Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα

Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
7

«Do yourself a favour: become your own savior» – Daniel Johnston

Κανείς δεν θα σου μαγειρέψει με τόση αγάπη και φροντίδα και με τόσο καλά υλικά όσο εσύ ο ίδιος, εκτός αν ζεις με τη μαμά σου ή αν το έτερόν σου ήμισυ επιδίδεται στην τέχνη της γαστρονομίας. Είχα παραμελήσει τον εαυτό μου στο θέμα του φαγητού κι έτρωγα πολύ απ' έξω. Παρατήρησα, όμως, ότι αυτό είχε αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό μου. Κάποια στιγμή, που απέκτησα λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο, αποφάσισα να φροντίσω τον εαυτό μου και να φτιάχνω φαγητό κάθε μέρα. Παράλληλα, ξεκίνησα να φωτογραφίζω τα φαγητά που έφτιαχνα και να τα ανεβάζω στο Ιnstagram, του οποίου το τετράγωνο format και τα φίλτρα-βινιέτες προσαρμόζονται επιτυχημένα στη λήψη των πιάτων από bird's eye view. Το μοίρασμα των φωτογραφιών μου στα social media έχει άμεση ανταπόκριση και ανακάλυψα κι άλλους ανθρώπους που ασχολούνται δημιουργικά με το θέμα της τροφής.

Οι συνταγές που φτιάχνω είναι δικής μου επινόησης, αλλά ψάχνω και στο Ίντερνετ και σε βιβλία για έμπνευση. Στόχος μου είναι να χρησιμοποιώ όσο το δυνατόν πιο φυσικά και ανεπεξέργαστα υλικά. Λόγω δουλειάς κι ενδιαφερόντων είμαι συχνά εκτός σπιτιού, οπότε οργανώθηκα και άρχισα να παίρνω μαζί μου φαγητό σε ταπεράκια και να αναζητώ φιλόξενους πάγκους και γρασίδια για να καθίσω να φάω. Έτσι προέκυψε και η ιδέα του bento picnic στο πάρκο, όπου ο καθένας έχει το δικό του lunchbox και το απολαμβάνει al fresco.

Η καθημερινή αποτύπωση της διαδικασίας έχει δημιουργήσει ένα γαστρονομικό ημερολόγιο των τελευταίων δύο μηνών, όπου τα πιάτα φωτογραφίζονται με λιτό τρόπο – κομμάτια της ζωής μου εμφανίζονται επίσης στο κάδρο. Η συνέχεια και συνέπεια της προσπάθειας με βοηθούν να βρω τη φόρμα μου σε επίπεδο τόσο σωματικό, όσο και μαγειρικό και φωτογραφικό.

=====

Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter

Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
 

Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter

=====

natachef.com

instagram.com/natachef 

natachef.tumblr.com/

https://twitter.com/natachef

https://www.facebook.com/pages/natachef

Γεύση
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ