Δοκιμάζοντας ό,τι πιο περίεργο κυκλοφορεί στα περίπτερα της Αθήνας

Δοκιμάζοντας ό,τι πιο περίεργο κυκλοφορεί στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Fanta Grape

Η μοβ Fanta με γεύση κόκκινου σταφυλιού –αρχικά την μπερδεύεις με βατόμουρο– είναι αμερικανικής προέλευσης, αν και το μπουκάλι που πήραμε μάλλον προέρχεται από την Coca-Cola των Βαλκάνιων. Πολύ γλυκιά. 

Wonka Nerds – Surf + Turf

Αυτές οι μικροσκοπικές τραγανές καραμελίτσες είναι ικανές να προκαλέσουν γλυκές και δροσιστικές(!) εκρήξεις στο στόμα. Με συσκευασία που ανοίγει σε δυο μεριές, μία για κάθε χρώμα και γεύση που περιέχει το κουτάκι, δηλαδή βατόμουρο και tropical punch. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

SKITTLES Wild Berry Candy

Το μοβ σακουλάκι της γνωστής μαλακής καραμέλας έχει μέσα πέντε γεύσεις: φράουλα (ροζ), berry punch (σκούρο μοβ), melon berry (λαχανί), αγριοκέρασο (κόκκινη) και βατόμουρο (γαλάζια). Γεύσεις που αν τις φας μαζί μπορεί να μην τις καταλάβεις, αλλά διαφέρουν, αν τις δοκιμάσεις ξεχωριστά. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Gum On – Bubble Boom Gum 

Οι συγκεκριμένες γλυκές τσίχλες, που έχουν το σχήμα και τη γεύση καρπουζιού, είναι της εταιρείας Λάβδας και είναι σκέτη απόλαυση. Σου φέρνουν στον νου την παιδική σου ηλικία, όταν μπορούσες να την παλέψεις απλώς μασώντας τσιχλόφουσκες με τις ώρες. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Hell Summer Cool Sun Smiles

Γράφει ότι έχει γεύση φράουλα, αλλά δεν διαφέρει από ένα κανονικό energy drink, εκτός του ότι έχει μια υπέροχη συλλεκτική και ανακυκλώσιμη συσκευασία. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Warheads – Galactic Mix Cubes

Πραγματικά, δεν ξέρεις τι θα βγει όταν ανοίγεις αυτές τις μαλακές καραμέλες. Ένα σκούρο μπλε ζαχαρένιο τετράγωνο που δεν σου γεμίζει το μάτι ή, μάλλον, σε τρομάζει, αλλά έχει εξαιρετικά γλυκόξινη γεύση που φλερτάρει με το εντελώς ξινό και σε κάνει να αναρωτιέσαι αν θα επιβιώσεις. Για τους πιο τολμηρούς. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

SOUR PATCH KIDS Grape

Περισσότερο ζελεδάκια, παρά μαλακή καραμέλα, σε γεύση σταφύλι, ελάχιστα ξινή. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Haribo Miami Fizz Rainbow

Αλλιώς το περήφανο Haribo με γεύση Miami, που σημαίνει ότι συνδυάζει μήλο, βατόμουρο, φράουλα και λεμόνι. Ξινό, φρουτώδες και άκρως καλοκαιρινό.  

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Dried Beef Jerky - Jack Links – Sweet and Hot

Αυτή η γλυκοκαυτερή λιχουδιά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα του περιπτέρου και η καλύτερη γεύση, όπως μας είπε χαμογελαστά ο περιπτεράς – για όσους δεν γνωρίζουν, το beef jerky είναι αποξηραμένο βόειο κρέας (100%) με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Δεν είναι τόσο καυτερό όπως περιμέναμε, αλλά είναι γκουρμεδιά από τις λίγες. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Νόλα το δελφινάκι

Ένα παραμύθι από τις ισπανικές εκδόσεις «Τα ζωάκια του ζωολογικού κήπου». Έρχεται με δύο παιχνίδια, έναν πιγκουίνο και ένα δελφινάκι. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Playmobil Pink

To καλοκαιρινό περιοδικό της Playmobil για κορίτσια, με συλλεκτική φιγούρα beach girl (που τη λένε Αντωνία), κόμικς, αφίσες και παιχνίδια. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Dr Pepper – Cherry

Η πιο παλιά αμερικανική σόδα με γεύση κεράσι. Όχι τόσο γλυκιά όσο περίμενα – μπορεί βέβαια να είχε αλλοιωθεί η γεύση μου από τόσες καραμέλες. Μυρίζει πολύ όμορφα, αλλά, αν θέλεις να τη δοκιμάσεις, καλύτερα να την πιεις παγωμένη.

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Chupa Chups Melon Cream

Το καλύτερο από τα αναψυκτικά που δοκιμάσαμε, με απαλό άρωμα, χρώμα και γεύση πεπονιού που σίγουρα θέλεις να ξαναδοκιμάσεις. Δροσιστικό και ελαφρύ. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Candy Can – Bubble Gum

Αν θέλει κανείς να πιει τσιχλόφουσκες αντί να τις μασήσει, η συγκεκριμένη σόδα είναι το ιδανικό ποτό γι' αυτόν. Γλυκιά όσο δεν πάει, αλλά με ένα απίστευτο πορτοκαλορόζ χρώμα. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ