7 τούρτες παγωτό που αξίζει να δοκιμάσετε

Τούρτα και να είναι παγωτό Facebook Twitter
Baked Alaska από το Epik
0

Για Βaked Alaska στο Epik Gelato

Έχοντας για βάση του ένα αγνό γάλα, χωρίς σκόνες, χημικά και πρόσθετα, φτιάχνεται με παγωτό σοκολάτα, παγωτό κρέμα, σορμπέ και μαρμελάδα φράουλα, κέικ σοκολάτας και φεγιεντίνη. Όλα αυτά κρύβονται κάτω από μια πλούσια δόση ψημένης μαρέγκας.  

Το 1867 ο σεφ Charles Ranhofer του εστιατορίου Delmonico’s στη Νέα Υόρκη δημιούργησε ένα νέο γλυκό για να γιορτάσει το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αγόρασαν την 49η πολιτεία τους, την Αλάσκα, από τη Ρωσία έναντι 7,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Αρχικά, η τούρτα ονομάστηκε Αλάσκα-Φλόριντα, αλλά σύντομα άλλαξε και πήρε το σημερινό της όνομα.

Στα αλήθεια όμως, οι ρίζες του γλυκού βρίσκονται στην παρατήρηση που έκανε ο φυσικός και εφευρέτης Sir Benjamin Thompson σχετικά με το ότι η μαρέγκα είναι εξαιρετικός μονωτής και έτσι προστατεύει το παγωτό από τη θερμοκρασία του φούρνου και του φλόγιστρου. 

Δορυλαίου 2, Πλατεία Μαβίλη, 210646 4105

Για τούρτα μαρέγκα με φραμπουάζ στον Βάρσο

Τούρτα και να είναι παγωτό Facebook Twitter

Μία από τις πιο παλιές συνταγές τούρτας παγωτό που έφτιαξε ποτέ ο Βάρσος, έχει δύο από τα υλικά για τα οποία φημίζεται κι αυτά είναι η μαρέγκα και η φρέσκια σπιτική σαντιγί του. «Βασικό συστατικό της επιτυχίας μας είναι η εμμονή μας στην ποιότητα» όπως λένε στο κλασικό και φημισμένο ζαχαροπλαστείο της Κηφισιάς που πρωτοάνοιξε το 1892 ως κατάστημα παραγωγής γάλακτος, στη γωνία των οδών Πανεπιστημίου και Σανταρόζα, στο κέντρο της Αθήνας.

Βάρσος, Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, 2108012472

Για τούρτα καϊμάκι καρυδόπιτα στον Ασημακόπουλο

Τούρτα και να είναι παγωτό Facebook Twitter

«Η πολυσυζητημένη», όπως τη λένε στη Χαριλάου Τρικούπη αυτή την τούρτα, γίνεται με σιροπιαστή βάση καρυδόπιτας, πλούσιο μαστιχωτό και μυρωδάτο καϊμάκι με σαλέπι, καραμέλα και μπόλικα καρύδια. Ακόμα ένα ιστορικό γαλακτοπωλείο της Αθήνας με παράδοση 106 ετών, ο Ασημακόπουλος είναι ξακουστός για το παγωτό του, δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην το αξιοποιεί σε φοβερές τούρτες. 

Χαρ. Τρικούπη 82, Εξάρχεια, 2103610092

Για triple chocolate cake στο Yum Guilt Free

Τούρτα και να είναι παγωτό Facebook Twitter

H triple chocolate ήταν μια εναλλακτική πρόταση για τη γεύση «nutella» που προσφερόταν μόνο σε μικρό, ατομικό μέγεθος, μέχρι που άρχισε να ξεπερνά την προκάτοχό της σε δημοφιλία. «Την ιδέα για την τούρτα μας την έδωσε ένας κύριος που είχε δοκιμάσει το triple chocolate semifreddo μας και ήθελε να το παραγγείλει σε μεγάλο μέγεθος για την επέτειο γάμου του. Έχει μεγαλύτερη διαδικασία από άλλες τούρτες λόγω των διαφορετικών στρώσεων αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο. Ό,τι ετοιμάζουμε είναι 100% χειροποίητο και ωμοφαγικό, χωρίς αλεύρι και αυγά». 

Το Yum Guilt Free της Γλυφάδας ξεκίνησε ως ιδέα της Λίζας Βαβούρη, η οποία αγαπά τα γλυκά και τη σοκολάτα αλλά καθόλου τη ζάχαρη. Στόχος της ήταν να φτιάξει νόστιμες, λαχταριστές συνταγές μόνο με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρέσκα φρούτα, μέλι και σκούρα σοκολάτα. Θα σας εκπλήξει με τις γεύσεις της. 

Ξενοφώντος 40, Γλυφάδα, 2109613374

Για τούρτα παγωτό καραμέλα στο Zuccherino

Τούρτα και να είναι παγωτό Facebook Twitter

Στα εργαστήρια των καταστημάτων του, το παγωτό δημιουργείται χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και περιττές θερμίδες. Όλες οι γεύσεις είναι φτιαγμένες αποκλειστικά με ελληνικό φρέσκο γάλα και πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας. Όσο για τη συγκεκριμένη τούρτα, συνδυάζει το παρφέ κρέμας και σοκολάτας, και συμπληρώνεται με μία επικάλυψη από μαλλί καραμέλας. Να τη δοκιμάσετε.

Πρωτέως & Σειρήνων 48, Π. Φάληρο, 210 9845238, 2109830869 / Αγ. Αλεξάνδρου 41 & Ναϊάδων, Π. Φάληρο, 2109830049 / 2ας Μαΐου 12, Πλατεία Ν. Σμύρνης, 210 9357590 / Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι, 2103213015

Για vegan τούρτα παγωτό στο Φύσις

Τούρτα και να είναι παγωτό Facebook Twitter

Το παγωτό τους φτιάχνεται με βιολογικό αγελαδινό ή φρέσκο κατσικίσιο γάλα, με καστανή ζάχαρη, με γάλα καρύδας, με γνήσια σοκολάτα, με βιολογικά φρούτα και φυσικά αρώματα. Επιλέγουν τη «θερμή» μέθοδο παρασκευής, που μπορεί είναι πιο χρονοβόρα έναντι της ψυχρής, αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα παγωτό που έχει ωριμάσει φυσικά.

«Βράζουμε τα υλικά κάθε συνταγής σε σιγανή φωτιά, αναδεύοντάς τα τακτικά. Αφού ολοκληρωθεί ο βρασμός, ξεκινάει η ωρίμανση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το παγωτό μας να “ξεκουραστεί” σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, προκειμένου να αναδειχθούν τα αρώματά του. Στη συνέχεια το φυλάμε στο ψυγείο για περίπου 12 ώρες. Την επόμενη μέρα το βγάζουμε και ξεκινάμε πάλι την ανάδευσή του. Αυτή η διαδικασία κρατάει ώρες, καθώς μετά από κάθε ανακάτεμα τοποθετείται ξανά στο ψυγείο, για να μπορεί να αποκτήσει την ιδανική υφή. Ο χρόνος που διαρκεί αυτή η διαδικασία φτάνει περίπου τη μία μέρα. Αυτό είναι το μυστικό του παγωτού μας». 

Πώς φτιάχνεται λοιπόν αυτή η vegan τούρτα παγωτό, που ούτε γάλα έχει ούτε ζάχαρη; Με παγωτό σοκολάτας από γάλα καρύδας που μπαίνει σε σοκολατένιο biscuit και έχει επικάλυψη σοκολάτας υγείας. Η υφή της είναι βελούδινη, η γεύση της υπέροχη. 

Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, 2106090740 / Λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, 2114069267

Για τούρτα gelato στο Le Greche

Τούρτα και να είναι παγωτό Facebook Twitter

Η κλασική ιταλική τούρτα gelato με σοκολάτα, φράουλα και φιστίκι Σικελίας. Στο κορυφαίο Le Greche που κατέχει την ιταλική τέχνη του gelato και χρησιμοποιεί πρώτη ύλη όπως ανθότυρο Κρήτης, σύκα Καλαμάτας, λεμόνια από το Άργος και πορτοκάλια από τη Λακωνία, μπορείτε να παραγγείλετε την παγωμένη τούρτα σας όπως τη θέλετε, συνδυάζοντας τρεις από τις πιο αγαπημένες σας γεύσεις. 

Μητροπόλεως 16, Αθήνα, 2167006458 / Λυκούργου 2, Νέο Ψυχικό, 2130416299

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Annie fine cooking: Η νέα γαστρονομική πρόταση του Νέου Κόσμου έχει κλίμα σπιτικό και αλλάζει κάθε μέρα μενού

Γεύση / Annie fine cooking: Η νέα γαστρονομική πρόταση του Νέου Κόσμου έχει κλίμα σπιτικό και αλλάζει κάθε μέρα μενού

Η Σταυριανή Ζερβακάκου μελετά με πάθος τις τοπικές κουζίνες, αναδεικνύει τους μικρούς παραγωγούς και χρησιμοποιεί τα καλύτερα προϊόντα σε πιάτα δημιουργικά με τον δικό της μοναδικό τρόπο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
cremona πασχαλινό αυγό

Γεύση / Το Ζαχαροπλαστείο Cremona στην Κυψέλη με τα ποντικάκια και τα ρετρό σοκολατένια αυγά

Δύο από τα γλυκά που έχουν εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους Κυψελιώτες είναι το εκλέρ και το κοκ. Και όταν λέμε εκλέρ, δεν εννοούμε το κομψό, λεπτό γαλλικό εκλέρ αλλά την ελληνική, λαχταριστή και huge εκδοχή του
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ