Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter
0

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Dreyk the Pirate / LIFO

 

Cosca
Πραμάντων 10, Κουκάκι, 210 9210229, www.cosca.gr

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Δανεισμένο από τη σιτσιλιάνικη αργκό, το όνομα του μαγαζιού παραπέμπει σε μέρος της αγκινάρας (λαχανικό που αποτελεί μία από τις βασικές πρώτες ύλες της κουζίνας των Σικελών), ενώ ταυτόχρονα αναφέρεται και στον πυρήνα των μικρών μαφιόζικων συμμοριών. Το Cosca σας περιμένει στο Κουκάκι σε μια ήρεμη, καταπράσινη πλατεία, όπου έχει δημιουργήσει μία ιδιωτική, εξωτερική σάλα, κατάφυτη, με δέντρα και πρασινάδα. Το καλοκαίρι θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 2 Αυγούστου, με μοναδικά γευστικά ταξίδια στην ιταλική κουζίνα και ένα μενού που επιμελείται ο Antonio Carlone. Για τη μουσική του Cosca υπεύθυνος είναι ο Ανάστος Καλλίρης. Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Σάβ. 19:00-01.00.

Ραδιουργίες
Κοίλης 33, Άνω Πετράλωνα, 211 0121426

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Ακριβώς κάτω από το άλσος Δεξαμενής, σε μία από τις πιο ιστορικές γειτονιές της Αθήνας, στα Άνω Πετράλωνα, σας περιμένει ένας χώρος φτιαγμένος από νέους ανθρώπους που προσφέρουν οικονομική και ποιοτική διασκέδαση. Στις Ραδιουργίες ο μάγειρας «δολοπλοκεί» με τα τηγάνια και τις κουτάλες του παίζοντας ακόμα και με τα πιο απλά υλικά, όπως οι «πατάτες χωρίς ταυτότητα» (λίγο βρασμένες, λίγο τηγανισμένες, λίγο ξεφλουδισμένες), το τσίπουρο συνωμοτεί με τη λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική δημιουργώντας τη «ρεμπετοκατάσταση» και η διάθεση ιντριγκάρεται από το ζεστό και λαϊκό κλίμα του μαγαζιού. Tώρα που ο καιρός έχει ζεστάνει οι Ραδιουργίες έχουν «μεταναστεύσει» στην ταράτσα για πιο δροσερές καταστάσεις. Extra tip: Οικονομικές γεύσεις, ποιοτική διασκέδαση, πολύ κέφι και φιλική ατμόσφαιρα.

Black Duck Garden -Athens City Museum bistrot
Παπαρρηγοπούλου 5-7, πλατεία Κλαυθμώνος, 210 3234760, 210 3252396, www.blackduckgarden.gr

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Λόγω του καλοκαιριού και των υψηλών θερμοκρασιών η «Μαύρη Πάπια» άφησε τον αγαπημένο της χώρο στη Χρήστου Λαδά και μετακόμισε στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο, αλλά σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον. Ο κήπος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών δεν είναι απλώς ο πρώτος δημόσιος κήπος στην ιστορία της πρωτεύουσας, αλλά ένα καταφύγιο δροσιάς, μία καταπράσινη γωνιά στην καρδιά της Αθήνας. Εκεί, στο υπαίθριο μπαρ, στους καναπέδες και στα τραπεζάκια που βρίσκονται ακριβώς δίπλα στα δέντρα μπορείτε ν' απολαύσετε καλό καφέ όλη την ημέρα, αλλά και δροσερά κοκτέιλ το βράδυ. Καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στον χώρο του Black Duck Garden θα διοργανώνονται live βραδιές μουσικής, αφιερώματα και παρουσιάσεις βιβλίων, για τις οποίες μπορείτε να ενημερώνεστε από το site του.

 

Μπερεκέτι
Σιβιτανίδου & Γράμμου 1, Καλλιθέα, 210 9512430

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Μικρό και ζεστό, έχει δημιουργήσει ένα υπέροχο μενού που χαρακτηρίζεται ακριβώς από αυτό που δηλώνει το όνομά του στα πολίτικα: αφθονία γεύσεων και αρωμάτων. Στο Μπερεκέτι θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από πολίτικα πιάτα, όπως το υπέροχο και ζεστό γιογουρτλού (κιοφτέδες με γιαούρτι, σάλτσα ντομάτας, πίτα), αλλά και μεγάλη ποικιλία από ρύζια όλων των ειδών: πολίτικο πιλάφι με καρολίνα Σερρών, πλιγούρι από την Πόλη, ρύζι μπασμάτι από την Ινδία, πανωπίλαφα που σερβίρονται με ρεβίθια, με δαμάσκηνα ή μπιζέλια. Ξεχωριστή θέση κατέχουν τα μοναδικά μπουρέκια από γιούφκα, οι πολύ ποιοτικές πρώτες ύλες και οι προσιτές τιμές (€9 το ακριβότερο πιάτο). Ανοιχτά όλες τις μέρες εκτός Κυριακής.

Berlin Raki
Κωνσταντινουπόλεως 44 & Ελασιδών 29, 213 0313519,
facebook.com/BerlinRaki

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Εμπνευσμένοι από την κουλτούρα του Βερολίνου, μιας πόλης που αγαπά την πολυπολιτισμικότητα και τον συνδυασμό παλιού και καινούργιου, οι ιδιοκτήτες του Berlin Raki αποφάσισαν να φέρουν τη βερολινέζικη ατμόσφαιρα στο ολοκαίνουργιο urban bar που άνοιξαν στο Γκάζι, σε έναν χώρο που παλιά φιλοξενούσε ένα εργοστάσιο. Σήμα κατατεθέν του μαγαζιού είναι, φυσικά, η κρητική ρακή αλλά και το τσίπουρο, ενώ στον κατάλογο υπάρχουν ακόμα ποτά και κοκτέιλ με βάση τη ρακή και απολαυστικά μεζεδάκια για να τα συνοδεύσετε, όπως το χταπόδι με μέλι και μαυροδάφνη, η μους ταραμά με αέρινη υφή, τα φαλαφελάκια πάνω σε ταμπουλέ με χούμους από παντζάρι και άλλα πολλά. Για επιδόρπιο, δοκιμάστε το απίθανο λικέρ φράουλας με βάση, τι άλλο, τη ρακή! Willkommen und Prost!

Ο Μπαμπάς
Φαλήρου 53, Κουκάκι, 215 5505565. facebook.com/ompampaskafeteriampara

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Ολοζώντανο και νεανικό, έχει μπει πια στο δεύτερο καλοκαίρι λειτουργίας του. Ο ωραίος χώρος του και τα τραπεζάκια που έχει βγάλει έξω στο δροσερό πάρκο Φαλήρου είναι ό,τι πρέπει για τις ζεστές καλοκαιρινές βραδιές της πόλης. Η κουζίνα του Μπαμπά ετοιμάζει καθημερινά ποικιλίες για όλα τα γούστα και σπέσιαλ λιχουδιές, όπως το κρασοτύρι από την Κω, που είναι ιδιαίτερα δυσεύρετο στην Αθήνα, και η αραβική πίτα με απάκι. Η κάβα του διαθέτει μεγάλη ποικιλία από ιδιαίτερες ελληνικές μπίρες και εισαγωγής, τσίπουρο και ρακή. Extra tip: Κάποιες βραδιές της εβδομάδας μπορεί να πετύχετε και live μουσική.

Ταξίδια
Κύπρου & Δαναών 26, Παλαιό Φάληρο, 210 9421234,
www.arttrips.gr, facebook: Arttrips

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Τώρα το καλοκαίρι στο Παλαιό Φάληρο σας περιμένουν τα Ταξίδια στην υπέροχη αυλή με τις δάφνες, όπου μπορείτε να απολαύσετε παγωμένη Kaiser, ούζα και ασύρτικα, διαλεχτούς μεζέδες από το Μιράν, μαριναρισμένα λαυράκια και μαγιάτικα του Βασίλη αλλά και λαχταριστά παϊδάκια περασμένα από το τηγάνι. Τον χειμώνα τα Ταξίδια ευελπιστούν να συνεχίσουν μέσα, με τα νησιά του Νίκου να θυμίζουν στους θαμώνες το καλοκαίρι, με απολαυστικές τηγανιές, ξινόμαυρα, ρακές και ρακόμελα, κουβέντες, μουσικές και πολλά άλλα.

Crepe Diem
Σωκράτους & Ηρακλείου, Χαλάνδρι, 210 6858418, www.crepediem.gr, facebook.com/CrepeDiem.xalandri

 

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Ίσως η καλύτερη creperie του Χαλανδρίου. Στο Crepe Diem θα βρείτε λαχταριστές αλμυρές και γλυκές κρέπες σε φοβερούς συνδυασμούς, αραβικές πίτες, σάντουιτς, burgers, hot dogs, club sandwiches, γλυκά, εξαιρετικό παγωτό μηχανής, από τα καλύτερα της Αθήνας, και πολλά άλλα. Η ποιότητα, οι γεύσεις και οι ιδανικές τιμές θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Aνοιχτά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 τα ξημερώματα. Διαθέτει και delivery (09:00-04:00).

Το Kreas
Δημοφώντος 96, Πετράλωνα, 210 3247028

Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αθήνα Facebook Twitter


Νέο στέκι στα Πετράλωνα που, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, δίνει έμφαση στο κρέας. Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το Kreas είναι χρόνια στον χώρο της εστίασης και διαθέτει το «know how» για πολύ καλά αποτελέσματα. Η κουζίνα του είναι εξοπλισμένη με έναν ξυλόφουρνο josper απ' όπου περνούν όλα τα κρέατα για να ψηθούν με τον τρόπο που πρέπει. Στο μενού θα βρείτε νόστιμα πιάτα με βάση κρέας, αμερικανικής και ισπανικής προέλευσης. Μπιφτέκια, μαριναρισμένα χοιρινά μπριζολάκια, μοσχαρίσια Βlack Αngus, χοιρινά ribs, ζουμερά φιλέτα κ.ά. σερβίρονται παρέα με νόστιμα συνοδευτικά, όπως οι πατάτες ντοφινουάζ και το ατζέμ πιλάφι, και πλαισιώνονται από ωραία ορεκτικά, δροσερές σαλάτες και σπιτικά γλυκά ημέρας. Στα συν η καταπληκτική ταράτσα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ