Ζελένσκι: Ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει το 2025

Ζελένσκι: Ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει το 2025 Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως θεωρεί ότι είναι πιθανός ο τερματισμός της ρωσικής εισβολής την επόμενη χρονιά.

«Πότε θα τελειώσει ο πόλεμος; Όταν η Ρωσία θελήσει να τελειώσει ο πόλεμος. Όταν οι ΗΠΑ υιοθετήσουν σκληρότερη στάση. Όταν οι χώρες του νότου σταθούν στο πλευρό της Ουκρανίας και υποστηρίξουν τον τερματισμό του πολέμου», είπε ο Ζελένσκι σε συζήτηση με ξένους ανταποκριτές στο Κίεβο κατά την τρίτη διεθνή διάσκεψη για την επισιτιστική ασφάλεια, με την επωνυμία «Σιτηρά από την Ουκρανία».

Ο Ζελένσκι εξέφρασε την πεποίθηση πως όταν υπάρξουν αυτές οι προϋποθέσεις, οι αποφάσεις θα δρομολογηθούν αργά ή γρήγορα. «Δεν θα είναι εύκολος αυτός ο δρόμος, αλλά είμαι πεπεισμένος πως έχουμε όλες τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε την επόμενη χρονιά», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

«Είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις ηγετών από αφρικανικά, ασιατικά και αραβικά κράτη», συνέχισε ο Ζελένσκι. «Θα ήθελα επίσης να ακούσω τις προτάσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ. Πιστεύω ότι θα τις μάθουμε τον Ιανουάριο και θα έχουμε ένα σχέδιο για τον τερματισμό αυτού του πολέμου», συμπλήρωσε.

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε κατ’ επανάληψη υποστηρίξει πως ήθελε να περιορίσει την ευρείας κλίμακας στρατιωτική υποστήριξη που προσφέρει η Ουάσινγκτον στο Κίεβο. Μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, ο Τραμπ έχει αποφύγει πάντως να επαναλάβει τον ισχυρισμό του ότι θα μπορούσε να βάλει τέλος στον πόλεμο μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM