Λοbby: Το νέο burger lounge της πόλης βρίσκεται στο ξενοδοχείο Electra Metropolis

Λοbby: Το νέο burger lounge της πόλης βρίσκεται στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Facebook Twitter
«Υπάρχει ένα ισχυρό κίνημα του street food και έχει ενδιαφέρον να το προσεγγίσεις».
0

Τα lobbies των ξενοδοχείων έχουν πάντα μια όμορφη αναστάτωση. Εκεί συναντιούνται ταξιδευτές από κάθε μέρος της γης, άλλοι που μόλις ήρθαν και άλλοι που φεύγουν, θαμώνες του εστιατορίου και βιαστικοί επισκέπτες του μπαρ.

Σε ένα lobby δεν βαριέσαι ποτέ, γιατί ποτέ δεν είναι ίδιο. Είναι κάτι σαν τα gates του αεροδρομίου που αλλάζουν εικόνα και ύφος ανάλογα με τους επιβάτες της πτήσης. Γι’ αυτό και βρήκα εξαιρετικά έξυπνο το όνομα του νέου γαστρονομικού προορισμού της πόλης, που μπορεί να μη βρίσκεται στο lobby του ξενοδοχείου Electra Metropolis, αλλά είναι στο ισόγειο, πολύ κοντά σε αυτό.

Αν έχει νόημα να βρίσκουμε πάντα για ποιον λόγο δημιουργείται ένα νέο spot φαγητού, θα λέγαμε πως το συγκεκριμένο έγινε για να προσφέρει comfort street food από πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, κοκτέιλ που έχουν δημιουργηθεί για να ταιριάξουν ιδανικά με το φαγητό και ψαγμένα ποτά και μπίρες.

Εννοείται πως το concept είναι φτιαγμένο για να ιντριγκάρει τους νέους, να τους μυήσει στο αληθινό και νόστιμο φαγητό και να σπάσει τον πάγο μεταξύ αυτών και του ξενοδοχειακού περιβάλλοντος που πολλοί θεωρούν ότι είναι κάπως απρόσιτο και επιτηδευμένο.

Έτσι, το Λοbby έχει ένα ευχάριστο, καθαρό περιβάλλον σε γήινους τόνους. Τα έπιπλα είναι μίνιμαλ, σκανδιναβικά και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες, καθώς και τα φωτιστικά, εμπνευσμένα από το design των '70s. Είναι το μέρος όπου θέλεις να πας μετά το γραφείο για να αδειάσει το κεφάλι σου ή ενδιάμεσα στη μέρα για ένα γρήγορο lunch break.

Το καλύτερο είναι πως θα πας αυθόρμητα και απλά, χωρίς να έχεις στο μυαλό σου ότι πηγαίνεις σε ένα ξενοδοχείο. Εξάλλου, είναι εντελώς αυτόνομο και η είσοδός του, καθώς και τα εξωτερικά τραπέζια του, βρίσκονται επί της Βουλής.

Αν έχει νόημα να βρίσκουμε πάντα για ποιον λόγο δημιουργείται ένα νέο spot φαγητού, θα λέγαμε πως το συγκεκριμένο έγινε για να προσφέρει comfort street food από πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, κοκτέιλ που έχουν δημιουργηθεί για να ταιριάξουν ιδανικά με το φαγητό, και ψαγμένα ποτά και μπίρες.

Το πρώτο που θα παρατηρήσεις μπαίνοντας στο μαγαζί είναι το επιβλητικό διαχωριστικό-γλυπτό στον τοίχο δεξιά, το οποίο σχεδίασε και επιμελήθηκε η ομάδα Formaika. Αφιερωμένο στον αθηναϊκό μοντερνισμό, ταιριάζει με την όλη αρχιτεκτονική του κτιρίου και έχει μια μοναδική απαλότητα που θα ήταν αδύνατο να περάσει απαρατήρητη.

Το μενού έχουν επιμεληθεί οι Σάκης Βενέτης, Group Executive Chef του ομίλου Electra Hotels & Resorts, και ο Χάρης Ζευγούλης, Executive Chef του ξενοδοχείου Electra Metropolis. Εξαιρετικοί σεφ, αφοσιωμένοι στην υψηλή γαστρονομία και άξιοι εκπρόσωποι του fine dining.

Sliders & Cocktails στην καρδιά της Αθήνας Facebook Twitter
Το Λοbby έχει ένα ευχάριστο, καθαρό περιβάλλον σε γήινους τόνους.

Σκεφτόμουν ότι το πρότζεκτ του Λοbby θα ήταν γι’ αυτούς κόντρα ρόλος. Βέβαια, ο Σάκης Βενέτης μας έχει δείξει την αγάπη του για το ελληνικό street food με το μαγαζί του Μπλε Σουβλάκια, αλλά σίγουρα αυτό το εγχείρημα είναι διαφορετικό. Στην επίσκεψή μου, βέβαια, κατάλαβα πως απολαμβάνουν αυτήν τη διαφορετικότητα και δημιούργησαν με μεράκι και έμπνευση το μενού με τα sliders.

«Μου αρέσει το street food, κυνηγάω τις καλές ζύμες πίτσας και βλέπω σημαντική εξέλιξη σε αυτή την κατηγορία τόσο στις πρώτες ύλες όσο και στην εκτέλεση», μου λέει ο Χάρης. «Όλα τα εστιατόρια έχουν πια ανάλογες επιλογές στο μενού τους. Υπάρχει ένα ισχυρό κίνημα του street food και έχει ενδιαφέρον να το προσεγγίσεις. Επίσης, στον χώρο του Λοbby είμαστε πιο εξωστρεφείς, συζητάμε πιο εύκολα με τους επισκέπτες και υπάρχει μια αίσθηση ελευθερίας, διαφορετική από αυτήν στα εστιατόριά μας», προσθέτει ο Σάκης, περιγράφοντας με απλά λόγια τη φιλοσοφία του μαγαζιού αλλά και το συναίσθημα που ένιωσα μόλις μπήκα στον χώρο, αυτό της οικειότητας.

Τα υλικά τους, προσεγμένα και μελετημένα ένα προς ένα. Αρσενικό Νάξου, σαντορινιά ντομάτα, κατσικίσιο τυρί από το τυροκομείο του Μαλτέζου στην Εύβοια, πιπεριές Φλωρίνης του Ναουμίδη, φρέσκος μπακαλιάρος, black angus και ψωμάκια από μικρά, ελληνικά παρασκευαστήρια. Οι επιλογές είναι αρκετές και ικανές να ικανοποιήσουν πολλές γευστικές επιθυμίες.

Υπάρχουν τέσσερις σαλάτες και είναι σίγουρο ότι θα θέλετε να τις δοκιμάσετε όλες. Ξεκινήστε με την πράσινη σαλάτα με καλαμπόκι, πίκλα κρεμμυδιού, αγγούρι, ντοματίνια, αβοκάντο και dressing βιολογικού σταφυλιού, που είναι εξαιρετικά δροσερή και γεμάτη φρεσκάδα, ή με τη σαλάτα με μοσχάρι, φράουλες, φρέσκα αρωματικά, κάσιους και αρσενικό Νάξου, που είναι ακόμη πιο χορταστική και ιδανική, αν έχετε από δίπλα και ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Sliders & Cocktails στην καρδιά της Αθήνας Facebook Twitter
Εννοείται πως το concept είναι φτιαγμένο για να ιντριγκάρει τους νέους, να τους μυήσει στο αληθινό και νόστιμο φαγητό.

Στα sliders, οι επιλογές είναι εφτά και έχουν κοινό χαρακτηριστικό τους την αυθεντική, βαθιά γεύση που προκύπτει από τη σύνθεση λίγων παρασκευών. Δεν υπάρχει υπερβολή στο μενού, δεν ψάχνεις να βρεις τι κρύβεται μέσα ή από κάτω. Μπορείς να δοκιμάσεις ένα κλασικό cheeseburger με black angus ή εκείνο με το τραγανό κοτόπουλο και την καπνιστή μαγιονέζα με ντομάτα και coleslaw.

Σίγουρα δεν πρέπει να χάσεις το μπέργκερ με τον μπακαλιάρο. Εδώ οι σεφ ήθελαν να αποφύγουν το κουρκούτι στο ψάρι, έτσι αποφάσισαν να κάνουν ένα υγιεινό, νόστιμο μπιφτέκι. Ψιλοκόβουν τον μπακαλιάρο με προσοχή για να μη χάσει τα υγρά του, προσθέτουν άνηθο, μάραθο και μαϊντανό και με sauce tartar, ντομάτα και μαρούλι δημιουργούν το mini burger που θέλεις να τρως ξανά και ξανά.

Βέβαια, δικό μου αγαπημένο αποφάσισα ότι είναι εκείνο με το κατσικίσιο τυρί, τη μαρμελάδα ντομάτας με chili και τη μαγιονέζα με πίκλα αγγουριού. Προκλητική γεύση με καθοριστική τη συμμετοχή του τυριού που, όπως είπαμε, προέρχεται από την Εύβοια και συνηθίζουν να το λένε «ελληνικό chèvre». Είναι αυτό που σου μένει αξέχαστο και ξαναγυρνάς για να το απολαύσεις.

Sliders & Cocktails στην καρδιά της Αθήνας Facebook Twitter
Μπορείς να δοκιμάσεις ένα κλασικό cheeseburger με Black Angus

Επιλογές που επίσης ξεχωρίζουν είναι το ζουμερό Prime Wagyu με μαγιονέζα bbq, μαρούλι και ντομάτα καθώς και το Lobster Roll με béarnaise sause, σχοινόπρασο, coleslaw και πράσινο μήλο. Αν πάλι είσαι vegan, θα απολαύσεις το ανοιχτό μπέργκερ με το μπιφτέκι από φακές και κινόα, την ημίλιαστη ντομάτα με τη ρόκα, το τυρί και τη μαγιονέζα με σιναπόσπορο αλλά και το hot dog με ψωμάκι από αλεύρι ρυζιού, φτιαγμένο στη φιλοσοφία του bao ban.

Στο Λobby, βέβαια, υπάρχουν κι άλλες γευστικές επιλογές, όπως τραγανές γαρίδες, πικάντικο κοτόπουλο, κροκέτες πατάτας και πουρές πατάτας με τρούφα, γλυκοπατάτες και πατάτες τηγανητές, καλαμπόκι με αρωματικό βούτυρο και spicy garlic sauce αλλά και ένα κλασικό, «αμαρτωλό» και αμετανόητο hot dog με λουκάνικο από τη Δράμα, καραμελωμένα κρεμμύδια, μαγιονέζα curry και μαρμελάδα ντομάτας.

Και αν διαβάζοντας το κείμενο σάς ήρθε η διάθεση για μια παγωμένη μπίρα, στο Λοbby θα βρείτε την αγαπημένη Pilsner Katsika από τη Φολέγανδρο, τη Septem Monday’s από την Εύβοια, τη Blame The Sun Beach Bum Tropic και άλλες δώδεκα επιλογές, ιδανικές για εκείνους που ψάχνουν περισσότερο τη γεύση και δεν κουράζονται να δοκιμάζουν.

Sliders & Cocktails στην καρδιά της Αθήνας Facebook Twitter
Yπάρχει ένας δυνατός κατάλογος με signature cocktails που υπογράφει ο Θοδωρής Φίκιος, head bartender του ξενοδοχείου.

Φυσικά, εκτός από τις μπίρες, υπάρχει ένας δυνατός κατάλογος με signature cocktails που υπογράφει ο Θοδωρής Φίκιος, head bartender του ξενοδοχείου. Εννέα διαφορετικές προτάσεις, καλοκαιρινές και δροσερές, που θα κάνουν πιο ενδιαφέρουσες τις βόλτες μας στην πόλη και θα επιμηκύνουν τα early drinks μετά τη δουλειά.

Δοκιμάστε το Hugo Flower με βότκα, αγγούρι, μέντα και πράσινο μήλο, το Two Smoking Barrels με Mezcal, passion fruit, τζίντζερ και καρπούζι αλλά και το Tropical Mystic με τζιν, winter melon, γκρέιπφρουτ και mango lemonade.

Αν, πάλι, θέλετε κάτι πιο spicy στη σφαίρα του κλασικού με ένα twist, προτείνω την εκδοχή του Θοδωρή για το Bloody Mary, το Bloody Λοbby Maria, με τεκίλα, tarragon, citrus juice και shalty 'n' spicy shrub. Θα βρείτε ακόμα ιδιαίτερα ρούμια, τεκίλες, τζιν και ουίσκι απ' όλο τον κόσμο αλλά και αρκετές, ψαγμένες ετικέτες κρασιών, επίσης απ’ όλο τον κόσμο και, φυσικά, από την Ελλάδα.

Sliders & Cocktails στην καρδιά της Αθήνας Facebook Twitter
Εννέα διαφορετικές προτάσεις, καλοκαιρινές και δροσερές.

Και εδώ θα τελείωνε η επίσκεψή μου στο Λοbby αν δεν υπήρχαν τα γλυκά του chef patissier Βαγγέλη Αλούπη, που θα πρέπει να έχεις κρατήσει δυνάμεις και όρεξη για να τα απολαύσεις όπως τους πρέπει.

Γιατί πώς θα μπορούσε να πει όχι κάποιος σε ένα κλασικό, σπιτικό NY Cheesecake με βανίλια Μαδαγασκάρης και compote φράουλας ή πώς θα γινόταν να αδιαφορήσει για ένα εντυπωσιακό Carrot Cake με αφράτη, ανάλαφρη κρέμα τυριού και μαρμελάδα εσπεριδοειδών με τζίντζερ; Εκτός, βέβαια, αν θέλεις να μοιραστείς με έναν ακόμη την επική τάρτα με passion fruit, chocolate, lime, μάνγκο και βάση από σπασμένο μπισκότο μπλεγμένο με την ίδια φρουτένια σοκολάτα που σου σκάει όλο το καλοκαίρι μέσα στο στόμα.

Για τους λάτρεις της σοκολάτας, ο Βαγγέλης έφτιαξε και ένα ρετρό και αγαπημένο Chicago Ice Cream με σάλτσα σοκολάτας, σαντιγί και καραμελωμένα αμύγδαλα.

Ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσουμε ό,τι πιστεύαμε για το φαγητό σε ένα ξενοδοχείο της πόλης και το Λobby είναι το σωστό σημείο εκκίνησης για να αποκτήσουμε νέες, ευχάριστες και γευστικές συνήθειες.

Λοbby: Το νέο burger lounge της πόλης βρίσκεται στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Facebook Twitter
NY Cheesecake με βανίλια Μαδαγασκάρης και compote φράουλας.

Λοbby Burger Lounge, Βουλής 30 & Απόλλωνος
@lobby_athens

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΡΙΤΗ ΤΣΕΚ Το ΠΟΠ κελυφωτό φιστίκι Μεγάρων και δύο συνταγές για να το γνωρίσετε καλύτερα

Γεύση / Το ΠΟΠ κελυφωτό φιστίκι Μεγάρων και δυο συνταγές που το αναδεικνύουν

Ο Μεγαρίτης Πάνος Κόλλιαλης καλλιεργεί κελυφωτό φιστίκι υψηλής ποιότητας και δημιουργεί προϊόντα για να το εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή και να κάνουμε ακόμα πιο νόστιμη τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική μας.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ Saitama: Το νέο στριτφουντάδικο της Αθήνας σερβίρει κεμπάπ, πρωτότυπα noodles και κοκτέιλ από κάνουλα

Γεύση / Saitama: Το νέο στριτφουντάδικο της Αθήνας σερβίρει κεμπάπ, πρωτότυπα noodles και κοκτέιλ από κάνουλα

O Άνταμ Κοντοβάς παντρεύει γευστικά Ανατολή και Ασία σε ένα μοναδικό φαγητό του δρόμου, ενώ ο Σταμάτης Σταματιάδης ετοιμάζει ένα speakeasy playroom με arcade παιχνίδια για να μπορούμε να απολαύσουμε εκεί τη spicy μαργαρίτα μας που θυμίζει σούπα tom yum. Σύντομα η πόλη θα μιλάει για το δεύτερο έπος της Σαϊτάμα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Tsiftis: Το νέο γαστροκουτούκι άπλωσε τραπέζια σε έναν σκιερό πεζόδρομο των Ιλισίων

Γεύση / Tsiftis: Το νέο γαστροκουτούκι άπλωσε τραπέζια σε έναν σκιερό πεζόδρομο των Ιλισίων

Comfort ελληνικές γεύσεις που κρύβουν γαστρονομικά twists με την υπογραφή του Σήφη Μανουσέλη, ένα μικρό μενού που θα ανανεώνεται συχνά, πιάτα για τη μέση και κρασιά για κάθε γούστο. Αυτό είναι με λίγες λέξεις το νέο χαλαρό εστιατόριο της πόλης που έχει πιάσει όσα θέλει μια μερίδα Αθηναίων τώρα, τις μέρες που τρώει έξω.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
The Rooftop: Στην Πλατεία Θεάτρου βρήκαμε την πιο cool ταράτσα του φετινού καλοκαιριού

Γεύση / The Rooftop: Στην πλατεία Θεάτρου βρήκαμε την πιο cool ταράτσα του φετινού καλοκαιριού

Εκεί που κάποιοι θα περνάνε απλώς τις ώρες των διακοπών τους, οι Αθηναίοι θα έχουν συνέχεια κάτι καινούργιο να δουν και να δοκιμάσουν: από εναλλακτικά μπάρμπεκιου και βραδιές αφιερωμένες στα φυσικά κρασιά μέχρι προβολές ταινιών που θα επηρεάζουν όσα σερβίρονται στο μπαρ και DJ sets για να χορέψουμε και όχι μόνο να γκρουβάρουμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ