Ζελέσνκι: Δεν υπάρχει πρόοδος στο εδαφικό ζήτημα στις συνομιλίες με τη Ρωσία

ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ Facebook Twitter
Φωτ. ΕΡΑ
0

Μη θετικές θεωρεί ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τις διαπραγματεύσεις στο εδαφικό ζήτημα, μετά τις συνομιλίες μεταξύ Ουκρανία και Ρωσίας.

Εντούτοις, ανέφερε ότι οι συζητήσεις για τα στρατιωτικά θέματα κινήθηκαν σε μία εποικοδομητική πορεία.

Η Ουκρανία αναμένει ότι ο επόμενος γύρος συνομιλιών θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο, δήλωσε σε δημοσιογράφους σε μια ομάδα στο WhatsApp.

Το Κίεβο ελπίζει επίσης ότι οι λεπτομέρειες σχετικά με την επόμενη ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου με τη Ρωσία θα συμφωνηθούν τις επόμενες ημέρες, πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Οι δηλώσεις Ζελένσκι

Σε συνέντευξη του στο ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo, απόσπασμα της οποία δημοσιεύθηκε στο κάναλι του Ουκρανού προέδρου στην εφαρμογή Telegram, ο Βολοντίμιρ Ζελέσνκι δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι για πραγματικούς συμβιβασμούς. Όχι όμως για συμβιβασμούς με τίμημα τη δική μας ανεξαρτησία και κυριαρχία. Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για συμβιβασμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όχι όμως να δεχόμαστε ξανά και ξανά τελεσίγραφα από τους Ρώσους. Είναι ο εισβολέας» δήλωσε ο Ζελέσνκσι.

«Το ‘στεκόμαστε εκεί που στεκόμαστε’ είναι ένας σημαντικός συμβιβασμός. Έχουν καταλάβει σχεδόν το 20% του εδάφους μας. Και είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για ειρήνη τώρα».

Στην συνέντευξη του προς το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Ουκρανός πρόεδρος εκτίμησε ότι ο αριθμός των Βορειοκορεατών στρατιωτών στο μέτωπο της Ουκρανία φθάνει τους 10.000.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο Axios την παραμονή του τρίτου γύρου συνομιλιών ΗΠΑ-Ρωσίας-Ουκρανίας, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι πίστευε ότι αυτή η επιλογή - «εμείς στεκόμαστε εκεί που στεκόμαστε» - θα μπορούσε να υποστηριχθεί από την πλειοψηφία των Ουκρανών πολιτών σε δημοψήφισμα, εάν διεξαχθεί ένα τέτοιο δημοψήφισμα.

Με πληροφορίες από BBC και Axios

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Διεθνή / «Δεν θυμάμαι τίποτα»: Θύμα του Έπσταϊν καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού μετά από χορήγηση ναρκωτικών

«Προσπάθησε ξανά να μου κατεβάσει το τζιν, και του είπα 'όχι, όχι, είμαι στην περίοδο μου', και μου απάντησε: 'Δεν χρειάζεται να μου λες ψέματα», θυμάται
THE LIFO TEAM
Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα του προκαλεί η τανία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Dramaa

Διεθνή / Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα της προκαλεί η ταινία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Drama

Η νέα ταινία του Kristoffer Borgli με τη Zendaya και τον Robert Pattinson προκαλεί ήδη αντιδράσεις στις ΗΠΑ πριν από την πρεμιέρα της, λόγω μιας αποκάλυψης στην πλοκή που άνοιξε δημόσια συζήτηση γύρω από τα όρια του θέματος που επιλέγει να αγγίξει
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕΤΕ ΜΑΡΙΤ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Διεθνή / Μέτε-Μάριτ: Σχεδόν το 50% των Νορβηγών αμφισβητεί το αν πρέπει να γίνει βασίλισσα

Τα πρόσφατα σκάνδαλα της οικογένειας, ενισχύουν τη δυσπιστία των Νορβηγών απέναντί της και καθιστούν αβέβαιο αν θα μπορέσει να κερδίσει την πλήρη στήριξη του λαού ως μελλοντική βασίλισσα
THE LIFO TEAM