Πώς διαλέξατε το όνομά σας;

Τον τίτλο τον εμπνευστήκαμε από μια νέον επιγραφή της Eve de Haan που υπάρχει σε μαγαζί του Σόχο στο Λονδίνο. Αποφασίσαμε ότι ταιριάζει τέλεια στο νέο σχήμα που ετοιμάζαμε από άποψη αισθητικής αλλά και σημασιολογικώς. Είμαστε φαν του αναλογικού '60s και '70s ήχου, χρησιμοποιούμε φυσικά όργανα, κιθάρες, βίντατζ αναλογικά συνθεσάιζερ, φλάουτο, κρουστά και, φυσικά, χρησιμοποιούμε και την τεχνολογία (computers, drum machines κ.λπ.) για να βγάλουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, χωρίς όμως να την εμπιστευόμαστε απόλυτα.

 

— Τι συνδέει τον Monsieur Minimal με τον Hiras και πώς αποφασίσατε να συνεργαστείτε, για ένα ολοκληρωμένο πρότζεκτ αυτήν τη φορά;

Μια συνεργασία και μια σχέση ετών πλέον. Είμαστε και οι δύο βόρειοι και άρρωστοι με τη μουσική. Η ιδέα προέκυψε μετά τη σύμπραξή μας στη διασκευή του «Σ' αγαπώ» με την Ανδριάνα Μπάμπαλη. Από κει και πέρα, μιλάμε καθημερινά στο τηλέφωνο, ανταλλάσσουμε ιδέες διαδικτυακά και προσπαθούμε να γεφυρώσουμε τη μεταξύ μας απόσταση Αθήνα - Σέρρες.

 

Do Not Trust Robots: Αυτό είναι το νέο συγκρότημα του Μonsieur Μinimal
Hiras

 

— Ποιες είναι οι βασικές επιρροές (μουσικές και μη) των Do Not Trust Robots;

Οι '70s και '60s αναφορές είναι αυτές που αποτέλεσαν κοινό τόπο και αφετηρία έμπνευσης και δημιουργίας. Τρέλα για τα αναλογικά συνθεσάιζερ και τον βίντατζ ήχο, τη '60s garage pscychedelic rock σκηνή και ειδικά της περιόδου 1967-69, (Elecrtric Prunes, The Seeds, The 13th Floor Elevators), τη '70s turkish psychedelic anatolial rock folk σκηνή καθώς τους '70s και '80s ηλεκτρονικούς ήχους των Tangerine Dream.

 

—Ποια είναι τα τρία άλμπουμ που θα βάζατε σε μια πρώιμη λίστα με τα καλύτερα του 2019;

Ακούσαμε και μας έκαναν κλικ τα εξής άλμπουμ: Michael Kiwanuka – «Kiwanuka», Ribbons - «Bibio» και το πρόσφατο «Lahs» των Allah Las.

 

—Είστε όντως καχύποπτοι απέναντι στην ευρεία επικράτηση των ρομπότ και της τεχνητής νοημοσύνης; Πώς την φαντάζεστε;

Είμαστε καχύποπτοι απέναντι σε ό,τι δεν φαντάζει ανθρώπινο!

 

 


Info

Το πρώτο σινγκλ των Do Not Trust Robots, «Σταγόνα», είναι διαθέσιμο για downloading και streaming σε iTunes, Spotify και όλα τα ψηφιακά καταστήματα από τη Mo.Mi. Records.