Φέτος η πίτσα μπαίνει σε μουσείο

Facebook Twitter
0


Ο Brian Dwyer είναι ένας καλλιτέχνης από τη Φιλαδέλφεια των  ΗΠΑ που αγαπάει πολύ (πάρα πολύ!) την πίτσα. Το 2010 έκανε ένα φεστιβάλ πίτσας, στο οποίο 25 καλλιτέχνες εξέφρασαν το πάθος τους για την πίτσα σε μορφή τέχνης. Το 2011, μπήκε στο βιβλίο Γκίνες ως ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη συλλογή αντικειμένων σχετικών με την πίτσα στον κόσμο. Το 2012 ξεκίνησε μία καμπάνια για να μαζέψει λεφτά προκειμένου να ανοίξει την πρώτη πιτσαρία/μουσείο πίτσας στον κόσμο. Μέχρι σήμερα έχει μαζέψει πάνω από το 50% από δωρεές και φαίνεται ότι θα καταφέρει να μαζέψει τις 15 χιλιάδες μέχρι τον επόμενο μήνα. Τώρα έχει ανοίξει blogστο οποίο περιγράφει τις εξελίξεις και το καλοκαίρι θα ξεκινήσει επίσημα.



Δύο παρατηρήσεις έχω να κάνω: πρώτον, απορώ που δεν υπήρχε ήδη ένα μουσείο πίτσας – πρόκειται για κάτι που έχει κατακτήσει τα μήκη και τα πλάτη της γης, υπερπηδώντας σύνορα, κουλτούρες, ηλικίες, ως χαμαιλέων του φαγητού. Δεύτερον, θα έπρεπε πράγματι να ανοίξει στην Αμερική και όχι στην Ιταλία, ας πούμε, γιατί η Ιταλία έχει υπερβολικά πλούσια παράδοση για να ξεχωρίσει κάτι, ενώ στην Αμερική η πίτσα είναι κάτι σαν το τζιν (ύφασμα). Και τρίτον (τελικά ήθελα να πω παραπάνω) μου κάνει πάντα εντύπωση η δύναμη του ίντερνετ. Έχεις μια τρελή ιδέα, την παρουσιάζεις στο Κickstarter, και αν συγκινήσει κι άλλους, όσο τρελή κι αν είναι, μπορείς να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα. Με την καλοσύνη των ξένων…


Το πρώτο ATM που δεν δίνει λεφτά


Αν ακόμα δεν έχετε μάθει τι είναι τα cupcakes, σας ζηλεύω, γιατί είναι το πιο υπερτιμιημένο γλυκό της πενταετίας, ίσως και δεκαετίας: πρόκειται για μικρό κέικ που στολίζεται λίγο παραπάνω. Φαντάζομαι ότι η επιτυχία του οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν άπειρες παραλλαγές για όλα τα γούστα, χρώματα και ηλικίες, κάπως όπως η πίτσα! Μόνο που η βάση του είναι το κέικ και τα στολίδια του δεν είναι το προσούτο και η μοτσαρέλα, οπότε χάνει.


Φαντάζομαι ότι πολλά θα ακούσω τώρα στα σχόλια, εφόσον ακούω τα σχολιανά μου όταν κάνω και στα ορθογραφικά η τυπογραφικά λάθη, αλλά επιμένω στην άποψή μου και πείτε μου ειλικρινά, αν φάγατε ποτέ στη ζωή σας κέικ που σας άρεσε περισσότερο από την κρέμα καραμελέ ή το τιραμισού. Θέλω να πω, κέικ;


Η υστερία με τα cupcakes πάντως, πέρα από το πόσο διείσδυσαν παντού μετά, ξεκίνησε από ένα συγκεκριμένο μαγαζί του Beverly Hills, το Sprinkles, άσχετα τώρα που όλοι νομίζουν ότι δεν υπήρχε ζωή πριν από αυτά. Οι κυρίες του Sprinkles φρόντισαν ώστε διάφοροι σταρ να φωτογραφηθούν με το κουτί τους και μετά να πουν πόσο μοναδικά είναι – τα υπόλοιπα πήραν τον συνηθισμένο δρόμο του μάρκετινγκ. Συγχαρητήρια στις κυρίες Sprinkles, οι οποίες βλέπω δεν επαναπαύονται, αλλά συνεχίζουν τις ιδέες που θα φωτογραφηθούν πολύ: τώρα, το πρώτο ATM για cupcakes, έξω από το Sprinkles, σύντομα και στη Νέα Υόρκη.


 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM