Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Vegan Hot Dog

Πριν πεις τη γνώμη σου για το vegan hot dog, δοκίμασε το vegan hot dog. Το «λουκάνικό» του είναι της εταιρίας Beyond που έχει γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα φυτικά προϊόντα που αναπτύσσει και τα οποία μοιάζουν απίστευτα σε γεύση με το κρέας. Στο Joshua Tree Café θα το βρεις σε ψωμί παπαρουνόσπορου με σος μαγιονέζας, γλυκού τσίλι και αβοκάντο.

Joshua Tree Cafe, Αναπαύσεως 1, Μετς, 210 9239747

Egg Salad Bagel

Τα bagel του Dope (όπως και τα μπριός) φτιάχνονται in house και το πετυχημένο αποτέλεσμα δεν είναι τυχαίο αλλά προϊόν της συνεργασίας με τον διάσημο Γάλλο αρτοποιό Καμέλ Σασί. Επίλεξε τη γέμιση που σου αρέσει ή δοκίμασε αυτό με την αυγοσαλάτα, το μπέικον και τη μαρμελάδα ντομάτα.

Dope, Βύσσης 25, Αθήνα, 210 3215209

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Το «τοστ» της Kobra

Το πιο μαλακό μπριός γεμίζεται με στρώσεις παστράμι, τσάτνεϊ κρεμμυδιού, τσένταρ και γκούντα και ψήνεται μέχρι το εξωτερικό να γίνει ελαφρά τραγανό και το τυρί στο εσωτερικό λιωμένο και βελούδινο.

Kobra, Ναυαρίνου 11, Εξάρχεια, 21 0363 8134

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

F& S Club Sandwich

Ανάμεσα σε φέτες φρυγανισμένου λευκού ψωμιού θα βρεις τα κλασικά υλικά του διαχρονικού club sandwich: μαγιονέζα, ντομάτα, ζαμπόν, τσένταρ και μαρούλι. Αντί για φέτες κοτόπουλου όμως εδώ έχουμε κροκέτες κοτόπουλου με μπεσαμέλ, μυρωδικά και παρμεζάνα. Συνοδεύεται από τηγανητές πατάτες baby.

Frater & Soror, Αμύντα 6, Παγκράτι, 21 0721 3720

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

The Satay

Μαριναρισμένο χοιρινό σούβλας σε χειροποίητο ψωμί βουτύρου με σάλτσα satay από γάλα καρύδας και φιστίκι, λεπτοκομμένο καρότο και λάχανο, φρέσκο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο.

Talking Breads, Σπύρου Τρικούπη 11 & Στουρνάρη, 21 1183 9731

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Iberico Katsu

Μαλακό, τραγανό, ζουμερό και μετά πάλι τραγανό. To katsu sando του Birdman πετυχαίνει όλες τις επιθυμητές υφές με: χειροποίητο milkbread, παναρισμένο και τηγανητό λαιμό ιβηρικού χοίρου, κόκκινο λάχανο και σάλτσα tonkatsu με μήλο. Το «sando» είναι απλά το γιαπωνέζικο χαϊδευτικό για τη λέξη σάντουιτς και «katsu» η γιαπωνέζικη εκδοχή του παναρισμένου (συνήθως με πάνκο) τηγανητού κρέατος.

Birdman, Βουλής 35, Σύνταγμα, 21 0321 2800

 

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ