Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη

Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Αυτό που κάνει τη νέα Αίγλη πραγματικά ξεχωριστή είναι η διάθεση να προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες και να προσελκύσει διαφορετικά κοινά. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Μετά από 120 χρόνια ζωής, το ιστορικό αυτό σημείο δεν περιορίζεται πλέον σε μια κλασική εμπειρία, αλλά επαναπροσδιορίζεται πλήρως. Η Αίγλη Ζαππείου επιστρέφει με φρέσκο αέρα και μια νέα, πιο ανοιχτή ταυτότητα που την κάνει προορισμό για όλους. Γίνεται πολυσυλλεκτική και προσφέρει γεύσεις και στιγμές που μπορούν να καλύψουν διαφορετικά γούστα και ανάγκες. Είναι ένας χώρος όπου η παράδοση συναντά το σύγχρονο lifestyle και αυτός ο συνδυασμός αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις και να τραβήξει την προσοχή των Αθηναίων που δεν την είχαν καν στο ραντάρ τους. 

Από τους έξι συνολικά νέους χώρους της Αίγλης, μέσα στις επόμενες μέρες θα μπορούμε να επισκεφθούμε τους δύο χώρους εστίασης -ένα all day bar restaurant και ένα εστιατόριο- που προσφέρουν από casual προτάσεις, αυγά και πίτσες με ζυμάρι αργής ωρίμανσης, μέχρι εκλεπτυσμένα πιάτα, όπως μια entrecôte ή ένα φιλέτο ψαριού στη σχάρα. Η Αίγλη είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους πάντες, όλες τις ώρες, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ για μουσικές και fine drinking. Ειδικά σχεδιασμένα μενού για παιδιά και κατοικίδια κάνουν τον χώρο ακόμα πιο φιλόξενο. Στο Ζάππειο πια δεν υπάρχει μία μόνο ταυτότητα – ο καθένας μπορεί να βρει τη δική του Αίγλη και να την απολαύσει με τον τρόπο που προτιμά. 

Η Αίγλη Ζαππείου δεν είναι απλώς ένα ανακαινισμένο τοπόσημο, αλλά μια τοποθεσία που θα γίνει το επίκεντρο νέων συζητήσεων και αναμνήσεων.

Το all day bar-restaurant προσαρμόζεται με φυσικότητα από τον ήρεμο πρωινό καφέ σε βραδινό προορισμό για cocktails και φαγητό. Ο χώρος αναπνέει με την πόλη και αλλάζει ρυθμό μαζί της. Το πρωί προσφέρει χαλαρές γωνιές για δουλειά και χαλάρωση, ενώ το βράδυ μεταμορφώνεται σε σημείο συνάντησης με μουσική, ποτά και ενέργεια. Με κλασικές γεύσεις, ελληνικές αλλά και διεθνείς αναφορές, το εστιατόριο θέλει να γίνει ένα στέκι όπου οι επισκέπτες θα έχουν το αγαπημένο τους πιάτο.  

Αυτό που κάνει τη νέα Αίγλη πραγματικά ξεχωριστή είναι η διάθεση να προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες και να προσελκύσει διαφορετικά κοινά. Δεν είναι απλώς ένα ανακαινισμένο τοπόσημο, αλλά μια τοποθεσία που θα γίνει το επίκεντρο νέων συζητήσεων και αναμνήσεων. Από τους παραδοσιακούς θαμώνες μέχρι νέους επισκέπτες που αναζητούν κάτι φρέσκο και ιδιαίτερο, η Αίγλη στοχεύει να γίνει προορισμός που οι Αθηναίοι θα συστήνουν μεταξύ τους. 

Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ