Το efood συνεργάζεται με τον Soteur για μία πόλη γεμάτη χρώμα και φαγητό

Το efood συνεργάζεται με τον Soteur για μία πόλη γεμάτη χρώμα και φαγητό Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Μία βόλτα στην Αθήνα είναι αρκετή για να βιώσει κανείς την ομορφιά και την περιπλοκότητά της, σε κάθε δρόμο, σοκάκι και πεζόδρομο. Ακόμα και τώρα, που η πόλη μοιάζει πιο ήσυχη από ποτέ, υπάρχουν σημεία της που κοιτάζοντάς τα θα σε κάνουν να χαμογελάσεις ασυναίσθητα.

Κι αυτό γιατί, ένα ήσυχο πρωινό του Ιουνίου της φετινής χρονιάς, κάτω από τον καυτό αθηναϊκό ήλιο και λίγο πριν οι κάτοικοί της ξεκινήσουν για τις δουλειές τους, το efood ανέλαβε να την ομορφύνει λίγο περισσότερο. Έτσι, στις αρχές του καλοκαιριού μίας ιδιαίτερης χρονιάς, το efood ένωσε τις δυνάμεις του με έναν καλλιτέχνη που μοιράζονται τις ίδιες αξίες - την αγάπη για την τέχνη και φυσικά, το φαγητό. Άλλωστε, ο Soteur, γνωστός και ως Σωτήρης Φωκέας, κάποτε είχε δημιουργήσει ολόκληρο λογαριασμό στο Twitter αφιερωμένο στην αγάπη του για τη μαγιονέζα (μία πραγματική ιστορία).

Άνθρωποι όπως ο Σωτήρης Φωκέας, με ταλέντο, όρεξη και μοναδικό style, καταφέρνουν μέσα από τη δουλειά τους να αφήσουν το στίγμα τους. Αυτούς τους ανθρώπους υποστηρίζει το efood, έχοντας ως αποτέλεσμα μία ξεχωριστή δημιουργική συνεργασία που έδωσε στο κέντρο της Αθήνας λίγο περισσότερο χρώμα και γέμισε τους δρόμους της με τα αγαπημένα μας φαγητά.

 

Ο Soteur, εμπνευσμένος από τα μενού τεσσάρων συνεργαζόμενων καταστημάτων του efood, ζωγράφισε με τον δικό του μοναδικό τρόπο τα ρολά τους, δημιουργώντας μία σειρά από πολύχρωμα murals σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Βγαίνοντας, λοιπόν, για μια βόλτα στην Αθήνα, θα ανακαλύψετε τέσσερις διαφορετικές τοιχογραφίες που θα σας κάνουν να χαμογελάσετε - από το Big Bad Wolf στην Πατησίων, το Street Souvlaki στην Κολοκοτρώνη, το Home Burger στο Κολωνάκι, αλλά και το Noodle bar στο Σύνταγμα.

Το efood συνεργάζεται με τον Soteur για μία πόλη γεμάτη χρώμα και φαγητό Facebook Twitter

Αναμφίβολα, τα έντονα χρώματα και τα ιδιαίτερα σχέδια του Soteur θα σας τραβήξουν την προσοχή - γι' αυτό, αν βρεθείτε στο κέντρο της πόλης και συναντήσετε ένα από αυτά, είναι μία ιδανική στιγμή για να βγάλετε φωτογραφία μπροστά από το αγαπημένο σας mural, να την ανεβάσετε σε story στο Instagram κάνοντας tag το @efoodgr - έτσι ώστε να σας κάνει repost - και να εκδηλώσετε την αγάπη σας για το φαγητό, με την απαραίτητη δόση χρώματος.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ