Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική

Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το μεγάλο γλυπτό της εισόδου είναι ένα χέρι το οποίο σχηματίζει τη λέξη «σ' αγαπώ» στη νοηματική και περιτριγυρίζεται από μεγάλα δέντρα, πολύ πράσινο, άνετα τραπέζια και λατινοαμερικάνικη διακόσμηση, μόλις εκατό μέτρα από τη Βασιλίσσης Σοφίας.
0



ΤΟ «ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»
εστιατόριο, καφέ και μπαρ, μέσα στο ομώνυμο πάρκο, θεωρούνταν από πολλούς ένα εμβληματικό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας. Από όταν άνοιξε τις πόρτες του, το 1992, κατάφερε να φέρει στη ζωή ένα σκοτεινό και απόμακρο πάρκο στο Μέγαρο Μουσικής, που κάποτε φιλοξενούσε μόνο στρατιωτικά κτίρια και φυλακές. Μέχρι και το 2017, που έκλεισε οριστικά, είχε προσφέρει μία έξοδο διαφυγής από την πολύβουη Αθήνα, όχι μόνο σε σημαντικές προσωπικότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και σε γενιές καθημερινών ανθρώπων, που έχουν πλέον να θυμούνται τις πιο όμορφες, νοσταλγικές αναμνήσεις.

Αυτό έχει σκοπό να κάνει για μία νέα γενιά Αθηναίων και μη το Noah, που άνοιξε τις πόρτες του πριν από μερικές μέρες, στη θέση που βρισκόταν κάποτε το «Πάρκο Ελευθερίας» και λίγο αργότερα το «My Park», αλλάζοντας ιδιοκτησία και βάζοντας ένα νέο «στοίχημα».

  

Καθετί στο Noah έχει τον δικό του ρόλο, όλα όμως είναι εξίσου σημαντικά: από τα signature cocktails τα οποία έχει επιμεληθεί προσεκτικά ο Βασίλης Νικήτας, μέχρι την πίτσα που ψήνεται στον πέτρινο φούρνο του μαγαζιού και τις επιλογές σε κρέας, ψάρι και vegetarian/vegan πιάτα, για τα οποία είναι υπεύθυνος ο Βασίλης Παπαθεοδώρου.

Σκοπός του Noah δεν είναι να αντικαταστήσει τις αναμνήσεις αυτές, αλλά να δώσει μία νέα ζωή σε ένα μέρος του πάρκου που αποτέλεσε το σημείο διασκέδασης του κέντρου για 25 χρόνια. «Δεν είχα στο μυαλό μου πως ήταν ένα εμβληματικό μαγαζί – θέλησα να το δουλέψω σαν να μην ήταν, γιατί αν το έκανα, ίσως να μην το αλλάζαμε τόσο. Θέλαμε να κάνουμε κάτι πολύ "δυνατό" – ένα iconic μαγαζί που θα δημιουργήσει νέα ιστορία», μας λέει ο Βασίλης Στεφανάκης, ένας από τους ιδιοκτήτες του Noah.

Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το ποτό, το φαγητό, η διακόσμηση, η μουσική – όλα δένουν τόσο πετυχημένα και αρμονικά μεταξύ τους, που η ατμόσφαιρα είναι εξωτική, χαλαρωτική και σίγουρα καλοκαιρινή.


Περπατώντας μέσα από το πάρκο Ελευθερίας και περνώντας μερικά λεπτά για να ανακαλύψεις την εντυπωσιακή είσοδο του Noah, νιώθεις πως πλησιάζεις ένα μέρος πολύ ξεχωριστό. Διακρίνοντας τα πορτοκαλί χρώματα και το μεγάλο συντριβάνι στην είσοδο, ξέρεις πως δεν θα βρεθείς σε ένα ακόμη καφέ-μπαρ. Το μεγάλο γλυπτό της εισόδου είναι ένα χέρι το οποίο σχηματίζει τη λέξη «σ' αγαπώ» στη νοηματική και περιτριγυρίζεται από μεγάλα δέντρα, πολύ πράσινο, άνετα τραπέζια και λατινοαμερικάνικη διακόσμηση, μόλις εκατό μέτρα από τη Βασιλίσσης Σοφίας. Αυτό ήταν άλλωστε και το «στοίχημα» που έβαλε η ομάδα του Noah – να μπορεί να δημιουργεί την αίσθηση πως κάνεις διακοπές και βρίσκεσαι σε κάποιο beach bar.

Αυτό το μαγικό συναίσθημα κατάφερε να δημιουργήσει και μέσω της διακόσμησης ο Άλεξ Πετράκης (που έχει σχεδιάσει και το Upopa Epops) έχοντας απλά την οδηγία να φτιάξει μία αυλή βγαλμένη από τη Λατινική Αμερική. Η συγκεκριμένη ιδέα δεν είναι άμεσα συνδεδεμένη με το μενού ποτών και φαγητών του Noah, αλλά βασίζεται στην κεντρική ιδέα του να δημιουργηθεί ένα καλοκαιρινό μαγαζί, που θα σηματοδοτεί την έναρξη της εποχής – και γύρω από αυτή την ιδέα χτίστηκε ολόκληρο.

Καθετί στο Noah έχει τον δικό του ρόλο, όλα όμως είναι εξίσου σημαντικά: από τα signature cocktails τα οποία έχει επιμεληθεί προσεκτικά ο Βασίλης Νικήτας, μέχρι την πίτσα που ψήνεται στον πέτρινο φούρνο του μαγαζιού και τις επιλογές σε κρέας, ψάρι και vegetarian/vegan πιάτα, για τα οποία είναι υπεύθυνος ο Βασίλης Παπαθεοδώρου. Για όσους δεν προτιμούν το αλκοόλ, οι επιλογές περιλαμβάνουν γευστικές λεμονάδες και νόστιμα smoothies ανάμεσα σε άλλα.

Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Αυτός είναι και λόγος που το Noah ήδη ξεχωρίζει – δεν είναι ένα μπαρ, ένα εστιατόριο ή ένα καφέ. Δεν έχει ταμπέλα.

Το ποτό, το φαγητό, η διακόσμηση, η μουσική – όλα δένουν τόσο πετυχημένα και αρμονικά μεταξύ τους, που η ατμόσφαιρα είναι εξωτική, χαλαρωτική και σίγουρα καλοκαιρινή. Όλα αυτά έχει αγαπήσει ο κόσμος που γεμίζει το Noah από την πρώτη μέρα λειτουργίας του και μάλιστα, αποτέλεσε αφορμή έτσι ώστε να γίνονται σχέδια και για δεύτερο μπαρ που θα μπορεί να εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερους.

Στα άμεσα σχέδια βρίσκεται και το project «πικ νικ», όπου όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να φέρνει τα πράγματά του και να κάθεται στο γκαζόν του πάρκου απ' έξω, απολαμβάνοντας τον καλοκαιρινό ήλιο. Πριν από αυτό, θα έχει πάρει το χάρτινο κουτί πίτσας από το Noah (το οποίο έχει και τρίλιζα πάνω στο καπάκι) και το cocktail του, ενώ τα πρωινά του Σαββατοκύριακου θα μπορεί να κάνει μαθήματα γιόγκα, στο πλαίσιο ενός γενικότερου wellness προγράμματος που θα εμπλουτισθεί με τον καιρό. Ένας από τους στόχους των ανθρώπων πίσω από το Noah, είναι να δημιουργηθεί ενός είδους community, το οποίο θα ξεφεύγει από τα όρια του «μπαρ» και θα αποτελεί ένα spot για όσους θέλουν να ζήσουν το καλοκαίρι στο κέντρο της πόλης.

Αυτός είναι και λόγος που το Noah ήδη ξεχωρίζει – δεν είναι ένα μπαρ, ένα εστιατόριο ή ένα καφέ. Δεν έχει ταμπέλα. Το άνοιγμά του έχει σκοπό να σηματοδοτεί το ξεκίνημα του καλοκαιριού –ακόμα κι αν έξω δεν είναι ακόμα καλοκαίρι– και το κλείσιμό του να μοιάζει όπως όταν βρίσκεσαι στο λιμάνι του αγαπημένου σου νησιού και ετοιμάζεσαι να μπεις στο πλοίο για το ταξίδι της επιστροφής – τη στιγμή εκείνη που σκέφτεσαι «Τελείωσε; Κιόλας;».

Και το επόμενο βράδυ να είσαι ξανά εκεί. Να ξεκινάς τις διακοπές σου από την αρχή, νιώθοντας σαν να είσαι σε ένα εξωτικό beach bar, πολύ μακριά από την πόλη, πολύ κοντά στη φύση, διασκεδάζοντας πραγματικά, χωρίς να σκέφτεσαι τη βαβούρα της πόλης – ακόμα κι αν είσαι μερικά μέτρα μακριά της.

Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter

  

Noah, Ευζώνων, Πάρκο Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής

www.noahlife.gr

210 7233419

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ