H πίτσα της επανάστασης

Facebook Twitter
0

Από την  NY Daily News:

 

Αρχικά φάνηκε ότι το σνακ της κατάληψης της Γουόλ Στριτ θα γινόταν το χαρακτηριστικά αμερικανικό σάντουιτς με φυστικοβούτυρο. Μετά από τέσσερις εβδομάδες διαμαρτυριών όμως φάνηκε ότι η ταπεινή πίτσα ήταν αυτή που κέρδισε τις καρδιές των αγανακτισμένων.

Κάθε αντίσταση συνοδεύεται από ένα φαγητό. Η γαλλική Επανάσταση συνδέθηκε με την άνοδο της τιμής του ψωμιού, ενώ ο πόλεμος του Βιετνάμ με μαύρο ρύζι και σάλτσα σόγιας, το οποίο δήλωνε την αλληλεγγύη με το βιετναμέζικο λαό.

Το κατάστημα “Liberatos Pizza” με το απολύτως ταιριαστό όνομα βρίσκεται δίπλα στην πλατεία Λίμπερτι, η οποία είναι το κέντρο συνεδριάσεων των Αγανακτισμένων του Μανχάταν. Το Gawker δήλωσε ότι έχει γίνει «ο επίσημος χορηγός της επανάστασης». Ειδικότερα, η πίτσα που έχει κάνει τη μεγαλύτερη επιτυχία, είναι η OccuPie, πάνω στην οποία σχηματίζεται το σύμβολο του «όχι» με μία διαγώνια λωρίδα πεπερόνι.



Οι Αγανακτισμένοι ζητούν δωρεές για είκοσι πίτσες για κάθε ώρα που κάποιος βρίσκεται στο κρατητήριο χωρίς συγκεκριμένη κατηγορία. Η πιτσαρία έχει χαρίσει επιπλέον 99 πίτσες αυτή την εβδομάδα κι έχει δεχτεί δωρεές και από άλλες χώρες, όπως από τη Γερμανία, από την Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, κι Ελλάδα.

 

Σημαίες που τρώγονται ευχάριστα

Στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ γαστρονομίας που θα γίνεται αυτές τις μέρες στο Σίδνεϊ μία διαφημιστική εταιρία έφτιαξε σημαίες από τα χαρακτηριστικά προϊόντας κάθε χώρας (που φαίνονται πεντανόστιμες!)

Βραζιλία

Γαλλία

Ελλάδα

Ινδία

Ιταλία

Ιαπωνία

Λίβανος

Ισπανία

Ελβετία

Βιετνάμ

Αυστραλία


Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ