Νομίζαμε ότι είχαμε δει τα πάντα σχετικά με τις δίαιτες αλλά όλοι κάναμε λάθος.

 

Τα ευκολότερα θύματα φαίνεται πως είναι οι γυναίκες, και ειδικότερα αυτές που πρόκειται να παντρευτούν. Μια έρευνα του πανεπιστημίου Cornell έδειξε ότι το 70% των γυναικών που βρίσκονται στα πρόθυρα γάμου θέλουν να χάσουν κατά μέσο όρο πέντε (!) κιλά για να χωρέσουν σε ένα πανάκριβο φόρεμα που θα φορέσουν μόνο μια φορά για να βγουν φωτογραφίες στις οποίες έτσι κι αλλιώς, θα ήταν όμορφες.

 

Ο παραδοσιακός τρόπος που πετυχαίνει στα σίγουρα (λιγότερο φαγητό, άσκηση) είναι, όπως φαίνεται, μεγάλος μπελάς και απαιτεί αυτοπειθαρχία, οπότε χρόνια τώρα τρελές δίαιτες εμφανίζονται για να εξαφανιστούν πάλι με τον πρώτο που μπαίνει στο νοσοκομείο εξαιτίας τους. Η νέα μόδα που φαίνεται να είναι της μόδας στην Αμερική (στην Ευρώπη ήταν ήδη γνωστή) είναι η δίαιτα των 800 θερμίδων. Φυσικά η καινοτομία δεν είναι οι λίγες θερμίδες, αλλά ο τρόπος με τον οποίο εισάγονται στο σώμα: μέσω σωλήνα που μπαίνει στη μύτη, και από κει στον οισοφάγο, και από κει στο στομάχι.

  

Με 1200 ευρώ, για δέκα μέρες, χάνονται πέντε κιλά. Λειτουργεί; Φυσικά, επειδή οι θερμίδες είναι πραγματικά πολύ χαμηλές. Πεινάει ο μέλλουσα νύφη; Όχι, λέει ο γιατρός που εφαρμόζει τα σωληνάκια, Oliver R. Di Pietro, ο οποίος προσφέρει αυτό το σέρβις στη Φλόριντα από τον περασμένο Ιούνιο. Ο «ασθενής» δεν πεινάει, και αυτό είναι ένα από τα βασικά συστατικά επιτυχίας.

 

Φυσικά, υπάρχουν και μερικές παρενέργειες: η νύφη πρέπει να φοράει το σωληνάκι 24 ώρες το 24ωρο, πράγμα που σημαίνει ότι τρομάζει τον κόσμο. Επίσης, μπορεί να μην πεινάει, αλλά πρέπει να παρακολουθείται καθημερινά από γιατρό, γιατί προκύπτουν θέματα όπως πέτρες στη χολή, δυσκοιλιότητα, ζαλάδες, έλλειψη ενέργειας, αφυδάτωση και κακοσμία στόματος – και ποιος ξέρει τι άλλο.

 

Βέβαια, όταν ο πελάτης είναι ευχαριστημένος, όταν ο γιατρός το προτείνει, και όταν το νυφικό κουμπώνει, τα υπόλοιπα περιττεύουν. Ή έτσι φαίνεται.