Απεργία την Πρωτομαγιά

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter
0

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Dreyk the Pirate / LIFO

 

Cosca
Πραμάντων 10, Κουκάκι, 210 9210229, www.cosca.gr

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Δανεισμένο από τη σιτσιλιάνικη αργκό, το όνομα του μαγαζιού παραπέμπει σε μέρος της αγκινάρας (λαχανικό που αποτελεί μία από τις βασικές πρώτες ύλες της κουζίνας των Σικελών), ενώ ταυτόχρονα αναφέρεται και στον πυρήνα των μικρών μαφιόζικων συμμοριών. Το Cosca σας περιμένει στο Κουκάκι σε μια ήρεμη, καταπράσινη πλατεία, όπου έχει δημιουργήσει μία ιδιωτική, εξωτερική σάλα, κατάφυτη, με δέντρα και πρασινάδα. Το καλοκαίρι θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 2 Αυγούστου, με μοναδικά γευστικά ταξίδια στην ιταλική κουζίνα και ένα μενού που επιμελείται ο Antonio Carlone. Για τη μουσική του Cosca υπεύθυνος είναι ο Ανάστος Καλλίρης. Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Σάβ. 19:00-01.00.

Ραδιουργίες
Κοίλης 33, Άνω Πετράλωνα, 211 0121426

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Ακριβώς κάτω από το άλσος Δεξαμενής, σε μία από τις πιο ιστορικές γειτονιές της Αθήνας, στα Άνω Πετράλωνα, σας περιμένει ένας χώρος φτιαγμένος από νέους ανθρώπους που προσφέρουν οικονομική και ποιοτική διασκέδαση. Στις Ραδιουργίες ο μάγειρας «δολοπλοκεί» με τα τηγάνια και τις κουτάλες του παίζοντας ακόμα και με τα πιο απλά υλικά, όπως οι «πατάτες χωρίς ταυτότητα» (λίγο βρασμένες, λίγο τηγανισμένες, λίγο ξεφλουδισμένες), το τσίπουρο συνωμοτεί με τη λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική δημιουργώντας τη «ρεμπετοκατάσταση» και η διάθεση ιντριγκάρεται από το ζεστό και λαϊκό κλίμα του μαγαζιού. Tώρα που ο καιρός έχει ζεστάνει οι Ραδιουργίες έχουν «μεταναστεύσει» στην ταράτσα για πιο δροσερές καταστάσεις. Extra tip: Οικονομικές γεύσεις, ποιοτική διασκέδαση, πολύ κέφι και φιλική ατμόσφαιρα.

Black Duck Garden -Athens City Museum bistrot
Παπαρρηγοπούλου 5-7, πλατεία Κλαυθμώνος, 210 3234760, 210 3252396, www.blackduckgarden.gr

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Λόγω του καλοκαιριού και των υψηλών θερμοκρασιών η «Μαύρη Πάπια» άφησε τον αγαπημένο της χώρο στη Χρήστου Λαδά και μετακόμισε στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο, αλλά σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον. Ο κήπος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών δεν είναι απλώς ο πρώτος δημόσιος κήπος στην ιστορία της πρωτεύουσας, αλλά ένα καταφύγιο δροσιάς, μία καταπράσινη γωνιά στην καρδιά της Αθήνας. Εκεί, στο υπαίθριο μπαρ, στους καναπέδες και στα τραπεζάκια που βρίσκονται ακριβώς δίπλα στα δέντρα μπορείτε ν' απολαύσετε καλό καφέ όλη την ημέρα, αλλά και δροσερά κοκτέιλ το βράδυ. Καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στον χώρο του Black Duck Garden θα διοργανώνονται live βραδιές μουσικής, αφιερώματα και παρουσιάσεις βιβλίων, για τις οποίες μπορείτε να ενημερώνεστε από το site του.

 

Μπερεκέτι
Σιβιτανίδου & Γράμμου 1, Καλλιθέα, 210 9512430

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Μικρό και ζεστό, έχει δημιουργήσει ένα υπέροχο μενού που χαρακτηρίζεται ακριβώς από αυτό που δηλώνει το όνομά του στα πολίτικα: αφθονία γεύσεων και αρωμάτων. Στο Μπερεκέτι θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από πολίτικα πιάτα, όπως το υπέροχο και ζεστό γιογουρτλού (κιοφτέδες με γιαούρτι, σάλτσα ντομάτας, πίτα), αλλά και μεγάλη ποικιλία από ρύζια όλων των ειδών: πολίτικο πιλάφι με καρολίνα Σερρών, πλιγούρι από την Πόλη, ρύζι μπασμάτι από την Ινδία, πανωπίλαφα που σερβίρονται με ρεβίθια, με δαμάσκηνα ή μπιζέλια. Ξεχωριστή θέση κατέχουν τα μοναδικά μπουρέκια από γιούφκα, οι πολύ ποιοτικές πρώτες ύλες και οι προσιτές τιμές (€9 το ακριβότερο πιάτο). Ανοιχτά όλες τις μέρες εκτός Κυριακής.

Berlin Raki
Κωνσταντινουπόλεως 44 & Ελασιδών 29, 213 0313519,
facebook.com/BerlinRaki

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Εμπνευσμένοι από την κουλτούρα του Βερολίνου, μιας πόλης που αγαπά την πολυπολιτισμικότητα και τον συνδυασμό παλιού και καινούργιου, οι ιδιοκτήτες του Berlin Raki αποφάσισαν να φέρουν τη βερολινέζικη ατμόσφαιρα στο ολοκαίνουργιο urban bar που άνοιξαν στο Γκάζι, σε έναν χώρο που παλιά φιλοξενούσε ένα εργοστάσιο. Σήμα κατατεθέν του μαγαζιού είναι, φυσικά, η κρητική ρακή αλλά και το τσίπουρο, ενώ στον κατάλογο υπάρχουν ακόμα ποτά και κοκτέιλ με βάση τη ρακή και απολαυστικά μεζεδάκια για να τα συνοδεύσετε, όπως το χταπόδι με μέλι και μαυροδάφνη, η μους ταραμά με αέρινη υφή, τα φαλαφελάκια πάνω σε ταμπουλέ με χούμους από παντζάρι και άλλα πολλά. Για επιδόρπιο, δοκιμάστε το απίθανο λικέρ φράουλας με βάση, τι άλλο, τη ρακή! Willkommen und Prost!

Ο Μπαμπάς
Φαλήρου 53, Κουκάκι, 215 5505565. facebook.com/ompampaskafeteriampara

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Ολοζώντανο και νεανικό, έχει μπει πια στο δεύτερο καλοκαίρι λειτουργίας του. Ο ωραίος χώρος του και τα τραπεζάκια που έχει βγάλει έξω στο δροσερό πάρκο Φαλήρου είναι ό,τι πρέπει για τις ζεστές καλοκαιρινές βραδιές της πόλης. Η κουζίνα του Μπαμπά ετοιμάζει καθημερινά ποικιλίες για όλα τα γούστα και σπέσιαλ λιχουδιές, όπως το κρασοτύρι από την Κω, που είναι ιδιαίτερα δυσεύρετο στην Αθήνα, και η αραβική πίτα με απάκι. Η κάβα του διαθέτει μεγάλη ποικιλία από ιδιαίτερες ελληνικές μπίρες και εισαγωγής, τσίπουρο και ρακή. Extra tip: Κάποιες βραδιές της εβδομάδας μπορεί να πετύχετε και live μουσική.

Ταξίδια
Κύπρου & Δαναών 26, Παλαιό Φάληρο, 210 9421234,
www.arttrips.gr, facebook: Arttrips

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Τώρα το καλοκαίρι στο Παλαιό Φάληρο σας περιμένουν τα Ταξίδια στην υπέροχη αυλή με τις δάφνες, όπου μπορείτε να απολαύσετε παγωμένη Kaiser, ούζα και ασύρτικα, διαλεχτούς μεζέδες από το Μιράν, μαριναρισμένα λαυράκια και μαγιάτικα του Βασίλη αλλά και λαχταριστά παϊδάκια περασμένα από το τηγάνι. Τον χειμώνα τα Ταξίδια ευελπιστούν να συνεχίσουν μέσα, με τα νησιά του Νίκου να θυμίζουν στους θαμώνες το καλοκαίρι, με απολαυστικές τηγανιές, ξινόμαυρα, ρακές και ρακόμελα, κουβέντες, μουσικές και πολλά άλλα.

Crepe Diem
Σωκράτους & Ηρακλείου, Χαλάνδρι, 210 6858418, www.crepediem.gr, facebook.com/CrepeDiem.xalandri

 

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Ίσως η καλύτερη creperie του Χαλανδρίου. Στο Crepe Diem θα βρείτε λαχταριστές αλμυρές και γλυκές κρέπες σε φοβερούς συνδυασμούς, αραβικές πίτες, σάντουιτς, burgers, hot dogs, club sandwiches, γλυκά, εξαιρετικό παγωτό μηχανής, από τα καλύτερα της Αθήνας, και πολλά άλλα. Η ποιότητα, οι γεύσεις και οι ιδανικές τιμές θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Aνοιχτά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 τα ξημερώματα. Διαθέτει και delivery (09:00-04:00).

Το Kreas
Δημοφώντος 96, Πετράλωνα, 210 3247028

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Νέο στέκι στα Πετράλωνα που, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, δίνει έμφαση στο κρέας. Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το Kreas είναι χρόνια στον χώρο της εστίασης και διαθέτει το «know how» για πολύ καλά αποτελέσματα. Η κουζίνα του είναι εξοπλισμένη με έναν ξυλόφουρνο josper απ' όπου περνούν όλα τα κρέατα για να ψηθούν με τον τρόπο που πρέπει. Στο μενού θα βρείτε νόστιμα πιάτα με βάση κρέας, αμερικανικής και ισπανικής προέλευσης. Μπιφτέκια, μαριναρισμένα χοιρινά μπριζολάκια, μοσχαρίσια Βlack Αngus, χοιρινά ribs, ζουμερά φιλέτα κ.ά. σερβίρονται παρέα με νόστιμα συνοδευτικά, όπως οι πατάτες ντοφινουάζ και το ατζέμ πιλάφι, και πλαισιώνονται από ωραία ορεκτικά, δροσερές σαλάτες και σπιτικά γλυκά ημέρας. Στα συν η καταπληκτική ταράτσα.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ