Ξαβιέ Ντολάν - The Face

Ξαβιέ Ντολάν - The Face Facebook Twitter
1
Ξαβιέ Ντολάν - The Face Facebook Twitter

Πώς εμπνευστήκατε το Λόρενς για Πάντα;
Επιστρέφαμε στο Μόντρεαλ με το συνεργείο από τα γυρίσματα του Σκότωσα τη μητέρα μου, της πρώτης μου ταινίας. Φλυαρούσαμε για πολλά και διάφορα, μέχρι που η βοηθός ενδυματολόγος άρχισε να μιλάει για έναν παλιό της εραστή, ο οποίος ένα βράδυ της ομολόγησε ότι ήθελε να γίνει γυναίκα. Μπορεί να μην είναι η μόνη που έχει βιώσει ένα τέτοιο σοκ, αλλά ο τρόπος και η ειλικρίνεια που μιλούσε με έβαλαν στη διαδικασία να φανταστώ πώς μπορεί να νιώσεις αν μια μέρα, εντελώς ξαφνικά, ένας φίλος ή συγγενής αψηφήσει όλες τις βεβαιότητες, δημιουργώντας ταυτόχρονα αμφιβολίες για όλες τις στιγμές που μπορεί να έχεις μοιραστεί μαζί του. Εκείνο το βράδυ ήξερα ήδη τον τίτλο και το τέλος του σεναρίου, κι έγραψα τις 30 πρώτες σελίδες.


Είναι μια αυτοβιογραφική ταινία, όπως και οι προηγούμενες;
Ναι και όχι. Όχι, γιατί δεν είμαι τρανσέξουαλ. Και ναι, γιατί όλες μου οι ταινίες είναι, αν όχι αυτοβιογραφικές, τουλάχιστον πολύ προσωπικές. Ένας σκηνοθέτης βάζει πάντα ένα κομμάτι του εαυτού του στο έργο του κι εγώ, καλώς ή κακώς, βάζω ένα μεγάλο – και δεν μ' ενδιαφέρει καθόλου αν αυτό ακούγεται εγωκεντρικό ή ναρκισσιστικό. Αρνούμαι να προκαλέσω ανία στο κοινό, μιλώντας για θέματα που δεν γνωρίζω.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Milano Design Film Festival Greece: Οι προφεστιβαλικές δράσεις ξεκινούν στην Αθήνα

Design / Milano Design Film Festival Greece: Οι προφεστιβαλικές δράσεις ξεκινούν στην Αθήνα

Η Άννη Μαρκιτάνη, καλλιτεχνική διευθύντρια του πρώτου Milano Design Film Festival Greece της Αθήνας, το οποίο λόγω της πανδημίας μετατέθηκε για το 2021, μιλά για τις ενδιαφέρουσες προφεστιβαλικές δράσεις που ξεκινούν τώρα στην πόλη.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
Διονύσης Ατζαράκης: «Θυμάστε που διαβάζαμε κάποτε ότι καιγόταν ολόκληρη η Αυστραλία; Ήταν φέτος!»

Small Talk / Διονύσης Ατζαράκης: «Θυμάστε που διαβάζαμε κάποτε ότι καιγόταν ολόκληρη η Αυστραλία; Ήταν φέτος!»

Ο stand-up κωμικός που έγινε viral με το βίντεό του για τον κορωνοϊό και τις θεωρίες συνωμοσίας μιλά για το 2020, τα drive-in, τους φόβους του και τα νέα του πλάνα.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
Η ονειρική φαντασίωση μιας αλλαγής απασχολεί τον νεαρό εικαστικό Μανώλη Δασκαλάκη-Λεμό στα έργα του

Εικαστικά / Η ονειρική φαντασίωση μιας αλλαγής απασχολεί τον νεαρό εικαστικό Μανώλη Δασκαλάκη-Λεμό στα έργα του

Θραύσματα από μάρμαρο, κομμάτια μια ιδιότυπης συλλογής από τις μεγάλες πορείες της Αθήνας, αιωρούνται σαν αστρική σκόνη σε νυχτερινό ουρανό στη συμμετοχή του νεαρού εικαστικού στην έκθεση «The state of emergency has become the rule» της γκαλερί Can.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ

σχόλια

1 σχόλια