Μια απολύτως τρομαχτική δίαιτα

Facebook Twitter
3

Νομίζαμε ότι είχαμε δει τα πάντα σχετικά με τις δίαιτες αλλά όλοι κάναμε λάθος.

Τα ευκολότερα θύματα φαίνεται πως είναι οι γυναίκες, και ειδικότερα αυτές που πρόκειται να παντρευτούν. Μια έρευνα του πανεπιστημίου Cornell έδειξε ότι το 70% των γυναικών που βρίσκονται στα πρόθυρα γάμου θέλουν να χάσουν κατά μέσο όρο πέντε (!) κιλά για να χωρέσουν σε ένα πανάκριβο φόρεμα που θα φορέσουν μόνο μια φορά για να βγουν φωτογραφίες στις οποίες έτσι κι αλλιώς, θα ήταν όμορφες.

Ο παραδοσιακός τρόπος που πετυχαίνει στα σίγουρα (λιγότερο φαγητό, άσκηση) είναι, όπως φαίνεται, μεγάλος μπελάς και απαιτεί αυτοπειθαρχία, οπότε χρόνια τώρα τρελές δίαιτες εμφανίζονται για να εξαφανιστούν πάλι με τον πρώτο που μπαίνει στο νοσοκομείο εξαιτίας τους. Η νέα μόδα που φαίνεται να είναι της μόδας στην Αμερική (στην Ευρώπη ήταν ήδη γνωστή) είναι η δίαιτα των 800 θερμίδων. Φυσικά η καινοτομία δεν είναι οι λίγες θερμίδες, αλλά ο τρόπος με τον οποίο εισάγονται στο σώμα: μέσω σωλήνα που μπαίνει στη μύτη, και από κει στον οισοφάγο, και από κει στο στομάχι.

  

Με 1200 ευρώ, για δέκα μέρες, χάνονται πέντε κιλά. Λειτουργεί; Φυσικά, επειδή οι θερμίδες είναι πραγματικά πολύ χαμηλές. Πεινάει ο μέλλουσα νύφη; Όχι, λέει ο γιατρός που εφαρμόζει τα σωληνάκια, Oliver R. Di Pietro, ο οποίος προσφέρει αυτό το σέρβις στη Φλόριντα από τον περασμένο Ιούνιο. Ο «ασθενής» δεν πεινάει, και αυτό είναι ένα από τα βασικά συστατικά επιτυχίας.

Φυσικά, υπάρχουν και μερικές παρενέργειες: η νύφη πρέπει να φοράει το σωληνάκι 24 ώρες το 24ωρο, πράγμα που σημαίνει ότι τρομάζει τον κόσμο. Επίσης, μπορεί να μην πεινάει, αλλά πρέπει να παρακολουθείται καθημερινά από γιατρό, γιατί προκύπτουν θέματα όπως πέτρες στη χολή, δυσκοιλιότητα, ζαλάδες, έλλειψη ενέργειας, αφυδάτωση και κακοσμία στόματος – και ποιος ξέρει τι άλλο.

Βέβαια, όταν ο πελάτης είναι ευχαριστημένος, όταν ο γιατρός το προτείνει, και όταν το νυφικό κουμπώνει, τα υπόλοιπα περιττεύουν. Ή έτσι φαίνεται.

Γεύση
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

2 σχόλια
Καλά είναι δυνατόν να βασανιστεί κανείς έτσι για 5 κιλάκια;Μα για 5 κιλάκια;;;Αν τους νοιάζουν τόσο πολύ αυτά τα 5 κιλά γιατί πολύ απλά δεν πρόσεχαν λίγο τη διατροφή τους μερικούς μήνες πριν;;Πολύ πιο εύκολο από τα σωληνάκια...