Healthies: Για υγιεινό φαγητό στο Κουκάκι

Healthies: Για υγιεινό φαγητό στο Κουκάκι Facebook Twitter
Στην κουζίνα βρίσκεται η σεφ Ελπίδα Λημναίου που έχει αγαπήσει τις συνταγές και έχει καταφέρει να τις αποδώσει όπως πρέπει.
0

Το Healthies βρίσκεται στο Κουκάκι και αν συνηθίζεις να τριγυρνάς στην περιοχή, είναι αδύνατον να μην το έχεις προσέξεις. Το επισκέφτηκα μια βροχερή μέρα, λίγο πριν φτάσει στην πόλη ένας μίνι καύσωνας, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι έφτασε ο Ιούλιος και δεν έχω μπει καν στη διαδικασία να προσέξω κάπως τη διατροφή μου ‒ έστω για τους τύπους.


Καλή συγκυρία. Το μαγαζί υπόσχεται υγιεινό φαγητό, μαγειρεμένο με καλές πρώτες ύλες και πιάτα vegan που μπορούν να εξαφανίσουν τις τοξίνες από το σώμα. Το μενού, μάλιστα, το έχει εμπνευστεί ο ευρηματικός και πανέξυπνος food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης, ο οποίος ξέρει να κινείται με ευκολία ανάμεσα στις γαστρονομικές τάσεις κάθε εποχής, προσφέροντας πιάτα που θέλεις να δοκιμάσεις.


Η πρώτη εντύπωση που σου δίνει το Healthies είναι ευχάριστη και ανακουφιστική. Δεν είναι υπερφίαλο αλλά ούτε και άδειο. Το Healthies είναι ροζ και χαρούμενο, καθαρό και έτοιμο να σε εξυπηρετήσει.

Στο Healthies θέλουν να σε κρατούν κοντά τους από το πρωί έως το τελευταίο γεύμα της μέρας και όλα δείχνουν ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο.

Στην κουζίνα βρίσκεται η σεφ Ελπίδα Λημναίου που έχει αγαπήσει τις συνταγές και έχει καταφέρει να τις αποδώσει όπως πρέπει. Μιλάει για τα πιάτα με όμορφα λόγια, σαν να κανακεύει ένα παιδί, και προτείνει ενδιαφέροντες συνδυασμούς για να μπορέσει ο καθένας να απολαύσει ένα ολοκληρωμένο και χορταστικό γεύμα.

Στο Healthies δεν υπάρχουν μόνο χορτοφαγικά πιάτα. Οι επιλογές, όμως, έχουν όλες υγιεινή κατεύθυνση.

Healthies: Για υγιεινό φαγητό στο Κουκάκι Facebook Twitter
Πράσινη σαλάτα με vegan μαγιονέζα, κρουτόν από κουλούρι Θεσσαλονίκης, αβοκάντο, spicy ρεβίθια και λιαστή τομάτα.

«Ήθελα να δημιουργήσω ένα μαγαζί που να μπορεί κάποιος να γυρίζει από τη δουλειά και να τρώει κάτι δυναμωτικό και φρέσκο κάθε μέρα» μου είπε ο Πάρης Θεοχάρης που το δημιούργησε και θα τον δεις να τριγυρνάει πίσω και μπροστά από τον πάγκο καθημερινά, προσέχοντας κάθε λεπτομέρεια.

Η αλήθεια είναι πως αυτό που είχε στο μυαλό του το κατάφερε. Αν και μου φαίνεται ότι το μενού θα αλλάξει σε κάποια σημεία ή θα εμπλουτιστεί, μέχρι να βρουν το ιδανικό, οι επιλογές που σου προσφέρονται είναι πολλές και άξιες προσοχής.


Η πράσινη σαλάτα με vegan μαγιονέζα, κρουτόν από κουλούρι Θεσσαλονίκης, αβοκάντο, spicy ρεβίθια και λιαστή τομάτα, για παράδειγμα, καταφέρνει να κάνει τις σωστές αντιθέσεις για να μην υποθέσεις καν ότι πρόκειται για ένα βαρετό πιάτο.


Το ίδιο συμβαίνει και με το Coco Carry κοτόπουλο που δοκίμασα. Σωστά μαγειρεμένο και ζουμερό, είχε τη σωστή δόση σάλτσα καρύδας, δεν υπερέβαλε στο κάρι και συνοδευόταν από φαγόπυρο και κινόα, για να είναι ένα γεμάτο πιάτο που μπορεί να σε ξεκουράσει μετά από μια έντονη μέρα.

Healthies: Για υγιεινό φαγητό στο Κουκάκι Facebook Twitter
Το εντυπωσιακό χοτ-ντογκ, που κανείς δεν πιστεύει ότι είναι vegan.

Φυσικά, η έκπληξη ήρθε στο τέλος, με το εντυπωσιακό χοτ-ντογκ, που κανείς δεν πιστεύει ότι είναι vegan και δεν χορταίνεις να το κοιτάς πριν πέσεις με λαχτάρα πάνω του. Διανθισμένο με σαλάτα coleslaw, καραμελωμένα κρεμμύδια, πέστο κάνναβης και cheddar melt, είναι ακριβώς ό,τι θυμάμαι από τα αμαρτωλά χοτ-ντογκ που συνήθιζα να απολαμβάνω με τύψεις τις πρώτες πρωινές ώρες. Ένα vegan χοτ-ντογκ που μπορεί να σε κάνει χαρούμενο άνθρωπο, αν μάλιστα το απολαύσεις με μια μπίρα από τις μικρές ζυθοποιίες της χώρας.


Υπάρχουν κι άλλες γεύσεις που θα αγαπήσεις στο Healthies, όπως το vegan mac 'n' cheese burger, το vegan σουβλάκι με γύρο από μανιτάρια, οι απαλές ομελέτες του πρωινού και τα wraps που θα βάλεις στην τσάντα για να έχεις πάντα κάτι διαθέσιμο για την πείνα. Εξαιρετικά είναι και τα μικρά πεϊνιρλί από ζύμη που φτιάχνεται στην κουζίνα ή οι αντίστοιχες πίτες.

Εξάλλου, στο Healthies αυτό θέλουν, να σε κρατούν κοντά τους από το πρωί έως το τελευταίο γεύμα της μέρας. Όλα δείχνουν ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο. Αν πάλι δεν έχεις χρόνο ή κέφι για μια επίσκεψη, υπάρχει η δυνατότητα για παράδοση στο σπίτι με Wolt ή efood.

Healthies: Για υγιεινό φαγητό στο Κουκάκι Facebook Twitter
Το Healthies βρίσκεται στο Κουκάκι και αν συνηθίζεις να τριγυρνάς στην περιοχή, είναι αδύνατον να μην το έχεις προσέξεις.


Δημητρακοπούλου 82, Κουκάκι, 210 9223999

Facebook: Healthies, Instagram: healthiesstreetfood

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ