Γεωργία Καρούντζου: «Είμαστε ανοιχτοί. Όλα τα άλλα ακολουθούν»

«Είμαστε ανοιχτοί. Όλα τα άλλα ακολουθούν» Facebook Twitter
Η Γεωργία Καρούντζου είναι Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων & Επικοινωνίας JTI.
0

ΣΤΗΝ JTI ΕΧΟΥΜΕ μια αδιαπραγμάτευτη και ευαισθητοποιημένη στάση πάνω σε ζητήματα αποκλεισμού, προκαταλήψεων και διακρίσεων. Άλλωστε, πώς θα ήταν δυνατό μια τόσο μεγάλη, διεθνής εταιρεία, που δραστηριοποιείται σε 130 χώρες του κόσμου, απασχολώντας 40.000 εργαζομένους από 118+ εθνικότητες, να δέχεται, να στηρίζει ή να επικροτεί πρακτικές άνισης μεταχείρισης; 

Το ανοιχτό πνεύμα που διαπνέει την επιχειρηματική μας κουλτούρα και τη νοοτροπία μας δεν «βλέπει» φύλα, χρώμα δέρματος, εθνικότητες, θρησκείες, σεξουαλικό προσανατολισμό ή αναπηρίες, αλλά ταλέντα, ικανότητες, γνώσεις και πάθος για αλλαγή, προσβλέποντας σε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους. 

Φέτος η JTI κατέκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά την πρώτη θέση στη λίστα του Top Employers Institute με τους κορυφαίους εργοδότες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε.

Η κουλτούρα αυτή μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει τόσο στη λειτουργία της εταιρείας και τα αποτελέσματά της όσο και στους ανθρώπους της. Μόνο έτσι μπορούμε να καταστήσουμε την JTI ένα ακόμη καλύτερο μέρος για να εργάζεται κανείς. 

718
To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Η JTI δεν περιμένει τις αλλαγές σε τοπικό επίπεδο για να κάνει τη διαφορά. Το ανοιχτό πνεύμα της εταιρείας εκφράζεται μέσα από νέες πολιτικές, όπως αυτή της γονικής άδειας που εφαρμόζεται διεθνώς και στην Ελλάδα, παρέχοντας 20 εβδομάδες άδειας σε κάθε εργαζόμενο που κάνει παιδί, ανεξαρτήτως φύλου ή τρόπου απόκτησής του παιδιού. Ή όταν καθόμαστε σε ένα τραπέζι, άνδρες και γυναίκες, και συζητάμε θέματα ισότητας. 

Φέτος η JTI κατέκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά την πρώτη θέση στη λίστα του Top Employers Institute με τους κορυφαίους εργοδότες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Το να είμαστε διεθνώς μία από τις πρώτες εταιρείες που έλαβαν την πιστοποίηση Παγκόσμιου Πρότυπου Ισότητας (Global Equality Standards) από την Ε.Υ. είναι ιδιαίτερα σημαντικό και τιμητικό. Αλλά δεν μένουμε εκεί, δρέποντας απλώς τις δάφνες μας. Είμαστε ανοιχτοί και προχωράμε. 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Ιδέες
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση, τελεία και παύλα», σύμφωνα με επιφανή Αμερικανό νευροεπιστήμονα

Ιδέες / «Δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση, τελεία και παύλα», σύμφωνα με επιφανή Αμερικανό νευροεπιστήμονα

Ο Robert Sapolsky, καθηγητής Νευρολογίας και Νευροχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι σχεδόν όλη η ανθρώπινη συμπεριφορά είναι πέρα από τον συνειδητό μας έλεγχο.
THE LIFO TEAM
Μικαέλ Φεσέλ: «Η αμφισβήτηση του κατεστημένου είναι αδιαχώριστη από μια νέα οικονομία των σωμάτων και των ηδονών»

Βιβλίο / Μικαέλ Φεσέλ: «Η αμφισβήτηση του κατεστημένου είναι αδιαχώριστη από μια νέα οικονομία σωμάτων και ηδονών»

Μπορούμε, άραγε, ζώντας σε έναν άδικο κόσμο, να απολαμβάνουμε απενοχοποιημένα και δίχως να συναινούμε έστω αθέλητα στην ανισότητα και στην εκμετάλλευση; Είναι η ηδονοθηρία καθαρά ατομική, και ατομικιστική, υπόθεση ή μπορεί να ενταχθεί οργανικά στις πολιτικές της επιθυμίας και των σωμάτων; Πόσο επίκαιρα είναι σήμερα συνθήματα όπως το «επανάσταση για την καύλα της»; Ιδού πώς το φιλοσοφεί το θέμα ο συγγραφέας του βιβλίου «Κόκκινα Φανάρια – Η ηδονή και η αριστερά» (εκδ. Πόλις).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Νικόλας Φουρτζής: «Η ποικιλομορφία είναι μια ευκαιρία»

The Upfront Initiative / Νικόλας Φουρτζής: «Η ποικιλομορφία είναι μια ευκαιρία»

Ο Corporate Marketing, Communications & CSR Manager της Teleperformance Greece, μιας από τις πιο πολυπολιτισμικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, μιλά στη LiFO για τις πολιτικές που προωθούν την συμπερίληψη και την ορατότητα.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Αθηνά Σταύρου: Γυναίκες και άνδρες έχουμε πολλά να κερδίσουμε από τις ισορροπημένες σχέσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση και τη συνεργασία

Tha Upfront Initiative / Αθηνά Σταύρου: Γυναίκες και άνδρες έχουμε πολλά να κερδίσουμε από ισορροπημένες σχέσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση και τη συνεργασία

H HR Lead της MSD για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα μιλάει στη LIFO για το όραμα της φαρμακευτικής εταιρείας που φέρνει πραγματική επανάσταση στον εργασιακό τομέα και στο πώς εξασφαλίζουμε ιδανικές εργασιακές συνθήκες στο ελληνικό έδαφος, δύο χρόνια μετά την πανδημία
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ