Patari Records: Ένα νέο, ανεξάρτητο μουσικό label δραστηριοποιείται σε ένα πρώην εργοστάσιο παπουτσιών

Patari Records: Ένα νέο, ανεξάρτητο μουσικό label δραστηριοποιείται σε ένα πρώην εργοστάσιο παπουτσιών Facebook Twitter
Το label ουσιαστικά αποτελείται από τα συγκροτήματά του και πλαισιώνεται από φίλους και μέλη που ασχολούνται με το κομμάτι του σχεδιασμού και των κατασκευών.
0

Ποιοι είναι οι άνθρωποι της Patari Records;

Είμαστε μια παρέα φίλων, μουσικών, ηχοληπτών και παραγωγών. Το label ουσιαστικά αποτελείται από τα συγκροτήματά του και πλαισιώνεται από φίλους και μέλη που ασχολούνται με το κομμάτι του σχεδιασμού και των κατασκευών.

—Ποιος ήταν ο λόγος που αποφασίσατε να στήσετε το label;

Η ιδέα του γεννήθηκε όταν καταλάβαμε ότι υπάρχει αρκετό υλικό που έχει παραχθεί στον ίδιο χώρο, με κοινή αισθητική και νοοτροπία, που θα μπορούσε να προβληθεί καλύτερα κάτω από μια κοινή ομπρέλα. Θεωρούμε ότι μέσα από τη συλλογική δουλειά μπορεί κανείς να πετύχει πολύ περισσότερα απ' ό,τι μόνος του. Στόχος μας, σε μουσικό επίπεδο, είναι να προτείνουμε έναν νέο αθηναϊκό κιθαριστικό, και όχι μόνο, ήχο, όπως εμείς τον αντιλαμβανόμαστε.

Ένας πρώην βιομηχανικός χώρος βρέθηκε τυχαία και ο παππούς που κοσμεί το λογότυπό μας βοήθησε πρακτικά να καλυφθούν οι πρώτες του ανάγκες.

—Ποια είναι η ιστορία πίσω απ' τη δημιουργία του;

Το πατάρι, ως παρέα, χώρος δημιουργίας και εκτόνωσης, μετράει έξι χρόνια ζωής. Ένας πρώην βιομηχανικός χώρος βρέθηκε τυχαία και ο παππούς που κοσμεί το λογότυπό μας βοήθησε πρακτικά να καλυφθούν οι πρώτες του ανάγκες. Σιγά-σιγά, η παρέα μεγάλωσε και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

 

—Πείτε μου λίγα λόγια για τον χώρο σας, το εργοστάσιο παπουτσιών.

Βρισκόμαστε σε ένα πρώην εργοστάσιο παπουτσιών των μέσων του προηγούμενου αιώνα, στα νότια προάστια της Αθήνας. Αυτήν τη στιγμή λειτουργούν μέσα του ημι-ανεξάρτητα τρία στούντιο για πρόβες και ηχογραφήσεις, ένα σχεδιαστικό γραφείο-εργαστήριο για κατασκευές και ένας χώρος εκδηλώσεων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για live, εκθέσεις ή ως πίστα πατινάζ.

—Δώστε μου μια ιδέα από αυτά που ετοιμάζετε.

Το roster μας αυτήν τη στιγμή αποτελείται από τους: Treep, Film Jacket 35, Nerrves, ΗΞΧ, Primo Bake, Φαλκονέρα και King Medicine. Προς το παρόν, μετράμε δύο κυκλοφορίες σε φυσική μορφή και ανυπομονούμε να ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες που έχουν δρομολογηθεί. Ο χειμώνας βρίσκει τις περισσότερες μπάντες μας να δουλεύουν σε νέο υλικό, ενώ διοργανώνουμε συναυλίες και events εντός και εκτός του χώρου μας, ξεκινώντας με το πρώτο μας showcase στο AΝ club στις 25 Οκτωβρίου. Ακολουθούν περισσότερα.

 

Info

Patari Records Showcase

25/10, 20:30

AN Club (Σολωμού 13)

Εισ.: 6 ευρώ

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαίρη Μοντ: Mια σπουδαία ερμηνεύτρια του ελαφρού τραγουδιού, που διέπρεψε στις δεκαετίες του ’50 και του ’60

Μουσική / Μαίρη Μοντ: Mια σπουδαία ερμηνεύτρια του ελαφρού τραγουδιού, που διέπρεψε στις δεκαετίες του ’50 και του ’60

Σύζυγος του μαέστρου και συνθέτη Αλέκου Σπάθη, η Μαίρη Μοντ (αληθινό όνομα Μαρία Μουστάκα) πέρασε από τα καλύτερα μαγαζιά της εποχής, εμφανίστηκε στον κινηματογράφο και άφησε τη σφραγίδα της στο χώρο του ελληνικού ελαφρού τραγουδιού.
ΦΩΝΤΑΣ ΤΡΟΥΣΑΣ
Για το Saristra αξίζει να πας μέχρι την Κεφαλονιά

Μουσική / Saristra 2022: Ένας αξέχαστος τριήμερος διονυσιασμός στην Κεφαλονιά

Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας, αυτό το μοναδικό φεστιβάλ που γίνεται κάθε καλοκαίρι σε ένα χωριό-φάντασμα κοντά στη Σάμη επέστρεψε, μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο από ποτέ, με καλλιτεχνικές δράσεις, μουσικά live και DJ sets που θα μας μείνουν αξέχαστα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05/08 - ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Σαβίνα Γιαννάτου: Τα παιδικά της χρόνια, η γνωριμία με τη Λένα Πλάτωνος και η αγάπη της για την free jazz

Το τραγούδι των Ελλήνων / Σαβίνα Γιαννάτου: Τα παιδικά της χρόνια, η γνωριμία με τη Λένα Πλάτωνος και η αγάπη της για τη free jazz

Η Αργυρώ Μποζώνη συναντά τη Σαβίνα Γιαννάτου, την κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια με την κρυστάλλινη φωνή, και μιλούν για τους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής και την μουσική της πορείας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
80s, meta-trap και ψυχεδέλεια: Το «555» του Mufasha είναι από τους δίσκους του καλοκαιριού

Μουσική / '80s, meta-trap και ψυχεδέλεια: Το «555» του Mufasha είναι από τους δίσκους του καλοκαιριού

Ο 20χρονος Mufasha παρουσιάζει έναν δίσκο με φουτουριστικό τραπ και ψυχεδελικά vibes, βαθιά συναισθηματικό, με προσωπικούς στίχους που περισσότερο τους τραγουδάει παρά τους ραπάρει.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 01/08 - ΘΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ-Τι κάνει την όπερα «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι να παραμένει τόσο δημοφιλής;

The Review / Τι κάνει την όπερα «Τόσκα» του Πουτσίνι τόσο δημοφιλή;

Ο Χρήστος Παρίδης συζητάει με τη δημοσιογράφο Αργυρώ Μποζώνη για την παράσταση της όπερας «Τόσκα» που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο από την Εθνική Λυρική Σκηνή, κλείνοντας το Φεστιβάλ Αθηνών 2022.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ