9 συνταγές και 11 συμβουλές για τέλεια σάντουιτς

9 συνταγές και 11 συμβουλές για τέλεια σάντουιτς Facebook Twitter
0

Αν ρωτήσεις γύρω σου φίλους, συναδέλφους και γνωστούς ποιο είναι το πρώτο φαγητό που μαγείρεψαν ποτέ είναι βέβαιο ότι η απάντηση που θα πάρεις από τους περισσότερους είναι η ίδια: ένα σάντουιτς. Πέρα απ' όλα αυτά, το σάντουιτς είναι χωρίς αμφιβολία η πιο ευέλικτη, απλή και παγκοσμίως αγαπητή μορφή τροφής, δίνοντας ταυτόχρονα άπειρες παραλλαγές που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε διατροφική προσέγγιση, οποιονδήποτε διαιτητικό περιορισμό και να καταναλωθούν όλο το 24ωρο.

 
Tips

1. Η απλότητα της κατασκευής ενός σάντουιτς είναι αυτή που κερδίζει, αλλά αυτό δεν μας απαγορεύει να ακολουθήσουμε ορισμένους βασικούς κανόνες, οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν, αν το επιθυμούμε, αυτή την προσωπική μας απόλαυση πιο κοντά στην τελειότητα.

2. Η καλή ποιότητα του φρέσκου ψωμιού που θα χρησιμοποιήσετε είναι η εγγύηση για την επιτυχία του σάντουιτς. Οι περισσότεροι σεφ συμφωνούν ότι αν διαλέξεις καλό ψωμί, έχεις κερδίσει το 50% της μάχης.

3. Γενικότερα, τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις στη σύνθεσή σου πρέπει να είναι καλής ποιότητας, όχι απαραίτητα ακριβά, αλλά οπωσδήποτε φρέσκα. Όσα υλικά τοποθετούνται στο σάντουιτς συνήθως δεν είναι μαγειρεμένα, όποτε δεν υπάρχουν περιθώρια να καλυφθούν ατέλειες με μαγειρικά τεχνάσματα.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο πρωταγωνιστής του σάντουιτς πρέπει να τοποθετείται στη βάση, ώστε όλα τα άλλα υλικά να προετοιμάζουν για τη γεύση αυτού που έχει τον πρώτο ρόλο.

4. Μην ξεχνάτε το άλειμμα. Το να τοποθετήσεις κάποιο ρευστό υλικό πάνω στο ψωμί πριν βάλεις τα υπόλοιπα υλικά είναι απαραίτητο. Αποκαθιστά σε κάθε περίπτωση μια ισορροπία μεταξύ στεγνού και υγρού στο σάντουιτς, καθώς ένα πολύ ξερό σάντουιτς που δύσκολα καταπίνεται είναι αποτυχημένο. Άρα, μπορείτε να τοποθετήσετε βούτυρο, μαγιονέζα απλή ή με διάφορες γεύσεις ή, για πιο ελαφριά σύνθεση, κάποια σος με βάση το γιαούρτι, στην οποία προσθέτετε αρωματικά και μπαχαρικά. Ακόμη, μια πάστα ελιάς ή κάποιος πολτός λαχανικών (πιπεριά, μελιτζάνα) μπορεί να παίξει τον ρόλο του. Ορισμένα λιπαρά αλείμματα προστατεύουν το ψωμί από την υπερβολική υγρασία που μπορεί να προκύπτει από κάποια λαχανικά.

5. Υπάρχουν κανόνες στην επιλογή του είδους του ψωμιού; Όχι, αλλά υπάρχουν συνδυασμοί που υπαγορεύονται από το είδος των υλικών. Π.χ. το ψωμί Βιέννης, επειδή γλυκίζει, συνδυάζεται με έντονες γεύσεις, όπως είναι η παρμεζάνα και το μπέικον. Το προζυμένιο μαύρο ψωμί βγάζει έντονη γεύση και συνδυάζεται ιδανικά με κρεατικά ή αλλαντικά πικάντικα και πληθωρικές σος.

9 συνταγές και 11 συμβουλές για τέλεια σάντουιτς Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

6. Φέτες ή φραντζολάκι και πότε; Αυτό το ερώτημα δεν μπορεί να απαντηθεί με τη μορφή του κανόνα, καθώς έχει να κάνει με τις προσωπικές προτιμήσεις και τη σύνθεση. Θα μπορούσε ίσως να πει κανείς ότι οι λεπτές φέτες ψωμιού προσφέρονται για πιο ήπια γεμίσματα, ενώ τα φραντζολάκια ή οι μπαγκέτες μπορούν να αντιμετωπίσουν πιο πληθωρικές επιλογές.

7. Ωμό ή ψημένο; Εξαρτάται από το είδος, αλλά γενικά η λογική ότι τα βάζουμε όλα μέσα και «πετάμε» το σάντουιτς στη βαριά τοστιέρα για να ισιώσει δεν είναι ό,τι καλύτερο. Κάποιες πρωτεΐνες, το κρέας ή το τυρί, αναδεικνύουν καλύτερα τα αρώματά τους αν ζεσταθούν, αλλά αυτό δεν είναι κανόνας. Το ψωμί μπορεί να ζεσταθεί πριν τοποθετηθούν σε αυτό τα υλικά, ενώ στη σύνθεση μπορεί να συνυπάρχουν ζεστά και κρύα συστατικά. Το ψήσιμο γενικώς μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις λειτουργεί σωστά.

8. Προετοιμάστε σωστά τα λαχανικά. Πολλοί ισχυρίζονται ότι μετά το ψωμί, τα λαχανικά είναι εκείνα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του σάντουιτς. Πρέπει να είναι ολόφρεσκα, αλλά αυτό δεν αρκεί πάντα. Ίσως χρειάζεται, πριν τα τοποθετήσετε στο σάντουιτς, να τα ανακατέψετε σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι ή ξίδι. Και τα λαχανικά σε τουρσί μπορούν παίξουν τον ρόλο τους, αλλά δεν υποκαθιστούν τα φρέσκα.

9. Οργανώστε τα επίπεδα με προσοχή, καθώς το να ρίξει κανείς όλα τα υλικά μαζί, ανεξέλεγκτα, δεν λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο. Κάποιοι σεφ ισχυρίζονται ότι έχει σημασία πώς θα τοποθετηθούν τα δροσερά και ζεστά υλικά μέσα στη σύνθεση, ώστε να μην ξενίσουν αυτόν που τα δοκιμάζει. Άλλοι πιστεύουν ότι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και ο τρόπος που τα υλικά θα δέσουν μεταξύ τους «μηχανικά», ώστε να προστατεύουν την καλή δομή της σύνθεσης. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο πρωταγωνιστής του σάντουιτς πρέπει να τοποθετείται στη βάση, ώστε όλα τα άλλα υλικά να προετοιμάζουν για τη γεύση αυτού που έχει τον πρώτο ρόλο.

9 συνταγές και 11 συμβουλές για τέλεια σάντουιτς Facebook Twitter
Η σεφ Βασιλική Μοσχοπούλου δημιουργεί με κέφι και φαντασία μια μεγάλη ποικιλία από σάντουιτς. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

10. Υπάρχουν συνθέσεις που είναι ακαταμάχητες και δεν μπορούν αλλάξουν; Κάποιοι θα απαντήσουν ότι ο καπνιστός σολομός συνδυάζεται ιδανικά με ψωμί ολικής άλεσης, βούτυρο, φέτες αγγούρι, που χαρίζουν φρεσκάδα, και άνηθο, που αναδεικνύει τη γεύση του. Κάποιοι άλλοι θα σπεύσουν να προσθέσουν ότι η σύνθεση χρειάζεται απαραίτητα κάππαρη, όπως και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. Άλλοι, πάλι, θα ορκιστούν ότι αν δεν προσθέσεις και τρίμματα βραστού αυγού, έχεις χάσει το παιχνίδι. Όλα, λοιπόν, είναι θέμα έμπνευσης και προσωπικής προτίμησης.

11. Πόσα και ποια υλικά μπορεί να τοποθετήσει κανείς σε ένα σάντουιτς; Εδώ δύσκολα θα μπορέσεις να βρεις κανόνες. Υπάρχουν υποστηρικτές της απόλυτης φρεσκάδας, άλλοι του μινιμαλισμού στα υλικά, άλλοι που χρησιμοποιούν ό,τι έχει περισσέψει στην κουζίνα τους, καθώς κι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι μια κατασκευή με ζυμωτό ψωμί, κοκκινιστούς κεφτέδες, πατάτες και λιωμένο τυρί είναι ό,τι καλύτερο έχουν φάει σε σάντουιτς. Άρα, το σάντουιτς είναι αυτοσχεδιασμός, θέμα γούστου και γεύσης. Μην ξεχνάτε μόνο ότι το σάντουιτς τρώγεται με τα χέρια. Ό,τι δεν μπορεί να κρατηθεί και να δαγκωθεί χωρίς ταχυδακτυλουργικές κινήσεις δεν είναι σάντουιτς.

Οι προτάσεις

Η σεφ Βασιλική Μοσχοπούλου δημιουργεί με κέφι και φαντασία μια μεγάλη ποικιλία από σάντουιτς στο Just made 33 Unique Sandwiches & Coffee στην καρδιά της Αθήνας. Της ζητήσαμε να φτιάξει για τη LiFO σάντουιτς που μπορούν να γεμίσουν εύκολα και νόστιμα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά και να μας εμπνεύσουν να δημιουργήσουμε τις δικές μας συνθέσεις σε ένα είδος φαγητού το οποίο, αν και έχει ορισμένους κανόνες, αυτό που κυρίως απαιτεί είναι να του δώσεις την προσωπική σου αισθητική και προσωπικότητα.

Πολύσπορη μπαγκέτα με καπνιστή γαλοπούλα, έμενταλ, λόλα, ντομάτα, μαγιονέζα

9 συνταγές και 11 συμβουλές για τέλεια σάντουιτς Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

1 πολύσπορη μπαγκέτα

2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα

2 φέτες τυρί έμενταλ

2 φύλλα λόλα πράσινη

2 φέτες ντομάτα λεπτοκομμένη

1 κ.σ. μαγιονέζα σπιτική

Εκτέλεση

Ανοίγουμε την μπαγκέτα στα δύο και αλείφουμε την εσωτερική επιφάνειά της με τη μαγιονέζα. Προσθέτουμε τη λόλα, τις φέτες ντομάτας, τη γαλοπούλα και το τυρί. Κλείνουμε το σάντουιτς και το ζεσταίνουμε στο γκριλ για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

Κοτόπουλο στήθος σε ψωμί Βιέννης, μοτσαρέλα, flakes παρμεζάνας, μαρούλι, ντομάτα, ψιλοκομμένο μπέικον, κουκουνάρι, μαγιονέζα βασιλικού

9 συνταγές και 11 συμβουλές για τέλεια σάντουιτς Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

1 ψωμί Βιέννης

2 φέτες ντομάτα

2 φύλλα μαρούλι

3-4 λεπτές φέτες φιλέτο κοτόπουλο ψημένο

2 φέτες μοτσαρέλα

2-3 φέτες παρμεζάνα

2 φέτες ψημένο μπέικον κομμένο καρέ

Κουκουνάρι

1 κ.σ. μαγιονέζα βασιλικού

Υλικά για τη μαγιονέζα βασιλικού

2 αυγά, 1 κ.σ. μουστάρδα, χυμός από ½ λεμόνι, 1 κ.σ. λευκό ξίδι, αλάτι, λευκό πιπέρι, ηλιέλαιο

Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά και ρίχνουμε το ηλιέλαιο μέχρι να δέσει η μαγιονέζα. Προσθέτουμε 1 κ.σ. πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Εκτέλεση

Ανοίγουμε στα δύο το ψωμί και αλείφουμε το εσωτερικό με τη μαγιονέζα βασιλικού. Προσθέτουμε σε στρώσεις το μαρούλι, την ντομάτα, το κοτόπουλο, τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, το μπέικον και το κουκουνάρι. Κλείνουμε το σάντουιτς και ζεσταίνουμε στον φούρνο για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Egg benedict με ψωμί μπριός

9 συνταγές και 11 συμβουλές για τέλεια σάντουιτς Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά

2 αυγά ποσέ

1 ψωμί μπριός

2-3 κ.σ. μπέικον ψημένο και ψιλοκομμένο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τσάιβς ψιλοκομμένο

Για τη σος ολαντέζ

1 κρόκος αυγού, 1 κ.γ. μουστάρδα, ξύσμα και χυμός από ½ μοσχολέμονο, μία πρέζα εστραγκόν αποξηραμένο, αλάτι, πιπέρι, βούτυρο κλαριφιέ (ζεσταίνουμε το βούτυρο και παίρνουμε το καθαρό βούτυρο που μένει στην επιφάνεια). Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, εκτός από το βούτυρο, και όταν ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε στο μείγμα το βούτυρο μέχρι να δέσει η σος.

Εκτέλεση

Ανοίγουμε το ψωμί σε δύο μέρη και επάνω τους τοποθετούμε από ένα αυγό ποσέ, προσθέτουμε το τραγανό μπέικον, το τσάιβς και ρίχνουμε από μια γενναία κουταλιά σος και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.

Croque Madame

9 συνταγές και 11 συμβουλές για τέλεια σάντουιτς Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

2 αυγά

Λίγο ελαιόλαδο

2 φέτες μπέικον Θράκης

2 φέτες ψωμί φόρμας ή ζυμωτό

2 κ.γ. κρέμα τυρί

2 ροδέλες ντομάτα

Πέστο θυμαριού

Ανάμεικτη πράσινη σαλάτα

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο τα αυγά μάτια. Ψήνουμε το μπέικον στον φούρνο και φρυγανίζουμε το ψωμί. Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με κρέμα τυρί και πέστο θυμαριού. Στη μία φέτα τοποθετούμε την ντομάτα, πράσινη σαλάτα και από πάνω το τηγανητό αυγό. Καλύπτουμε την άλλη φέτα ψωμιού με ντομάτα, σαλάτα, αυγό και τραγανό μπέικον. Συνοδεύουμε με πράσινη ανάμεικτη σαλάτα και τσίλι σος.

Ανοιχτό σάντουιτς Greece vegetarian

9 συνταγές και 11 συμβουλές για τέλεια σάντουιτς Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

1 κολοκυθάκι ψητό σε φέτες

1 μελιτζάνα ψητή σε φέτες

1 πιπεριά κίτρινη ψητή σε φέτες

1 πιπεριά κόκκινη ψητή σε φέτες

1 πιπεριά πράσινη ψητή σε φέτες

4 μανιτάρια ψητά κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κ.γ. πάστα λιαστής ντομάτας

Φέτα κομμένη σε κομμάτια

Σπόροι κουκουναριού

2 φέτες χωριάτικο ψωμί

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πάνω στις γενναίες φέτες ψωμιού αλείφουμε την πάστα λιαστής ντομάτας και προσθέτουμε τα ψητά λαχανικά εναλλάξ, βάζοντας τελευταία τη φέτα, και καλύπτουμε με σπόρους κουκουνάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σάντουιτς με τσιαπάτα ολικής, καπνιστό ζαμπόν Δράμας, χοιρινή μπριζόλα, γραβιέρα Κρήτης και πάστα ελιάς

9 συνταγές και 11 συμβουλές για τέλεια σάντουιτς Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

1 τσιαπάτα ολικής

2 φέτες καπνιστό ζαμπόν Δράμας

2 φέτες χοιρινή μπριζόλα

2 φέτες γραβιέρα Κρήτης

2 κ.γ. πάστα ελιάς

Εκτέλεση

Ανοίγουμε στα δύο την τσιαπάτα και αλείφουμε την κάθε εσωτερική επιφάνεια με την πάστα ελιάς. Επάνω στη μία πλευρά τοποθετούμε το καπνιστό ζαμπόν, τη χοιρινή μπριζόλα, τη γραβιέρα και καλύπτουμε με τη μισή τσιαπάτα. Ζεσταίνουμε στον φούρνο για 2-3 λεπτά το σάντουιτς και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με ανάμεικτη πράσινη σαλάτα.

Κουλούρι μπαστούνι με φέτα, ντομάτα, ελιές Καλαμών, αρωματικό λάδι και ρίγανη

9 συνταγές και 11 συμβουλές για τέλεια σάντουιτς Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

1 κουλούρι μπαστούνι

2 κομμάτια φέτα

4 φέτες ντομάτας λεπτοκομμένη

Ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι

Αρωματικό λάδι με μαϊντανό, θυμάρι και μπούκοβο

Φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση

Ανοίγουμε στη μέση το κουλούρι και απλώνουμε στην εσωτερική επιφάνεια λίγο λάδι αρωματικό. Στη μία πλευρά τοποθετούμε την ντομάτα, τη φέτα, τις ελιές και πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη. Καλύπτουμε με την άλλη πλευρά του κουλουριού και ζεσταίνουμε για 2 λεπτά στον φούρνο. Σερβίρουμε αμέσως.

Wrap tortillas με κινόα, ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο, cranberries, σταφίδα, καρύδια, τζίντζερ, σκόρδο, σέλερι, ρόκα, ντοματίνια και πάστα αβοκάντο

9 συνταγές και 11 συμβουλές για τέλεια σάντουιτς Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

1 τορτίγια

2 κ.σ. βρασμένη κινόα

Ανάμεικτοι ξηροί καρποί

Λίγο τζίντζερ τριμμένο

Λίγο σκόρδο τριμμένο

Φύλλα ρόκας

Ντοματίνια κομμένα στα δύο

Λίγο σέλερι λεπτοκομμένο

Πάστα αβοκάντο

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε τους ξηρούς καρπούς με την κινόα, το τζίντζερ και το σκόρδο. Για την πάστα αβοκάντο αναμειγνύουμε ½ αβοκάντο με μια κουταλιά μαγιονέζα και την απλώνουμε πάνω στην τορτίγια. Προσθέτουμε τη ρόκα, τα ντοματίνια, το σέλερι και τυλίγουμε σφιχτά την τορτίγια σε ρολό. Σερβίρουμε αμέσως.

Καπνιστός σολομός σε τσιαπάτα ολικής με baby σπανάκι, φέτες αγγούρι, άνηθο και πάστα αβοκάντο

9 συνταγές και 11 συμβουλές για τέλεια σάντουιτς Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

1 τσιαπάτα ολικής

2 φέτες σολομός

3 λεπτοκομμένες φέτες αγγούρι

Βaby σπανάκι

Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. πάστα αβοκάντο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε στα δύο την τσιαπάτα και αλείφουμε την εσωτερική επιφάνεια με την πάστα αβοκάντο. Στη μία πλευρά του ψωμιού τοποθετούμε τον σολομό, πασπαλίζουμε με άνηθο, ρίχνουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε το αγγούρι και το σπανάκι. Σκεπάζουμε με την άλλη μισή τσιαπάτα και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ανάμεικτη πράσινη σαλάτα.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ