Manouka: To νέο wine bar συστήνει ελληνικούς αμπελώνες στο μπαλκόνι με την πιο όμορφη θέα

Manouka sommelier Facebook Twitter
Ο sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος εξηγεί πως η φιλοσοφία του Manouka είναι όχι μόνο να προσεγγίσει αυτούς που αγαπούν το κρασί αλλά και να γνωρίσει σε όλους τους υπόλοιπους. Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
0

Δύο είναι οι αγαπημένες μου ώρες στα μαγαζιά. Η ώρα που ανοίγουν και τρέχουν όλοι να κάνουν τις προετοιμασίες και η ώρα που κλείνουν, τα τραπέζια αδειάζουν, το προσωπικό μαζεύει σιγά-σιγά και όλοι έχουν στο πρόσωπο την ικανοποίηση μιας μέρας που τελείωσε.

Στο Manouka έφτασα την ώρα του ανοίγματος. Μόνο που αυτή η στιγμή δεν αφορούσε μια οποιαδήποτε μέρα αλλά την πρώτη μέρα λειτουργίας του wine bar, λίγο πριν έρθουν οι πρώτοι καλεσμένοι, όταν όλοι έτρεχαν πάνω-κάτω με αγωνία, τσεκάροντας ξανά και ξανά κάθε λεπτομέρεια, έτσι ώστε να είναι σίγουροι πως όλα έχουν πάει σωστά και όλα είναι έτοιμα. Αυτό και μόνο στάθηκε μια καλή ευκαιρία για να περιπλανηθώ με την ησυχία μου στον χώρο και να τον ανακαλύψω αρχικά μόνη μου. 

Το πρώτο πράγμα που με εντυπωσίασε στο Manouka ήταν η θέα του και το λέω αυτό παρόλο που ανήκω σ’ εκείνους που έχουν κουραστεί να διαβάζουν για roof gardens που βλέπουν στην Ακρόπολη. Αυτήν τη φορά δεν θα μπορούσα να μην παραδεχτώ πως πρόκειται για ένα εκπληκτικό location με σχεδόν 360° θέα εκπληκτικού αστικού τοπίου, στο οποίο εναλλάσσονται ο Παρθενώνας, ο λόφος του Λυκαβηττού, το Αστεροσκοπείο, ο Υμηττός και η Βουλή. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο σημείο στην Αθήνα που να προσφέρει τόσο γενναιόδωρα ομορφιά και να έχει το μεγάλο πλεονέκτημα να εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, χωρίς καν να το προσπαθήσει.

«Εννοείται πως το σημείο έχει τουριστικό ενδιαφέρον, αλλά εμείς θέλουμε, πάνω απ’ όλα, να προσεγγίσουμε και να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των Αθηναίων. Θέλουμε να τους ξεναγήσουμε στον ελληνικό αμπελώνα, να του μάθουμε ποικιλίες που πιθανότατα δεν έχει ακούσει ποτέ ή δεν τις έχει γευτεί και να του μεταδώσουμε την αγάπη μας για το ελληνικό κρασί».

Η διακόσμηση της σκηνογράφου Μαριλένας Καλιτζαντωνάκη, εξαιρετικά απλή και ευχάριστη. Λιτά έπιπλα με επιρροές από τα ’60s και τα ’70s, μεγάλα κασπό με πράσινα φυτά και μικρός εσωτερικός χώρος που φιλοξενεί το μπαρ, ο οποίος διαχωρίζεται με μια απλή, περιμετρική τζαμαρία, για να μπορεί κανείς να απολαμβάνει από κάθε σημείο τη θέα. Έμεινα εκεί για λίγο, ζηλεύοντας το μεγάλο ύψος του ξενοδοχείου Utopia που φιλοξενεί το Manouka, ενώ προσπαθούσα να καταλάβω πώς γίνεται να μην έχει ανακαλυφθεί πιο νωρίς αυτό το διαμαντάκι, στο οποίο πολλοί θα ήθελαν να δημιουργήσουν την επιχείρησή τους.

Manouka tartar Facebook Twitter
Ταρτάρ μοσχαρίσιου φιλέτου με μαγιονέζα τρούφας και τραγανά στικ πατάτας Νάξου. Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Τις σκέψεις μου διέκοψε ο Μάνος Στρατάκης, που είναι ο επιχειρηματίας πίσω από το Manouka και ο τυχερός που βρήκε στη στιγμή τον χώρο που ονειρευόταν για να ανοίξει το νέο του μαγαζί. «Πρώτη φορά επισκέφτηκα αυτόν τον χώρο πριν από έναν χρόνο και από την πρώτη στιγμή κατάλαβα πως είναι ιδανικός για να δραστηριοποιηθώ. Κάπως έτσι βρισκόμαστε εδώ. Μέχρι σήμερα και για όσο λειτούργησε το ξενοδοχείο ενδιάμεσα των lockdowns εξυπηρετούνταν αποκλειστικά όσοι διέμεναν σε αυτό. Από σήμερα τα πράγματα αλλάζουν και θα μπορούν όλοι να επισκεφτούν αυτή την υπέροχη ταράτσα» μου λέει ο Μάνος, ενώ στην παρέα μας έρχεται ο sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος, που έχει αναλάβει το project management.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι απλό. Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαφοροποιηθούν, αλλά εμείς δεν έχουμε ανάλογη ανάγκη. Επιθυμία μας είναι να κάνουμε καλά αυτό που ξέρουμε να κάνουμε και τίποτε άλλο» μου εξηγεί ο Βασίλης, περιγράφοντας με απλά λόγια τη φιλοσοφία του Manouka, που θέλει όχι μόνο να προσεγγίσει αυτούς που αγαπούν το κρασί αλλά και να γνωρίσει σε όλους τους υπόλοιπους, που δεν έχουν γνώσεις επί του αντικειμένου και θέλουν να μυηθούν στον κόσμο του, τη γοητεία του οίνου.

«Έχουμε συνηθίσει ο sommelier να είναι λίγο απρόσιτος. Πολλοί φοβούνται να του κάνουν ερωτήσεις ή να του ζητήσουν να τους βοηθήσει στην επιλογή μιας ποικιλίας που θα ταίριαζε στα γούστα τους. Εγώ θα ήθελα να συμβαίνει το αντίθετο και θα το καταφέρω. Μου αρέσει να πλησιάζω τους ανθρώπους και μέσα από διάφορες ερωτήσεις, τεχνικές ή μη, να καταλαβαίνω τα γούστα τους και την προσωπικότητα του ουρανίσκου του. Συχνά περιγράφω τα κρασιά ως ανθρώπους και τους ανθρώπους ως κρασιά. Οι καλεσμένοι τρελαίνονται όταν το κάνω αυτό. Είναι σαν να αποκαλύπτω μαγικά στοιχεία του χαρακτήρα τους και το διασκεδάζουν» συνεχίζει ο Βασίλης, φανερά ενθουσιασμένος με το νέο εγχείρημα και την ελευθερία που του προσφέρεται. 

Manouka chef Facebook Twitter
Ο σεφ Παναγιώτης Βασιλάτος δέχτηκε το challenge να δημιουργήσει ένα μενού αφιερωμένο στα ΠΟΠ προϊόντα της Ελλάδας. Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Μιλάμε για την κάβα του μαγαζιού και μαθαίνω πως υπάρχουν ήδη εκατό και μία ελληνικές ετικέτες. Για την ακρίβεια, στο Manouka δεν θα υπάρχουν επιλογές από τον υπόλοιπο κόσμο, παρόλο που ο Βασίλης Παπαδόπουλος έχει μεγάλη εμπειρία στην παγκόσμια οινοποιία. Δεν μου φάνηκε καθόλου περίεργο. Το Manouka βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας και σίγουρα θα προσελκύσει πολλούς τουρίστες που θα θέλουν να ξεναγηθούν στα αμπέλια της Ελλάδας.

Δεν ήταν, όμως, μόνο αυτό που παρακίνησε την ομάδα του Manouka να επικεντρωθεί στο ελληνικό κρασί. «Εννοείται πως το σημείο έχει τουριστικό ενδιαφέρον, αλλά εμείς θέλουμε, πάνω απ’ όλα, να προσεγγίσουμε και να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των Αθηναίων. Θέλουμε να τους ξεναγήσουμε στον ελληνικό αμπελώνα, να του μάθουμε ποικιλίες που πιθανότατα δεν έχει ακούσει ποτέ ή δεν τις έχει γευτεί και να του μεταδώσουμε την αγάπη μας για το ελληνικό κρασί. Γι’ αυτό έχουμε αποκλειστικά ελληνικές ετικέτες που προσφέρονται όλες σε ποτήρι. Έτσι, μπορεί κάποιος να δοκιμάσει περισσότερες ποικιλίες και να κάνει μεγαλύτερη οινική περιήγηση».

Στη συνέχεια, ο Βασίλης με ενημερώνει για όλες εκείνες τις τεχνικές λεπτομέρειες αλλά και για τον εξοπλισμό που απαιτείται ώστε να μπορεί ένα wine bar να προσφέρει όλες τις ετικέτες σε ποτήρι, χωρίς να «καταστρέφει» τη φιάλη. Κάτι εντελώς πρακτικό, που όμως είναι πολύ σημαντικό για τη λειτουργία του wine bar αλλά και ενδεικτικό της διάθεσής του να γίνει αγαπημένο spot όλων όσοι αγαπούν το κρασί, ανεξαρτήτως των οικονομικών τους δυνατοτήτων.

Manouka greek wines Facebook Twitter
Η κάβα του μαγαζιού διαθέτει ήδη εκατό και μία ελληνικές ετικέτες. Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
Manouka corner Facebook Twitter
Η διακόσμηση της σκηνογράφου Μαριλένας Καλιτζαντωνάκη, εξαιρετικά απλή και ευχάριστη. Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

«Θέλουμε το Manouka να είναι ένα μαγαζί που θα δίνει χαρά σε όλους τους επισκέπτες και θα τους βοηθάει να χαλαρώσουν και να περάσουν όμορφα. Πιστεύουμε ότι τα μαγαζιά αποκτούν τον χαρακτήρα των ανθρώπων που τα δουλεύουν κι εμείς, εδώ, είμαστε μια παρέα. Δεν θέλαμε κάτι επιτηδευμένο αλλά κάτι απλό και οικείο. Ανάλογα κινηθήκαμε και στην κουζίνα» συνεχίζει ο Βασίλης και αμέσως μετά έρχεται στο τραπέζι μας ο σεφ Παναγιώτης Βασιλάτος, ο οποίος δέχτηκε το challenge να δημιουργήσει ένα μενού αφιερωμένο στα ΠΟΠ προϊόντα της Ελλάδας.

«Οι συνταγές είναι μεσογειακές και σε όλες συμμετέχει τουλάχιστον ένα ΠΟΠ προϊόν. Προς το παρόν, έχουμε μαζί μας τα φιστίκια Αιγίνης, τον κρόκο Κοζάνης, τα ντοματίνια Σαντορίνης, τη σταφίδα Κορινθίας, τις πιπεριές Φλωρίνης, την πατάτα Νάξου, τη μαστίχα Χίου και τη γραβιέρα Κρήτης. Επιπλέον, συνεργαζόμαστε με μικρούς Έλληνες παραγωγούς γιατί θέλουμε να υποστηρίξουμε και να αναδείξουμε με κάθε τρόπο τη δουλειά και την αφοσίωσή τους στην ελληνική γη» μου εξηγεί ο Παναγιώτης, ενώ συμπληρώνει πως στο Manouka θα μπορεί κάποιος να απολαύσει πρωινό, brunch και μεσημεριανό ή δείπνο, όλα δημιουργημένα στο ίδιο πνεύμα και όλα δουλεμένα έτσι ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με τις ελληνικές ποικιλίες κρασιού και να δημιουργούν μαζί μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία και ένα γρήγορο ταξίδι σε όλη τη χώρα. 

Γευστικά και όμορφα, τα πιάτα του Παναγιώτη Βασιλάτου καταφέρνουν όντως να αναδείξουν τα ελληνικά κρασιά που δοκίμασα, όπως ο Πετρουλιανός, η Κυδωνίτσα και η Μαλαγουζιά. Πολύ καλό το ταρτάρ μοσχαρίσιου φιλέτου με μαγιονέζα τρούφας και τραγανά στικ πατάτας Νάξου, που δεν χορταίνονται εύκολα, χορταστικά και εμφανίσιμα τα παντζάρια με τα φιστίκια Αιγίνης, την κρέμα μπλε τυριού Ευβοίας, τη μαρμελάδα αχλαδιού και το σιρόπι από ζωμό παντζαριών με πετιμέζι, δροσερό, καλοκαιρινό και τέλειο για όλα τα λευκά κρασιά του καταλόγου το καρπάτσιο από φρέσκο φαγκρί με ζελεδάκια πιπεριάς Φλωρίνης και ζωμό αγγουριού, αρωματισμένο με τζίντζερ και λάδι μέντας. Εξαιρετικό και το μυλοκόπι, καπνισμένο με ξύλο κερασιάς και συνοδευμένο με κρέμα αρακά και beurre blanc με κρόκο Κοζάνης, ελαφρύ και απόλυτα ισορροπημένο, όπως και το cremeux μαύρης σοκολάτας με crumble κακάο, φιστίκι Αιγίνης και μακαρόν, με το οποίο ολοκληρώθηκε η επίσκεψή μου. 

Έφυγα λίγο πριν φτάσουν οι πρώτοι καλεσμένοι, με τη διάθεση να γυρίσω γρήγορα πίσω και να δοκιμάσω ακόμα περισσότερα ελληνικά κρασιά και πιάτα με αυθεντικά, παραδοσιακά προϊόντα. Μπορεί οι άνθρωποι του Manouka να μην ένιωθαν καμιά ανάγκη να διαφοροποιηθούν, αλλά μάλλον το έχουν καταφέρει ευχάριστα, χωρίς καν να το καταλάβουν. 

Manouka carpaccio Facebook Twitter
Καρπάτσιο από φρέσκο φαγκρί με ζελεδάκια πιπεριάς Φλωρίνης και ζωμό αγγουριού, αρωματισμένο με τζίντζερ και λάδι μέντας. Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
Manouka fish Facebook Twitter
Μυλοκόπι με κρέμα αρακά και beurre blanc με κρόκο Κοζάνης. Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
Manouka beetroot Facebook Twitter
Παντζάρια με φιστίκια Αιγίνης, κρέμα μπλε τυριού Ευβοίας, μαρμελάδα αχλαδιού και σιρόπι από ζωμό παντζαριών με πετιμέζι. Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Wine Bar Manouka, Ερμού 46, 7ος όροφος ξενοδοχείο Utopia, 210 3241814, Facebook, Instagram


 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όταν ο Περικλής Κοσκινάς έπιανε γαρίδες με τα χέρια και τις έτρωγε ζωντανές

Ποιο φαγητό σου φέρνει δάκρυα στα μάτια; / Όταν ο Περικλής Κοσκινάς έπιανε γαρίδες με τα χέρια και τις έτρωγε ζωντανές

O αγαπητός σεφ Περικλής Κοσκινάς μιλάει για το δικό του συναισθηματικό φαγητό που τον πάει πίσω στο μέρος όπου μεγάλωσε και πέρασε όλη του την παιδική ηλικία ψαρεύοντας, στον κόλπο της Γαρίτσας και στο Καρδάκι στην Κέρκυρα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
ΦΙΤΑ: Το εστιατόριο του Νέου Κόσμου που μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να γίνει κλασικό

Γεύση / ΦΙΤΑ: Το εστιατόριο του Νέου Κόσμου που μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να γίνει κλασικό

Το γαστρομαγειρείο που αλλάζει μενού κάθε μέρα άρχισε να συζητιέται πριν ακόμα ανοίξει και δύο καλοκαίρια μετά έχει αποκτήσει φανατικούς θαμώνες. Ο Φώτης Φωτεινόγλου και ο Θοδωρής Κασσαβέτης έμαθαν στην Αθήνα το μυξινάρι και την ντάσκα, έκαναν κάποιους να παραγγέλνουν τις ταραμοσαλάτες δυο-δυο, να ξεφυσάνε όταν δεν βρίσκουν σπαγγέτι αυγοτάραχο, να ζητάνε εκλέρ καραμέλα πριν ακόμα αποφασίσουν τι θα φάνε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γαλιάντρα: Mια νέα καντίνα κρυμμένη πίσω από μια διατηρητέα πρόσοψη του Μεταξουργείου

Γεύση / Γαλιάντρα: Mια νέα καντίνα κρυμμένη πίσω από μια διατηρητέα πρόσοψη του Μεταξουργείου

Στην πλατεία Αυδή η Γωγώ Δελογιάννη αναβαθμίζει το φαγητό του δρόμου, σερβίρει ποιοτικά σάντουιτς, τα διάσημα κεφτεδάκια της και μαζί με τη Νέλλη Μποφίλιου του Μπλε Παπαγάλου και τον Μιχάλη Δημάκο μάς υποδέχονται σε έναν χώρο που θα θυμίζει κάθε μέρα φεστιβάλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Γεύση / Από το παστινάκι στα ζυμαρικά από ρεβύθια: 13 νέα υλικά που μπήκαν στην κουζίνα μας

Κάποια τα πρωτοείδαμε σε καταλόγους εστιατορίων, μερικά χρησιμοποιούνται σε τηλεοπτικές μαγειρικές δοκιμασίες, αρκετά έχουν αναδειχθεί απ’ όσους ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή. Συγκεντρώσαμε υλικά με τα οποία μαγειρεύουμε τα τελευταία χρόνια και μερικά που πιστεύουμε ότι θα σημειώνουμε στον κατάλογο με τα ψώνια μας πολύ σύντομα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ