ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Το παιδί και η ΑΕΚ

Το παιδί και η ΑΕΚ Facebook Twitter
0

» Όλαξεκίνησαν κάπου στο Μοναστηράκι. Ένααπόγευμα, πριν πολλά χρόνια, έναςπιτσιρικάς που άκουγε παλιοροκιές,φορούσε δερμάτινα, μπότες και είχε ρεβέρστο παντελόνι χτύπησε ένα tatoo με έναδικέφαλο αετό. Τότε δεν ήταν ακόμαtrendy. Το ήθελε όμως. Και ένα παιδί από τηνεπαρχία με το όνομα Ντέμης ξεκινούσετην καριέρα του στην Αθήνα. Έμοιαζεαυθεντικός, είχε στόφα star και την εξυπνάδανα κρύβει τις αδυναμίες πίσω από τηλάμψη.

»Ταχρόνια πέρασαν και το παραμύθι συνεχίστηκε.Καριέρα, γάμος, παιδιά, ένα φεγγάρι στηνποδοσφαιρική Μαδρίτη, ένα πρωτάθλημαΕυρώπης και τα κοντά παντελονάκιαφάνταζαν πια ντεμοντέ για τον πρόεδροτης νέας εποχής. Το 2004 με 44 τρόπους,νομικές διευκολύνσεις και ξεκάθαρηαγάπη η ΑΕΚ σώθηκε στα χέρια του. Αν ήτανταινία, οι δυο τους θα χάνονταν χέριχέρι στο ηλιοβασίλεμα. Δεν ήταν ταινίαόμως, αλλά ενοχλητική πραγματικότητα.Και οι τίτλοι δεν ήρθαν. Μόνοαυτοί του τέλους.

»ΟΝτέμης μεγάλωσε. Δεν είναι μόδα πια, εδώκαιρό. Φαινόταν από τα επιθετικάπρωτοσέλιδα, από τις αγωνιστικέςαποτυχίες, από τα μηδέν πρωταθλήματα,από το κακόγουστο μουστάκι και από τααπανωτά λάθη. Πάνω απ' όλα όμως φαινόταναπό το κενό βλέμμα του. Η επανάστασηκουράζει. Ειδικά όταν δεν αποδίδει.

»Τοελληνικό ποδόσφαιρό είναι ένας τοίχοςαπό μπετόν. Έχει σκυρόδερμα, γερά θεμέλιαμε σάπια υλικά και νόμους της πιάτσας,δυνατότερους και από αυτούς της φύσης.Στην αρχή, ο Ντέμης έπαιρνε φόρα, χτυπούσετο κεφάλι του και μάτωνε. Γύριζε,έβαζε νέα μαλλιά καιπροσπαθούσε ξανά. Στην πορεία έκανε καιλάθη. Είτε επικοινωνιακά (ποιος αυτόςο μετρ της επικοινωνίας), είτε τακτικά,είτε οπαδικά. Συνέχιζε όμως. Μέχρι οτοίχος να τον περιγελά ακλόνητος. Καινα τον κουράσει.

»ΟΝτέμης παραιτήθηκε. Δεν θαχαθεί ούτε αυτός, ούτε η ΑΕΚ. Τα λάθητου, αυτά που τώρα τονίζονται, θαυποχωρήσουν. Οι λυρικές υποσχέσεις του«να κάνουμε τη λίμνη μεγαλύτερη' θαγίνουν αντικείμενο αθλητικής μελέτης.Και ο ίδιος, ματαιόδοξος όσο κάθε star, θακοιτάει μπροστά, δήθεν αδιάφορος,κρυφακούγοντας τους ψιθύρους. Το tatooόμως θα παραμείνει. Μπορείς να βγάλειςτο παιδί από την ΑΕΚ, όχι όμως και τηνΑΕΚ από το παιδί.

0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ