Η τέχνη του παγωτού δεν είναι απλώς το όνομα του L’arte del gelato αλλά μια αλήθεια που τιμάται δεόντως σε κάθε δημιουργία που φέρει την υπογραφή του. Οι ιδιοκτήτες, Κώστας Μπισοβίτης και Κώστας Νάστος, μιλούν γι’ αυτό το concept που μας μυεί στη γεύση του αληθινού gelato.

 

— Μιλήστε μας για το L’arte del gelato! Πώς ξεκίνησε ως ιδέα και ποιος ο στόχος της δημιουργίας του;

Το L’arte del gelato ξεκίνησε το 2007 ως ιδέα βασισμένη στην αγάπη για το αληθινό gelato! Σε συνδυασμό με ταξίδια σε αρκετές χώρες, και στην Ιταλία, αμέτρητες γευστικές δοκιμές και γνωριμία με Ιταλούς gelatieri τέταρτης γενιάς, ενεργοποιήθηκε η σπίθα.

 

Επιπλέον, το γεγονός ότι η τεχνογνωσία του φρέσκου παγωτού στην Ελλάδα ήταν σε πρώιμο στάδιο μας οδήγησε, τελικά, στο να ξεκινήσουμε το 2013 το ταξίδι στην «τέχνη του παγωτού» με τη δημιουργία παρασκευαστικής μονάδας εντός του πρώτου καταστήματός μας, στην Ηλιούπολη. Ήμασταν οι πρώτοι πανελλαδικά που τολμήσαμε κάτι τέτοιο, με τους πελάτες να παρακολουθούν τη διαδικασία παρασκευής του gelato και να επιλέγουν τις γεύσεις που θα παρουσιάζονται στη βιτρίνα μας!  

 

Η σχέση μας με τους πελάτες μας βασίζεται στη γευστική δοκιμή, στην αξιολόγηση της γεύσης και στην επόμενη επίσκεψη!

 

— Ελληνική επιχείρηση με ιταλικές και διεθνείς συνταγές gelato! Υπάρχει κάτι παρόμοιο στη χώρα μας; Ποια η «συνταγή» που ξεχωρίζει το προϊόν σας;

Το φρέσκο παγωτό στην Ελλάδα ακολουθεί δύο βασικές τάσεις. Η πρώτη προσφέρει πολύ περιορισμένη γκάμα γεύσεων με παραδοσιακό σερβίρισμα, ανεπαίσθητη γεύση των συστατικών και προσθήκη πάγου. Η δεύτερη παρουσιάζει «επιδόρπια» παγωτού συνήθως διογκωμένα, χρωματιστά, παρασκευασμένα με «κρύες» μεθόδους, που προωθούνται ως «υγιεινά» και επενδύουν στην εξεζητημένη παρουσίαση και όχι σε καθαυτό το προϊόν!

 

Το L’arte del gelato δημιουργεί μια ξεχωριστή τάση. Η βάση των γεύσεών μας είναι μία από τις παλιότερες ιταλικές συνταγές gelato (από το 1896), που έχει βραβευτεί με οκτώ παγκόσμια βραβεία. Διαθέτουμε δεκάδες γεύσεις που εναλλάσσονται καθημερινά, φρέσκες πρώτες ύλες, ως επί το πλείστον από την ελληνική γη, έναν συνδυασμό από κουλτούρες και γευστικά στοιχεία που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, αρμονία ανάμεσα σε γεύση, ποιότητα, παράδοση και μοντέρνα προσέγγιση.

 

Σερβίρουμε gelato χωρίς διογκωτικά, παρασκευασμένο με διαδικασίες ελέγχου και προδιαγραφές για υγιεινό προϊόν, με βελούδινη υφή και πραγματική γεύση, νόστιμο και ταυτόχρονα τόσο ελαφρύ και εύπεπτο! Με 500 γεύσεις gelato να εναλλάσσονται καθημερινά στα καταστήματά μας, η δοκιμή γίνεται πρόκληση!

 

L'arte del gelato 
Οι ιδιοκτήτες, Κώστας Μπισοβίτης και Κώστας Νάστος.

 

— Ποια είναι η «συνταγή» στην οποία βασίζεται η επιτυχία και η σχέση με τους πιστούς πελάτες σας;

Η συνταγή είναι απλή! Άριστη ποιότητα, φρεσκάδα, σταθερή γεύση και επιλογές προϊόντων που θα καταναλώναμε εμείς οι ίδιοι! Τίποτα λιγότερο από το καλύτερο για όλους όσοι μας επιλέγουν και μας τιμούν με την προτίμησή τους. Εκτός από το gelato μας, το κοινό μάς ξεχωρίζει και για τον εξαιρετικό μας espresso, που αξίζει να δοκιμάσετε συνδυασμένο με gelato! Γλυκόπιοτος, αρωματικός και κορυφαίας ποιότητας, επιλέγεται και εισάγεται σε συνεργασία με ένα από τα γνωστότερα roasting της Ιταλίας.

 

Επιπλέον, προσφέρουμε επιλεγμένα light lunch bites, συνοδευτικά παγωτού, όπως φρεσκοψημένες και αφράτες βάφλες, cookie burger από soft cookies διαφόρων γεύσεων, το οποίο λανσάραμε πρώτοι στην ελληνική αγορά, καθώς και μεγάλη επιλογή σε κώνους (χωνάκια): με κρέμα, με σοκολάτα, με γαρνιτούρα και χωρίς, κλασικούς και biscotti! Βραβευμένοι διεθνώς με παραγωγή στην Ιταλία, αποτελούν μία ακόμα λεπτομέρεια που μας κάνει να ξεχωρίζουμε!  

 

— Ποιες οι βλέψεις σας για διάδοση του L’arte del gelato concept εντός και εκτός συνόρων;

Οι προτάσεις είναι πολλές. Βασικό τους στοιχείο το γεγονός ότι η ξεχωριστή γεύση του gelato μας δημιουργεί αιτήματα, εντός και εκτός Ελλάδας, για πρόσβαση στις δημιουργίες μας. Η απόφασή μας, όμως, συνοδεύεται από τη μεγάλη μας ευθύνη να διατηρήσουμε την «ταυτότητά» μας ως προϊόν και επιχείρηση. Η σχέση μας με τους πελάτες μας βασίζεται στη γευστική δοκιμή, στην αξιολόγηση της γεύσης και στην επόμενη επίσκεψη! Για να διασφαλίσουμε την επιτυχία του τρίπτυχου, θέλουμε να διατηρήσουμε αναλλοίωτη την ποιότητα και τη σταθερότητα της γεύσης που προσφέρουμε. Γι’ αυτό είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί ως προς τις κινήσεις μας! 

 

— Το L’arte del gelato παρουσιάζεται ως artisanal και gourmet. Εξάγετε ελληνική τεχνογνωσία στο gelato;

 «Χτίζουμε» προσεκτικά τη φήμη μας στο εξωτερικό, σε επιλεγμένες και με gourmet προφίλ αγορές. Είναι μεγάλη μας τιμή να συνεργαζόμαστε και να παρέχουμε συνταγές δικής μας ευρεσιτεχνίας σε κορυφαίες επιχειρήσεις της εστίασης και του τουρισμού παγκοσμίως! Μοναδικές συνταγές από τον chef gelatiere μας θα βρείτε, την ίδια στιγμή, στα καταστήματά μας αλλά και σε gourmet εστιατόρια πολυτελών ξενοδοχείων στη Σιγκαπούρη και στο Χονγκ Κονγκ, καθώς και σε luxury και φημισμένα εστιατόρια του Λονδίνου, της Κοπεγχάγης και της Νέας Υόρκης.

 

L'arte del gelato 

 

 

lartedelgelato.gr, Facebook: lartedelgelatogr, Instagram: lartedelgelatogr, Καταστήματα: Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Ψυρρή, Ίος

Οδηγός Γεύσης