Λοbby: Το νέο burger lounge της πόλης βρίσκεται στο ξενοδοχείο Electra Metropolis

Λοbby: Το νέο burger lounge της πόλης βρίσκεται στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Facebook Twitter
«Υπάρχει ένα ισχυρό κίνημα του street food και έχει ενδιαφέρον να το προσεγγίσεις».
0

Τα lobbies των ξενοδοχείων έχουν πάντα μια όμορφη αναστάτωση. Εκεί συναντιούνται ταξιδευτές από κάθε μέρος της γης, άλλοι που μόλις ήρθαν και άλλοι που φεύγουν, θαμώνες του εστιατορίου και βιαστικοί επισκέπτες του μπαρ.

Σε ένα lobby δεν βαριέσαι ποτέ, γιατί ποτέ δεν είναι ίδιο. Είναι κάτι σαν τα gates του αεροδρομίου που αλλάζουν εικόνα και ύφος ανάλογα με τους επιβάτες της πτήσης. Γι’ αυτό και βρήκα εξαιρετικά έξυπνο το όνομα του νέου γαστρονομικού προορισμού της πόλης, που μπορεί να μη βρίσκεται στο lobby του ξενοδοχείου Electra Metropolis, αλλά είναι στο ισόγειο, πολύ κοντά σε αυτό.

Αν έχει νόημα να βρίσκουμε πάντα για ποιον λόγο δημιουργείται ένα νέο spot φαγητού, θα λέγαμε πως το συγκεκριμένο έγινε για να προσφέρει comfort street food από πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, κοκτέιλ που έχουν δημιουργηθεί για να ταιριάξουν ιδανικά με το φαγητό και ψαγμένα ποτά και μπίρες.

Εννοείται πως το concept είναι φτιαγμένο για να ιντριγκάρει τους νέους, να τους μυήσει στο αληθινό και νόστιμο φαγητό και να σπάσει τον πάγο μεταξύ αυτών και του ξενοδοχειακού περιβάλλοντος που πολλοί θεωρούν ότι είναι κάπως απρόσιτο και επιτηδευμένο.

Έτσι, το Λοbby έχει ένα ευχάριστο, καθαρό περιβάλλον σε γήινους τόνους. Τα έπιπλα είναι μίνιμαλ, σκανδιναβικά και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες, καθώς και τα φωτιστικά, εμπνευσμένα από το design των '70s. Είναι το μέρος όπου θέλεις να πας μετά το γραφείο για να αδειάσει το κεφάλι σου ή ενδιάμεσα στη μέρα για ένα γρήγορο lunch break.

Το καλύτερο είναι πως θα πας αυθόρμητα και απλά, χωρίς να έχεις στο μυαλό σου ότι πηγαίνεις σε ένα ξενοδοχείο. Εξάλλου, είναι εντελώς αυτόνομο και η είσοδός του, καθώς και τα εξωτερικά τραπέζια του, βρίσκονται επί της Βουλής.

Αν έχει νόημα να βρίσκουμε πάντα για ποιον λόγο δημιουργείται ένα νέο spot φαγητού, θα λέγαμε πως το συγκεκριμένο έγινε για να προσφέρει comfort street food από πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, κοκτέιλ που έχουν δημιουργηθεί για να ταιριάξουν ιδανικά με το φαγητό, και ψαγμένα ποτά και μπίρες.

Το πρώτο που θα παρατηρήσεις μπαίνοντας στο μαγαζί είναι το επιβλητικό διαχωριστικό-γλυπτό στον τοίχο δεξιά, το οποίο σχεδίασε και επιμελήθηκε η ομάδα Formaika. Αφιερωμένο στον αθηναϊκό μοντερνισμό, ταιριάζει με την όλη αρχιτεκτονική του κτιρίου και έχει μια μοναδική απαλότητα που θα ήταν αδύνατο να περάσει απαρατήρητη.

Το μενού έχουν επιμεληθεί οι Σάκης Βενέτης, Group Executive Chef του ομίλου Electra Hotels & Resorts, και ο Χάρης Ζευγούλης, Executive Chef του ξενοδοχείου Electra Metropolis. Εξαιρετικοί σεφ, αφοσιωμένοι στην υψηλή γαστρονομία και άξιοι εκπρόσωποι του fine dining.

Sliders & Cocktails στην καρδιά της Αθήνας Facebook Twitter
Το Λοbby έχει ένα ευχάριστο, καθαρό περιβάλλον σε γήινους τόνους.

Σκεφτόμουν ότι το πρότζεκτ του Λοbby θα ήταν γι’ αυτούς κόντρα ρόλος. Βέβαια, ο Σάκης Βενέτης μας έχει δείξει την αγάπη του για το ελληνικό street food με το μαγαζί του Μπλε Σουβλάκια, αλλά σίγουρα αυτό το εγχείρημα είναι διαφορετικό. Στην επίσκεψή μου, βέβαια, κατάλαβα πως απολαμβάνουν αυτήν τη διαφορετικότητα και δημιούργησαν με μεράκι και έμπνευση το μενού με τα sliders.

«Μου αρέσει το street food, κυνηγάω τις καλές ζύμες πίτσας και βλέπω σημαντική εξέλιξη σε αυτή την κατηγορία τόσο στις πρώτες ύλες όσο και στην εκτέλεση», μου λέει ο Χάρης. «Όλα τα εστιατόρια έχουν πια ανάλογες επιλογές στο μενού τους. Υπάρχει ένα ισχυρό κίνημα του street food και έχει ενδιαφέρον να το προσεγγίσεις. Επίσης, στον χώρο του Λοbby είμαστε πιο εξωστρεφείς, συζητάμε πιο εύκολα με τους επισκέπτες και υπάρχει μια αίσθηση ελευθερίας, διαφορετική από αυτήν στα εστιατόριά μας», προσθέτει ο Σάκης, περιγράφοντας με απλά λόγια τη φιλοσοφία του μαγαζιού αλλά και το συναίσθημα που ένιωσα μόλις μπήκα στον χώρο, αυτό της οικειότητας.

Τα υλικά τους, προσεγμένα και μελετημένα ένα προς ένα. Αρσενικό Νάξου, σαντορινιά ντομάτα, κατσικίσιο τυρί από το τυροκομείο του Μαλτέζου στην Εύβοια, πιπεριές Φλωρίνης του Ναουμίδη, φρέσκος μπακαλιάρος, black angus και ψωμάκια από μικρά, ελληνικά παρασκευαστήρια. Οι επιλογές είναι αρκετές και ικανές να ικανοποιήσουν πολλές γευστικές επιθυμίες.

Υπάρχουν τέσσερις σαλάτες και είναι σίγουρο ότι θα θέλετε να τις δοκιμάσετε όλες. Ξεκινήστε με την πράσινη σαλάτα με καλαμπόκι, πίκλα κρεμμυδιού, αγγούρι, ντοματίνια, αβοκάντο και dressing βιολογικού σταφυλιού, που είναι εξαιρετικά δροσερή και γεμάτη φρεσκάδα, ή με τη σαλάτα με μοσχάρι, φράουλες, φρέσκα αρωματικά, κάσιους και αρσενικό Νάξου, που είναι ακόμη πιο χορταστική και ιδανική, αν έχετε από δίπλα και ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Sliders & Cocktails στην καρδιά της Αθήνας Facebook Twitter
Εννοείται πως το concept είναι φτιαγμένο για να ιντριγκάρει τους νέους, να τους μυήσει στο αληθινό και νόστιμο φαγητό.

Στα sliders, οι επιλογές είναι εφτά και έχουν κοινό χαρακτηριστικό τους την αυθεντική, βαθιά γεύση που προκύπτει από τη σύνθεση λίγων παρασκευών. Δεν υπάρχει υπερβολή στο μενού, δεν ψάχνεις να βρεις τι κρύβεται μέσα ή από κάτω. Μπορείς να δοκιμάσεις ένα κλασικό cheeseburger με black angus ή εκείνο με το τραγανό κοτόπουλο και την καπνιστή μαγιονέζα με ντομάτα και coleslaw.

Σίγουρα δεν πρέπει να χάσεις το μπέργκερ με τον μπακαλιάρο. Εδώ οι σεφ ήθελαν να αποφύγουν το κουρκούτι στο ψάρι, έτσι αποφάσισαν να κάνουν ένα υγιεινό, νόστιμο μπιφτέκι. Ψιλοκόβουν τον μπακαλιάρο με προσοχή για να μη χάσει τα υγρά του, προσθέτουν άνηθο, μάραθο και μαϊντανό και με sauce tartar, ντομάτα και μαρούλι δημιουργούν το mini burger που θέλεις να τρως ξανά και ξανά.

Βέβαια, δικό μου αγαπημένο αποφάσισα ότι είναι εκείνο με το κατσικίσιο τυρί, τη μαρμελάδα ντομάτας με chili και τη μαγιονέζα με πίκλα αγγουριού. Προκλητική γεύση με καθοριστική τη συμμετοχή του τυριού που, όπως είπαμε, προέρχεται από την Εύβοια και συνηθίζουν να το λένε «ελληνικό chèvre». Είναι αυτό που σου μένει αξέχαστο και ξαναγυρνάς για να το απολαύσεις.

Sliders & Cocktails στην καρδιά της Αθήνας Facebook Twitter
Μπορείς να δοκιμάσεις ένα κλασικό cheeseburger με Black Angus

Επιλογές που επίσης ξεχωρίζουν είναι το ζουμερό Prime Wagyu με μαγιονέζα bbq, μαρούλι και ντομάτα καθώς και το Lobster Roll με béarnaise sause, σχοινόπρασο, coleslaw και πράσινο μήλο. Αν πάλι είσαι vegan, θα απολαύσεις το ανοιχτό μπέργκερ με το μπιφτέκι από φακές και κινόα, την ημίλιαστη ντομάτα με τη ρόκα, το τυρί και τη μαγιονέζα με σιναπόσπορο αλλά και το hot dog με ψωμάκι από αλεύρι ρυζιού, φτιαγμένο στη φιλοσοφία του bao ban.

Στο Λobby, βέβαια, υπάρχουν κι άλλες γευστικές επιλογές, όπως τραγανές γαρίδες, πικάντικο κοτόπουλο, κροκέτες πατάτας και πουρές πατάτας με τρούφα, γλυκοπατάτες και πατάτες τηγανητές, καλαμπόκι με αρωματικό βούτυρο και spicy garlic sauce αλλά και ένα κλασικό, «αμαρτωλό» και αμετανόητο hot dog με λουκάνικο από τη Δράμα, καραμελωμένα κρεμμύδια, μαγιονέζα curry και μαρμελάδα ντομάτας.

Και αν διαβάζοντας το κείμενο σάς ήρθε η διάθεση για μια παγωμένη μπίρα, στο Λοbby θα βρείτε την αγαπημένη Pilsner Katsika από τη Φολέγανδρο, τη Septem Monday’s από την Εύβοια, τη Blame The Sun Beach Bum Tropic και άλλες δώδεκα επιλογές, ιδανικές για εκείνους που ψάχνουν περισσότερο τη γεύση και δεν κουράζονται να δοκιμάζουν.

Sliders & Cocktails στην καρδιά της Αθήνας Facebook Twitter
Yπάρχει ένας δυνατός κατάλογος με signature cocktails που υπογράφει ο Θοδωρής Φίκιος, head bartender του ξενοδοχείου.

Φυσικά, εκτός από τις μπίρες, υπάρχει ένας δυνατός κατάλογος με signature cocktails που υπογράφει ο Θοδωρής Φίκιος, head bartender του ξενοδοχείου. Εννέα διαφορετικές προτάσεις, καλοκαιρινές και δροσερές, που θα κάνουν πιο ενδιαφέρουσες τις βόλτες μας στην πόλη και θα επιμηκύνουν τα early drinks μετά τη δουλειά.

Δοκιμάστε το Hugo Flower με βότκα, αγγούρι, μέντα και πράσινο μήλο, το Two Smoking Barrels με Mezcal, passion fruit, τζίντζερ και καρπούζι αλλά και το Tropical Mystic με τζιν, winter melon, γκρέιπφρουτ και mango lemonade.

Αν, πάλι, θέλετε κάτι πιο spicy στη σφαίρα του κλασικού με ένα twist, προτείνω την εκδοχή του Θοδωρή για το Bloody Mary, το Bloody Λοbby Maria, με τεκίλα, tarragon, citrus juice και shalty 'n' spicy shrub. Θα βρείτε ακόμα ιδιαίτερα ρούμια, τεκίλες, τζιν και ουίσκι απ' όλο τον κόσμο αλλά και αρκετές, ψαγμένες ετικέτες κρασιών, επίσης απ’ όλο τον κόσμο και, φυσικά, από την Ελλάδα.

Sliders & Cocktails στην καρδιά της Αθήνας Facebook Twitter
Εννέα διαφορετικές προτάσεις, καλοκαιρινές και δροσερές.

Και εδώ θα τελείωνε η επίσκεψή μου στο Λοbby αν δεν υπήρχαν τα γλυκά του chef patissier Βαγγέλη Αλούπη, που θα πρέπει να έχεις κρατήσει δυνάμεις και όρεξη για να τα απολαύσεις όπως τους πρέπει.

Γιατί πώς θα μπορούσε να πει όχι κάποιος σε ένα κλασικό, σπιτικό NY Cheesecake με βανίλια Μαδαγασκάρης και compote φράουλας ή πώς θα γινόταν να αδιαφορήσει για ένα εντυπωσιακό Carrot Cake με αφράτη, ανάλαφρη κρέμα τυριού και μαρμελάδα εσπεριδοειδών με τζίντζερ; Εκτός, βέβαια, αν θέλεις να μοιραστείς με έναν ακόμη την επική τάρτα με passion fruit, chocolate, lime, μάνγκο και βάση από σπασμένο μπισκότο μπλεγμένο με την ίδια φρουτένια σοκολάτα που σου σκάει όλο το καλοκαίρι μέσα στο στόμα.

Για τους λάτρεις της σοκολάτας, ο Βαγγέλης έφτιαξε και ένα ρετρό και αγαπημένο Chicago Ice Cream με σάλτσα σοκολάτας, σαντιγί και καραμελωμένα αμύγδαλα.

Ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσουμε ό,τι πιστεύαμε για το φαγητό σε ένα ξενοδοχείο της πόλης και το Λobby είναι το σωστό σημείο εκκίνησης για να αποκτήσουμε νέες, ευχάριστες και γευστικές συνήθειες.

Λοbby: Το νέο burger lounge της πόλης βρίσκεται στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Facebook Twitter
NY Cheesecake με βανίλια Μαδαγασκάρης και compote φράουλας.

Λοbby Burger Lounge, Βουλής 30 & Απόλλωνος
@lobby_athens

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΡΙΤΗ ΤΣΕΚ Το ΠΟΠ κελυφωτό φιστίκι Μεγάρων και δύο συνταγές για να το γνωρίσετε καλύτερα

Γεύση / Το ΠΟΠ κελυφωτό φιστίκι Μεγάρων και δυο συνταγές που το αναδεικνύουν

Ο Μεγαρίτης Πάνος Κόλλιαλης καλλιεργεί κελυφωτό φιστίκι υψηλής ποιότητας και δημιουργεί προϊόντα για να το εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή και να κάνουμε ακόμα πιο νόστιμη τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική μας.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ Saitama: Το νέο στριτφουντάδικο της Αθήνας σερβίρει κεμπάπ, πρωτότυπα noodles και κοκτέιλ από κάνουλα

Γεύση / Saitama: Το νέο στριτφουντάδικο της Αθήνας σερβίρει κεμπάπ, πρωτότυπα noodles και κοκτέιλ από κάνουλα

O Άνταμ Κοντοβάς παντρεύει γευστικά Ανατολή και Ασία σε ένα μοναδικό φαγητό του δρόμου, ενώ ο Σταμάτης Σταματιάδης ετοιμάζει ένα speakeasy playroom με arcade παιχνίδια για να μπορούμε να απολαύσουμε εκεί τη spicy μαργαρίτα μας που θυμίζει σούπα tom yum. Σύντομα η πόλη θα μιλάει για το δεύτερο έπος της Σαϊτάμα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Tsiftis: Το νέο γαστροκουτούκι άπλωσε τραπέζια σε έναν σκιερό πεζόδρομο των Ιλισίων

Γεύση / Tsiftis: Το νέο γαστροκουτούκι άπλωσε τραπέζια σε έναν σκιερό πεζόδρομο των Ιλισίων

Comfort ελληνικές γεύσεις που κρύβουν γαστρονομικά twists με την υπογραφή του Σήφη Μανουσέλη, ένα μικρό μενού που θα ανανεώνεται συχνά, πιάτα για τη μέση και κρασιά για κάθε γούστο. Αυτό είναι με λίγες λέξεις το νέο χαλαρό εστιατόριο της πόλης που έχει πιάσει όσα θέλει μια μερίδα Αθηναίων τώρα, τις μέρες που τρώει έξω.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
The Rooftop: Στην Πλατεία Θεάτρου βρήκαμε την πιο cool ταράτσα του φετινού καλοκαιριού

Γεύση / The Rooftop: Στην πλατεία Θεάτρου βρήκαμε την πιο cool ταράτσα του φετινού καλοκαιριού

Εκεί που κάποιοι θα περνάνε απλώς τις ώρες των διακοπών τους, οι Αθηναίοι θα έχουν συνέχεια κάτι καινούργιο να δουν και να δοκιμάσουν: από εναλλακτικά μπάρμπεκιου και βραδιές αφιερωμένες στα φυσικά κρασιά μέχρι προβολές ταινιών που θα επηρεάζουν όσα σερβίρονται στο μπαρ και DJ sets για να χορέψουμε και όχι μόνο να γκρουβάρουμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ