Healthies: Για υγιεινό φαγητό στο Κουκάκι

Healthies: Για υγιεινό φαγητό στο Κουκάκι Facebook Twitter
Στην κουζίνα βρίσκεται η σεφ Ελπίδα Λημναίου που έχει αγαπήσει τις συνταγές και έχει καταφέρει να τις αποδώσει όπως πρέπει.
0

Το Healthies βρίσκεται στο Κουκάκι και αν συνηθίζεις να τριγυρνάς στην περιοχή, είναι αδύνατον να μην το έχεις προσέξεις. Το επισκέφτηκα μια βροχερή μέρα, λίγο πριν φτάσει στην πόλη ένας μίνι καύσωνας, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι έφτασε ο Ιούλιος και δεν έχω μπει καν στη διαδικασία να προσέξω κάπως τη διατροφή μου ‒ έστω για τους τύπους.


Καλή συγκυρία. Το μαγαζί υπόσχεται υγιεινό φαγητό, μαγειρεμένο με καλές πρώτες ύλες και πιάτα vegan που μπορούν να εξαφανίσουν τις τοξίνες από το σώμα. Το μενού, μάλιστα, το έχει εμπνευστεί ο ευρηματικός και πανέξυπνος food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης, ο οποίος ξέρει να κινείται με ευκολία ανάμεσα στις γαστρονομικές τάσεις κάθε εποχής, προσφέροντας πιάτα που θέλεις να δοκιμάσεις.


Η πρώτη εντύπωση που σου δίνει το Healthies είναι ευχάριστη και ανακουφιστική. Δεν είναι υπερφίαλο αλλά ούτε και άδειο. Το Healthies είναι ροζ και χαρούμενο, καθαρό και έτοιμο να σε εξυπηρετήσει.

Στο Healthies θέλουν να σε κρατούν κοντά τους από το πρωί έως το τελευταίο γεύμα της μέρας και όλα δείχνουν ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο.

Στην κουζίνα βρίσκεται η σεφ Ελπίδα Λημναίου που έχει αγαπήσει τις συνταγές και έχει καταφέρει να τις αποδώσει όπως πρέπει. Μιλάει για τα πιάτα με όμορφα λόγια, σαν να κανακεύει ένα παιδί, και προτείνει ενδιαφέροντες συνδυασμούς για να μπορέσει ο καθένας να απολαύσει ένα ολοκληρωμένο και χορταστικό γεύμα.

Στο Healthies δεν υπάρχουν μόνο χορτοφαγικά πιάτα. Οι επιλογές, όμως, έχουν όλες υγιεινή κατεύθυνση.

Healthies: Για υγιεινό φαγητό στο Κουκάκι Facebook Twitter
Πράσινη σαλάτα με vegan μαγιονέζα, κρουτόν από κουλούρι Θεσσαλονίκης, αβοκάντο, spicy ρεβίθια και λιαστή τομάτα.

«Ήθελα να δημιουργήσω ένα μαγαζί που να μπορεί κάποιος να γυρίζει από τη δουλειά και να τρώει κάτι δυναμωτικό και φρέσκο κάθε μέρα» μου είπε ο Πάρης Θεοχάρης που το δημιούργησε και θα τον δεις να τριγυρνάει πίσω και μπροστά από τον πάγκο καθημερινά, προσέχοντας κάθε λεπτομέρεια.

Η αλήθεια είναι πως αυτό που είχε στο μυαλό του το κατάφερε. Αν και μου φαίνεται ότι το μενού θα αλλάξει σε κάποια σημεία ή θα εμπλουτιστεί, μέχρι να βρουν το ιδανικό, οι επιλογές που σου προσφέρονται είναι πολλές και άξιες προσοχής.


Η πράσινη σαλάτα με vegan μαγιονέζα, κρουτόν από κουλούρι Θεσσαλονίκης, αβοκάντο, spicy ρεβίθια και λιαστή τομάτα, για παράδειγμα, καταφέρνει να κάνει τις σωστές αντιθέσεις για να μην υποθέσεις καν ότι πρόκειται για ένα βαρετό πιάτο.


Το ίδιο συμβαίνει και με το Coco Carry κοτόπουλο που δοκίμασα. Σωστά μαγειρεμένο και ζουμερό, είχε τη σωστή δόση σάλτσα καρύδας, δεν υπερέβαλε στο κάρι και συνοδευόταν από φαγόπυρο και κινόα, για να είναι ένα γεμάτο πιάτο που μπορεί να σε ξεκουράσει μετά από μια έντονη μέρα.

Healthies: Για υγιεινό φαγητό στο Κουκάκι Facebook Twitter
Το εντυπωσιακό χοτ-ντογκ, που κανείς δεν πιστεύει ότι είναι vegan.

Φυσικά, η έκπληξη ήρθε στο τέλος, με το εντυπωσιακό χοτ-ντογκ, που κανείς δεν πιστεύει ότι είναι vegan και δεν χορταίνεις να το κοιτάς πριν πέσεις με λαχτάρα πάνω του. Διανθισμένο με σαλάτα coleslaw, καραμελωμένα κρεμμύδια, πέστο κάνναβης και cheddar melt, είναι ακριβώς ό,τι θυμάμαι από τα αμαρτωλά χοτ-ντογκ που συνήθιζα να απολαμβάνω με τύψεις τις πρώτες πρωινές ώρες. Ένα vegan χοτ-ντογκ που μπορεί να σε κάνει χαρούμενο άνθρωπο, αν μάλιστα το απολαύσεις με μια μπίρα από τις μικρές ζυθοποιίες της χώρας.


Υπάρχουν κι άλλες γεύσεις που θα αγαπήσεις στο Healthies, όπως το vegan mac 'n' cheese burger, το vegan σουβλάκι με γύρο από μανιτάρια, οι απαλές ομελέτες του πρωινού και τα wraps που θα βάλεις στην τσάντα για να έχεις πάντα κάτι διαθέσιμο για την πείνα. Εξαιρετικά είναι και τα μικρά πεϊνιρλί από ζύμη που φτιάχνεται στην κουζίνα ή οι αντίστοιχες πίτες.

Εξάλλου, στο Healthies αυτό θέλουν, να σε κρατούν κοντά τους από το πρωί έως το τελευταίο γεύμα της μέρας. Όλα δείχνουν ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο. Αν πάλι δεν έχεις χρόνο ή κέφι για μια επίσκεψη, υπάρχει η δυνατότητα για παράδοση στο σπίτι με Wolt ή efood.

Healthies: Για υγιεινό φαγητό στο Κουκάκι Facebook Twitter
Το Healthies βρίσκεται στο Κουκάκι και αν συνηθίζεις να τριγυρνάς στην περιοχή, είναι αδύνατον να μην το έχεις προσέξεις.


Δημητρακοπούλου 82, Κουκάκι, 210 9223999

Facebook: Healthies, Instagram: healthiesstreetfood

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ