύο Παριζιάνοι, ένας Έλληνας σεφ με νομαδικές τάσεις, φυσικά κρασιά, φαγητό με επιρροές από διαφορετικές εθνικές κουζίνες, μουσική που ξεκινάει από την ιαπωνική funk και φτάνει στην Aaliyah. Αυτή είναι μια σύγχρονη cave à manger που περιμένει με ανυπομονησία η hip Αθήνα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ «Κανείς μας δεν το περίμενε»: Ο Α. Τραστέλης θα διεκδικήσει ξανά το αστέρι Michelin που έχασε η Σπονδή

Γεύση / «Κανείς μας δεν το περίμενε»: Ο Α. Τραστέλης θα διεκδικήσει ξανά το αστέρι Michelin που έχασε η Σπονδή

Ο restaurateur που κατείχε επί δεκαπέντε χρόνια την υψηλότερη διάκριση που έχει δει ποτέ η εγχώρια γαστρονομική σκηνή μιλά μετά την τελευταία αξιολόγηση του αναγνωρισμένου οδηγού που δεν είχε τα καλύτερα νέα για ένα εκ των σημαντικότερων εστιατορίων της Ελλάδας.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Dear Manouka: To νέο wine bar-restaurant του Παγκρατίου ξεφεύγει από τα συνηθισμένα

Γεύση / Dear Manouka: To νέο wine bar-restaurant του Παγκρατίου ξεφεύγει από τα συνηθισμένα

Η όψη ενός νεοκλασικού σπιτιού του 1890 στον πεζόδρομο της Ηρώνδα δεν μαρτυρά με τίποτα όσα θα συναντήσετε στο εσωτερικό: fusion επιλογές, προτάσεις από τον διεθνή αμπελώνα και κλασικά κοκτέιλ με απρόβλεπτες ανατροπές.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
To έθιμο της Αρσαλής

Γεύσεις της δικής μας παράδοσης / To έθιμο της Αρσαλής στη Στερεά Ελλάδα

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς podcasts «Γεύσεις της δικής μας παράδοσης», εμπνευσμένης από τα προϊόντα «Nώμα» της Lidl Ελλάς, ο ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης συζητά με την τραγουδίστρια Δέσποινα Ραφαήλ για το έθιμο της Αρσαλής που αναβιώνει στη Στερεά Ελλάδα, αλλά και με τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Αλεξάνδρα Κοκολοπούλου για την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Οι κρέπες επέστρεψαν! Πού να βρεις τις καλύτερες στην Αθήνα

Γεύση / Οι κρέπες επέστρεψαν! Πού να βρεις τις καλύτερες στην Αθήνα

Η ζύμη που η ιστορία της (μάλλον) ξεκινάει τον 13ο αιώνα στη Βρετάνη της Γαλλίας έχει περάσει από διάφορες φάσεις, έχει μετατραπεί σε πολυπόθητο γλυκό-τούρτα στο Upper East Side του Μανχάταν, έχει υπάρξει και συνεχίζει να είναι λύση μετά τα ξενύχτια των Αθηναίων. Πλέον όμως υπάρχουν μέρη στην Αθήνα που της δίνουν την προσοχή που της αξίζει και την πάνε σε άλλο επίπεδο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ