Καθορίστηκε η ημερομηνία της ταφής του πρώην προέδρου της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε.


Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας στη Χαράρε, η ταφή του πρώην προέδρου της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ο οποίος πέθανε την Παρασκευή στη Σιγκαπούρη σε ηλικία 95 ετών, θα γίνει την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου σε μέρος που δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

 

«Η σορός του αναμένεται το απόγευμα της Τετάρτης στη Ζιμπάμπουε. Η επίσημη νεκρώσιμη ακολουθία προγραμματίζεται το Σάββατο 14 του μηνός, η ταφή θα γίνει την (προσεχή) Κυριακή», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της προεδρίας Τζορτζ Σαράμπα προσθέτοντας ότι ο τόπος της ταφής μένει να οριστεί από την οικογένειά του.

 

Η κηδεία θα τελεστεί στο Εθνικό Αθλητικό Στάδιο της Χαράρε, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται κυβερνητικό υπόμνημα το οποίο εστάλη στις διπλωματικές αντιπροσωπείες. Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο των εθνικών ηρώων, που είναι εθνικό μουσείο στη Χαράρε. Και η πρώτη σύζυγος του Μουγκάμπε, Σάλι, έχει ταφεί εκεί όπου ενταφιάζονται οι πολίτες της Ζιμπάμπουε που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην πατρίδα.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP /dpa /Reuters