Ένα kilikeio για όλους

Ένα kilikeio για όλους Facebook Twitter
Φωτο: Στεφανία Βασιλείου
0

To kilikeio.com είναι ένα e-shop με έδρα την Κομοτηνή, δημιούργημα της Αιμιλίας, του Γιώργου και του πρώτου lockdown που έγινε αφορμή για μια νέα πραγματικότητα, στην οποία καλούνταν όλοι να προσαρμοστούν. Η επιτυχία του οφείλεται στο ένστικτο και την αισθητική των δημιουργών του. Στο kilikeio δεν υπάρχει τίποτα τυχαίο. Όλα έχουν την δική τους ιστορία αλλά και πολλές άλλες ιστορίες να αφηγηθούν. Έτσι, δεν αισθάνεσαι ότι ψωνίζεις απ' αυτό αλλά περισσότερο νιώθεις ότι συμμετέχεις σε ένα story που είναι λίγο παραμυθένιο και ικανό να σε ξεκολλήσει από την ρουτίνα, να σε μάθει να φροντίζεις τον εαυτό σου και να σου δώσει την δυνατότητα να έχεις στην κουζίνα σου μερικά γευστικά θαύματα αλλά και μια διάσημη σειρά cookware που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο.

Ένα kilikeio για όλους Facebook Twitter
Φωτο: Αναστασία Κελέση

Ας πάρουμε τα πράγματα, όμως, από την αρχή. Η Αρχιτέκτονας Αιμιλία Κοϊμτζόγλου και ο Graphic Designer Γιώργος Καραθανάσης ασχολούνται με πολλά και διάφορα project. Πάντα αγαπούσαν τα αγνά υλικά και πάντα προσπαθούσαν να εμπλουτίζουν την διατροφή τους με ευεργετικά συστατικά αλλά και ελληνικά προϊόντα που καλλιεργούνταν και παράγονταν με αγάπη. Κάποια στιγμή, ένιωσαν την ανάγκη να το επικοινωνήσουν όλο αυτό σε περισσότερους ανθρώπους. Ήθελαν να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό, διαδικτυακό kilikeio που θα μπορούν όλοι να απολαύσουν τις bean to bar σοκολάτες, που εισάγουν αποκλειστικά, μαζί με τα πολύτιμα ροφήματά τους από βιολογικές καλλιέργειες. Έτσι, δημιουργήθηκε το kilikeio, ένα e-shop με μια δυναμική social media στρατηγική που προέκυψε από το ένστικτο τους και όχι από τα power point κάποιας δαιμόνιας, διαφημιστικής εταιρίας. Γιατί, το πιο εντυπωσιακό με αυτό το project είναι ότι τα πάντα έχουν γίνει από τους δημιουργούς τους. Από τον σχεδιασμό του λογοτύπου, την επιλογή των προϊόντων, την επικοινωνία στα Media μέχρι το packaging αλλά και τον λογαριασμό τους στο instagram με το προσεγμένο greed, όλα έχουν περάσει από τα χέρια τους.

Αυτός είναι ένας καλός πρώτος λόγος για να επισκεφτείς το site τους ή να κάνεις follow στην σελίδα τους. Να δεις, δηλαδή, πως μπορεί να στηθεί μια επιχείρηση με βασικά συστατικά το μεράκι και την αγάπη σε αυτό που προσφέρει.

Ένα kilikeio για όλους Facebook Twitter
Φωτο: Μαρία Κορδελλά

Στη συνέχεια, βέβαια, θα γίνεις φανατικός follower του kilikeio και πιστός shopper στα εκλεκτά και ιδιαίτερα είδη που προσφέρει.

Το πρώτο που θα ανακαλύψει κάποιος στο e-shop είναι οι φόρμες ζαχαροπλαστικής της Αμερικάνικης εταιρίας Nordicware από χυτό αλουμίνιο και εγγύηση μιας ζωής. Οι συγκεκριμένες φόρμες που είναι αγαπημένες όλων τον food bloggers, ανά τον κόσμο, εκτός από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητά τους, έχουν φανταστικά σχέδια και δίνουν την δυνατότητα να φτιάξει κάποιος εντυπωσιακά γλυκά με απλό και εύκολο τρόπο. Μέχρι να γίνει αποκλειστικός αντιπρόσωπός τους στην Ελλάδα το kilikeio, τις φόρμες αυτές μπορούσε κάποιος να τις αποκτήσει μέσω Amazon και με τρελές τιμές στα μεταφορικά. Εκτός, από φόρμες, η εταιρία Nordicware διαθέτει μια πλούσια γκάμα από αξεσουάρ και σκεύη ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής και το kilikeio δεν σταματά να ανανεώνει τα προϊόντα του.

Ένα kilikeio για όλους Facebook Twitter
Φωτο: Μορφούλα Ζυγα

Το δεύτερο που θα αγαπήσεις για πολλούς, διαφορετικούς λόγους είναι οι σοκολάτες τους. Φυσικά, δε μιλάμε για απλές σοκολάτες αλλά για bean to bar επιλογές από εταιρίες με περιβαλλοντικές και κοινωνικές συνθήκες που επενδύουν σε σπάνιες ποικιλίες κακάο με ηθικό τρόπο παραγωγής που εξασφαλίζει ότι δεν υπάρχει παιδική εκμετάλλευση και δεν προσβάλλονται μικρές κοινότητες. Όσο για το packaging τους είναι τόσο εμπνευσμένο, που σε κάνει να διστάζεις να το χαλάσεις για να το απολαύσεις. Για την γεύση τους, ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Τόσο το εξαιρετικής ποιότητας κακάο όσο και τα υπόλοιπα συστατικά που συμμετέχουν σε κάθε μπάρα, προσφέρουν ένα αποτέλεσμα που ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς chocoholics.

Ένα kilikeio για όλους Facebook Twitter
Φωτο: Στεφανεία Βασιλείου

Άλλο προϊόν που αγαπάμε ιδιαίτερα από το kilikeio είναι τα εδώδιμα άνθη της εταιρίας Olympus Fields, που παράγονται κάτω από τις καλύτερες συνθήκες και μπορούν να δώσουν μοναδική γεύση τόσο στα γλυκά μας όσο και στα ροφήματα. Και σε αυτήν την περίπτωση, το packaging είναι μοναδικό.

«Επιλέγουμε τους συνεργάτες με κριτήριο την εταιρική τους ταυτότητα συνολικά. Δοκιμάζουμε τα προϊόντα τους, μαθαίνουμε τους τρόπους παραγωγής, προσέχουμε να έχουν συσκευασία που μαρτυρά τόσο την ευαισθησία τους όσο και την αγάπη τους σε αυτό που κάνουν», μας λέει η Αιμιλία που έχει πάντα έναν καλό λόγο να πει για κάθε συνεργάτη της.

Ένα kilikeio για όλους Facebook Twitter
Φωτο: Μορφούλα Ζύγα

Ωραία τα λουλούδια, ακόμα πιο ωραία τα βότανα. Αν είσαι από αυτούς που θέλουν να κάνουν καθημερινά ένα δώρο στον εαυτό τους απολαμβάνοντας μια ζεστή κούπα γεμάτη ευεξία, υγεία και άρωμα, παρήγγειλε τα βιολογικά βότανά σου από το kilikeio και περιηγήσου σε μίξεις και επιλογές από τις εταιρίες Grizo Prasino, Rhoeco, Arritos και Olympus Fields. Ρόφημα με άρωμα βουνών και σύνθεση από τσάι μαζεμένο από τον Όλυμπο, δυόσμο, φασκόμηλο και μελισσόχορτο, βιολογικό μίγμα κατάλληλο για παιδιά, με μήλο, παντζάρι και χαμομήλι, ρόφημα που σου θυμίζει θάλασσα με χαμομήλι, φλαμούρι και λεβάντα και ένα σωρό άλλες επιλογές για κάθε ώρα της μέρας, κάθε γούστο και διάθεση.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε, το υψηλής ποιότητας βιολογικό Αρκαδικό Μέλι, τις ενεργειακές μπάρες Nutree, το φυστικοβούτυρο, το φουντουκοβούτυρο, το κακάο βούτυρο αμυγδάλου και το ταχίνι των Kiss The Earth και Nutlers, θα καταλάβουμε γιατί το kilikeio μοιάζει να έχει δημιουργηθεί όχι μόνο για να αναβαθμίσει την καθημερινή διατροφή μας και να απογειώσει την αισθητική μας αλλά περισσότερο για να μας μάθει να κάνουμε καλές πράξεις στον εαυτό μας και στους γύρω μας. Και μιας και είπαμε για το ταχίνι, οφείλουμε να κάνουμε ειδική μνεία στο Βιολογικό Ταχίνι Σάμυθος, το οποίο φτιάχνεται με σουσάμι βιολογικής καλλιέργειας στην Αλεξανδρούπολη, ψήνεται σε χαμηλή θερμοκρασία για να διατηρεί όλα τα ευεργετικά συστατικά του και είναι πραγματικά υπέροχο.

Χαιρόμαστε πραγματικά που υπάρχει το kilikeio.com και απολαμβάνουμε τα stories αλλά και τα post του στο Instagram, που το καθένα είναι μια μικρή ιστορία. Χαιρόμαστε που τα πράγματα αλλάζουν και μαθαίνουμε να αγαπάμε την ποιότητα, τα αγνά υλικά και τους παραγωγούς που σέβονται τα προϊόντα τους. Και περισσότερο χαιρόμαστε που το kilikeio έχει έδρα την όμορφη Κομοτηνή και έχει τόσο μεγάλη αγκαλιά που αγκαλιάζει όλη την Ελλάδα.

www.kilikeio.com

Instagram: kilikeion

Facebook: Κυλικείον «το μέγαρο»

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα 70's

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM