Ζευγάρι μαύρων μηνύει μεσίτες -Αυξήθηκε η εκτίμηση του σπιτιού τους όταν ζήτησαν από λευκή να υποδυθεί την ιδιοκτήτρια

Ζευγάρι που θέλησε να πουλήσει σπίτι Facebook Twitter
ABC7
0

Σε μήνυση κατά κτηματομεσιτικής εταιρείας προχώρησε ένα ζευγάρι από την Καλιφόρνια, καθώς η αξία του σπιτιού τους αυξήθηκε όταν λευκή φίλη τους προσποιήθηκε την ιδιοκτήτρια.

Η αξία του σπιτιού του Paul και της Tenisha Tate Austin, που είναι μαύροι και από το Marin City κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, εκτιμήθηκε στα 989.000 δολάρια τον Ιανουάριο, αφού το αγόρασαν το 2016 προς 550.000 δολάρια. Μετά από μια δεύτερη αξιολόγηση από διαφορετική εταιρεία τον επόμενο μήνα, σοκαρίστηκαν όταν διαπίστωσαν ότι η αξία του σπιτιού αυξήθηκε κατά περίπου 480.000 δολάρια.

Το ζευγάρι υποστηρίζει ότι η κτηματομεσίτρια του Ιανουαρίου ήταν μια ηλικιωμένη λευκή γυναίκα - η Miller - που χρησιμοποίησε κωδικοποιημένες φράσεις όπως «Η Marin City είναι μια ξεχωριστή περιοχή» όταν εκτιμούσε το ακίνητο με το ζευγάρι να πιστεύει ότι τα σχόλια σχετίζονταν με το ζήτημα της φυλής.

Το ζευγάρι παραπονέθηκε στην κτηματομεσιτική εταιρεία κάνοντας λόγο για «χαστούκι στο πρόσωπο» πριν τελικά ζευγάρι εγκριθεί μια δεύτερη αξιολόγηση.

Αυτή τη φορά, το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα για να δει αν οι υποψίες τους ήταν σωστές και έβαλαν μία λευκή φίλη τους να παρουσιαστεί ως ιδιοκτήτρια. Έκρυψαν φωτογραφίες και έργα τέχνης και τα αντικατέστησαν με φωτογραφίες του φίλου τους.

«Είχαμε μια συζήτηση με έναν από τους λευκούς φίλους μας και είπε. 'Κανένα πρόβλημα. Θα είμαι η Tenisha. Θα φέρω μερικές φωτογραφίες της οικογένειάς μου». Έκανε το σπίτι μας να μοιάζει σαν να της ανήκει», είπε το ζευγάρι, που έχει πραγματοποίησε ανακαινίση ύψους 400.000 δολαρίων τα πέντε χρόνια από την αγορά του σπιτιού.

Και έτσι και έγινε! «Διάβασα την αξιολόγηση, κοίταξα τον αριθμό που ήμουν, «Αυτό είναι απίστευτο», είπε ηTenisha στο ABC7. Το ζευγάρι ισχυρίζεται ότι υπήρξε φυλετική προκατάληψη και ζητά δίκη και οικονομικές αποζημιώσεις.

«Πιστεύουμε ότι η λευκή κυρία ήθελε να υποτιμήσει την περιουσία μας επειδή βρισκόμαστε σε μια γειτονιά μαύρων και το σπίτι ανήκε σε μια οικογένεια μαύρων. Πονούσε το στομάχι και το κεφάλι μου, μόνο και μόνο εξαιτίας αυτού που περάσαμε», είπε ο Paul «Δεν το εύχομαι σε κανέναν. Θέλω να δω μια αλλαγή. Δεν θέλω να δω τα παιδιά μου να το αντιμετωπίζουν αυτό», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες Daily Mail

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ