— Τι ήταν αυτό που σας τράβηξε στα ποιήματα του Νίκου Ευθυμιάδη;

Με τον Νίκο, καθώς και με τα υπόλοιπα παιδιά του Black Light Project, γνωριζόμαστε χρόνια. Είχε στο συρτάρι του κάποια ποιήματα τα οποία σκεφτόταν να εκδώσει. Προσωπικά, δεν γνώριζα αυτήν του την ενασχόληση και ούτε είχα διαβάσει ποτέ κάτι δικό του. Κάποια στιγμή μου έστειλε τα ποιήματα και αυτό που με τράβηξε ήταν ο κόσμος που είχε χτίσει.

 

Διαβάζοντάς τα, έβλεπα τις εικόνες, άκουγα τη μουσική. Η σκοτεινή πλευρά των ανθρώπων, αυτοί είναι οι στίχοι του Νίκου και εμένα με αφορά πολύ αυτό. Επιλέχθηκαν πέντε ποιήματα της συλλογής και μαζί με δύο ορχηστρικά κομμάτια φτιάχτηκε το μουσικό άλμπουμ «Black Light Project», το οποίο συνοδεύει την ποιητική συλλογή με τον τίτλο «Μαύρο φως» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.

 

— Πώς τα προσεγγίσατε;

Αφού έγινε η πρώτη ανάγνωση, διάλεξα κάποια που θεώρησα πιο κοντινά σ' εμένα. Έκανα τις πρώτες απαγγελίες και τα έστειλα στον Γιάννη Ευθυμιάδη και στον Θανάση Dzingovic, οι οποίοι ανέλαβαν το μουσικό στήσιμο του πρότζεκτ. Συμφωνήσαμε όλοι ποια θα κρατήσουμε κι έτσι άρχισε να χτίζεται σιγά-σιγά το ηχητικό τοπίο που θα συνοδεύει τα ποιήματα, ενώ λίγο αργότερα μπήκε και η Εύα Ντούρου στην ομάδα, η οποία έπαιξε στις ηχογραφήσεις θέρεμιν και πλήκτρα.

 

Μετά από μερικούς μήνες ολοκληρώθηκε το μουσικό άλμπουμ με τον τίτλο Black Light Project και είναι διαθέσιμο στο bandcamp καθώς και στο κανάλι μας στο YouTube, ενώ κυκλοφόρησε και το πρώτο video poetry, πάνω στο ποίημα «Παραμύθι», σκηνοθετημένο από τον Dominic Holland.

 

— Πώς βλέπετε το μέλλον της ποίησης; Είστε αισιόδοξοι;

Προσωπικά, ναι, όπως και για όλες τις τέχνες, τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο. Χωρίς την τέχνη δεν υπάρχει άνθρωπος και χωρίς τον άνθρωπο δεν υπάρχει μέλλον.

 

— Πώς βιώνετε εσείς το σύγχρονο αστικό περιβάλλον;

Άλλοτε με θλίψη και άλλοτε με αισιοδοξία. Δεν συμβαίνουν και λίγα τα τελευταία χρόνια. Προσπαθούμε να πάρουμε ανάσες, να σηκωθούμε, να αντιδράσουμε και ποτέ μα ποτέ να μη χάσουμε την ομορφιά που υπάρχει γύρω μας, αν και μερικές φορές μοιάζει να θαμπώνει. Μαζί με τους φίλους μας, με ομάδες που φτιάχνουν πράγματα από ανάγκη αληθινή. Γι' αυτό φτιάξαμε και το Black Light Project.

 

 

 

23/1, 21:30

Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57

Εισ.: 8 ευρώ