LIVE!

Δοκιμάζοντας ό,τι πιο περίεργο κυκλοφορεί στα περίπτερα της Αθήνας

Δοκιμάζοντας ό,τι πιο περίεργο κυκλοφορεί στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Fanta Grape

Η μοβ Fanta με γεύση κόκκινου σταφυλιού –αρχικά την μπερδεύεις με βατόμουρο– είναι αμερικανικής προέλευσης, αν και το μπουκάλι που πήραμε μάλλον προέρχεται από την Coca-Cola των Βαλκάνιων. Πολύ γλυκιά. 

Wonka Nerds – Surf + Turf

Αυτές οι μικροσκοπικές τραγανές καραμελίτσες είναι ικανές να προκαλέσουν γλυκές και δροσιστικές(!) εκρήξεις στο στόμα. Με συσκευασία που ανοίγει σε δυο μεριές, μία για κάθε χρώμα και γεύση που περιέχει το κουτάκι, δηλαδή βατόμουρο και tropical punch. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

SKITTLES Wild Berry Candy

Το μοβ σακουλάκι της γνωστής μαλακής καραμέλας έχει μέσα πέντε γεύσεις: φράουλα (ροζ), berry punch (σκούρο μοβ), melon berry (λαχανί), αγριοκέρασο (κόκκινη) και βατόμουρο (γαλάζια). Γεύσεις που αν τις φας μαζί μπορεί να μην τις καταλάβεις, αλλά διαφέρουν, αν τις δοκιμάσεις ξεχωριστά. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Gum On – Bubble Boom Gum 

Οι συγκεκριμένες γλυκές τσίχλες, που έχουν το σχήμα και τη γεύση καρπουζιού, είναι της εταιρείας Λάβδας και είναι σκέτη απόλαυση. Σου φέρνουν στον νου την παιδική σου ηλικία, όταν μπορούσες να την παλέψεις απλώς μασώντας τσιχλόφουσκες με τις ώρες. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Hell Summer Cool Sun Smiles

Γράφει ότι έχει γεύση φράουλα, αλλά δεν διαφέρει από ένα κανονικό energy drink, εκτός του ότι έχει μια υπέροχη συλλεκτική και ανακυκλώσιμη συσκευασία. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Warheads – Galactic Mix Cubes

Πραγματικά, δεν ξέρεις τι θα βγει όταν ανοίγεις αυτές τις μαλακές καραμέλες. Ένα σκούρο μπλε ζαχαρένιο τετράγωνο που δεν σου γεμίζει το μάτι ή, μάλλον, σε τρομάζει, αλλά έχει εξαιρετικά γλυκόξινη γεύση που φλερτάρει με το εντελώς ξινό και σε κάνει να αναρωτιέσαι αν θα επιβιώσεις. Για τους πιο τολμηρούς. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

SOUR PATCH KIDS Grape

Περισσότερο ζελεδάκια, παρά μαλακή καραμέλα, σε γεύση σταφύλι, ελάχιστα ξινή. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Haribo Miami Fizz Rainbow

Αλλιώς το περήφανο Haribo με γεύση Miami, που σημαίνει ότι συνδυάζει μήλο, βατόμουρο, φράουλα και λεμόνι. Ξινό, φρουτώδες και άκρως καλοκαιρινό.  

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Dried Beef Jerky - Jack Links – Sweet and Hot

Αυτή η γλυκοκαυτερή λιχουδιά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα του περιπτέρου και η καλύτερη γεύση, όπως μας είπε χαμογελαστά ο περιπτεράς – για όσους δεν γνωρίζουν, το beef jerky είναι αποξηραμένο βόειο κρέας (100%) με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Δεν είναι τόσο καυτερό όπως περιμέναμε, αλλά είναι γκουρμεδιά από τις λίγες. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Νόλα το δελφινάκι

Ένα παραμύθι από τις ισπανικές εκδόσεις «Τα ζωάκια του ζωολογικού κήπου». Έρχεται με δύο παιχνίδια, έναν πιγκουίνο και ένα δελφινάκι. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Playmobil Pink

To καλοκαιρινό περιοδικό της Playmobil για κορίτσια, με συλλεκτική φιγούρα beach girl (που τη λένε Αντωνία), κόμικς, αφίσες και παιχνίδια. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Dr Pepper – Cherry

Η πιο παλιά αμερικανική σόδα με γεύση κεράσι. Όχι τόσο γλυκιά όσο περίμενα – μπορεί βέβαια να είχε αλλοιωθεί η γεύση μου από τόσες καραμέλες. Μυρίζει πολύ όμορφα, αλλά, αν θέλεις να τη δοκιμάσεις, καλύτερα να την πιεις παγωμένη.

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Chupa Chups Melon Cream

Το καλύτερο από τα αναψυκτικά που δοκιμάσαμε, με απαλό άρωμα, χρώμα και γεύση πεπονιού που σίγουρα θέλεις να ξαναδοκιμάσεις. Δροσιστικό και ελαφρύ. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Candy Can – Bubble Gum

Αν θέλει κανείς να πιει τσιχλόφουσκες αντί να τις μασήσει, η συγκεκριμένη σόδα είναι το ιδανικό ποτό γι' αυτόν. Γλυκιά όσο δεν πάει, αλλά με ένα απίστευτο πορτοκαλορόζ χρώμα. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Γεύση
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ