Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Vegan Hot Dog

Πριν πεις τη γνώμη σου για το vegan hot dog, δοκίμασε το vegan hot dog. Το «λουκάνικό» του είναι της εταιρίας Beyond που έχει γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα φυτικά προϊόντα που αναπτύσσει και τα οποία μοιάζουν απίστευτα σε γεύση με το κρέας. Στο Joshua Tree Café θα το βρεις σε ψωμί παπαρουνόσπορου με σος μαγιονέζας, γλυκού τσίλι και αβοκάντο.

Joshua Tree Cafe, Αναπαύσεως 1, Μετς, 210 9239747

Egg Salad Bagel

Τα bagel του Dope (όπως και τα μπριός) φτιάχνονται in house και το πετυχημένο αποτέλεσμα δεν είναι τυχαίο αλλά προϊόν της συνεργασίας με τον διάσημο Γάλλο αρτοποιό Καμέλ Σασί. Επίλεξε τη γέμιση που σου αρέσει ή δοκίμασε αυτό με την αυγοσαλάτα, το μπέικον και τη μαρμελάδα ντομάτα.

Dope, Βύσσης 25, Αθήνα, 210 3215209

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Το «τοστ» της Kobra

Το πιο μαλακό μπριός γεμίζεται με στρώσεις παστράμι, τσάτνεϊ κρεμμυδιού, τσένταρ και γκούντα και ψήνεται μέχρι το εξωτερικό να γίνει ελαφρά τραγανό και το τυρί στο εσωτερικό λιωμένο και βελούδινο.

Kobra, Ναυαρίνου 11, Εξάρχεια, 21 0363 8134

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

F& S Club Sandwich

Ανάμεσα σε φέτες φρυγανισμένου λευκού ψωμιού θα βρεις τα κλασικά υλικά του διαχρονικού club sandwich: μαγιονέζα, ντομάτα, ζαμπόν, τσένταρ και μαρούλι. Αντί για φέτες κοτόπουλου όμως εδώ έχουμε κροκέτες κοτόπουλου με μπεσαμέλ, μυρωδικά και παρμεζάνα. Συνοδεύεται από τηγανητές πατάτες baby.

Frater & Soror, Αμύντα 6, Παγκράτι, 21 0721 3720

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

The Satay

Μαριναρισμένο χοιρινό σούβλας σε χειροποίητο ψωμί βουτύρου με σάλτσα satay από γάλα καρύδας και φιστίκι, λεπτοκομμένο καρότο και λάχανο, φρέσκο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο.

Talking Breads, Σπύρου Τρικούπη 11 & Στουρνάρη, 21 1183 9731

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Iberico Katsu

Μαλακό, τραγανό, ζουμερό και μετά πάλι τραγανό. To katsu sando του Birdman πετυχαίνει όλες τις επιθυμητές υφές με: χειροποίητο milkbread, παναρισμένο και τηγανητό λαιμό ιβηρικού χοίρου, κόκκινο λάχανο και σάλτσα tonkatsu με μήλο. Το «sando» είναι απλά το γιαπωνέζικο χαϊδευτικό για τη λέξη σάντουιτς και «katsu» η γιαπωνέζικη εκδοχή του παναρισμένου (συνήθως με πάνκο) τηγανητού κρέατος.

Birdman, Βουλής 35, Σύνταγμα, 21 0321 2800

 

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ