H πίτσα της επανάστασης

Facebook Twitter
0

Από την  NY Daily News:

 

Αρχικά φάνηκε ότι το σνακ της κατάληψης της Γουόλ Στριτ θα γινόταν το χαρακτηριστικά αμερικανικό σάντουιτς με φυστικοβούτυρο. Μετά από τέσσερις εβδομάδες διαμαρτυριών όμως φάνηκε ότι η ταπεινή πίτσα ήταν αυτή που κέρδισε τις καρδιές των αγανακτισμένων.

Κάθε αντίσταση συνοδεύεται από ένα φαγητό. Η γαλλική Επανάσταση συνδέθηκε με την άνοδο της τιμής του ψωμιού, ενώ ο πόλεμος του Βιετνάμ με μαύρο ρύζι και σάλτσα σόγιας, το οποίο δήλωνε την αλληλεγγύη με το βιετναμέζικο λαό.

Το κατάστημα “Liberatos Pizza” με το απολύτως ταιριαστό όνομα βρίσκεται δίπλα στην πλατεία Λίμπερτι, η οποία είναι το κέντρο συνεδριάσεων των Αγανακτισμένων του Μανχάταν. Το Gawker δήλωσε ότι έχει γίνει «ο επίσημος χορηγός της επανάστασης». Ειδικότερα, η πίτσα που έχει κάνει τη μεγαλύτερη επιτυχία, είναι η OccuPie, πάνω στην οποία σχηματίζεται το σύμβολο του «όχι» με μία διαγώνια λωρίδα πεπερόνι.



Οι Αγανακτισμένοι ζητούν δωρεές για είκοσι πίτσες για κάθε ώρα που κάποιος βρίσκεται στο κρατητήριο χωρίς συγκεκριμένη κατηγορία. Η πιτσαρία έχει χαρίσει επιπλέον 99 πίτσες αυτή την εβδομάδα κι έχει δεχτεί δωρεές και από άλλες χώρες, όπως από τη Γερμανία, από την Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, κι Ελλάδα.

 

Σημαίες που τρώγονται ευχάριστα

Στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ γαστρονομίας που θα γίνεται αυτές τις μέρες στο Σίδνεϊ μία διαφημιστική εταιρία έφτιαξε σημαίες από τα χαρακτηριστικά προϊόντας κάθε χώρας (που φαίνονται πεντανόστιμες!)

Βραζιλία

Γαλλία

Ελλάδα

Ινδία

Ιταλία

Ιαπωνία

Λίβανος

Ισπανία

Ελβετία

Βιετνάμ

Αυστραλία


Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ