Ένα kilikeio για όλους

Ένα kilikeio για όλους Facebook Twitter
Φωτο: Στεφανία Βασιλείου
0

To kilikeio.com είναι ένα e-shop με έδρα την Κομοτηνή, δημιούργημα της Αιμιλίας, του Γιώργου και του πρώτου lockdown που έγινε αφορμή για μια νέα πραγματικότητα, στην οποία καλούνταν όλοι να προσαρμοστούν. Η επιτυχία του οφείλεται στο ένστικτο και την αισθητική των δημιουργών του. Στο kilikeio δεν υπάρχει τίποτα τυχαίο. Όλα έχουν την δική τους ιστορία αλλά και πολλές άλλες ιστορίες να αφηγηθούν. Έτσι, δεν αισθάνεσαι ότι ψωνίζεις απ' αυτό αλλά περισσότερο νιώθεις ότι συμμετέχεις σε ένα story που είναι λίγο παραμυθένιο και ικανό να σε ξεκολλήσει από την ρουτίνα, να σε μάθει να φροντίζεις τον εαυτό σου και να σου δώσει την δυνατότητα να έχεις στην κουζίνα σου μερικά γευστικά θαύματα αλλά και μια διάσημη σειρά cookware που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο.

Ένα kilikeio για όλους Facebook Twitter
Φωτο: Αναστασία Κελέση

Ας πάρουμε τα πράγματα, όμως, από την αρχή. Η Αρχιτέκτονας Αιμιλία Κοϊμτζόγλου και ο Graphic Designer Γιώργος Καραθανάσης ασχολούνται με πολλά και διάφορα project. Πάντα αγαπούσαν τα αγνά υλικά και πάντα προσπαθούσαν να εμπλουτίζουν την διατροφή τους με ευεργετικά συστατικά αλλά και ελληνικά προϊόντα που καλλιεργούνταν και παράγονταν με αγάπη. Κάποια στιγμή, ένιωσαν την ανάγκη να το επικοινωνήσουν όλο αυτό σε περισσότερους ανθρώπους. Ήθελαν να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό, διαδικτυακό kilikeio που θα μπορούν όλοι να απολαύσουν τις bean to bar σοκολάτες, που εισάγουν αποκλειστικά, μαζί με τα πολύτιμα ροφήματά τους από βιολογικές καλλιέργειες. Έτσι, δημιουργήθηκε το kilikeio, ένα e-shop με μια δυναμική social media στρατηγική που προέκυψε από το ένστικτο τους και όχι από τα power point κάποιας δαιμόνιας, διαφημιστικής εταιρίας. Γιατί, το πιο εντυπωσιακό με αυτό το project είναι ότι τα πάντα έχουν γίνει από τους δημιουργούς τους. Από τον σχεδιασμό του λογοτύπου, την επιλογή των προϊόντων, την επικοινωνία στα Media μέχρι το packaging αλλά και τον λογαριασμό τους στο instagram με το προσεγμένο greed, όλα έχουν περάσει από τα χέρια τους.

Αυτός είναι ένας καλός πρώτος λόγος για να επισκεφτείς το site τους ή να κάνεις follow στην σελίδα τους. Να δεις, δηλαδή, πως μπορεί να στηθεί μια επιχείρηση με βασικά συστατικά το μεράκι και την αγάπη σε αυτό που προσφέρει.

Ένα kilikeio για όλους Facebook Twitter
Φωτο: Μαρία Κορδελλά

Στη συνέχεια, βέβαια, θα γίνεις φανατικός follower του kilikeio και πιστός shopper στα εκλεκτά και ιδιαίτερα είδη που προσφέρει.

Το πρώτο που θα ανακαλύψει κάποιος στο e-shop είναι οι φόρμες ζαχαροπλαστικής της Αμερικάνικης εταιρίας Nordicware από χυτό αλουμίνιο και εγγύηση μιας ζωής. Οι συγκεκριμένες φόρμες που είναι αγαπημένες όλων τον food bloggers, ανά τον κόσμο, εκτός από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητά τους, έχουν φανταστικά σχέδια και δίνουν την δυνατότητα να φτιάξει κάποιος εντυπωσιακά γλυκά με απλό και εύκολο τρόπο. Μέχρι να γίνει αποκλειστικός αντιπρόσωπός τους στην Ελλάδα το kilikeio, τις φόρμες αυτές μπορούσε κάποιος να τις αποκτήσει μέσω Amazon και με τρελές τιμές στα μεταφορικά. Εκτός, από φόρμες, η εταιρία Nordicware διαθέτει μια πλούσια γκάμα από αξεσουάρ και σκεύη ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής και το kilikeio δεν σταματά να ανανεώνει τα προϊόντα του.

Ένα kilikeio για όλους Facebook Twitter
Φωτο: Μορφούλα Ζυγα

Το δεύτερο που θα αγαπήσεις για πολλούς, διαφορετικούς λόγους είναι οι σοκολάτες τους. Φυσικά, δε μιλάμε για απλές σοκολάτες αλλά για bean to bar επιλογές από εταιρίες με περιβαλλοντικές και κοινωνικές συνθήκες που επενδύουν σε σπάνιες ποικιλίες κακάο με ηθικό τρόπο παραγωγής που εξασφαλίζει ότι δεν υπάρχει παιδική εκμετάλλευση και δεν προσβάλλονται μικρές κοινότητες. Όσο για το packaging τους είναι τόσο εμπνευσμένο, που σε κάνει να διστάζεις να το χαλάσεις για να το απολαύσεις. Για την γεύση τους, ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Τόσο το εξαιρετικής ποιότητας κακάο όσο και τα υπόλοιπα συστατικά που συμμετέχουν σε κάθε μπάρα, προσφέρουν ένα αποτέλεσμα που ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς chocoholics.

Ένα kilikeio για όλους Facebook Twitter
Φωτο: Στεφανεία Βασιλείου

Άλλο προϊόν που αγαπάμε ιδιαίτερα από το kilikeio είναι τα εδώδιμα άνθη της εταιρίας Olympus Fields, που παράγονται κάτω από τις καλύτερες συνθήκες και μπορούν να δώσουν μοναδική γεύση τόσο στα γλυκά μας όσο και στα ροφήματα. Και σε αυτήν την περίπτωση, το packaging είναι μοναδικό.

«Επιλέγουμε τους συνεργάτες με κριτήριο την εταιρική τους ταυτότητα συνολικά. Δοκιμάζουμε τα προϊόντα τους, μαθαίνουμε τους τρόπους παραγωγής, προσέχουμε να έχουν συσκευασία που μαρτυρά τόσο την ευαισθησία τους όσο και την αγάπη τους σε αυτό που κάνουν», μας λέει η Αιμιλία που έχει πάντα έναν καλό λόγο να πει για κάθε συνεργάτη της.

Ένα kilikeio για όλους Facebook Twitter
Φωτο: Μορφούλα Ζύγα

Ωραία τα λουλούδια, ακόμα πιο ωραία τα βότανα. Αν είσαι από αυτούς που θέλουν να κάνουν καθημερινά ένα δώρο στον εαυτό τους απολαμβάνοντας μια ζεστή κούπα γεμάτη ευεξία, υγεία και άρωμα, παρήγγειλε τα βιολογικά βότανά σου από το kilikeio και περιηγήσου σε μίξεις και επιλογές από τις εταιρίες Grizo Prasino, Rhoeco, Arritos και Olympus Fields. Ρόφημα με άρωμα βουνών και σύνθεση από τσάι μαζεμένο από τον Όλυμπο, δυόσμο, φασκόμηλο και μελισσόχορτο, βιολογικό μίγμα κατάλληλο για παιδιά, με μήλο, παντζάρι και χαμομήλι, ρόφημα που σου θυμίζει θάλασσα με χαμομήλι, φλαμούρι και λεβάντα και ένα σωρό άλλες επιλογές για κάθε ώρα της μέρας, κάθε γούστο και διάθεση.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε, το υψηλής ποιότητας βιολογικό Αρκαδικό Μέλι, τις ενεργειακές μπάρες Nutree, το φυστικοβούτυρο, το φουντουκοβούτυρο, το κακάο βούτυρο αμυγδάλου και το ταχίνι των Kiss The Earth και Nutlers, θα καταλάβουμε γιατί το kilikeio μοιάζει να έχει δημιουργηθεί όχι μόνο για να αναβαθμίσει την καθημερινή διατροφή μας και να απογειώσει την αισθητική μας αλλά περισσότερο για να μας μάθει να κάνουμε καλές πράξεις στον εαυτό μας και στους γύρω μας. Και μιας και είπαμε για το ταχίνι, οφείλουμε να κάνουμε ειδική μνεία στο Βιολογικό Ταχίνι Σάμυθος, το οποίο φτιάχνεται με σουσάμι βιολογικής καλλιέργειας στην Αλεξανδρούπολη, ψήνεται σε χαμηλή θερμοκρασία για να διατηρεί όλα τα ευεργετικά συστατικά του και είναι πραγματικά υπέροχο.

Χαιρόμαστε πραγματικά που υπάρχει το kilikeio.com και απολαμβάνουμε τα stories αλλά και τα post του στο Instagram, που το καθένα είναι μια μικρή ιστορία. Χαιρόμαστε που τα πράγματα αλλάζουν και μαθαίνουμε να αγαπάμε την ποιότητα, τα αγνά υλικά και τους παραγωγούς που σέβονται τα προϊόντα τους. Και περισσότερο χαιρόμαστε που το kilikeio έχει έδρα την όμορφη Κομοτηνή και έχει τόσο μεγάλη αγκαλιά που αγκαλιάζει όλη την Ελλάδα.

www.kilikeio.com

Instagram: kilikeion

Facebook: Κυλικείον «το μέγαρο»

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ