H πίτσα της επανάστασης

Facebook Twitter
0

Από την  NY Daily News:

 

Αρχικά φάνηκε ότι το σνακ της κατάληψης της Γουόλ Στριτ θα γινόταν το χαρακτηριστικά αμερικανικό σάντουιτς με φυστικοβούτυρο. Μετά από τέσσερις εβδομάδες διαμαρτυριών όμως φάνηκε ότι η ταπεινή πίτσα ήταν αυτή που κέρδισε τις καρδιές των αγανακτισμένων.

Κάθε αντίσταση συνοδεύεται από ένα φαγητό. Η γαλλική Επανάσταση συνδέθηκε με την άνοδο της τιμής του ψωμιού, ενώ ο πόλεμος του Βιετνάμ με μαύρο ρύζι και σάλτσα σόγιας, το οποίο δήλωνε την αλληλεγγύη με το βιετναμέζικο λαό.

Το κατάστημα “Liberatos Pizza” με το απολύτως ταιριαστό όνομα βρίσκεται δίπλα στην πλατεία Λίμπερτι, η οποία είναι το κέντρο συνεδριάσεων των Αγανακτισμένων του Μανχάταν. Το Gawker δήλωσε ότι έχει γίνει «ο επίσημος χορηγός της επανάστασης». Ειδικότερα, η πίτσα που έχει κάνει τη μεγαλύτερη επιτυχία, είναι η OccuPie, πάνω στην οποία σχηματίζεται το σύμβολο του «όχι» με μία διαγώνια λωρίδα πεπερόνι.



Οι Αγανακτισμένοι ζητούν δωρεές για είκοσι πίτσες για κάθε ώρα που κάποιος βρίσκεται στο κρατητήριο χωρίς συγκεκριμένη κατηγορία. Η πιτσαρία έχει χαρίσει επιπλέον 99 πίτσες αυτή την εβδομάδα κι έχει δεχτεί δωρεές και από άλλες χώρες, όπως από τη Γερμανία, από την Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, κι Ελλάδα.

 

Σημαίες που τρώγονται ευχάριστα

Στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ γαστρονομίας που θα γίνεται αυτές τις μέρες στο Σίδνεϊ μία διαφημιστική εταιρία έφτιαξε σημαίες από τα χαρακτηριστικά προϊόντας κάθε χώρας (που φαίνονται πεντανόστιμες!)

Βραζιλία

Γαλλία

Ελλάδα

Ινδία

Ιταλία

Ιαπωνία

Λίβανος

Ισπανία

Ελβετία

Βιετνάμ

Αυστραλία


Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ