— Τι ακριβώς κάνετε στα εργαστήρια του Woodpicker;

Μαθαίνουμε τον κόσμο να βάφει με τα αυθεντικά χρώματα κιμωλίας. Κάνουμε όμως και κάτι πιο σημαντικό από αυτό: απελευθερώνουμε τη δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό των ανθρώπων.


— Υπάρχουν κάποιες ειδικές τεχνικές που μπορεί να μάθει κάποιος που θέλει να αναπαλαιώσει τα έπιπλά του;

Με τα χρώματα κιμωλίας που διαθέτουμε οι τεχνικές είναι άπειρες. Μπορεί να επιλέξει κανείς το στυλ που θα ήθελε να εφαρμόσει. Το υλικό σού δίνει τη δυνατότητα να κάνεις παλαίωση ή και να εκμοντερνίσεις ένα έπιπλο.


— Πού ακριβώς μπορεί να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη μπογιά και πόση περίπου ώρα παίρνει για να στεγνώσει;

Είναι κατάλληλη για γυαλί, σίδερο, μάρμαρο, δέρμα, ύφασμα, ταπετσαρία, ξύλο, μελαμίνη, λάκα, βακελίτη, τούβλο, τσιμέντο και πλαστικό. Δεν χρειάζεται καμία προεργασία και στεγνώνει σε περίπου 20 λεπτά. Είναι άοσμη και τόσο ακίνδυνη που μπορείς να βάψεις ακόμα και παιδικές κούνιες.

 

Πώς να βάφεις τα έπιπλα με χρώματα κιμωλίας
Φωτο: Φίλιππος Λεμονής/LIFO


— Μπορείτε να μου πείτε λίγα λόγια για την Αnnie Sloan, τη γυναίκα που δημιούργησε το συγκεκριμένο υλικό;

Η Annie Sloan είναι πρώην ροκ σταρ, αν υπάρχει τέτοιος όρος. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Οξφόρδης και έφτιαξε αυτήν τη μοναδική πατέντα που βάφει σε όλες τις επιφάνειες, χωρίς τρίψιμο και αστάρι. Η συνάντηση μαζί της είναι μοναδική εμπειρία. Θεωρείται ο γκουρού του χρώματος παγκοσμίως και οι διακοσμητικές της προτάσεις είναι πάντα σεβαστές.


— Εσείς πώς ήρθατε σε επαφή μαζί της;

Για να ισορροπώ, μια και η άλλη μου ιδιότητα είναι λιγότερο χειρωνακτική. Πάντα έφτιαχνα πράγματα με τα χέρια μου, έβαφα με πλαστικά χρώματα, έτριβα, αστάρωνα κ.λπ. Σε ένα ταξίδι στους φοιτητές γιους μου στην Αγγλία για μαγείρεμα, σιδέρωμα και γενική μαμαδίστικη λάντζα, λοιπόν, ήρθα σε επαφή αρχικά με το υλικό και στη συνέχεια με την ίδια την Annie. Ο έρως υπήρξε κεραυνοβόλος.


— Τι μπορεί να βρει κανείς στο κατάστημά σας;

Στο Woodpicker μπορεί κανείς να βρει όλα τα αυθεντικά προϊόντα της Annie Sloan, φυσικά, αλλά και έπιπλα που έχουμε φτιάξει, πόμολα, μοναδικά αντικείμενα που ερωτεύτηκα σε κάποιο παζάρι, υφάσματα... την Άρτα και τα Γιάννενα κοντολογίς, μαζί με τη διάθεσή μας να μάθουμε σε όποιον θέλει, μέσω ενός τρίωρου σεμιναρίου, ό,τι ξέρουμε για τη συγκεκριμένη μέθοδο βαφής.

 

Πώς να βάφεις τα έπιπλα με χρώματα κιμωλίας
Φωτο: Φίλιππος Λεμονής/LIFO

 

Πώς να βάφεις τα έπιπλα με χρώματα κιμωλίας
Φωτο: Φίλιππος Λεμονής/LIFO

 

Πώς να βάφεις τα έπιπλα με χρώματα κιμωλίας
Φωτο: Φίλιππος Λεμονής/LIFO

 

 

Info:

www.anniesloan.gr