Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Το soft παγωτό μηχανής έχει γεύση τριαντάφυλλο και απόχρωση millennial pink.

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι

0

Παγωτό μηχανής με cotton candy

Η προσέγγιση που χρειάζεται για να φαγωθεί είναι ένας μικρός γρίφος. Βγάλε τη φωτογραφία πριν επιχειρήσεις να τον λύσεις. Το soft παγωτό μηχανής έχει γεύση τριαντάφυλλο και απόχρωση millennial pink. Κάθεται σε χωνάκι και περιβάλλεται από ένα σύννεφο φρεσκοφτιαγμένου cotton candy. Στην κορυφή, ζαχαρώδη στολίδια και πέρλες.

Dickie Dee, Βουλής 23, Σύνταγμα

 

Σικάγο

Κάτω τα ραντεβού για καφέ! Ζήτω τα καλοκαιρινά ραντεβού σε ζαχαροπλαστεία για παγωτό Σικάγο! Μια ρετρό και θεαματική επιλογή από την κλασική «Χαρά» της Πατησίων, το Σικάγο έχει άφθονο παγωτό σοκολάτα, κρέμα σαντιγί, ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ξεχειλίζει σος σοκολάτα.

Χαρά, Πατησίων 339Γ, Πατήσια

 

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Τα ξυλάκια των Vegan Fairies

Με βάση από κάσιους, κρέμα καρύδας, σιρόπι αγαύης (και ωμό, ανεπεξέργαστο κακάο στη σοκολατένια τους εκδοχή), τα ξυλάκια των Vegan Fairies δεν περιέχουν κανένα ζωικό προϊόν και είναι ωραία απέξω και από μέσα. Προς το παρόν, είναι διαθέσιμα σε τρεις γεύσεις: κρέμα με καραμέλα (από βασιλικούς χουρμάδες και φιστικοβούτυρο), σοκολάτα με καραμέλα και κρέμα με μαρμελάδα σμέουρο (από σπόρους chia και σμέουρα).

Ν. Ερυθραία, Νικ. Πλαστήρα 29 (σύντομα και στο Wolt) & Amelie sweet shop, Κράτητος 63, Νέα Σμύρνη, Θεοδόση Ελληνικό Τραπέζι, 25ης Μαρτίου 36, Νέο Ψυχικό

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter

Παγωτό αυτοκίνητο

Στα όρια του φαιδρού και του γοητευτικού, όπως πολλά πράγματα από τα '80s, το «αυτοκίνητο» του Δεληολάνη φτιάχνεται ακόμα με παγωτό σοκολάτα, φιστίκι, μπανάνα και φράουλα σε παστέλ αποχρώσεις, σαντιγί, σιρόπι σοκολάτα και βύσσινο. Τα τέσσερα μπισκότα που τοποθετούνται κάθετα στο πλάι είναι, για όποιον δεν κατάλαβε, οι ρόδες.

Δεληολάνης, Συγγρού 110

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Gelato Panino

Οι Ιταλοί κάνουν πολλά πράγματα σωστά. Ένα από αυτά είναι και το σάντουιτς με παγωτό ή gelato panino που συναντάται συχνά στη Σικελία. Ένα αφράτο μπριός γεμίζεται με παγωτό. Αυτό μπορεί να συνοδεύεται από διάφορες σος, κρέμα σαντιγί ή ένα ανάλαφρο πασπάλισμα με ζάχαρη άχνη. Στην Αθήνα, στο Morris Brown σερβίρεται με γέμιση αυθεντικό gelato, πραλίνα και πράσινο φιστίκι.

Morris Brown, Πλατεία Αναλήψεως 4, Βριλήσσια & Πλατεία Ηρωών Πολυτεχνείου 11, Νέα Πεντέλη

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Χρωματιστά χωνάκια

Δίπλα στον τρίμετρο καταρράκτη σοκολάτας του Arte, της τζελατερίας που βρίσκεται στο κέντρο της Πλάκας, αναζήτησε το Cremino με τις πληθωρικές, διαδοχικές στρώσεις πραλίνας, σοκολάτας και παγωτού φουντούκι ή το παγωτό φυστίκι και ζήτησέ το σε χρωματιστό χωνάκι.

Arte, Τριπόδων 16, Πλάκα

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Ανάποδο soft serve πανακότα

Λούνα παρκ σε μορφή παγωτού. Σε ένα πλαστικό ποτήρι με δροσερή πανακότα φράουλα τουμπάρεται ένα χωνάκι με παγωτό μηχανής βανίλια και μπόλικο σιρόπι φράουλας. Ο μπισκοτένιος κώνος στέκεται στην κορυφή σαν καπέλο για πάρτι.

Überness, Κέννεντυ 1, Λαχαναγορά Ρέντη

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Φωσφοριζέ μάνγκο

Μόνο με φρέσκα φρούτα, χωρίς συντηρητικά ή χρωστικές, το παγωτό μάνγκο του Solo Gelato εντυπωσιάζει με το λαμπερό του χρώμα, ειδικά όταν σερβίρεται μαζί με λευκή σοκολάτα με τριαντάφυλλο.

Solo Gelato, Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Χωνάκι-Βάφλα

Αν τα toppings σε ένα συνηθισμένο χωνάκι έχουν ένα όριο λόγω της βαρύτητας, τα χωνάκια από φρεσκοψημένη, αφράτη βάφλα μπορούν να χωρέσουν τα πάντα: φρούτα, μπισκότα, sprinkles, marshmallows. A, και παγωτό! Στο Bufala Gelato το φτιάχνουν με βουβαλίσιο γάλα Σερρών.

Bufala Gelato (Κηφισιά, Χαλάνδρι, Νέα Σμύρνη, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Θεσσαλονίκη και Πάτρα)

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter

 

Παγωτό με βιολέτα

Το μικρό παγωτατζίδικο της Αρχελάου πρότεινε από το ξεκίνημά του πρωτότυπες γεύσεις, όπως το παγωτό ρυζόγαλο, το παγωτό με κρόκο Κοζάνης ή μια συνταγή φτιαγμένη με μαύρη μπίρα από μικρή ελληνική ζυθοποιία. Το καινούργιο του δημιούργημα είναι το σορμπέ ροδάκινο με βιολέτα.

Μαραμπού, Αρχελάου 17, Παγκράτι

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter

Καμινάδα

Έχει καταγωγή από τη Βουδαπέστη. Στην αρχική του σύλληψη το γλυκό είναι μια σπειροειδής ζύμη πασπαλισμένη με κανέλα και ζάχαρη, αλλά μπορεί επίσης να βουτηχτεί σε σοκολάτα, να γεμίσει με παγωτό, με χρωματιστή τρούφα και ό,τι άλλο επιθυμείς.

Hans & Gretel, Αδριανού 48 Μοναστηράκι

 

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter

Παγωτό με στυλ (και μαρέγκες)

Vintage και στυλάτο το παγωτό στον Βάρσο μπορεί να μην έχει τα πυροτεχνήματα που έχουν τα υπόλοιπα παγωτά της λίστας. Κερδίζει όμως τις εντυπώσεις με λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Που αλλού σερβίρεται παγωτό σε μεταλλικά πιατελάκια με το λογότυπο του καταστήματος χαραγμένο πάνω; Για περισσότερο εφέ παραγγείλτε τη βαρκούλα με τις τρείς μπάλες ή παγωτό με φρέσκες μαρέγκες.

Βάρσος, Κασσαβέτη 5, Κηφισιά

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Caramel pop corn

Ο συνδυασμός αλμυρού και γλυκού είχε ανέκαθεν μια σπιρτάδα που δεν άφηνε κανέναν ασυγκίνητο. Παρατηρήστε στον ουρανίσκο σας πώς ολόκληρα κομμάτια pop corn κάνουν βουτιά σε μια απαλή, λαχταριστή κρέμα μέσα από την ολοκαίνουρια γεύση καραμέλα pop corn της Kayak. Tip: Ζητήστε τη με γαρνίρισμα από καραμελωμένα pop corn.

Στα καταστήματα και τα σημεία πώλησης των παγωτών Kayak

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ