Το efood συνεργάζεται με τον Soteur για μία πόλη γεμάτη χρώμα και φαγητό

Το efood συνεργάζεται με τον Soteur για μία πόλη γεμάτη χρώμα και φαγητό Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Μία βόλτα στην Αθήνα είναι αρκετή για να βιώσει κανείς την ομορφιά και την περιπλοκότητά της, σε κάθε δρόμο, σοκάκι και πεζόδρομο. Ακόμα και τώρα, που η πόλη μοιάζει πιο ήσυχη από ποτέ, υπάρχουν σημεία της που κοιτάζοντάς τα θα σε κάνουν να χαμογελάσεις ασυναίσθητα.

Κι αυτό γιατί, ένα ήσυχο πρωινό του Ιουνίου της φετινής χρονιάς, κάτω από τον καυτό αθηναϊκό ήλιο και λίγο πριν οι κάτοικοί της ξεκινήσουν για τις δουλειές τους, το efood ανέλαβε να την ομορφύνει λίγο περισσότερο. Έτσι, στις αρχές του καλοκαιριού μίας ιδιαίτερης χρονιάς, το efood ένωσε τις δυνάμεις του με έναν καλλιτέχνη που μοιράζονται τις ίδιες αξίες - την αγάπη για την τέχνη και φυσικά, το φαγητό. Άλλωστε, ο Soteur, γνωστός και ως Σωτήρης Φωκέας, κάποτε είχε δημιουργήσει ολόκληρο λογαριασμό στο Twitter αφιερωμένο στην αγάπη του για τη μαγιονέζα (μία πραγματική ιστορία).

Άνθρωποι όπως ο Σωτήρης Φωκέας, με ταλέντο, όρεξη και μοναδικό style, καταφέρνουν μέσα από τη δουλειά τους να αφήσουν το στίγμα τους. Αυτούς τους ανθρώπους υποστηρίζει το efood, έχοντας ως αποτέλεσμα μία ξεχωριστή δημιουργική συνεργασία που έδωσε στο κέντρο της Αθήνας λίγο περισσότερο χρώμα και γέμισε τους δρόμους της με τα αγαπημένα μας φαγητά.

 

Ο Soteur, εμπνευσμένος από τα μενού τεσσάρων συνεργαζόμενων καταστημάτων του efood, ζωγράφισε με τον δικό του μοναδικό τρόπο τα ρολά τους, δημιουργώντας μία σειρά από πολύχρωμα murals σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Βγαίνοντας, λοιπόν, για μια βόλτα στην Αθήνα, θα ανακαλύψετε τέσσερις διαφορετικές τοιχογραφίες που θα σας κάνουν να χαμογελάσετε - από το Big Bad Wolf στην Πατησίων, το Street Souvlaki στην Κολοκοτρώνη, το Home Burger στο Κολωνάκι, αλλά και το Noodle bar στο Σύνταγμα.

Το efood συνεργάζεται με τον Soteur για μία πόλη γεμάτη χρώμα και φαγητό Facebook Twitter

Αναμφίβολα, τα έντονα χρώματα και τα ιδιαίτερα σχέδια του Soteur θα σας τραβήξουν την προσοχή - γι' αυτό, αν βρεθείτε στο κέντρο της πόλης και συναντήσετε ένα από αυτά, είναι μία ιδανική στιγμή για να βγάλετε φωτογραφία μπροστά από το αγαπημένο σας mural, να την ανεβάσετε σε story στο Instagram κάνοντας tag το @efoodgr - έτσι ώστε να σας κάνει repost - και να εκδηλώσετε την αγάπη σας για το φαγητό, με την απαραίτητη δόση χρώματος.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ