Με θέρεμιν, κιθάρα και πλήκτρα οι Black Light Project επενδύουν μουσικά μια καινούργια ποιητική συλλογή

Με θέρεμιν, κιθάρα και πλήκτρα οι Black Light Project επενδύουν μουσικά μια καινούργια ποιητική συλλογή Facebook Twitter
The Black Light Project
0

— Τι ήταν αυτό που σας τράβηξε στα ποιήματα του Νίκου Ευθυμιάδη;

Με τον Νίκο, καθώς και με τα υπόλοιπα παιδιά του Black Light Project, γνωριζόμαστε χρόνια. Είχε στο συρτάρι του κάποια ποιήματα τα οποία σκεφτόταν να εκδώσει. Προσωπικά, δεν γνώριζα αυτήν του την ενασχόληση και ούτε είχα διαβάσει ποτέ κάτι δικό του. Κάποια στιγμή μου έστειλε τα ποιήματα και αυτό που με τράβηξε ήταν ο κόσμος που είχε χτίσει.

Διαβάζοντάς τα, έβλεπα τις εικόνες, άκουγα τη μουσική. Η σκοτεινή πλευρά των ανθρώπων, αυτοί είναι οι στίχοι του Νίκου και εμένα με αφορά πολύ αυτό. Επιλέχθηκαν πέντε ποιήματα της συλλογής και μαζί με δύο ορχηστρικά κομμάτια φτιάχτηκε το μουσικό άλμπουμ «Black Light Project», το οποίο συνοδεύει την ποιητική συλλογή με τον τίτλο «Μαύρο φως» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.

— Πώς τα προσεγγίσατε;

Αφού έγινε η πρώτη ανάγνωση, διάλεξα κάποια που θεώρησα πιο κοντινά σ' εμένα. Έκανα τις πρώτες απαγγελίες και τα έστειλα στον Γιάννη Ευθυμιάδη και στον Θανάση Dzingovic, οι οποίοι ανέλαβαν το μουσικό στήσιμο του πρότζεκτ. Συμφωνήσαμε όλοι ποια θα κρατήσουμε κι έτσι άρχισε να χτίζεται σιγά-σιγά το ηχητικό τοπίο που θα συνοδεύει τα ποιήματα, ενώ λίγο αργότερα μπήκε και η Εύα Ντούρου στην ομάδα, η οποία έπαιξε στις ηχογραφήσεις θέρεμιν και πλήκτρα.

Μετά από μερικούς μήνες ολοκληρώθηκε το μουσικό άλμπουμ με τον τίτλο Black Light Project και είναι διαθέσιμο στο bandcamp καθώς και στο κανάλι μας στο YouTube, ενώ κυκλοφόρησε και το πρώτο video poetry, πάνω στο ποίημα «Παραμύθι», σκηνοθετημένο από τον Dominic Holland.

— Πώς βλέπετε το μέλλον της ποίησης; Είστε αισιόδοξοι;

Προσωπικά, ναι, όπως και για όλες τις τέχνες, τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο. Χωρίς την τέχνη δεν υπάρχει άνθρωπος και χωρίς τον άνθρωπο δεν υπάρχει μέλλον.

— Πώς βιώνετε εσείς το σύγχρονο αστικό περιβάλλον;

Άλλοτε με θλίψη και άλλοτε με αισιοδοξία. Δεν συμβαίνουν και λίγα τα τελευταία χρόνια. Προσπαθούμε να πάρουμε ανάσες, να σηκωθούμε, να αντιδράσουμε και ποτέ μα ποτέ να μη χάσουμε την ομορφιά που υπάρχει γύρω μας, αν και μερικές φορές μοιάζει να θαμπώνει. Μαζί με τους φίλους μας, με ομάδες που φτιάχνουν πράγματα από ανάγκη αληθινή. Γι' αυτό φτιάξαμε και το Black Light Project.

 

23/1, 21:30

Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57

Εισ.: 8 ευρώ

 

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελιτζάzz

Μουσική / Μελιτζάzz: Ένα πολύπλευρο φεστιβάλ για την τσακώνικη παράδοση που χάνεται

Στο φεστιβάλ του Λεωνιδίου συνομιλούν εδώ και δώδεκα χρόνια το παλιό με το νέο: η ιστορία, η αρχιτεκτονική, η τσακώνικη διάλεκτος και οι χοροί του τόπου, η υφαντική και η γεύση με τις σύγχρονες δράσεις.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Larry Gus με στίχους Ευθύμη Φιλίππου: Το βίντεο της meta-λαϊκής «Κουτσουπιάς» γυρίστηκε στο Σκακιστικό Καφενείο Πανελλήνιον

Nothing Days / Larry Gus με στίχους Ευθύμη Φιλίππου: Το βίντεο της «Κουτσουπιάς» γυρίστηκε στο Σκακιστικό Καφενείο Πανελλήνιον

O σκηνοθέτης του βίντεο Ματβέι Φικς ζει στη Νέα Υόρκη και μια μέρα θα γίνει μεγάλος και τρανός, οπότε με την ευκαιρία κάναμε μια συνέντευξη γιατί ποτέ δεν ξέρεις, ίσως σε λίγο να μην μπορείς να τον προσεγγίσεις.
M. HULOT
Μπέλα Μπάρτοκ: Το κονσέρτο της ζωής του

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Μπέλα Μπάρτοκ: Το κονσέρτο της ζωής του

Η Ματούλα Κουστένη εξερευνά το πιο εντυπωσιακό και αγαπημένο συμφωνικό έργο του Ούγγρου πρωτοπόρου, το Κοντσέρτο για Ορχήστρα, που σφύζει από ζωντάνια και χορευτική διάθεση, αγγίζοντας τα όρια του παροξυσμού.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Γιατί 'ναι μαύρα τα βουνά - Κόνιτσα

Μουσική / «Γιατί 'ναι μαύρα τα βουνά» στην Κόνιτσα: Ένα ταξίδι στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της παραδοσιακής μουσικής

Η μετεξέλιξη της παραδοσιακής μουσικής και ο ρόλος των Ρομά στη μουσική των νότιων Βαλκανίων είναι οι δυο θεματικές που απασχόλησαν το φετινό φεστιβάλ που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στην Κόνιτσα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Eli & Fur

Μουσική / Οι Eli & Fur φέρνουν τη μουσική τους χημεία στην Αθήνα

Το δίδυμο που αγαπάει την ενέργεια του σούρουπου και μόλις κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ εμπνευσμένο από τις νύχτες του μιλά για το αποτύπωμα της ηλεκτρονικής μουσικής στη ζωή και την πολυετή φιλία του πριν εμφανιστεί στο Bolivar.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ