Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Vegan Hot Dog

Πριν πεις τη γνώμη σου για το vegan hot dog, δοκίμασε το vegan hot dog. Το «λουκάνικό» του είναι της εταιρίας Beyond που έχει γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα φυτικά προϊόντα που αναπτύσσει και τα οποία μοιάζουν απίστευτα σε γεύση με το κρέας. Στο Joshua Tree Café θα το βρεις σε ψωμί παπαρουνόσπορου με σος μαγιονέζας, γλυκού τσίλι και αβοκάντο.

Joshua Tree Cafe, Αναπαύσεως 1, Μετς, 210 9239747

Egg Salad Bagel

Τα bagel του Dope (όπως και τα μπριός) φτιάχνονται in house και το πετυχημένο αποτέλεσμα δεν είναι τυχαίο αλλά προϊόν της συνεργασίας με τον διάσημο Γάλλο αρτοποιό Καμέλ Σασί. Επίλεξε τη γέμιση που σου αρέσει ή δοκίμασε αυτό με την αυγοσαλάτα, το μπέικον και τη μαρμελάδα ντομάτα.

Dope, Βύσσης 25, Αθήνα, 210 3215209

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Το «τοστ» της Kobra

Το πιο μαλακό μπριός γεμίζεται με στρώσεις παστράμι, τσάτνεϊ κρεμμυδιού, τσένταρ και γκούντα και ψήνεται μέχρι το εξωτερικό να γίνει ελαφρά τραγανό και το τυρί στο εσωτερικό λιωμένο και βελούδινο.

Kobra, Ναυαρίνου 11, Εξάρχεια, 21 0363 8134

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

F& S Club Sandwich

Ανάμεσα σε φέτες φρυγανισμένου λευκού ψωμιού θα βρεις τα κλασικά υλικά του διαχρονικού club sandwich: μαγιονέζα, ντομάτα, ζαμπόν, τσένταρ και μαρούλι. Αντί για φέτες κοτόπουλου όμως εδώ έχουμε κροκέτες κοτόπουλου με μπεσαμέλ, μυρωδικά και παρμεζάνα. Συνοδεύεται από τηγανητές πατάτες baby.

Frater & Soror, Αμύντα 6, Παγκράτι, 21 0721 3720

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

The Satay

Μαριναρισμένο χοιρινό σούβλας σε χειροποίητο ψωμί βουτύρου με σάλτσα satay από γάλα καρύδας και φιστίκι, λεπτοκομμένο καρότο και λάχανο, φρέσκο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο.

Talking Breads, Σπύρου Τρικούπη 11 & Στουρνάρη, 21 1183 9731

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Iberico Katsu

Μαλακό, τραγανό, ζουμερό και μετά πάλι τραγανό. To katsu sando του Birdman πετυχαίνει όλες τις επιθυμητές υφές με: χειροποίητο milkbread, παναρισμένο και τηγανητό λαιμό ιβηρικού χοίρου, κόκκινο λάχανο και σάλτσα tonkatsu με μήλο. Το «sando» είναι απλά το γιαπωνέζικο χαϊδευτικό για τη λέξη σάντουιτς και «katsu» η γιαπωνέζικη εκδοχή του παναρισμένου (συνήθως με πάνκο) τηγανητού κρέατος.

Birdman, Βουλής 35, Σύνταγμα, 21 0321 2800

 

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ