Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Παρφέ Ημέρας με πάστα αμυγδάλου, βερύκοκο & κομμάτια καβουρδισμένου κακάο. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ
0

Ίσως να έχετε περάσει απ' έξω, ίσως να έχετε πάρει ήδη μία γεύση από τα χειροποίητα παγωτά του - το μόνο σίγουρο είναι πως το Κόκκιον έχει τραβήξει την προσοχή του Αθηναϊκού κοινού και όχι μόνο. Το μικρό και φιλόξενο παγωτοπωλείο της Πρωτογένους, έχει αναλάβει να μυήσει τους λάτρεις του παγωτού σε μία διαφορετική εμπειρία γεύσεων και γλυκών.

Όλο το εγχείρημα ξεκίνησε από τον Βασίλη Παπαματθαίου, ο οποίος αφότου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη ζαχαροπλαστική στη Le Cordon Bleu του Παρισιού και στο Espai Sucre της Βαρκελώνης και έχοντας δουλέψει αρκετά χρόνια στο εξωτερικό σε εστιατόρια με δύο και τρία αστέρια Michelin, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Μετά την επιστροφή του, ξεκίνησε να προμηθεύει μερικά από τα πιο γνωστά εστιατόρια με σύγχρονες πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Σορμπέ σοκολάτα. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ
Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Κρέμα λεμόνι με παπαρουνόσπορο. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Το μεγαλύτερο όνειρό του, ωστόσο, ήταν να φτιάχνει παγωτό - κι έτσι, τα τελευταία δύο χρόνια, γεννήθηκε το Κόκκιον. Το παγωτό του Κόκκιον είναι φτιαγμένο βασισμένο στην τεχνική, είναι χειροποίητο, αλλά με έναν τρόπο άρτιο. Στον κατάλογό του θα βρει κανείς 24 διαφορετικές γεύσεις οι οποίες είναι μόνιμα διαθέσιμες, από σοκολάτα και βανίλια, μέχρι παγωτό με τυρί μασκαρπόνε, περγαμόντο και πετιμέζι. Όλες οι πρώτες ύλες παρασκευάζονται στο εργαστήριο του Κόκκιον - ακόμα και το τυρί.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Παγωτό ταχίνι με μέλι. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ
Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Παγωτό ξυλάκι με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας και τρίμμα βάφλας. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Καθώς η παρασκευή των προϊόντων γίνεται μέσα στο εργαστήριο, συχνά προκύπτουν και γεύσεις-έκπληξη. Μέσα στο φετινό καλοκαίρι, πολλοί κατάφεραν να δοκιμάσουν μέχρι και παγωτό με γεύση ταχίνι, θυμαρίσιο μέλι και σουσάμι, ενώ όποιος προτιμά να πάρει το παγωτό για το σπίτι, θα το βρει σε ειδικά σχεδιασμένα βαζάκια για take away.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Συσκευασίες take away. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Σε ο,τι αφορά τις πρώτες ύλες, η φιλοσοφία του Κόκκιον βασίζεται κυρίως στην ποιότητα. Γι' αυτό, ακόμα κι αν πολλά από τα υλικά που βρίσκονται στο εργαστήριό του προέρχονται από Έλληνες παραγωγούς και διαφορετικά σημεία της χώρας, η επιλογή πολλών υλικών βασίζεται στην πηγή παραγωγής τους, όπου κι αν βρίσκεται στον κόσμο. Για παράδειγμα, τα φασόλια βανίλιας του παγωτού με γεύση βανίλια είναι από την Ταϊτή και τη Μαδαγασκάρη, ενώ το φυστίκι της αντίστοιχης γεύσης προέρχεται από το Ιράν. Οι σοκολάτες προέρχονται, φυσικά, από τη Γαλλία, όπως και οι κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, ενώ το γάλα και το γιαούρτι από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Μυτιλήνη αντίστοιχα.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Τιραμισού αμυγδάλου με χειροποίητο τυρί μασκαρπόνε. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Στο Κόκκιον, θα βρείτε διαφορετικές γεύσεις παγωτών χωρισμένες σε κατηγορίες: Τα φρούτα, που είναι τα σορμπέ που δεν περιλαμβάνουν γάλα, τις κρέμες, δηλαδή τα λευκά παγωτά όπως βανίλια, μασκαρπόνε και μπισκότο, αλλά και την κατηγορία των ξηρών καρπών που περιλαμβάνουν γεύσεις φυστίκι, αμύγδαλο, φουντούκι, κ.α. Επιπλέον, η κατηγορία με τις σοκολάτες περιλαμβάνει γεύσεις σοκολάτα με 85% κακάο και κομμάτια σοκολάτας, σοκολάτα γάλακτος με πιπέρι και πορτοκάλι, αλλά και σοκολάτα με 58% κακάο και φρούτο του πάθους.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Σορμπέ λεμόνι-λουίζα. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Υπάρχει μία ακόμη κατηγορία, η οποία είναι αυτή των γεύσεων που αλλάζουν κάθε βδομάδα. Εμπνεύσεις της ομάδας μέσα από ιδιαίτερους πειραματισμούς σε πρώτες ύλες, τεχνικές και γεύσεις, τις οποίες θα βρείτε στη βιτρίνα του μαγαζιού μαζί με τις σταθερές γεύσεις του καταλόγου και θα καταφέρουν σίγουρα να σας εκπλήξουν. 

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Temptation brownie με επικάλυψη σοκολάτας και φουντούκια. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Αυτό που πραγματικά κάνει το Κόκκιον να ξεχωρίζει ανάμεσα σε κάθε άλλο παγωτοπωλείο, είναι πως η μοναδικότητα των γεύσεων και κυρίως η ποιότητά τους, βασίζεται όχι μόνο στη δυνατότητα της ομάδας του να εισάγει την πρώτη ύλη, αλλά και η εξαιρετική τεχνογνωσία. Όλα ξεκινούν από την επιλογή του κάθε προϊόντος, με προσοχή και γνώση και καταλήγουν σε ένα μοναδικό αποτέλεσμα που προέρχεται μέσα από χρόνια εμπειρίας και τεχνικής.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Ατομική τάρτα βανίλιας με λεμόνι. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Εκτός από τα παγωτά, στο Κόκκιον θα βρει κανείς και τούρτες του κιλού, οι οποίες είναι διαθέσιμες στο κατάστημα αλλά και κατόπιν παραγγελίας. Θα τις βρείτε σε τρεις διαφορετικές γεύσεις - τούρτα σοκολάτα μπισκότο με μους σοκολάτας και σοκολάτα (δηλαδή, τριπλή δόση σοκολάτας), βανίλια με λεμόνι και τέλος, κρέμα με κόκκινα φρούτα. Επιπλέον, υπάρχουν και ατομικά ταρτάκια σε διάφορες γεύσεις για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάθε ιδιαίτερο συνδυασμό.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Μπισκότο βουτύρου με ανθό αλατιού. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Ακόμη, θα βρείτε και χειροποίητα γλυκά τα οποία σερβίρονται σε γυάλινα βαζάκια έτσι ώστε να διατηρούν το άρωμα και τη φρεσκάδα τους, τα οποία είναι πάντα φρέσκα ημέρας. Μπορείτε να δοκιμάσετε κρέμα λεμόνι με παπαρουνόσπορο, μηλόπιτα με καραμέλα, τιραμισού αμυγδάλου με χειροποίητο τυρί μασκαρπόνε, προφιτερόλ, μους σοκολάτας με καρδιά σοκολάτας και φασόλι τόνκα, μπαμπά με ρούμι και φρούτα.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Τούρτα σοκολάτα (1 κιλό). Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Αυτό που ίσως έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία για την ομάδα του Κόκκιον, είναι τα χαμόγελα των ανθρώπων που θα τους επισκεφτούν. Μέσα από την εμπειρία τους, τη γνώμη τους και την καθημερινή επαφή, δημιουργείται μία συλλογική προσπάθεια και ένα ξεχωριστό δέσιμο. Αποτέλεσμα, εξαιρετικής ποιότητας παγωτά που έχουν φτιαχτεί με σεβασμό στις πρώτες ύλες και με απόλυτη δεξιοτεχνία, σε γεύσεις που θα συναντήσετε μόνο στην υπέροχη βιτρίνα του Κόκκιον, στην καρδιά της Αθήνας.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Κόκκιον, Πρωτογένους 2, Μοναστηράκι. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Πρωτογένους 2, Μοναστηράκι, Αθήνα, 105 54

Τηλ: 6981563511

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα έως Σάββατο 08:00 με 00:00
Κυριακή 10:00 με 00:00

Υπηρεσία delivery μέσω Wolt

 

www.kokkion.com

Instagram

Facebook

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ