Γάμος αλά Ρούπερτ Μέρντοχ

Γάμος αλά Ρούπερτ Μέρντοχ Facebook Twitter
Tο ζεύγος κυκλοφορούσε μαζί από το περασμένο καλοκαίρι, ενώ τη γνωριμία έκανε η Γουέντι Ντενγκ, η σύζυγος νούμερο τρία, η οποία ήταν παρούσα στον γάμο. Φωτ.: Χ
0

ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΒΙΒΑΝ κήπου, όπως απαθανατίζεται σ’ αυτή την εικόνα, αποτελεί μια σκηνή υψηλού ρομαντισμού. Πρόκειται για το σκηνικό γάμου του 93χρονου μεγιστάνα των media Ρούπερτ Μέρντοχ και της Ελένα Ζούκοβα, 67 ετών, πρώην βιολόγου από τη Ρωσία, η οποία έγινε η πέμπτη σύζυγός του.

Καμία πηγή δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει ποιοι ήταν μάρτυρες της σκηνής, αλλά το Tatler, πηγή όλων των καλών κουτσομπολιών που αφορούν δισεκατομμυριούχους, ανέφερε ότι ο επικεφαλής της News Corp Ρόμπερτ Τόμσον, ο οποίος παρευρέθηκε με τη σύζυγό του Γουάνγκ Πινγκ, και ο ιδιοκτήτης της ομάδας αμερικανικού ποδοσφαίρου New England Patriots, Ρόμπερτ Κραφτ ήταν στη λίστα των προσκεκλημένων. Δεν είναι σαφές αν η Προύντενς (η μεγαλύτερη κόρη του Μέρντοχ, από την πρώτη σύζυγό του Πατρίσια) ή τα αδέλφια της Λάκλαν, Ελίζαμπεθ και Τζέιμς (από την Άνα, τη δεύτερη σύζυγο) ήταν εκεί για να πιάσουν την ανθοδέσμη.

Όπως γνωρίζουμε, το ζεύγος κυκλοφορούσε μαζί από το περασμένο καλοκαίρι, ενώ τη γνωριμία έκανε η Γουέντι Ντενγκ, η σύζυγος νούμερο τρία, η οποία ήταν παρούσα στον γάμο. Ο Ρούπερτ γνώρισε τη Ζούκοβα λίγους μήνες μετά την αποδέσμευση από την Αν Λέσλι Σμιθ, την πρώην μουσική παραγωγό αλλά και εφημέριο της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο, με την οποία είχε αρραβωνιαστεί για λίγες ώρες την άνοιξη του '23.

Εμείς οι κοινοί θνητοί, στεκόμαστε εδώ με τα προνόμια του φορολογούμενου και της ψήφου μια φόρα κάθε τόσο, συνειδητοποιώντας ότι η όποια επιρροή που νομίζουμε πως έχουμε δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Ο ρομαντικός οίστρος του Μέρντοχ δεν έχει σβήσει τα τελευταία χρόνια. Μοιάζει πλέον σχεδόν γραφικό το γεγονός ότι εκπλαγήκαμε όταν τον είδαμε να «βγαίνει» με το διάσημο (πρώην) μοντέλο και πρώην σύντροφο του Μικ Τζάγκερ, Τζέρι Χολ το 2013. Ο μετέπειτα γάμος τους κράτησε έξι ολόκληρα χρόνια πριν τελειώσει απότομα με ένα email του Ρούπερτ («Τζέρι, δυστυχώς αποφάσισα να δώσω τέλος στον γάμο μας») το 2022. Εκ των υστέρων, εκείνο το ρομαντικό του κεφάλαιο μοιάζει παραδοσιακό, αν αναλογιστεί κανείς τις ερωτικές του περιπέτειες τα δύο χρόνια που ακολούθησαν.

Γάμος αλά Ρούπερτ Μέρντοχ Facebook Twitter
Μοιάζει πλέον σχεδόν γραφικό το γεγονός ότι εκπλαγήκαμε όταν τον είδαμε να «βγαίνει» με το διάσημο (πρώην) μοντέλο και πρώην σύντροφο του Μικ Τζάγκερ, Τζέρι Χολ το 2013. Φωτ.: Getty Images/ Ideal Image

Το κυκλοφορικό σύστημα του Μέρντοχ μπορεί να απαιτεί κάποια ειδικά έμπλαστρα όταν πρόκειται να σταθεί όρθιος σε δεξιώσεις για πολλή ώρα, αλλά καμία συμπίεση δεν μπορεί να καταστείλει τα πάθη του όταν πρόκειται για θέματα της καρδιάς. Το φλερτ του με τη Ζούκοβα ήταν άλλος ένας ανεμοστρόβιλος, που φέρεται να τροφοδοτήθηκε ενώ έκαναν βόλτες στη Μεσόγειο το περασμένο καλοκαίρι πάνω σε ένα γιοτ που κάποτε ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση.

Ενώ όμως είναι εύκολο να μειδιά ειρωνικά κανείς με τα τερτίπια ενός άνδρα που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την εκατονταετηρίδα του, αυτή η τελευταία ένωση προσθέτει ένα νέο στρώμα στη δυναστική φατρία των Μέρντοχ. Η Ζούκοβα κουβαλά μαζί της ένα ιστορικό που προσδίδει μια διάσταση Τζέιμς Μποντ στην όλη ίντριγκα, προσθέτοντας ένα νέο παίκτη στη μυθιστορηματική υπόθεση διαδοχής του ζάπλουτου μεγιστάνα.

Λίγα είναι γνωστά για τη Ζούκοβα εκτός από κάποια στοιχεία: συνταξιούχος μοριακή βιολόγος, μετανάστευσε στις ΗΠΑ από τη Μόσχα λίγο πριν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Δεν της είναι άγνωστα τα «alpha males», οι μεγιστάνες και οι ολιγάρχες, καθώς ήταν προηγουμένως παντρεμένη με τον Αλεξάντερ Ζούκοφ, τον ρωσικής καταγωγής Βρετανό επενδυτή και δισεκατομμυριούχο στον τομέα της ενέργειας, ο οποίος ζει στο Λονδίνο από το 1993. Έχουν μια κόρη μαζί, την Ντάσα Ζούκοβα, προστάτρια των τεχνών και εκδότρια περιοδικών, η οποία κάποτε ήταν παντρεμένη με τον διάσημο ολιγάρχη και πρώην ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Η Ντάσα χώρισε από τον Αμπράμοβιτς, με τον οποίο έχει δύο παιδιά, το 2017. Κατά τη διάρκεια του γάμου τους, το ζευγάρι συγκέντρωσε μια συλλογή έργων τέχνης με περισσότερα από 300 έργα, αξίας 963 εκατ. δολαρίων. Η τύχη αυτής της συλλογής δεν είναι γνωστή, αλλά η Ντάσα έχει προχωρήσει. Τώρα είναι παντρεμένη με τον Σταύρο Νιάρχο τον τρίτο, εγγονό του Έλληνα δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα της ναυτιλίας.

Πρόσφατες αναρτήσεις στο Instagram βρήκαν την Ντάσα στο Met Gala παρέα με τους εκλεκτούς φίλους της από τον κόσμο της τέχνης. Είναι επίσης κολλητές φίλες –BFFs που λέμε– με την Karlie Kloss, το πρώην supermodel και νυν εκδότρια, η οποία είναι κουνιάδα του Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρού και πρώην ανώτερου συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ. Είναι τρομεροί οι ιστοί που πλέκουν αυτοί οι δισεκατομμυριούχοι στις διαπλοκές τους.

Εύκολα μπαίνει φυσικά κανείς στον πειρασμό να σπεκουλάρει πώς μπορούν να εξελιχθούν αυτές οι διαπλοκές. Η Ντάσα έδωσε χρήματα στους Δημοκρατικούς για να υποστηρίξει τη Χίλαρι Κλίντον, αλλά ο ιστός της πολιτικής επιρροής περιπλέκεται περαιτέρω από διάφορους πρώην συντρόφους, ετεροθαλείς αδελφούς και κολλητούς. Στα 93 του χρόνια, ο Ρούπερτ Μέρντοχ βρίσκεται ξανά στον πυρήνα μιας πολυδύναμης συνομοταξίας. Ποιος επωφελείται όμως από αυτόν τον γάμο;

Μήπως ο ίδιος που, ως κάποιου είδους υπέρτατος γκουρού, παραχωρεί σιγά-σιγά την ισχύ του στους νέους του συνεργάτες; Ή μήπως, στην ηλικία του, είναι πιθανότερο να αντλεί ο ίδιος ισχύ από τις αντίστοιχες «δεξαμενές» τους; Πρόκειται για μια συναρπαστική υπόθεση, και παρακολουθώντας την αισθάνεται κανείς όλο και πιο μικρός. Εμείς οι κοινοί θνητοί, στεκόμαστε εδώ με τα προνόμια του φορολογούμενου και της ψήφου μια φόρα κάθε τόσο, συνειδητοποιώντας ότι η όποια επιρροή που νομίζουμε πως έχουμε δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Με στοιχεία από The Financial Times

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σάγκα της Μονής Σινά

Ρεπορτάζ / Μυστήριο, βία, σκάνδαλα και διαπλοκή: Η σάγκα της Μονής Σινά

Από την έρημο Σινά και την Ιερουσαλήμ μέχρι το Φανάρι, από το Κάιρο και την Αθήνα μέχρι τις Βρυξέλλες, εκτυλίσσεται μια εκκλησιαστική-διπλωματική υπόθεση που θα μπορούσε να γίνει ταινία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Γιατί ο δήμος Αθηναίων αδιαφορεί για την αρχαία κοίτη του Ιλισού; 

Ρεπορτάζ / Γιατί ο δήμος Αθηναίων αδιαφορεί για την αρχαία κοίτη του Ιλισού; 

Αντί να απομακρύνει το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο που έχει χτιστεί επάνω της, ο δήμαρχος το ανακαινίζει, παραβλέποντας αυτήν τη ζώνη τεράστιας ιστορικής, αρχαιολογικής και περιβαλλοντικής σημασίας. 
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Με αντιπολίτευση την ακρίβεια 

Οπτική Γωνία / Με αντιπολίτευση την ακρίβεια 

Ο πρωθυπουργός, με τα μέτρα που εξήγγειλε, έδωσε το καθαρό στίγμα της φιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής του, αφήνοντας το πεδίο ανοιχτό για μια πιο αριστερή αντιπολίτευση, της οποίας οι προτάσεις αναμένονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Τι κομίζει ο Αλέξης Τσίπρας;

Οπτική Γωνία / Τι κομίζει ο Αλέξης Τσίπρας;

Προβάλλοντας πλέον έναν ήπιο «κριτικο-μνημονιακό» τόνο, ο Αλέξης Τσίπρας καταλήγει σε ένα πενιχρό σχήμα: τη διαμάχη μεταξύ της αναπτυξιακής Ελλάδας και της κλεπτοκρατίας, την αντίθεση έντιμης-παραγωγικής χώρας με μια μικρή μερίδα διεφθαρμένων και τις προσβάσεις τους στο κράτος.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Τι ακριβώς συμβαίνει με τα αυγά στην Ελλάδα;

Ρεπορτάζ / Τι ακριβώς συμβαίνει με τα αυγά στην Ελλάδα – να ανησυχούμε ή όχι;

Μελέτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του ΕΚΠΑ καταγράφει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την παρουσία PFAS σε αυγά ελευθέρας βοσκής, αναδεικνύοντας το ζήτημα των «παντοτινών χημικών».
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Απάντηση στη δυσαρέσκεια για την ανάπτυξη που δεν μοιράζεται

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Απάντηση στη δυσαρέσκεια για την ανάπτυξη που δεν μοιράζεται

Ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στη ΔΕΘ θα προσπαθήσει να απαντήσει στους πολίτες που δεν έχουν δει ως τώρα την οικονομική ανάπτυξη που διαφημίζει η κυβέρνηση, παρουσιάζοντας τα μέτρα που θα ανακοινώσει ως απτή απόδειξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πεθαίνοντας ως δημοσιογράφος στη Γάζα

Ακροβατώντας / Πόσο αξίζει η ζωή ενός Παλαιστίνιου δημοσιογράφου στη Γάζα;

Σίγουρα όχι όσο ενός που προέρχεται από τη Δύση, τουλάχιστον για τον ισραηλινό στρατό. Γιατί ο δυτικός κόσμος σίγουρα θα αντιδρούσε με μεγαλύτερη ένταση αν οι δημοσιογράφοι που έχασαν τη ζωή τους είχαν άλλες εθνικότητες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ
Εξάρθρωση της «μαφίας της Κρήτης» σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Ρεπορτάζ / Εξάρθρωση της «μαφίας της Κρήτης» σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, εκβιασμοί και αμφιλεγόμενες συναλλαγές ακινήτων/φιλέτων της μοναστηριακής περιουσίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η δικογραφία που έφερε στη Δικαιοσύνη το κύκλωμα το οποίο δρούσε με επίκεντρο τα Χανιά.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Απειλείται η Ευρώπη από μια νέα οικονομική κρίση;

Οπτική Γωνία / Θ' αντέξει η Ευρώπη την επερχόμενη κρίση στη Γαλλία;

Η Γαλλία, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ε.Ε., αντιμετωπίζει πολιτική αστάθεια και το ενδεχόμενο οικονομικού εκτροχιασμού. Γιατί υπάρχει φόβος για ντόμινο στις αγορές; Μιλά στη LiFO ο καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο University of Liverpool Κώστας Μήλας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ