Ποιοι είναι οι άνθρωποι της Patari Records;

Είμαστε μια παρέα φίλων, μουσικών, ηχοληπτών και παραγωγών. Το label ουσιαστικά αποτελείται από τα συγκροτήματά του και πλαισιώνεται από φίλους και μέλη που ασχολούνται με το κομμάτι του σχεδιασμού και των κατασκευών.

 

—Ποιος ήταν ο λόγος που αποφασίσατε να στήσετε το label;

Η ιδέα του γεννήθηκε όταν καταλάβαμε ότι υπάρχει αρκετό υλικό που έχει παραχθεί στον ίδιο χώρο, με κοινή αισθητική και νοοτροπία, που θα μπορούσε να προβληθεί καλύτερα κάτω από μια κοινή ομπρέλα. Θεωρούμε ότι μέσα από τη συλλογική δουλειά μπορεί κανείς να πετύχει πολύ περισσότερα απ' ό,τι μόνος του. Στόχος μας, σε μουσικό επίπεδο, είναι να προτείνουμε έναν νέο αθηναϊκό κιθαριστικό, και όχι μόνο, ήχο, όπως εμείς τον αντιλαμβανόμαστε.

 

Ένας πρώην βιομηχανικός χώρος βρέθηκε τυχαία και ο παππούς που κοσμεί το λογότυπό μας βοήθησε πρακτικά να καλυφθούν οι πρώτες του ανάγκες.

 

—Ποια είναι η ιστορία πίσω απ' τη δημιουργία του;

Το πατάρι, ως παρέα, χώρος δημιουργίας και εκτόνωσης, μετράει έξι χρόνια ζωής. Ένας πρώην βιομηχανικός χώρος βρέθηκε τυχαία και ο παππούς που κοσμεί το λογότυπό μας βοήθησε πρακτικά να καλυφθούν οι πρώτες του ανάγκες. Σιγά-σιγά, η παρέα μεγάλωσε και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

 

 

 

—Πείτε μου λίγα λόγια για τον χώρο σας, το εργοστάσιο παπουτσιών.

Βρισκόμαστε σε ένα πρώην εργοστάσιο παπουτσιών των μέσων του προηγούμενου αιώνα, στα νότια προάστια της Αθήνας. Αυτήν τη στιγμή λειτουργούν μέσα του ημι-ανεξάρτητα τρία στούντιο για πρόβες και ηχογραφήσεις, ένα σχεδιαστικό γραφείο-εργαστήριο για κατασκευές και ένας χώρος εκδηλώσεων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για live, εκθέσεις ή ως πίστα πατινάζ.

 

—Δώστε μου μια ιδέα από αυτά που ετοιμάζετε.

Το roster μας αυτήν τη στιγμή αποτελείται από τους: Treep, Film Jacket 35, Nerrves, ΗΞΧ, Primo Bake, Φαλκονέρα και King Medicine. Προς το παρόν, μετράμε δύο κυκλοφορίες σε φυσική μορφή και ανυπομονούμε να ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες που έχουν δρομολογηθεί. Ο χειμώνας βρίσκει τις περισσότερες μπάντες μας να δουλεύουν σε νέο υλικό, ενώ διοργανώνουμε συναυλίες και events εντός και εκτός του χώρου μας, ξεκινώντας με το πρώτο μας showcase στο AΝ club στις 25 Οκτωβρίου. Ακολουθούν περισσότερα.

 

 

 

Info

Patari Records Showcase

25/10, 20:30

AN Club (Σολωμού 13)

Εισ.: 6 ευρώ