Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
Bοοk Room

Διαγωνισμός για τους δυνατούς παίκτες του Twitter

Έχετε να πείτε πολλά σε 140 χαρακτήρες, αλλά δεν σας ακούει κανείς; Τότε ορίστε ο διαγωνισμός που σας ταιριάζει


#TWEET_STORIES: Λογοτεχνία σε 140 χαρακτήρες (ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής)

[via Open BookΗ καθημερινή συμμετοχή στα κοινωνικά δίκτυα έχει επιφέρει νέες συνήθειες στον τρόπο έκφρασης, με κύριο χαρακτηριστικό τον συμπυκνωμένο λόγο. Κλασικότερο παράδειγμα όλων το Twitter με το όριο των 140 χαρακτήρων ανά δημοσίευση.

Μικρά κείμενα, κοφτές φράσεις, πεπερασμένος αριθμός λέξεων, που όμως εμπεριέχουν όλες τις ιδέες, την έμπνευση και τα νοήματα της νέας εποχής.

Το ερώτημα είναι αν η λογοτεχνία μπορεί να λειτουργήσει στο ασφυκτικό πλαίσιο της πολύ μικρής φόρμας των κοινωνικών δικτύων. Το συγγραφικό ταλέντο ξεχειλίζει στο διαδίκτυο, οπότε ας αποπειραθούμε να συλλέξουμε πρωτότυπες ιστορίες που χωράνε σε 140 χαρακτήρες. Άλλωστε, ο μεγάλος Ernest Hemingway έγραψε την πιο διάσημη μικρή ιστορία με μόλις 6 λέξεις ή αλλιώς με 33 χαρακτήρες: "For sale: baby shoes, never worn."

 

Γράψτε ένα ολοκληρωμένο μικροδιήγημα με ελεύθερο θέμα έως 140 χαρακτήρες (όπως οι αναρτήσεις του Twitter - όχι 140 λέξεις) και στείλτε το με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]  για να υποβάλλετε συμμετοχή στην ψηφιακή συλλογή TWEET STORIES.

 

Τα καλύτερα μικροδιηγήματα που θα επιλεγούν, θα εκδοθούν από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK [www.openbook.gr] σε ψηφιακό βιβλίο (e-book), που θα διατεθεί ελεύθερα στο διαδίκτυο με άδεια Creative Commons.

 

Προθεσμία υποβολής συμμετοχών είναι η 31η Μαΐου 2012.

3 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
avatar
Ανώνυμος/η 20.4.2012 | 10:42
Apo pion tha ekdothi to tweet book? 8a iparhoun diafimisis h ohi?
avatar
Ανώνυμος/η 20.4.2012 | 15:59
Το ψηφιακό βιβλίο (e-book) με όσα μικροδιηγήματα επιλεγούν θα εκδοθεί από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK (http://www.openbook.gr) και θα κυκλοφορήσει δωρεάν στο διαδίκτυο με άδεια Creative Commons (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/gr/)

(-εννοείται χωρίς διαφημίσεις!-)
Amalthia Amalthia 23.4.2012 | 19:11
Κοίτα ειρωνεία..μέχρι στιγμής το πόστ αυτό "έχει μοιραστεί" 115 φορές στο facebook και μόλις 21 στο twitter...
Προηγούμενα 1 Επόμενα
 

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ