ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: THE UPFRONT INITIATIVE

Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίζει κάθε προσπάθεια για την καταπολέμηση των διακρίσεων»

Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης Facebook Twitter
Ο Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης είναι Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
0

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ στην Ελλάδα στηρίζει με ιδιαίτερη χαρά την πρωτοβουλία Upfront και αφουγκράζεται τη δέσμευσή της να συμβάλει ενεργά στην οικοδόμηση δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος για επαγγελματίες που υποεκπροσωπούνται λόγω διακρίσεων, όπως ο ρατσισμός και οι φυλετικές και έμφυλες διακρίσεις.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κατ’ επέκταση το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στηρίζει κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην καταπολέμηση των διακρίσεων και στην εμπέδωση της αρχής της ισότητας.

Γι’ αυτό, άλλωστε, προωθεί νομοθετικές παρεμβάσεις για την προστασία των θυμάτων έμφυλης βίας, την κάλυψη του μισθολογικού χάσματος, την εξάλειψη της έμφυλης βίας στο διαδίκτυο και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων όλων των Ευρωπαίων πολιτών, ανεξαρτήτως βιολογικού και κοινωνικού φύλου, εθνοτικής καταγωγής, φυλής, αναπηρίας, μόλυνσης από HIV [ή σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων (ΣΜΛ)], κοινωνικοοικονομικής τάξης, γενετήσιου προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου ή άλλων χαρακτηριστικών που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για κάθε μορφής διάκριση.

Βασική επιδίωξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να καταστεί πρωτοπόρος ευρωπαϊκός θεσμός στην καταπολέμηση και στην εξάλειψη των διακρίσεων.

Όπως ανέδειξε περαιτέρω η πανδημία του Covid-19, η ανάγκη για έμπρακτες και ολιστικές λύσεις προς την επίτευξη μιας κοινωνίας συμπερίληψης και ισότητας είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

718
To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Βασική επιδίωξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να καταστεί πρωτοπόρος ευρωπαϊκός θεσμός στην καταπολέμηση και στην εξάλειψη των διακρίσεων. Για την περάτωση του στόχου αυτού, το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε οδικό χάρτη για τη εξάλειψη όλων των αποκλεισμών στη διοίκησή του όσον αφορά την αναπηρία, τον γενετήσιο προσανατολισμό και την καταπολέμηση του ρατσισμού έως το 2024.

Παράλληλα, το Κοινοβούλιο προσβλέπει στην επίτευξη της εξάλειψης των διακρίσεων εντός των ευρωπαϊκών κοινωνιών με ευρύτερες συνεργασίες με οργανισμούς και πολίτες που ασπάζονται τις ίδιες αξίες και επιδιώξεις και αναγνωρίζει την ανάγκη ανάπτυξης μιας διατομεακής προσέγγισης που θα προετοιμάσει το έδαφος για βιώσιμες αλλαγές.

Ο συμμετοχικός αυτός τρόπος διαμόρφωσης του μέλλοντος συνδέεται άρρηκτα με το πνεύμα και το όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το αύριο και το σήμερα και υλοποιείται και μέσα από τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, μια σειρά διαλόγων και συζητήσεων με τη συμμετοχή πολιτών από όλη την Ευρώπη, μέσα από την οποία μοιράζονται τις ιδέες τους και συμβάλλουν στη διαμόρφωση του κοινού μας μέλλοντος.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

European LiFO
0

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωβαρόμετρο: H γεωπολιτική κατάσταση αυξάνει την σημασία των Ευρωεκλογών

European LiFO / Ευρωεκλογές 2024: Το τελευταίο ευρωβαρόμετρο πριν τις κάλπες - Τι ωθεί τους Ευρωπαίους να ψηφίσουν - Τι ανησυχεί τους Έλληνες, πού δίνουν σημασία

Οι κρίσεις σε Ουκρανία και Ισραήλ αυξάνουν το ενδιαφέρον των πολιτών για τις Ευρωεκλογές - Ποια προβλήματα ιεραρχούν οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι ως τα βασικότερα
THE LIFO TEAM
ΕΕ: Αλλάζουν οι κανόνες στις άδειες οδήγησης - Τι προβλέπεται για τους νέους οδηγούς

European LiFO / ΕΕ: Αλλάζουν οι κανόνες στις άδειες οδήγησης - Τι προβλέπεται για τους νέους οδηγούς

Την ώρα που τουλάχιστον 20.000 άτομα χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στους δρόμους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά οι οδηγοί να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για τις πραγματικές συνθήκες οδήγησης
THE LIFO TEAM