Ζούκερμπεργκ: Στο Κογκρέσο ο Mr. Facebook για τις αλλαγές των κανόνων στο ίντερνετ

Ζούκερμπεργκ: Προσχέδιο του Mr. Faceboook και τις αλλαγές στους κανόνες του ίντερνετ Facebook Twitter
EPA
0

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ έκανε τις πρώτες νύξεις για τη μεταρρύθμιση των κανόνων του διαδικτύου, λέγοντας ότι οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν ασυλία από την ευθύνη, εφόσον ακολουθούν τις βέλτιστες πρακτικές για την αφαίρεση επιβλαβούς υλικού από τις πλατφόρμες τους.

Στην κατάθεσή του, που ετοιμάζει για την ακρόαση ενώπιον των υποεπιτροπών Εσωτερικής Ενέργειας και Εμπορίου την Πέμπτη, ο Mr. Facebook αναγνωρίζει ωστόσο τις εκκλήσεις για αλλαγή στην Ενότητα 230 του Άρθρου για τις Επικοινωνίες, η οποία παρέχει σε εταιρείες όπως η πλατφόρμα, απαλλαγή από την ευθύνη για περιεχόμενο που δημοσιεύεται από χρήστες.

Το Facebook, μαζί με το Twitter και το Google Alphabet, των οποίων οι διευθύνοντες σύμβουλοι Jack Dorsey και Sundar Pichai καταθέτουν επίσης την Πέμπτη, δέχτηκαν τα πυρά των Δημοκρατικών για παραπληροφόρηση σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού και τις προεδρικές εκλογές του 2016 και του 2020.

«Πιστεύουμε ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει μία ενδιάμεση προστασία ευθύνης στις πλατφόρμες, για ορισμένους τύπους παράνομου περιεχομένου, σχετικά με την ικανότητα των εταιρειών να ανταποκρίνονται στις βέλτιστες πρακτικές για την καταπολέμηση της διάδοσης αυτού του περιεχομένου», αναφέρει στην σχετική κατάθεση.

«Οι πλατφόρμες δεν πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνες εάν ένα συγκεκριμένο κομμάτι περιεχομένου ξεφύγει από τον εντοπισμό (από πλευράς πλατφόρμας). Αυτό δεν θα ήταν πρακτικό για πλατφόρμες με δισεκατομμύρια δημοσιεύσεις την ημέρα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες του Reuters 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ξαφνικά μιλάνε όλοι για εξωγήινους;

Διεθνή / Γιατί ξαφνικά μιλάνε όλοι για εξωγήινους;

Η νέα αποκάλυψη περί εξωγήινων έχει τα πάντα: μια φαινομενικά έγκυρη πηγή αποκαλύπτει μυστικά για μια κυβερνητική επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί για να κρατήσει το κοινό στο σκοτάδι. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα που να την υποστηρίζει.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ