ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

12 μέρη για απίθανο παγωτό στην Αθήνα

Ώρα για παγωτό! 12 ice cream bars και gelato spots που αξίζει να δοκιμάσετε Facebook Twitter
0

Kokkion

Σε κάνει να θυμάσαι γιατί λατρεύεις το παγωτό.

Αφιέρωμα Παγωτό Facebook Twitter

Το «περνάμε καλά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω» είναι μια μεγάλη αλήθεια. Κι αυτή η αλήθεια αντιπροσωπεύει την ομάδα του Kokkion –τη λες και παρέα–, που μέσα από συζητήσεις, πειραματισμούς, δοκιμές και πολλή όρεξη έχει πάντα κάτι καινούργιο να σου παρουσιάσει. Είναι ωραίο να εξελίσσεσαι με τους συνεργάτες σου και μαζί να ανεβάζεις το επίπεδο της δουλειάς σου, και εδώ κάτι τέτοιο συμβαίνει. Το καταλαβαίνεις από τις νέες γεύσεις που διαδέχονται η μία την άλλη, από την εμμονή στην υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών και, φυσικά, από την ανώτερη νοστιμιά που σου σκάει με την πρώτη δοκιμή.

Το αγνό ελληνικό φρέσκο γάλα ΕΒΟΛ, οι γαλλικές κρέμες και οι ξηροί καρποί που καταφθάνουν από διάφορα μέρη του κόσμου, πάντα από την πιο ποιοτική παραγωγή, δημιουργούν έναν κοσμοπολίτικο συνδυασμό που κάνει το παγωτό του Kokkion να ξεχωρίζει κάθε φορά. Το παγωτό βανίλια με φασόλια βανίλιας από την Ταϊτή και τη Μαδαγασκάρη είναι το πρώτο που θα δοκιμάσεις. H αλμυρή καραμέλα με κομμάτια χειροποίητης καραμέλας που εμφανίζονται αναπάντεχα στο στόμα σου θα σε ενθουσιάσει. To μασκαρπόνε με χειροποίητο τυρί –ναι, στραγγίζεται in house– και περγαμόντο είναι ένας μοναδικός συνδυασμός.

Στα must-try, τα τρομερά σορμπέ που βασίζονται στην εποχικότητα των φρούτων και αποκτούν φανατικό κοινό, από vegan και όχι μόνο. Πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το λεμόνι με λουίζα, τα κόκκινα φρούτα αλλά και το μανταρίνι με τζίντζερ. Εκτός από τα κλασικά και αγαπημένα, στο Κokkiον θα βρεις κάθε φορά να σε περιμένει και μια έκπληξη, όπως το χειροποίητο ξυλάκι παγωτό. Κι αυτό θα σου θυμίζει πάντα γιατί αγαπάς τόσο πολύ αυτό το ξεχωριστό ice cream spot.

Πρωτογένους 2, Αθήνα, 6981 563511. www.kokkion.com, Facebook: KokkionIceCream, Instagram: kokkionicecream

Solo Gelato

Πάθος για αγνό παγωτό που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα.

Αφιέρωμα Παγωτό Facebook Twitter

Η παράδοση είναι ένας οδηγός που μπορεί να σε κατευθύνει σε σύγχρονες γευστικές δημιουργίες. Στην περίπτωση του Solo Gelato, οι παραδοσιακές συνταγές του παππού παγωτοποιού από το 1951 αναβιώνουν μέσα από σύγχρονες τεχνικές και συνεχή έρευνα των νέων τάσεων, για να προσφέρουν μοναδικές προτάσεις παγωτού που δεν μοιάζουν με όσα έχεις δοκιμάσει. Ο Νίκος Χριστογεώργος, ως τρίτη γενιά, αξιοποιεί την κληρονομιά της ποιότητας, της χειροποίητης παρασκευής και, φυσικά, της αγάπης για το γνήσιο, αγνό παγωτό, αυτό που παρασκευάζεται καθημερινά στο εργαστήριο του Solo Gelato με φρέσκα υλικά, χωρίς προσθήκη συντηρητικών, χρωστικών ή άλλων χημικών ουσιών.

Θα ενθουσιαστείς όταν δοκιμάσεις τη λευκή σοκολάτα με λεμόνι, όπου η οξύτητα του εσπεριδοειδούς ισορροπεί απόλυτα με τη γλυκύτητα της σοκολάτας. Το φίνο Κριόλο θα γίνει αγαπημένο σου και η αλατισμένη καραμέλα αναδεικνύει τα αρώματα των πρώτων υλών με έναν τρόπο μοναδικό. Οι γεύσεις της σοκολάτας από επιλεγμένους μονοποικιλιακούς κόκκους είναι προτάσεις που πρέπει να δοκιμάσεις. Στα must-try το φιστίκι με 100% εκλεκτό ξηρό καρπό, χωρίς προσθήκη χρώματος, αλλά και το αυθεντικό Cannolo Σικελίας, που φτιάχνεται με την παραδοσιακή συνταγή και σε μαγεύει.

Στο Solo Gelato ο τίτλος Artigianale Gelateria υπηρετείται στο έπακρον και αυτό το καταλαβαίνεις από την πρώτη δοκιμή. Αλλά εδώ υπηρετείται και κάτι ακόμα: το πάθος για αγνές γεύσεις υψηλής ποιότητας που σε ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα μέσα από τα καταστήματα με το όνομα Solo Gelato.

Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, 210 6813622. Γλυφάδα, Κέρκυρα, Ρόδος (Φαληράκι), Σαντορίνη (Οία & Θήρα), Πόρτο Χέλι, Κρήτη (Χερσόνησος)

Νέα καταστήματα: Κυψέλη, Πεύκη και Πάρος, www.sologelato.gr, Facebook: sologelato.gr, Instagram: solo_gelato 

Melt

Έμπνευση και δημιουργία που σερβίρονται σε κυπελλάκια.

Αφιέρωμα Παγωτό Facebook Twitter

Αν είσαι από αυτούς που λιώνουν στη θέα ενός λαχταριστού παγωτού, τότε το Melt είναι ο φυσικός σου χώρος. Εδώ απολαμβάνεις όχι μόνο την εικόνα αλλά και τη γεύση του αυθεντικού gelato που δημιουργείται στο εργαστήριο από τον Χρήστο και τη Γιώτα και προσφέρεται σε διαφορετικές συνταγές. Τα δίδυμα αδέλφια, που ξεκίνησαν στην Άνδρο, έφεραν και στην Αθήνα το δικό τους ice cream bar και μαζί όλη την έμπνευση και τη φαντασία, που αποτυπώνονται σε κάθε τους πρόταση. Τα αγνά υλικά επιλέγονται με προσοχή, ώστε να πληρούν τον απαράβατο κανόνα της υψηλής ποιότητας, και συνδυάζονται με φρέσκα φρούτα εποχής αλλά και εκλεκτούς ξηρούς καρπούς σε επιλογές 100% handmade που θα σε ενθουσιάσουν.

Στα must-try η βανίλια Μαδαγασκάρης, η οποία φτιάχνεται με φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης, το φιστίκι (με καρπό από τη Σικελία), το σορμπέ μάνγκο, η αμαρένα με το ομώνυμο ιταλικό βύσσινο, αλλά και το νέο μπισκότο με κανέλα. Οι vegan θα βρουν τις δικές τους γεύσεις –εκπληκτικό το λεμόνι με δυόσμο–, ενώ δεν λείπουν οι συνταγές χωρίς ζάχαρη για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, και όχι μόνο. Μη φύγεις χωρίς να πάρεις στο χέρι το λαχταριστό τσουρέκι, γεμισμένο με το παγωτό που θέλεις!

Το Melt πλέον έχει να σου προσφέρει, εκτός από τα παγωτά, μια σειρά από μοναδικά γλυκά που παρασκευάζει στο εργαστήριο καθημερινά ο Διονύσης, ο ζαχαροπλάστης της παρέας. (Η κόκκινη τάρτα με βατόμουρο και λευκή σοκολάτα και η Bahibe-Valrhona με φιστίκι και φρέσκια φράουλα είναι από αυτά που πρέπει να δοκιμάσεις!) Σύντομα το Melt θα ετοιμάσει μια νέα έκπληξη με έτοιμα κυπελλάκια, όπου γλυκό και παγωτό συνδυάζονται σε θανατηφόρους συνδυασμούς. Αυτό κι αν θα σε κάνει να λιώσεις…

Αιόλου 19, Αθήνα, 210 3231548, Facebook: Melt, Instagram: melt.athens 

Bufala Gelato

Η απόλαυση του παγωτού χωρίς ενοχές.

Αφιέρωμα Παγωτό Facebook Twitter

Το παγωτό και οι ενοχές δεν μπορούν να υπάρχουν μαζί ως έννοιες. Δεν πάνε παρέα ούτε στην ίδια πρόταση αλλά ούτε στον ίδιο χώρο. Τα Bufala Gelato είναι ακριβώς αυτός ο χώρος που μπορεί να σου προσφέρει την απόλυτη απόλαυση του παγωτού χωρίς καμία ενοχή, αφού εδώ το φρέσκο βουβαλίσιο γάλα Σερρών, 100% ελληνικό, προσφέρει καθημερινά τις ευεργετικές του ιδιότητες (+40% περισσότερη πρωτεΐνη, +58% περισσότερο ασβέστιο, -30% λιγότερη ζάχαρη) σε μια σειρά από ελαφριές και μεστές συνταγές.

Στα δώδεκα σημεία Bufala Gelato παρασκευάζεται φρέσκο παγωτό κάθε μέρα σε ιδιαίτερες γεύσεις που σε κερδίζουν με την αυθεντικότητά τους. Το Choco Lime Bianco & Pomegranate με βέλγικη λευκή σοκολάτα, ξύσμα και χυμό lime και στρώσεις variegato ρόδι, το Kirsch Choco Noir με βέλγικη σοκολάτα υγείας, λικέρ Kirsch και στρώσεις από αμαρένα κεράσι και το Miranda με μπισκότα μιράντα, καραμέλα είναι κάποιες από τις γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις. Δίπλα τους θα βρεις επιλογές gelato φτιαγμένες αποκλειστικά από υψηλής ποιότητας αγελαδινό γάλα και ανθόγαλα και με εκλεκτά υλικά που συνδυάζονται σε προτάσεις όπως το Pistachio Pure ή το Stracciatella, classic must-try γεύσεις.

Ό,τι κι αν επιλέξεις, θα το απολαύσεις ακόμα περισσότερο μέσα στο φρεσκοψημένο χωνάκι Bufala Gelato που μοσχομυρίζει αγνό βούτυρο. Μην παραλείψεις με τίποτα –αλλά με τίποτα– να δοκιμάσεις την πρόταση#BuffleCone, όπου η φρεσκοψημένη βάφλα τυλίγει τις παγωμένες μπάλες και σου προσφέρεται για πρώτη φορά on the go, δημιουργώντας μια αυθεντική, legendary εμπειρία! Στις πιο ρετρό επιλογές θα βρεις το κλασικό παγωτό μηχανής, μόνο που εδώ η ποιότητα ανεβαίνει επίπεδο, και φυσικά οι vegan θα γευτούν τη δική τους συλλογή μοναδικών γεύσεων. Τα Bufala Gelato γράφουν τη δική τους ιστορία στην κατηγορία φρέσκο παγωτό κάθε μέρα και σε αυτήν ο πρωταγωνιστής είσαι εσύ!

bufalagelato.com, Facebook: Bufala Gelato, Instagram: bufalagelato.official, Καταστήματα: Αθήνα: Κηφισιά|Χαλάνδρι|Νέα Σμύρνη|Μοναστηράκι| Γλυφάδα|Βούλα|Βουλιαγμένη, Θεσσαλονίκη, Πάτρα & Ρόδος 

Spoild

To ice cream bar που θα σε «κακομάθει».

Αφιέρωμα Παγωτό Facebook Twitter

Ναι, όλοι θέλουμε κάποιον να μας κακομαθαίνει… Κι αν αυτή η φροντίδα συνοδεύεται από την απόλαυση του παγωτού, τότε ακόμα καλύτερα. Το Spoild, πάντως, υπόσχεται μια τέτοια εμπειρία και μάλιστα ακριβώς στο κέντρο της Αθήνας, στο νούμερο 5 της οδού Βουλής. Το πρωτοποριακό ice-cream bar είναι το νέο must-visit spot που σε ενθουσιάζει από την πρώτη στιγμή με την πολύχρωμη ποπ αισθητική του και σε καλωσορίζει όλη μέρα, προσφέροντας τις μοναδικές του γεύσεις σε παγωτό και milkshakes, πεντανόστιμα αφράτα cookies που παράγονται in-house, αλλά και αρωματικό καφέ Kudu.

Παρουσιάζοντας ένα ειδικό «κομπρεσέρ», που αποτελεί μια νέα μέθοδο επεξεργασίας, το Spoild δίνει στο δικής του παραγωγής gelato μια μοναδική, βελούδινη μορφή σε παγωτό ή milkshake. Η ομάδα του Spoild, γνωστή από το επιτυχημένο πρότζεκτ Lukumades, δημιουργεί μια σειρά από προτάσεις όπως η Pavlova, το Banoffee, το Tiramisu και πολλά άλλα, ενώ, αν είσαι ανοιχτός στους πειραματισμούς, μπορείς να συνδυάσεις τα αγαπημένα σου υλικά σε μία από τις απεριόριστες build-your-own επιλογές που προφέρονται. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξεις τη βάση παγωτού και να προσθέσεις διαφορετικά mix-ins και toppings.

Στα must-try το Super-Spoild, όπου μπορείς να επιλέξεις το cookie που θέλεις και να το αναμείξεις με παγωτό! Φρέσκα και ποιοτικά υλικά είναι η βάση για όλες τις συνταγές, ενώ θα εντυπωσιαστείς όταν δεις πως ένα παγωτό butter cookies κοστίζει μόλις 1,90 ευρώ. Ο κόσμος του Spoild ήρθε για να δώσει μια χαρούμενη νότα στην καθημερινότητά σου και να σε κακομάθει, όπως ακριβώς σου αξίζει!

Βουλής 5, 210 3210115, Facebook: Spoild, Instagram: getspoild

Oggi

Το αυθεντικό ιταλικό gelato ήρθε στην Αθήνα και προσφέρει μόνο απόλαυση.

Αφιέρωμα Παγωτό Facebook Twitter

Αν είσαι από αυτούς που αγαπάνε το καλό παγωτό και ψάχνουν να βρουν τη γεύση που θα τους ενθουσιάσει, σίγουρα πρέπει να περάσεις από το Oggi, τo νέο gelato spot που μετέφερε στο κέντρο της Αθήνας την τεχνογνωσία και την υψηλή ποιότητα ενός ονόματος που κατακτά τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Η εμπειρία από τον χώρο του αρτοποιείου και η διάθεση για νέες ανακαλύψεις οδήγησαν την Αθηνά Γκικοπούλου-Ντούρα να ταξιδέψει στην Ιταλία και να γνωρίσει τον μαγικό κόσμο του αυθεντικού gelato μέσα από τον Carmelo Chiaramida, που θεωρείται αυθεντία στον χώρο – και όχι άδικα. Η δική του καθοδήγηση και η εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Παγωτού της Μπολόνια (ναι, υπάρχει!) ήταν η βάση πάνω στην οποία δημιουργήθηκε το Oggi.

Τα τρία παιδιά της Αθηνάς, ο Νικόλας, ο Χριστόφορος και η Αιμιλία, αφοσιώνονται καθημερινά στην παρασκευή ενός εξαιρετικού παγωτού με ιδιαίτερη υφή μέσα από γεύσεις που θα σε κερδίσουν με τη μοναδικότητά τους. Το φιστίκι, το φουντούκι και το αμύγδαλο αναδεικνύουν την αυθεντική γεύση των εκλεκτών καρπών. Η Pulcinella, με τη φρέσκια ρικότα, που καταφθάνει από την Ιταλία κάθε εβδομάδα, το πορτοκάλι και τα κομμάτια σοκολάτας είναι μια πρόταση που πρέπει οπωσδήποτε να γευτείς.

Στα must-try τα σορμπέ από φρέσκα φρούτα εποχής αλλά και το Puro Fondente, σορμπέ Dark Chocolate, χωρίς γάλα, που γεμίζει το στόμα σου με την αληθινή γεύση της σοκολάτας. Μη φύγεις χωρίς να πάρεις μαζί σου το μπριός –καταφθάνει καθημερινά ολόφρεσκο από το αρτοποιείο της οικογένειας– με παγωτό που επιλέγεις. Ό,τι κι αν δοκιμάσεις, δημιουργείται από κορυφαίες πρώτες ύλες και τελειώνει μέσα στην ημέρα. Στο Oggi η παρασκευή του παγωτού είναι μια καθημερινή διαδικασία που γεμίζει το εργαστήριο με το πάθος και την ενέργεια των ανθρώπων που θέλουν να σου προσφέρουν ό,τι καλύτερο!

Βουλής 17, Αθήνα, 210 3246995, Facebook: oggigelatoAthens, Instagram: oggiathens

Zuccherino

Το όνομα που σου θυμίζει αυθεντικό, νόστιμο παγωτό.

Αφιέρωμα Παγωτό Facebook Twitter

Κάποια ονόματα σου προκαλούν γευστικούς συνειρμούς που δεν ξεχνάς εύκολα. Τα Zuccherino είναι συνδυασμένα με την απόλαυση του παγωτού και με τη λαχτάρα να δοκιμάσεις κάθε φορά τις νέες τους γεύσεις. Και η αλήθεια είναι πως εδώ ίσως και να δυσκολευτείς να διαλέξεις, αφού στις βιτρίνες των καταστημάτων τους θα βρεις δεκάδες απίθανες γεύσεις (ο κατάλογος του φετινού καλοκαιριού μετρά πάνω από 80 διαφορετικές), όλες φτιαγμένες με αγνές πρώτες ύλες, ελληνικό φρέσκο γάλα, χωρίς συντηρητικά και περιττές θερμίδες. Ανάμεσά τους οι κλασικές και αγαπημένες Fior di Latte, Death by Chocolate, Kαϊμάκι, αλλά και τα must-try Bueno, Cookies, Zuccherino Cream και Pistaccio Casanova.

Όπως πάντα, τα Zuccherino δεν σταματούν να δημιουργούν και να προτείνουν νέες γεύσεις με αναπάντεχους συνδυασμούς. Το Golden Angel με καραμελωμένη σοκολάτα γάλακτος και crumble φουντουκιού, το Luna Park με σοκολάτα γάλακτος και smarties –προκαλεί λατρεία στους μικρούς ice cream lovers– και η Crema Catalana είναι ανάμεσα στα new entries. Δίπλα τους θα συναντήσεις το μοναδικό Aperol Spritz Sorbetto που μεταφέρει το γνωστό κοκτέιλ σε μια άλλη εκδοχή, αλλά και το δροσιστικό Sorbetto Γιαούρτι με Cranberries. Ό,τι κι αν επιλέξεις, μπορείς να το απολαύσεις μόνο του, σε κυπελλάκι ή χωνάκι, συνοδεύοντάς το με βαφλάκια ή pancakes, αλλά και σε οικογενειακή συσκευασία για το σπίτι.

Τα Zuccherino πρόσφατα δημιούργησαν το Gelato Box, ένα box με όλα τα απαραίτητα για να φτιάξεις μόνος σου ένα Zuccherino Gelato, όπως εσύ το θες! Σύντομα θα μας παρουσιάσουν και τη νέα gluten-free gelato collection, γιατί μπορεί αυτό το καλοκαίρι να είναι διαφορετικό, αλλά στα Zuccherino κανείς δεν θα μείνει παραπονεμένος. 

Π. Φάληρο, Πρωτέως & Σειρήνων 48 / Αγ. Αλεξάνδρου 41 & Ναϊάδων. Πλατεία Ν. Σμύρνης, 2ας Μαΐου 12. Μοναστηράκι, Μητροπόλεως 80, www.zuccherino.gr, FB & Insta: Zuccherino.gr, eshop: https://eshop.zuccherino.gr/ 

Μαραμπού

Φυσικό παγωτό με φινέτσα.

Ώρα για παγωτό! 12 ice cream bars και gelato spots που αξίζει να δοκιμάσετε Facebook Twitter

Η στιγμή που απολαμβάνεις το παγωτό σου είναι από τις πιο πολύτιμες στη γευστική σου καθημερινότητα. Το ίδιο σημαντική είναι όμως και η αίσθηση της επίγευσης. Στο Μαραμπού θα βρεις φυσικό παγωτό που φροντίζει τον ουρανίσκο σου, ενώ προσφέρει ένα αίσθημα εύπεπτης ικανοποίησης που διαρκεί για ώρες. Τι άλλο θα μπορούσες να περιμένεις όταν πίσω από τις συνταγές βρίσκεται η πολύχρονη εμπειρία οινογνωσίας της Βίκυς Περιστάνογλου που με τον συνεργάτη της Ιγκόρ Τσομλεκτσόγλου μοιράζονται το πάθος για γεύσεις καθαρής ετικέτας; Αποκλειστικά φρέσκο γάλα, αγνές πρώτες ύλες, προσθήκη όσο το δυνατόν λιγότερης ζάχαρης υψηλής ποιότητας και πλήρης απουσία γλυκαντικών, συντηρητικών και κακών λιπαρών είναι η βάση πάνω στην οποία δημιουργούνται καθημερινά οι προτάσεις του Μαραμπού.

Και όταν λέμε καθημερινά, το εννοούμε, αφού εδώ οι γεύσεις εναλλάσσονται κάθε μέρα με νέες προτάσεις που φιγουράρουν δίπλα στις τέσσερις βασικές, λαχταριστές επιλογές, ανθόγαλα, σορμπέ από μαύρη σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος και καραμέλα με αλάτι. Must-try το παγωτό από ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι –tribute στην παράδοση του τόπου μας–, αλλά και το άκρως ιταλικό τζιαντούγια με φουντούκι και σοκολάτα. Τα vegan σορμπέ θα σε ενθουσιάσουν, ακόμα κι αν δεν ακολουθείς αυτήν τη διατροφή. Ταχίνι με μέλι, κάσιους, πεπόνι, μάνγκο, μπανάνα στρατσιατέλα, αβοκάντο με κακάο και καρύδα, είναι κάποιες από τις επιλογές που σου θυμίζουν την αληθινή γεύση των πρώτων υλών, αναδεικνύοντας την υψηλή τους ποιότητα.

Άλλωστε, στο Μαραμπού η Βίκυ και ο Ιγκόρ καταφέρνουν να δημιουργήσουν συνταγές που ισορροπούν ανάμεσα στην ουσία της γεύσης και την κατάλληλη ένταση, μετατρέποντας το παγωτό σε μια εμπειρία γευσιγνωσίας που πρέπει να ζήσεις. Ένα gelato spot με φιλική προς το περιβάλλον φιλοσοφία, που χαρίζει στο παγωτό τη φινέτσα που του αξίζει! 

Αρχελάου 17, Παγκράτι, 210 7247037, Facebook: Maraboo Ice Cream, Instagram: marabooicecream

Lukumades

Αυθεντική απόλαυση παγωτού που κάνει τη διαφορά.

Αφιέρωμα Παγωτό Facebook Twitter

Αν στο άκουσμα των λουκουμάδων σού έρχονται στο μυαλό κρύα απογεύματα, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Γιατί οι Lukumdes διοχέτευσαν όλη τους την τελειομανία, που είναι μέρος του DNA τους, στη δημιουργία χειροποίητου gelato και αλλάζουν τις καλοκαιρινές σου συνήθειες. Το όνομα, που έχει συνδεθεί με την αυθεντική συνταγή λουκουμάδων, γράφει ένα νέο κεφάλαιο στη γεύση, και μάλιστα στο δικό του εργαστήρι, ώστε όλα να γίνονται με βάση την υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών και των τεχνικών που κάνουν τη διαφορά σε κάθε τους πρόταση.

Επιλέγοντας τα καλύτερα υλικά παγκοσμίως, οι Lukumdes παρουσιάζουν κλασικές αλλά και πιο ιδιαίτερες, «ψαγμένες» γεύσεις, φτιαγμένες πάντα από 100% φρέσκο γάλα (εκτός των vegan), χωρίς λίπος, συντηρητικά ή χρωστικές. Οι συνταγές είναι βασισμένες στην ελληνική και ιταλική παράδοση, με τη συνεργασία κορυφαίων συνεργατών που προμηθεύουν τα εκλεκτά προϊόντα τους.

Ανάμεσα στα must-try η ιταλική κρέμα, το καϊμάκι, το φιστίκι Αιγίνης και η υπέροχη σοκολάτα-πραλίνα που θα σε κάνει να καταλάβεις τη διαφορά, αλλά και γεύσεις βασισμένες στο ελληνικό στοιχείο, όπως το γιαούρτι και το παγωτό-καρυδόπιτα. Μην παραλείψεις το σορμπέ μάνγκο, τη φράουλα ή και το πολύ δροσιστικό καρπούζι, που θα σε συνοδεύουν γευστικά όλο το καλοκαίρι. Κι επειδή αυτές τις γεύσεις δύσκολα τις αποχωρίζεσαι, στους Lukumdes θα βρεις και τη συσκευασία «for home» (500 γρ./κιλό). Όποιο παγωτό κι αν επιλέξεις, μπορείς να το συνδυάσεις με τους περίφημους λουκουμάδες, αλλά και με έναν specialty coffee «Round Stone». Μια απόλαυση που θυμάσαι για μέρες και θέλεις να τη ζεις ξανά και ξανά!

lukumades.com, Facebook: Lukumades, Instagram: lukumades, Use #lukumades #gelato #coffee #gelatobylukumades #roundstonecoffee 

Arte

gellato – cafe – cioccolato

Η βόλτα στην Πλάκα έχει τη γεύση του αυθεντικού gelato…

Αφιέρωμα Παγωτό Facebook Twitter

Η Πλάκα είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα των θαυμάτων που σε περιβάλλουν όταν είσαι στην πόλη, αλλά δεν βρίσκεις χρόνο να τα δεις. Κι επειδή «τίποτα δεν είναι δεδομένο» –τελευταία το καταλάβαμε πολύ καλά–, ήρθε η στιγμή να βάλεις το καπελάκι του τουρίστα –ναι, ακόμα κι αν φοράς το κουστούμι της δουλειάς– και να απολαύσεις την πιο μαγική γειτονιά που βρίσκεται σε αυτή την πόλη. Σε αυτήν τη βόλτα είναι σίγουρο πως θα κάνεις στάση στο Arte Gelato με τον εντυπωσιακό καταρράκτη σοκολάτας που κοσμεί τον εσωτερικό τοίχο και σαν σειρήνα σε καλεί στο νούμερο 16 της οδού Τριπόδων. Και πρέπει να υποκύψεις σε αυτόν τον πειρασμό, αν θέλεις να λες ότι έχεις δοκιμάσει αυθεντικό gelato.

Εδώ θα βρεις το διογκωμένο παγωτό, αφράτο και λαχταριστό, αλλά και την τελευταία τάση του παγωτού σε στρώσεις, όπου όλα τα συστατικά αναμειγνύονται με χορευτικές κινήσεις των χεριών, ώστε να σερβιριστούν στο κυπελλάκι σου. To Cremino με πραλίνα φουντουκιού, παγωτό φουντούκι και σοκολάτα και το Catalino με αλμυρή καραμέλα και παγωτό καραμέλα είναι κάποιες από τις γεύσεις στις οποίες δεν πρέπει –και δεν μπορείς– να αντισταθείς, ενώ στα new entries θα βρεις το μοναδικό Cioccolatino, με στρώσεις από διαφορετικές σοκολάτες.

Ό,τι κι αν δοκιμάσεις, θα το απολαύσεις δεόντως, αφού πρώτα καθαρίσεις τη γεύση σου με τη σπιτική λεμονάδα που προσφέρουν στο Arte – και ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Στον πεζόδρομο ακριβώς δίπλα, το Arte σε καλεί να παίξεις κουτσό για να θυμηθείς πώς είναι να απολαμβάνεις παγωτό, όπως τότε που ήσουν παιδί. Υπάρχει πιο ολοκληρωμένη εμπειρία;

Τριπόδων 16, Πλάκα, 213 0100700, artegelato.gr, Facebook: Arte Athens, Instagram: arte_athens 

Βάρσος

Ιστορία που συνδέεται με το γλυκό και αλλάζει όσα ξέρεις για το παγωτό.

Αφιέρωμα Παγωτό Facebook Twitter

Το «Βάρσος» ακούγεται σαν το όνομα κάποιου αγαπημένου συγγενή, εκείνου του πληθωρικού θείου που έρχεται για επίσκεψη φέρνοντας πάντα μαζί του τα πιο λαχταριστά γλυκά. Κι αυτό το όνομα μένει σταθερό, ακόμα κι αν εσύ μεγάλωσες. Όλα όσα γεύτηκες ως παιδί τα απολαμβάνεις ακόμα, στο ζαχαροπλαστείο που γράφει τη δική του ιστορία εδώ και 130 χρόνια, κι αυτή η ιστορία συνδέεται με την υψηλή ποιότητα και τη μοναδική γεύση.

Τα παγωτά του Βάρσου δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν από το στοιχείο της απόλυτης απόλαυσης. Φτιαγμένες από φρέσκο αγελαδινό γάλα, κρέμα γάλακτος και φρέσκα αυγά, όλες οι γεύσεις βασίζονται στις καλύτερες ελληνικές πρώτες ύλες, χωρίς τεχνητά συστατικά, ώστε το αποτέλεσμα να είναι η χαρακτηριστική αφράτη και βελούδινη υφή που συναντάς σε κάθε πρόταση παγωτού. Σοκολάτα, κρέμα, μόκα, πραλίνα, φιστίκι και καραμέλα είναι ανάμεσα στις προτάσεις που πρέπει να γευτείς, ενώ το καϊμάκι του Βάρσου από φρέσκο πρόβειο γάλα διαφέρει απ’ ό,τι έχεις δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Στα must-try και οι γρανίτες από φρέσκα φρούτα, όπως φράουλα, βερίκοκο, σύκο και ροδάκινο, ενώ τα παρφέ σοκολάτα και κρέμα έχουν το δικό τους φανατικό κοινό, που δεν τα αποχωρίζεται. Το κασάτο είναι κλασική επιλογή, όπως και το εκμέκ παγωτό, που συνδυάζει λατρεμένες γεύσεις σε μία συνταγή. Στον Βάρσο θα βρεις παγωτίνια ή μπουκίτσες για τις καθημερινές λιγούρες στο σπίτι αλλά και μοναδικές τούρτες παγωτό για να προσφέρεις στους αγαπημένους σου. Στον κήπο, κάτω από τα δέντρα, θα απολαύσεις το παραδοσιακό παγωτό Σικάγο όπως μόνο ο Βάρσος ξέρει να δημιουργεί, προσφέροντας μια εμπειρία που συνδέεται με την ιστορία αυτού του εμβληματικού ονόματος.

Κασαβέτη 5, Κηφισιά, 210 8012472, www.varsos.gr, Facebook: Βάρσος Κηφισιά - Varsos Kifisia, Instagram: varsos_kifisia_1892 

Morris Brown

Μοιράζει αγάπη και σε δροσίζει με χειροποίητο gelato.

Αφιέρωμα Παγωτό Facebook Twitter

Χωράει η αγάπη σε ένα κυπελλάκι; Στο Morris Brown θα σου πουν πως όχι μόνο χωράει αλλά είναι τόση, που μπορείς να τη μοιράζεσαι. Το gelato spot των βορείων προαστίων, ένα από τα πρώτα που μας σύστησαν την έννοια του αυθεντικού ιταλικού παγωτού, συνεχίζει εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια να μοιράζει αγάπη αλλά και να προσφέρει απολαυστικές στιγμές μέσα από τις αμέτρητες γεύσεις που έχουν περάσει από τις βιτρίνες του. Κι όταν λέμε αμέτρητες, το εννοούμε κυριολεκτικά, αφού καθημερινά μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο από τα παγωτά ημέρας που προκύπτουν μέσα από συνεχείς δοκιμές και πειραματισμούς σε ξεχωριστές συνταγές.

Στα new entries θα βρεις εξαιρετικές βιολογικές γεύσεις – σοκολάτες με μπαχαρικά ή το μοναδικό Red Velvet. Τα σορμπέ από φρέσκα φρούτα εποχής είναι μια δροσερή απόλαυση που διατηρεί όλο το άρωμα και τη γεύση της πρώτης ύλης και αποτελεί σούπερ επιλογή για τους vegan, και όχι μόνο. Αυτή την εποχή θα βρεις το καταπληκτικό πεπόνι ή το ροδάκινο, που θα σε ενθουσιάσουν, ενώ τα παγωτά και σορμπέ χωρίς ζάχαρη, καθώς και τα χειροποίητα γλυκά –για να απολαύσεις μόνα τους ή με το παγωτό σου–, είναι λόγοι για να επιστρέφεις συνεχώς σε αυτό το gelato spot.

Τα αγνά συστατικά και η επιμονή –το λες και εμμονή– στην άριστη ποιότητα είναι εκείνα τα στοιχεία που ξεχωρίζουν σε ό,τι κι αν γευτείς. Και φυσικά δεν πρέπει να παραλείψεις τα χειροποίητα βαφλάκια που συνοδεύουν το παγωτό σου και απογειώνουν την ευχαρίστηση. Κι ένα sneak pick που θα σε κάνει να χαρείς: το Morris Brown ετοιμάζεται να κατηφορίσει προς κέντρο, για να μοιράσει κι εκεί λίγη από την αγάπη του, με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο… 

Πλατεία Αναλήψεως 4, Βριλήσσια, 210 6819898, Facebook: morrisbrownvrilissia, Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 11, Νέα Πεντέλη, 210 8041981, Facebook: MorrisBrownGelato, Instagram: morris_brown_gelato

Εικονογράφηση: Bassment Rats 

Γεύση
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ