Καλή ενυδάτωση

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν ο οργανισμός μας είναι κατάλληλα ενυδατωμένος, παρατείνεται η διάρκεια ζωής των κυττάρων της επιδερμίδας και κατ' επέκταση το μαύρισμά μας.

 

Το ίδιο συμβαίνει και με την καλή εξωτερική ενυδάτωση με κρέμες και προϊόντα που προτείνονται για μετά τον ήλιο και εξασφαλίζουν την πολύτιμη υγρασία στο δέρμα.

 

Αντηλιακό και στην πόλη

Οι περισσότεροι ξεχνάμε το αντηλιακό στην τσάντα θαλάσσης με το επιστρέψουμε από τις διακοπές. Ωστόσο, το αντηλιακό δεν μας προστατεύει μόνο από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου αλλά βοηθά και στη διατήρηση του μαυρίσματος.

 

Συν τοις άλλοις, προστατεύει και από το αντιαισθητικό ξεφλούδισμα που εμφανίζεται μέρες μετά το πρώτο κάψιμο από τις ακτίνες του ήλιου ως συνέπεια της αφυδάτωσης της επιδερμίδας. Βάζουμε, λοιπόν, αντηλιακό για όσο καιρό διαρκεί το μαύρισμα.

Καρότο και λυκοπένιο βοηθούν πολύ

Κοινώς, πολλά καρότα και πολλές ντομάτες προστίθενται στο καθημερινό διατροφολόγιό μας άμεσα, γιατί έχει επιστημονικά αποδειχτεί ότι η βήτα-καροτίνη και το λυκοπένιο σχετίζονται με την παραγωγή μελανίνης και την προστασία των κυττάρων.

 

Πρόκειται για τροφές που συμβάλλουν τόσο στο ασφαλές μαύρισμα όσο και στη διατήρησή του για αρκετό καιρό. Το ίδιο χρήσιμες γι' αυτόν το σκοπό είναι οι γλυκοπατάτες, τα βερίκοκα και το μάνγκo.

 

Όχι στο βαρύ make up και τις κρέμες με χρώμα

Αυτό ισχύει κυρίως για τον γυναικείο πληθυσμό που, αν επιθυμεί να διατηρήσει το βαθύ χρώμα στην επιδερμίδα του, καλό θα ήταν –και για να αποφύγει αραιώσεις και λεκέδες– να μη χρησιμοποιεί κρέμες σώματος και προσώπου με πρόσθετο χρώμα.

 

Ας προτιμήσει κρέμες με αντηλιακό δείκτη προστασίας που κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά και χωρίς τον κίνδυνο κάποιου παράξενου αποτελέσματος (όπως το να δείχνει κάποιος μαυρισμένος τόπους-τόπους ή... λερωμένος).


Με στοιχεία από MenSHealth.com, Elle.com. Πηγή: www.lifo.gr